FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 771

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 gru 2008, 20:29

Nic więcej dodać nie mogę i podpisuje się pod słowami reda.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 01 gru 2008, 20:30

to wy nie wiecie ze rkoeman wie wszystko najlepiej?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 gru 2008, 20:49

Kamil232 pisze:Ciekawy jestem ile meczów takich widziałeś, np. z wcześniejszych lat? Jedynym wymiernikiem oceny skrzydłowego są gole? To już w 2004 roku zdobył na Highbury z Arsenalem 2 więc jakie ostatnio?
Dobrze, że niw ywskoczyles mi tutaj z 1999r. 4 lata, zeby pamietac taki okres musialbym być jakims fanatykiem, tym bardziej, ze chodzi o druzyne, ktorej nie kibicuje. Mogles np. zapodać jakies statsy z 2 ostatnich sezonow naprzeciw wielkiej czwórki, a nie sie wymadrzać i chwalic co było xxx lat temu.

Gdyby wszystkie te nagrody były przyznawane za sezon , to fajnie, ale za kazdym razem mowi sie jasno za rok .... Dlatego nigdy nie moglem uwiezyc ze Cannavaro dostał ZP. Oczywiscie Ronaldo załsuzyl, nawalil bramek, w jakis tam sposob przyczynil sie do zdobycia LM, choć akurat w kluczowych meczach nie pamietam, zeby cos ponad przecietnosc pokazywał. Inna sprawa, że w 2008r. dla mnie zarówno Xavi jak i MEssi byli lepsi od Ronaldo jak i całej reszty. Barcelona nic nie zdobyła, ale to raczej nie wina Xaviego jak i Leo.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 01 gru 2008, 21:14

ossy pisze:to wy nie wiecie ze rkoeman wie wszystko najlepiej?
Czy się komuś to podoba czy nie to rkoeman wie więcej o piłce nożnej niż 99% forumowiczów pilka.pl.

Za tamten sezon na pewno należy się nagroda Ronaldo, choć jak ktoś wcześniej wspomniał nagrody są najczęściej przyznawane za rok kalendarzowy. Masakryczne natomiast jest to, że podobno Kaka ma być drugi :o Drugi najlepszy pomocnik w La Liga (bo pierwsze miejsce jest zarezerwowane dla Gutka :] ) zasłużył na to 2 czy tam 3 miejsce bardziej niż Brazylijczyk - najlepszy piłkarz euro i wygrana w ME, bardzo dobry koniec sezonu 2007/2008 i wyśmienity początek 2008/2009.Messi mniej bo wygrał jedynie złoto w Pekinie. Plebiscyty piłkarskie mają to do siebie, że bardzo ważne są zdobycze z klubem lub reprezentacją. Niestety chyba będziemy świadkami, iż Kaka z urzędu co rok będzie w pierwszej trójce :|

a i jeszcze coś fajnego:
pytanie do kibiców realu: jak postrzegacie Barcelonę Guardioli,zauważacie postęp w stosunku do ekipy Rijkarda sprzed roku,czy po prostu wasza,wcale nie taka duża punktowo,odległość od lidera wynika właśnie tylko i wyłącznie z tych niszczęsnych kontuzji i innych niesprawiedliwości losu?

Mateusz.Haz: Liga jest słaba, zresztą gdzieś odpowiedziałem na to pytanie już.
Dobrze, że w tym sezonie La liga jest taka słaba, są jakieś szanse na tytuł :mrgreen:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 01 gru 2008, 21:29

mnie juz nic nie zdziwi - wielu kibicow barcelony przez 3 lata twierdzilo ze gramy jednym napastnikiem

wiec kibice MU tez mogli nie zauwazyc ze c.ronaldo na skrzydle grywa teraz okazjonalnie a w zeszlym sezonie byl srodkowym napastnikiem

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 01 gru 2008, 21:51

Czy się komuś to podoba czy nie to rkoeman wie więcej o piłce nożnej niż 99% forumowiczów pilka.pl.
Jeśli osoba, która twierdzi, że zawodnik, który najczęściej zaczyna swoje rajdy z prawej strony boiska, który w grze defensywniej najczęściej wspomaga któregoś z bocznych obrońców, jest środkowym napastnikiem to tylko pogratulować dobrego humoru tym, którzy cenią takiego delikwenta za futbolową wiedzę. Jak dla mnie to po prostu piłkarskie herezje.

Z drugiej jednak strony podchodzi mi to pod syndrom "środowego fachowca". Ileż już się spotkaliśmy z sytuacjami, kiedy to banda piłkarskich analfabetów powtarzała brednie usłyszane w środowe wieczory z LM. Stąd może te gadki o Ronie w napadzie. Bo faktycznie, w LM grywał zdecydowanie częściej na tej pozycji niż w lidze (w lidze może raz, dwa). A co więcej - chyba tylko w studiu LM słyszałem podobne brednie.

Jeśli tacy "fachowcy" są na tym forum to chyba nie wypada robić nic innego, jak tylko pakować manatki.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 gru 2008, 22:40

Dobrze, że niw ywskoczyles mi tutaj z 1999r. 4 lata, zeby pamietac taki okres musialbym być jakims fanatykiem, tym bardziej, ze chodzi o druzyne, ktorej nie kibicuje. Mogles np. zapodać jakies statsy z 2 ostatnich sezonow naprzeciw wielkiej czwórki, a nie sie wymadrzać i chwalic co było xxx lat temu.
Było nie używać słów "ostatnio zaczął strzelać", nawet głupek wywnioskuje z tego, że wcześniej tego nie robił co jest nie prawdą. Zresztą pytam po raz kolejny skrzydłowego ocenia się po golach? :D Chcesz statsy z wielką czwórką?

Arsenal dom gol wyjazd gol+asysta
Liverpool dom gol wyjazd zero
Chelsea Dom nic wyjazd nic finał LM gol.
wiec kibice MU tez mogli nie zauwazyc ze c.ronaldo na skrzydle grywa teraz okazjonalnie a w zeszlym sezonie byl srodkowym napastnikiem
jesteś typie po prostu śmieszny. Przekonywać kibiców United który nie opuścili od 3 lat praktycznie żadnego meczu, jak gra ich piłkarz. No z kogo ty próbujesz zrobić kretyna? bo na pewno nie z nas.
Ronaldo w tym sezonie ANI RAZU nie zagrał jak środkowy napastnik( o poprzednim napisał już Red) Na początku kontuzja, później już tylko grał tam Berbatov, cofniętego napastnika gra Rooney(czasem na odwrót) od święta Tevez, więc o czym ty typie gadasz? skończ waść wstydu oszczędź.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 01 gru 2008, 23:38

Chcecie sie spierac z kumanem...powodzenia :boruta: przeciez to wyrocznia :rotfl:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 02 gru 2008, 16:04

twoj komentarz wniosl niesamowicie duzo do dyskusji. jak zwykle zreszta

dziwi mnie - dziwi ze kibice druzyny ktorej kibicuja nie wiedza jak gral ich najlepszy strzelec. pan michal pol rowniez mysli ze ronaldo gral na skrzydle. to mniej wiecej ten sam poziom rozumienia pilki co kilka ostatnich wpisow w tymn temacie

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 03 gru 2008, 17:24

ossy pisze:to wy nie wiecie ze rkoeman wie wszystko najlepiej?
Ja to wiem, chociaż nie najlepiej, bo ktoś wie o tym jeszcze lepiej, czyli najlepiej :P

Włączając się do rozmowy, może jakoś nie oglądałem zbyt dużo spotkań MU w ostatnim czasie, jednak te co widziałem przekonują mnie że Ronaldo bliżej do skrzydłowego niż środkowego napastnika.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 gru 2008, 17:31

Widze, ze kolega koeman coraz to wieksze glupoty wymysla.
Tak, tak, masz racje, Ronaldo to srodkowy napastnik i na tej pozycji zazwyczaj grywa w Manchesterze.
Jaka bezczelna osoba trzeba byc, zeby twierdzic, ze wie sie lepiej od kibicow Czerwonych Diablow, ktorzy ogladaja kazdy mecz swojej druzyny...

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 03 gru 2008, 18:58

tak wymyslam glupoty - mianowicie ogladam MU odkad posiadam canal plus czyli od lat 10-ciu i napisalem na jakiej pozycji gral c.ronaldo

zaiste to glupota stwierdzic ze pilkarz grajacy w ataku gra w ataku....

nie dziwi mnie juz zatem kompletnie dyskusja jaka miala miejsca jakis czas temu - gdy wiele osob usilnie chcialo dowodzic ze messi gra w barcelonie na skrzydle a sama barca gra jednym napastnikiem

wiedzialem ze zrozumienie pilki kopanej w polsce lezy i kwiczy. sadzilem jednak ze nie na tym forum. mylilem sie. kibice wlasnego klubu nie wiedza gdzie gra ich najlepszy zawodnik. smieszne jak dla mnie

areq - napisz nam prosze czym sie rozni blad sedziego na poczatku meczuy do tego na koncu meczu i dlaczego o jednym nalezy pisac a o drugim nie. pokaz myslenie statystycznego przedstawiciele pokolenia netowych kibicow ktorzy zazwyczaj dyskutuja o czym co widzieli na skrocie albo na justin.tv

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 gru 2008, 19:29

Powiem Ci krótko- w mojej już ponad 7 letniej przygodzie z rożnymi forami nie spotkałem bardziej śmiesznej i żałosnej osoby... :lol:
VIVA środkowy napastniku Ronaldo! VIVA skrzydłowym Rooney'u, Berbatovie i Tevezie :roftl3:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 03 gru 2008, 19:40

Niestety koeman, ale to jest jak walka z wiatrakami. Jak w ogole smiemy twierdzic, ze Ronaldo gral w ataku? Ja osobiscie nie bede kontunowal dalej dyskusji z osobami, ktore nawet nie wiedza jak graja zawodnicy w ich klubie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 gru 2008, 19:52

Ciekaw jestem jak kibice MU sklasyfikowaliby Messiego. Jako napastnika czy pomocnika. Podzieli się ktoś swoją opinią?

Bynajmniej nie mam zamiaru brać udziału w żadnym sporze odnośnie pozycji Cristiano. Odcinam się od tego. Powyższe pytanie to czysta ciekawość.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”