FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 769

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 30 lis 2008, 11:22

mistyk pisze:BTW. Kto jest obecnie najlepszym pilkarzem na swiecie?
Ribery, zdecydowanie.

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 30 lis 2008, 11:37

Mentor pisze:Eto'o z kolei w swoim stylu strzela 'trudną bramkę' a w banalnej sytuacji kiksuje, ale to nic.
Chyba po prostu nieczysto trafił w piłkę, cóż zdarza się.
olson pisze:Ribery, zdecydowanie.
Udana ironia... :lol:
Mentor pisze:Jestem niemal pewien, że takie było założenie.
Nad tym samym się zastanawiałem, ale wydaję mi się, że to nie było celowe zagranie, no ale kto wie? A kogo widziałbyś na Valencię? Bo ja dałbym Bojana na skrzydło w miejsce Henry'ego i Tito na środek za Samiego.
mistyk pisze:BTW. Kto jest obecnie najlepszym pilkarzem na swiecie?
Wczoraj dowiedziałem się, że Ronaldo, no cóż... :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lis 2008, 11:38

Ribery ?
Raczej daleko z tyłu za Messim, czy Xavim.

Choć bundesligi nie śledzę dokładnie, też ma jakieś niesamowite statystyki ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lis 2008, 12:00

Sevilla przed meczem z nami określana była mianem najlepszej obrony w lidze legitymując się stratą 8 bramek w 12 meczach. Trzynasty mecz okazał się dla nich pechowy bo stracili aż trzy bramki i to u siebie :] Piękna sprawa.

Bardzo miło, że Real stracił punkty, ale na straty pozostałych rywali dzisiaj nie liczę. Valencia przegrała dwa ostatnie spotkania u siebie i wątpię, aby straciła punkty po raz trzeci z rzędu. Betis z kolei gra jak do tej pory zaskakująco (dla mnie zaskakująco) dobrze, ale uważam, że w końcu zaczną spadać w tabeli. Villarreal z kolei mierzy się z najsłabszą drużyną w lidze i nawet fakt, że grają na wyjeździe nie zwiększa za bardzo szans piłkarzy z Huelvy.
Andrys_FCB pisze:Chyba po prostu nieczysto trafił w piłkę, cóż zdarza się.
Jasne, że się zdarza. Wczoraj podczas oglądania meczu doszliśmy do wniosku, że gdyby mu się to przytrafiło przy stanie 1:0 to bylibyśmy jednak dużo bardziej wściekli bo jednobramkowe prowadzenie nie zapewniało nam spokoju. Tak czy inaczej jestem zadowolony z gry Kameruńczyka.

Messi jest obecnie czwartym piłkarzem świata. Cristiano pierwszym, drugim i trzecim. Dziwne jest natomiast to, że ten czwarty piłkarz gra lepiej od pierwszej trójki :wink:

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 30 lis 2008, 12:14

Mentor pisze:
Messi jest obecnie czwartym piłkarzem świata. Cristiano pierwszym, drugim i trzecim. Dziwne jest natomiast to, że ten czwarty piłkarz gra lepiej od pierwszej trójki :wink:
Heh.Z tym Ronaldo ja już nie mogę.W czym on jest lepszy od Messiego?A i sooryy,Dlaczego uważa się za 1,2,i 3 piłkarza świata?Kibice ManUtd weźcie się na mnie nie denerwujcie,ale uważam Krystynę w tym momencie za totalnego idiotę.Niech se sobi tysiąc nieudanych zwodów w meczu,niech strzela bramki tylko ze średniakami piłkarskimi,ale niech zamknie tę mord..bo to jużzaczyna robić się nużące.Ciekawe czy dzisiaj SAM pojedzie City :wink:

Odnosząc się do spotkania z Sevilla,cóż,co tu mówić,Gra była pikna,bramki przednie,I kolejne zwycięstwo na wyjeździe,co już charakteryzuje zespół Pepa :wink:

Messi bramki kapitalne:)(tak gra piłkarz zasługujący na Złotą Piłkę,Złote Trampki,Srebrne Stringi I T P.)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lis 2008, 12:23

Pohamuj język bo niektóre (zbyt wiele ich szczerze mówiąc) Twoje wypowiedzi też wypadają dość idiotycznie.

Cristiano Ronaldo w ubiegłym sezonie był zdecydowanie najlepszy czy Ci się to podoba czy nie. To nie ulega żadnych wątpliwości.

Tyle tylko, że Złota Piłka to nagroda nie za ubiegły sezon a za dany rok (w tym przypadku za rok 2008) a w roku 2008 już bym go nie ocenił wyżej od Messiego, ale nic. Nagroda pewnie trafi do Portugalczyka i nie będzie to jakieś wielkie przegięcie. Rozbawi mnie za to niemiłosiernie ewentualna obecność Kaki w pierwszej trójce co podobno jest możliwe :lol2:

Swoją drogą Cristiano wygląda mi na takiego piłkarza dla którego indywidualne wyróżnienia są szalenie ważne. Uważam, że gra w piłkę bardziej pod siebie niż pod zespół. Tak więc niech wygra Złotą Piłkę a więc najważniejsze indywidualne wyróżnienie a potem będzie mógł grać słabiej :P

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 30 lis 2008, 12:31

Ok,ale to jest trochę głupie.Wszędzie brzęczy że jaki to on jest najlepszy i tak dalej.Gdzie coś nie powie to JA TU JESTEM NAJ NAJ NAJ.TO nie jest przykład człowieka na którym powinni się wzorować młodsi zapatrzeni w największe gwiazdy ludzie( raczkujący piłkarze)TO coś na wzór taniego filmu klasy c (x y z?)w którym jeden przechwala się nad drugim.Możesz pisać jak chcesz ale C R zwariował i to jest prawda. :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lis 2008, 12:33

Ale nagrodę przyznaje się za osiągnięcia piłkarskie a nie za charakter.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 lis 2008, 13:52

Czytam noty na VeB i sie zastanawiam czy ta redakcja oglada mecze? Oceny z dupy a kwintesencja ich rzetelnosci i fachowosci jest ocena dla Hleba :lol: :lol:

Henry zagral dobre zawody i robil zamieszanie ale czego wy oczekujecie od zawodnika ktory nie gra na swojej pozycji. Na pewno na boku lepiej gra od Eto ale tego juz nikt nie widzi. Chlopak wklada serce w gre i widac ze sie stara i przede wszystkim gra dla druzyny. Nie kiwa sie glupio i stara sie dostrzec kolege. Ewidentnie robi postepy na boku a i tez jest nam potrzebny bo klasowego napastnika zawsze potrzeba a my mamy 2. Real ma jednego i bramki musi strzelac Saviola:P. W kazdym razie jezeli Henrykowi nie bedzie przeszkadzac rola pierwszego rezerwowego ewentualnie zawodnika na pograniczu pierwszego skladu to nie widze problemu zeby nie wypelnil kontraktu

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 lis 2008, 14:00

Kibice ManUtd weźcie się na mnie nie denerwujcie,ale uważam Krystynę w tym momencie za totalnego idiotę
Sorry ale patrząc na Twoje wpisy to z pewnością bliżej Tobie do tego określenia niż Ronaldo.
niech strzela bramki tylko ze średniakami piłkarskim
Pewnie, bo Roma, Chelsea, Arsenal i Liverpool to tylko średniaki.
Rozbawi mnie za to niemiłosiernie ewentualna obecność Kaki w pierwszej trójce co podobno jest możliwe
Dokładnie :haha:
Swoją drogą Cristiano wygląda mi na takiego piłkarza dla którego indywidualne wyróżnienia są szalenie ważne. Uważam, że gra w piłkę bardziej pod siebie niż pod zespół.
http://sportsillustrated.cnn.com/2008/w ... .qa/3.html
Zapraszam do lektury, taki wywiadów mogę dać kilka, gdzie Ronaldo zawsze mówi, że najpierw zespół a jak potem i jemu uda się strzelić to jest znakomicie. Ale coś również jest w tym, że bardzo zależy mu na tych nagrodach. Co wcale mnie nie dziwi, bo pewnie wielu o nich marzy tylko głośno o tym nie mówi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lis 2008, 14:12

Kamil232

Oczywiście nie twierdzę, że tak jest na pewno. Takie mam po prostu odczucie, ale może jest ono błędne.

Co do nagród to mógłbym się zgodzić bo to jednak ważna sprawa dla wielu piłkarzy. Co by nie szukać daleko to chociażby Samuel Eto'o wspominał kiedyś o pragnieniu zdobywania indywidualnych wyróżnień (chyba nawet chodziło o Złotą Piłkę) i nie ma w tym nic złego. Uważam jednak, że Cristiano przesadza niektórymi swoimi wypowiedziami i chluby mu one raczej nie przynoszą. Poczucie własnej wartości to jedno a megalomania to drugie.
Bienias pisze:Czytam noty na VeB i sie zastanawiam czy ta redakcja oglada mecze? Oceny z dupy a kwintesencja ich rzetelnosci i fachowosci jest ocena dla Hleba
Przed chwilą spojrzałem. Tragedia [']

Szkoda, że Hleb nie dostał 10 a Henry 1. Byłoby jeszcze śmieszniej. Ogólnie też uważam, że kilka ocen z dupy.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 30 lis 2008, 15:00

Nagroda nalezy sie Ronaldo i bede zdziwiony jesli jej nie dostanie , ale jako kibic MU mam nadzieje ze zajmie 2gie miejsce i nabierze troszke pokory

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 lis 2008, 23:47

Ronaldo zapewno dostanie nagrody FF czy FIFA. Ja bym nie twierdzil czy komus cos sie nalezy czy nie, bo tak samo nalezały sie Złote Pilki Maldiniemu. Kiedś dawano nagrody za talent przelewany na boisku, nie za osiagniecia i medialna burze dookoła własnej osoby. Dlatego nagrody trafialy do Owena czy Weah i im nie były potrzebne osiagniecia druzny, byli zajebisci i koniec. Mnie osobiscie Ronaldo nigd nie imponował w spotkaniach z tymi najgorźniejszymi rywalami, choc podobno ostatnio zaczał strzelac bramki wielkiej czwórce. Nie sprawdzałem, ale kotś tu o tym wspomnial. Jak nie dostanie to jeszcze zima wk... wyladuje w Madrycie. :lol:
Co do spotkania, były niepewności, bo podobno sami rywale słabi, to dostała Barca rywala, ktory stracil najmniej bramek i zdominowała grę taktycznie. Kontrolowali spotkanie przez 90% czasu. Nie było gry na 100% bo takiej wczoraj mecz nie wymagał. Ciesza bramki Eto'o i Messiego, maja szanse przekroczyć 20 i to znacznie. Jeszcze Xavi asysta głowa. Ręce same sie skladaja do oklasków. 1/4 planu wykonana.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 gru 2008, 0:41

Mnie osobiscie Ronaldo nigd nie imponował w spotkaniach z tymi najgorźniejszymi rywalami, choc podobno ostatnio zaczał strzelac bramki wielkiej czwórce. Nie sprawdzałem, ale kotś tu o tym wspomnial.
Ciekawy jestem ile meczów takich widziałeś, np. z wcześniejszych lat? Jedynym wymiernikiem oceny skrzydłowego są gole? To już w 2004 roku zdobył na Highbury z Arsenalem 2 :lol: więc jakie ostatnio?

Messi
2005/06 17 league appearances 6 goals 2 assists
2006/2007 26 league appreances 14 goals 2 assists
2007/2008 28 league apreances 10 goals 12 assists
2008/2009 (so far) 11 league appearances 9 goals 6 assists (Messi is on to form)

Ronaldo
2005/06 33 league apperances 9 goals 6 assists
2006/07 34 league appearances 17 goals 14 assists
2007/08 34 league appearrances 31 goals 7 assists
2008/09 (so far) 10 league appearances 8 goals 3 assists. (Ronaldo not on top form)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 gru 2008, 3:14

Kamil232 pisze:
Messi
2005/06 17 league appearances 6 goals 2 assists
2006/2007 26 league appreances 14 goals 2 assists
2007/2008 28 league apreances 10 goals 12 assists
2008/2009 (so far) 11 league appearances 9 goals 6 assists (Messi is on to form)

Ronaldo
2005/06 33 league apperances 9 goals 6 assists
2006/07 34 league appearances 17 goals 14 assists
2007/08 34 league appearrances 31 goals 7 assists
2008/09 (so far) 10 league appearances 8 goals 3 assists. (Ronaldo not on top form)

I co z tego? co chciales udowodnic?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”