Złota Piłka - Strona 15

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zasłużył na Złotą Piłkę?

Messi
10
21%
Ribery
22
47%
Ronaldo
15
32%
Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Złota Piłka - France Football

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 02 gru 2008, 20:38

Xavi na piątym miejscu za Casillasem to jakis zart. Byłęm wręcz pewien że pojawi się w pierwszej trójce.
[']

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 gru 2008, 21:04

Według mnie Ronaldo wygrał jak najbardziej zasłużenie. To co pokazywał w ubiegłym sezonie jest po prostu nie do opisania.
Trochę szkoda Xaviego, bo zasłużył na pewno na wyższą pozycję niż dopiero piąta.

Swoją drogą ciekawa dyskusja się w tym temacie wywiązała. Szkoda, że niektórzy nie do końca wiedzą co piszą:
Jarzinho pisze:Ciekawe zaco dostał nagrode Owen Weah i kilku im podobnym, grali w druzynach, ktore praktycznie w tym momencie nic nie wygrywały, nie mieli tytułow. A jednak.
Zarówno Owen jak i Weah w czasie gdy dostawali Złotą Piłkę święcili również sukcesy drużynowe, więc nie mam pojęcia o czym bredzisz.
Kamil232 pisze:tej nagrody to bramkarz chyba nigdy nie wygra
Raz już wygrał, więc czemu miałby nie wygrać w czasach, gdy w końcu zaczęto doceniać również graczy defensywnych?

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 02 gru 2008, 23:08

Nie rozumiem płaczących cules nad piątym miejscem Xaviego. Poprzedni sezon w PD miał przeciętny (słaby Guti grał już lepiej), Euro miał udane i teraz trzyma wysoką formę, jednak oprócz ME nic nie zdobył. Torres miał udane i Euro i start w lidze Angielskiej, podobnie zresztą jak Casillas, który wygrał ligę i Superpuchar, dodatkowo również Euro można zaliczyć do udanych, gdyby nie on, nie wiadomo jakby to było z Włochami, a ten mecz był najcięższym spotkaniem Hiszpanów. Ronaldo jest poza zasięgiem. Co tam w ogóle robi Kaka? Dlaczego tak nisko Villa, Senna i Fabregas? Czołowa trójka bez zastrzeżeń, co najwyżej można byłoby przesunąć Torresa na drugą pozycję, ale w tym sezonie Messi błyszczy formą, natomiast Fernando kontuzje.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 gru 2008, 23:53

el Crack pisze: Poprzedni sezon w PD miał przeciętny (słaby Guti grał już lepiej), .
....i tak nagle zostal najlepszym pilkarzem Euro :lol:

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 03 gru 2008, 0:04

A no popatrz, Ronaldo grał równo przez cały sezon, a Euro mu nie wyszło, dziwne nie?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 gru 2008, 0:27

widoczie nie gral az tak "rowno"

Nie chce mi sie z toba dyskutowac bo male masz pojecie wiec odpisze ci ze w jego przypadku na forme podczas Euro wplynela w jakims stopniu kontuzja. Wiec szukaj nastepnych gutowatych przykladow

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 03 gru 2008, 12:47

To podaj mi przykład zawodnika grającego "równiej" w sezonie od Portugalczyka (oczywiście mam tu na myśli zawodnika z pola). Albo nie, nie będę gadał z Tobą bo jesteś "gupi". Widać co niektórzy są tak zaślepieni, że nie mogą przełknąć tego, że po prostu Guti w Primera Division miał lepszy sezon od Creusa, ale kompleksy trzeba leczyć.

trza się wyluzować. 2 WP // fieldy

Akurat w żadnym wypadku epitet nie miał na celu obrażenie Bieniasa (już chyba i tak jest bardzo pokrzywdzony przez los), a raczje odnosi się do jego postu wyżej z konkluzją "nie będę z Tobą gadał bo tak"

cudzysłów chyba dopiero teraz się pojawił, będziesz wiedział przynajmniej na przyszłość jakich sformułowań unikać // fieldy

Chyba dopiero teraz po wyjaśnieniu zrozumiałeś o co mi chodzi ;). Zresztą nie ma takiego słowa jak gupi ;).

Tak to sobie tłumacz. Takiego słowa nie ma, jednak na forum można spotkać ludzi którzy tak piszą, więc wiesz ... // fieldy

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 gru 2008, 13:16

Crack daj spokój. Xavi wymiatał Messi też, Iniesta też, a Ci co nie wymiatali to po prostu im się nie chciało. Ot wiesz każdy tak ma że czasem mu się nie chce. W Realu wszyscy grali piach, Guti ciniażył, a Real został mistrzem dlatego bo mu Barcelona dała, dokładnie tak samo jak United w półfinale LM. No wiesz taki rok postanowili być dobrymi wujkami i wszystkiego nie wygrywać.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 03 gru 2008, 13:23

Zapomniałeś na końcu dodać Obrazek

OT

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 gru 2008, 13:25

bez komentarza. Jedna rada odemnie. NIe mierz wszystkich swoją miarą :wink:
Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 gru 2008, 14:15

el Crack pisze:
Akurat w żadnym wypadku epitet nie miał na celu obrażenie Bieniasa (już chyba i tak jest bardzo pokrzywdzony przez los), a raczje odnosi się do jego postu wyżej z konkluzją "nie będę z Tobą gadał bo tak"
nie masz argumentow wiec obrazasz. Domena niskich ludzi(nie mysl o wzroscie).

Rowno gral przez caly sezon W. Szala. Oczywiscie jak na swoj poziom.

Pamietam twoja dyskusje nt Gutiego w temacie RM na tym forum. Klociles sie chyba z Realfanem jak mnie pamiec nie myli. Wypisales tyle glupot ze pewnie bylo ci wstyd bo dlugo nie udzielales sie na forum :haha: Wracajac do meritum to Guti ma problemy zerby zagrac 3 dobre mecze a co dopiero go porownywac do najlepszego pomocnika swiata.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 03 gru 2008, 14:20

To Ty mnie najpierw obraziłeś, więc się nie dziw, że nie nadstawiam drugiego policzka.

Czy musiałem dodawać, że chodziło mi o zawodników z topu światowego? Mało domyślny jesteś.

Proszę wymień te głupoty na temat Gutiego? Pośmiejemy się razem. Wstyd to mi jest, gdy czytam wypociny takich osób jak ty, którzy nie umieją docenić klasy rywala. Ale cóż trzeba sobie odbić ostatnie 2 lata kompromitacji.

PS. Xavi już najlepszym pomocnikiem świata? Dobre.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 gru 2008, 14:28

Pojecie rowno jest pojeciem wzglednym bo znam opinie fanow MU ktorzy twierdza ze Rio gral genialnie i pewnie rowniej od CR7. To samo mozna powiedziec od Ikerze do wrzesnia i wielu innych pilkarzach.

Wystarczy ze Hiszpania zdobyla ME bez Gutiego. Poradzila sobie ze slabym Xavim, Iniesta i Senna

Tak Xavi jest najlepszym pomocnikiem swiata bo...jest zajefajny ;) a powaznie mozna tak napisac bo jest najwyzej sklasyfikowanym pomocnikiem wg FF. Byl najlpepszym pilkarzem Euro przez co mozna zrozumiec ze tez pomocnikiem. Jest w wysmienitej formie udowadniajac to dobra gra w klubie i kadrze ktorym kreuje gre w srodku pola

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 03 gru 2008, 14:35

A Ronaldo to nie pomocnik? W moim mniemaniu właśnie nim jest, może nie typowym bo gra i w ataku. Podobnie jak zresztą Messi, który jest pomocniko-napastnikiem. Czy ja w którymkolwiek zdaniu napisałem, że Xavi, Iniesta czy Senna jest słaby? Patrząc na jego całą karierę stawiam go wyżej niż Gutiego, jednak to ten drugi miał lepszy sezon w PD i co do tego nie mam wątpliwości. Uraz do Gutiego spowodowany jest tym, że całował się z siostrą i przez to jest pedałem, przeciążeniem nie tej nogi po faulu Oleguera na GD czy tym, że gra w Realu Madryt? A może to wszystko razem?

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 03 gru 2008, 17:05

el Crack pisze:A Ronaldo to nie pomocnik? W moim mniemaniu właśnie nim jest, może nie typowym bo gra i w ataku. Podobnie jak zresztą Messi, który jest pomocniko-napastnikiem.
no spoko

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”