Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 gru 2008, 15:15
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 gru 2008, 16:17
Kamil232 pisze:Xavi miał słabą pierwszą cześć roku i kapitalną drugą. Więc takie same kontrowersje podchodziły by pod niego. Torres to samo jesienią piach. Casillas jesienią też już nie błyszczy. Mesii? W pierwszej części roku co pokazał? Barca 3 miejsce odpadli w LM. Więc kto?
Kamil232 pisze:Wystarczy mi spojrzeć na wyniki Barcelony W półfinale LM też go nie dostrzegłem
Kamil232 pisze:Niesamowite Messi i Xavi grali genialne, stąd pewnie strata do Realu wyniosła tylko 18 pkt
Kamil232 pisze:Kilka widziałem min. Gran Derby To jest niezwykle ciekawe co mówisz Xavi kapitalnie grał, Messi kapitalnie grał. Ja się wciąż zastanawiam jak drużyna w której 2 piłkarzy (znajdujący się w piątce najlepszych na świecie) wymiata może skończyć na 3 miejscu z 18 pkt straty do lidera?
Nie wiem czy powinienem... ale skoro nie wiesz tego dzisiaj to do śmeirci juz tego sie nie dowiesz.Kamil232 pisze:Jeżeli facet grał swoje był wyróżniającą się postacią w lidze, do tego miał obok Messiego który jak słyszę też wymiatał, a zespół zajmuje 3 miejsce i traci do Lidera 18 pkt to obaj panowie powinni wylądować na 50 miejscu tej listy
Pisze - 2 sezony - liga dostaje jakas rozpiske nie wiem co ona obrazuje i jeszcze lm.Kamil232 pisze:Arsenal dom gol wyjazd gol+asystaLiverpool dom gol wyjazd zeroChelsea Dom nic wyjazd nic finał LM gol.
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 gru 2008, 17:00
To wygląda na jakieś rozpaczliwe szukanie argumentów na poparcie jakiejś dziwacznej tezy. To co zdobył Ronaldo (i United) w 2008 roku ściśle wiąże się z tym, co prezentował w pierwszej połowie sezonu 2007/2008 i zapominanie o tym jest przejawem skrajnej ignorancji.wszystko ładnie i pięknie tylko mi się ciągle wydaje, że mówimy o roku 2008, a nie sezonie 07/08. Co to za argument, że zdobył króla strzelców, jak sporo z tych goli zdobył w poprzednim roku ?
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 gru 2008, 17:04
Po pierwsze to należałoby by wrócić do tamtych lat i przeanalizować czy byli inny kandydaci. Weśmy rok 2001. Bayern zdobył LM żadnej wielkiej gwiazdy nie mieli. Najwalniej przyczynił się do tego Kahn, a tej nagrody to bramkarz chyba nigdy nie wygra. Więc wygrał Owen nic nie wygrywali? zdobyli 5 trofeów, więc co za herezje prawisz?Ciekawe zaco dostał nagrode Owen Weah i kilku im podobnym, grali w druzynach, ktore praktycznie w tym momencie nic nie wygrywały, nie mieli tytułow. A jednak.
Bardziej mi zapadło w pamięci jak "najlepszy" atak świata nie zdobył golaJesli w półfniale LM czegos nie dostrzegłes to chyba chodzilo ci o Ronaldo.
No co zrobisz no nie zasłużył, jakby zdobył jeszcze Euro, zdobywając w każdym spotkaniu po 2 gole a w finale 3...to by było, że na jesieni go nie było przez kontuzję więc wypada z gryTo pewnie czarny dzień dla Ronaldo haters...
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2008, 17:12
Szczerze, to mi wisi że Ronaldo dostał tą nagrodę. Niech sobie ma.To pewnie czarny dzień dla Ronaldo haters...
nikt nie zapomina, przecież ja nie mówię, że Ronaldo nie grał kapitalnie w tamtym sezonie, bo grał. Ale jak nagrodę ma dostać za rok 2008, to dlaczego pod uwagę mają być brane gole i asysty z roku 2007 ? Te gole powinny być brane pod uwagę przy plebiscycie za 2007 rok.red85 pisze:To co zdobył Ronaldo (i United) w 2008 roku ściśle wiąże się z tym, co prezentował w pierwszej połowie sezonu 2007/2008 i zapominanie o tym jest przejawem skrajnej ignorancji.
no co zrobisz, no nie zasłużył [Xavi] jakby jeszcze LM wygrał i La ligę strzelając w finale 2, albo 3 gole to by było, że miał słabą wiosnę, albo że mecze na jesień się nie liczą, bo to początek sezonu ...No co zrobisz no nie zasłużył, jakby zdobył jeszcze Euro, zdobywając w każdym spotkaniu po 2 gole a w finale 3...to by było, że na jesieni go nie było przez kontuzję więc wypada z gry
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 gru 2008, 17:18
Tyle by starczyło. To nie od Xaviego wymaga się ciągłego udowadniania, jak nie big foour bo jak nie strzeli to jest słaby, to z Roma jak nie z Roma to finał LM z Chelsea jak nie Chelsea to ME itd.no co zrobisz, no nie zasłużył [Xavi] jakby jeszcze LM wygrał
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 02 gru 2008, 17:28
olson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 gru 2008, 17:28
No jak do ściany. Jak mógł dostać nagrodę za rok 2008 w listopadzie(ponoć głosować można było do pierwszych dni właśnie listopada)? Czyli Twoim zdaniem rok ma 10 miesięcy, a te 2 kończące rok wpadają w otchłań zapomnienia i nigdy przez nikogo ocenione nie będą. To jakaś paranoja...nikt nie zapomina, przecież ja nie mówię, że Ronaldo nie grał kapitalnie w tamtym sezonie, bo grał. Ale jak nagrodę ma dostać za rok 2008, to dlaczego pod uwagę mają być brane gole i asysty z roku 2007 ? Te gole powinny być brane pod uwagę przy plebiscycie za 2007 rok.
Pozdrów Ronaldo jeśli masz z nim tak dobry kontakt. Ja niestety nie mam, a czytając wywiady i wrażenia kibiców, którzy go spotkali, miałem nieco inne zdanie na jego tematWbrew temu co o sobie myśli Ronaldo, świat nie kręci się tylko wokół niego
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 gru 2008, 17:40
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2008, 18:06
no niestety, jakbyś przeczytał wszystkie moje posty w tym temacie od dzisiaj rana to byś wiedział o czym piszę.red85 pisze:No jak do ściany.
tak, moim zdaniem rok ma 10 miesięcy. Piszesz, że nie mamy być dziecinni, a jak nazwiesz to stwierdzenie ?red85 pisze:Czyli Twoim zdaniem rok ma 10 miesięcy, a te 2 kończące rok wpadają w otchłań zapomnienia i nigdy przez nikogo ocenione nie będą. To jakaś paranoja...
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 gru 2008, 18:44
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 02 gru 2008, 19:29
http://en.wikipedia.org/wiki/Ballon_d%27OrSwoją drogą ciekaw jestem czy kiedyś zdarzyło się, aby w pierwszej trójce było dwóch piłkarzy z jednego klubu
Bask
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 gru 2008, 19:52
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 gru 2008, 20:01
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 02 gru 2008, 20:09
Czyli obecne zasady i ilość głosów można odnieść tylko do nagrody dla Kaki w tamtym roku.Since October 2007, 96 football journalists from around the world have decided the winner from a shortlist of 50 compiled by France Football; prior to this 52 European journalists chose a winner, who needed to play for a European club.[3] Each voter chooses five players from the list of nominees, and awards them between one and five points.
Bask
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio