Valencia CF (zbiorczy) - Strona 64

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Valencia CF (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 lis 2008, 2:49

nie. nie zapomnialem. widze co sie dzieje z realem i dla mnie poza barcelona i valencia faworytem jest villarreal

real jezeli pogloski o operacji rvn okaze sie prawda wlasnie przestal sie liczyc. powie to kazdy kto oglada gre realu i widzi co sie dzieje w tym zespole

brylancik - sezon 06/07 srednio pasuje do twojego, jakze swiatlego posta

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lis 2008, 9:48

rkoeman pisze:nie. nie zapomnialem. widze co sie dzieje z realem i dla mnie poza barcelona i valencia faworytem jest villarreal
Wydaje mi się, że jednak zapomniałeś. Pamiętam jak dwa sezony temu o Realu w jeszcze gorszej sytuacji kadrowej, sportowej pisałeś, że nie ma szans na tytuł. Jak się skończyło wiemy. Brylancikowi chodzi o to, że się tak wyrażę Real to nie Torpedo Kutaisi, aby ich lekceważyć po 10 kolejkach.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 lis 2008, 14:55

tak tylko ze wtedy atmosfera byla swietna i byl capello ktory zrobil cos z niczego

teraz widze druzyne bez pomyslu, skloconych pilkarzy, brak komunikacji w zespole i wielka presje kibicow - kibicow ktorzy oczekuja wygranej w LM bo lige uznaja za porazke

za dlugo ogladam pilke hiszpanska by nie zauwazac pewnych prawidlowosci pojawiajacych sie zawsze. prasa tym razem nie bedzie juz bronic pilkarzy tak jak dwa czy sezon temu. kazda porazka bedzie oznaczala wieksze marudzenie prasy i kibicow. a schuster nie nalezy do osob dobrze radzacych sobie z atakami

zreszta teraz mozemy sobie gdybac - wymienililm druzyny grajace najlepsza pilke w hiszpanii i nie ma wsrod nich realu (mimo dosc wysokiego miejsca w tabeli). kto oglada wie dlaczego

ave

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 08 lis 2008, 15:04

i masz sporo racji. ten sezon to test dla każdego w Realu. A prawdziwy test dla Schustera. To niemiec ma teraz zamienić bagno w złoto. Taktycznie nam zawala mecze, ma widać małe przebicie w zarzadzie skoro nie dopiął transferów, marnie jak narazie przygotował ekipe. Gramy zle ale niemiec ma szanse pokazać ze jest wielkim trenejro i wyciagnać nas z dołka. Znowu zmotywować graczy w wspólnym celu i odbudować formę wszystkich kluczowych piłkarzy (prócz savioli i raula bo to nie możliwe)

i nie mówie ze Real ma w tym sezonie zdobyć cokolwiek, dla mnie wystarczy ze mocno powalczymy i bezdziemy sie liczyć do końca w lidze i nie spadniemy poza 2miejsce. Ale bez 1/8 LM i co najmniej 2 miejsca w tabeli - Schuster nie ma co marzyć o pozostaniu w Realu.

tyle poza tematem. reszta w temacie Realu

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 08 lis 2008, 15:14

Co by nie mówić Real w jakiej by nie był formie i niezależnie od tego co by się dział w klubie, zawsze będzie jednym z faworytów ligi. A tak w ogóle to temat o Valencii, a nie Realu czy o ewentualnych pretendentach do mistrzostwa ;)

Jutro Valencia gra z Getafe. Normalnie trenuje już Silva, ale prawodpodobnie jeszcze nie zagra jutro. Wszyscy się zastanawiają, czy Valencią złapał kryzyz, bo 3 mecze bez zwycięstwa to dużo jak na taki klub. Silva potrzebny od zaraz, by pomógł Villi pociągnąć trochę ofensywe. Marchena tez niedługo wraca, więc i z obroną powinno być lepiej. Przed spotkaniem jestem raczej optymistycznie nastawiony, choć co tym razem sprawi Valencia kibicom, nikt nie wie ;)

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 08 lis 2008, 15:39

lisek_chz pisze:Normalnie trenuje już Silva, ale prawodpodobnie jeszcze nie zagra jutro. Wszyscy się zastanawiają, czy Valencią złapał kryzyz, bo 3 mecze bez zwycięstwa to dużo jak na taki klub. Silva potrzebny od zaraz, by pomógł Villi pociągnąć trochę ofensywe. Marchena tez niedługo wraca, więc i z obroną powinno być lepiej.
Silva jeszcze nie trenuje normalnie. W tygodniu rozpoczął pierwsze lekki przebieżki z drużyną ale pod okiem fizjoterapeuty. Jego rekonwalescencja przebiega znakomicie. I zamiast wrócić na ok. 14 grudnia (jak pierwotnie prognozowali lekarze), do gry powinien być zdolny jakieś 3 tygodnie wcześniej. A wiec są duże szanse, że zagra z Barcą. Marchena już wrócił, mnie efekt nie ucieszył. Wejście kapitana w meczu z Racingiem za Alexisa nie dało dobrej zmiany. Bramka na 2-3 jest wynikiem jego błędu w ustawieniu. Na chwilę obecną większe zaufanie mam do duetu Albiol - Alexis.

Odnośnie Realu mam podobne odczucia do rkoemana. Z tym zastrzeżeniem, że całkowicie nie przekreślam Królewskich. Zostało zbyt wiele kolejek by ferować wyroki. Ale widać, że tej drużynie brakuje sporo do teamu Capello, głównie w kwestii mentalności.

Jutro z Getafe, mecz i rywal z którym wybitnie nam nie idzie. Trzy zwycięstwa i dwa remisy to bilans dotychczasowych zmagań na Coliseum Alfonso Perez. Ostatnie spotkanie przeciwko Getafe było jednak udane. Ograliśmy Azulones 3-1 w finale Copa del Rei.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 08 lis 2008, 15:42

Nawet jeśli Silva miałby jutro zagrać to zapewne ostatnie minuty, Emery będzie wprowadzał Silvę powoli w rytm meczowy tak jak to było z Marcheną, wydaje mi się że nawet za bardzo powoli wprowadza naszego stpora... Obrona dużo pewniej gra gdy pośrodku jest para Albiol - Marchena niż Albiol -Alexis.

Ciekawe na jakiej pozycji i kosztem kogo będzie garł Siva gdy wróci w pełni do zdrowia?

Proponuje zwrócic uwagę w jutrzejszym meczu na zawodnika Getafe Albina, widzę w nim potencjalne wzmocnienie na przyszłość... O ile Getafe będzie chciało go sprzedać.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lis 2008, 16:25

Żeby nie było. Oglądałem zarówno Real, Barce, Villarreal i Valencie w tym sezonie i wiem co prezentują. Wiem natomiast, że całkowite przekreślanie lub ferowanie wyroków na ten sezon po 1/4 zawodów to nie jest wiedza a szarlataneria, gusła, a to jakoś idzie w sprzeczności w moim pojmowaniu piłki nożnej czy ogólnie sportu. Nie twierdze, że Real zdobędzie mistrza na pewno, czy też na pewno będzie walczył jednakowoż powielanie twierdzeń na których kiedyś zjadło się zęby jest ryzykowne. To tak aby poruszyć Kumana ontologicznie :P.

Nie chcę ciągnąć OT. Vamos Valencia.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 27 lis 2008, 11:00

Dzisiaj mecz z Rosenborgiem w ramach PUEFA. Jak wszyscy dobrze pamietamy dwie porażki z drużuną Norwegii w zeszłym roku w LM w znacznym stopniu przyczyniły się do odpadniecia Valencii z tych elitarnych rozgrywek i do zwolnienia z posady trenera QSF. Piłkarze zapowiadają że nie traktują tego spotkania jako rewanżu (sam juz nie wiem czy to dobrze czy źle), patrząc na meczową 18 wydaje się że Emery nie popełni tego błędu co w pierwszym meczu i nie wystawi 2 składu. Ewentualna strata punktów nie przysporzy nam jakichś straszliwych kłopotów gdyż w naszej grupie poza Saint-Etienne wszyscy maja po 1 pkt i rozegrane po 2 mecze (z wyjatkiem nas i Club Brugge), mimo wszystko oczekuję wygranej w dzisiejszym spotkaniu. W ostatnim spotkaniu z Sevillą zagraliśmy na zero z tyłu co cieszy ale w tym sezonie dręczy nas nieskuteczność ofensywy(stwarzamy sobie mnóstwo sytuacji a wykorzystujemy z nich 1/3), mam nadzieję że dzisiaj odblokują się Villa z Matą lub zagra Morientes ;P Stawiam na skromne 0:1.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 28 lis 2008, 7:59

Inferno pisze:Stawiam na skromne 0:1.
Skromnie nie było :roll: Wynik 0 - 4 zasłużony, gospodarze nie oddali nawet celnego strzału na naszą bramkę. Ładna bramka Pablo, mam nadzieję, że ten gol da mu pewność siebie, bo być może będzie musiał w niedzielę zagrać na lewej flance. Mata zszedł wczoraj z powodu bólu nerwu kulszowego i lekarz klubowy wątpi czy będzie gotowy do gry z Betisem :angry2:
Czekam teraz na wiadomości na temat zdrowia Vicka, bo inaczej może być pod górkę z Verdiblancos.

Klub pozyskał młodego obrońcę w ostatnich dniach. Thiago Carleto ma 19. lat i gra na pozycji lewego obrońcy. Odejść ma kilku zawodników (o ile uda się ich sprzedać :P ). Helguerą ponoć zainteresowana jest Zaragoza. Na liście transferowej są ponadto: Zigic, Curro Torres, Del Horno, Hugo Viana i Hildebrand. W zasadzie za żadnym z nich bym nie tęsknił. A jeśli udałoby się coś jeszcze zarobić na nich, to tym lepiej dla klubu.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 06 gru 2008, 23:56

Barcelona 4:0 VCF

Mimo że bramka na 3:0 nie powinna zostać uznana to zwycięstwo Barcelony w pełni zasłużone. Kto oglądał ten wie. Niezdecydowanie w szykach obronnych, nieporadność w ofensywie i osamotniany Villa w ataku.

Pozostaje się tylko modlić o szybki powrót Silvy...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 gru 2008, 0:03

Inferno pisze:
Mimo że bramka na 3:0 nie powinna zostać uznana to zwycięstwo Barcelony w pełni zasłużone. Kto oglądał ten wie. Niezdecydowanie w szykach obronnych, nieporadność w ofensywie i osamotniany Villa w ataku.
Dlaczego nie powinna zostac uznana, skoro to pilkarz Valencii zagral pilke?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 07 gru 2008, 0:04

Zachowanie sędziego przy tym golu\o/ Bramka zdobyta całkowicie prawidłowo. W powtórce widać jak od jakiegoś zawodnika Valencii odbija się piłka. Yaya podawał w zupełnie inna stronę. Spalonego nie było.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 07 gru 2008, 0:13

NIe widziałem dokładnie, chyba Gudjohnsen w momoncie podania do zawodnika który chwilę później zaliczył asystę przy bramce Alvesa znajdował się na spalonym z którego nie zdążył uciec...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 gru 2008, 1:23

Bramka jak najbardziej prawidłowa. W pierwszej chwili wydawało się, że był spalony, ale powtórki rozwiały wszelkie wątpliwości. Świetne zachowanie arbitra. Niedowiarkom polecam obejrzenie powtórek, które pewnie niebawem się pojawią.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”