AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 533

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 lis 2008, 10:37

MazurXIII pisze:boki obrony + Senderos oraz Kaka' zdecydowanie poniżej swojego poziomu
Według mnie Senderos zagrał właśnie na swoim ulubionym, niezbyt wysokim poziomie :] .

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 30 lis 2008, 22:18

nieźle się Milan flejtuszy

3-0 w plecy

może nie z totalnym lelakiem ale Palermo potegą ro tez nie jest

a moglo byc tak super gdyby R10 wykorzystal tego karnego

oddac po sezonie sheve bo tylko ciagnie kase za darmo-a malo daje druzynie-goli nie strzela,asyst nie zalicza

jednym slowem darmozjad jak saviola w Barcelonie a teraz w Realu

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 lis 2008, 23:09

3-1...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 lis 2008, 23:16

Zwróć uwagę na godzinę napisania posta.

A Inter ucieka...

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 01 gru 2008, 11:03

[*]

Tragiczny mecz w naszym wykonaniu. Graliśmy bez pomysłu, bez zaangażowania, bez chęci. Nie było żadnego pozytywnego aspektu w naszej grze. Całkowicie zasłużona porażka. I o ironio gdyby Roni strzelił karnego albo Pato wykorzystał tą sytuacje którą mail w 1 połowie pewnie, mimo beznadziejnej postawy ten mecz byśmy wygrali.
Oglądając naszych piłkarzy odniosłem wrażenie, że oni myślą, że piłka sama wpadnie do bramki Palermo i mecz się sam wygra. Meczu nie wygra się na stojąco i bez zaangażowania, a nasi tak właśnie zagrali. Gracze Palermo nabiegali się ze 2 razy więcej od naszych piłkarzy. I był efekt taki, że całkowicie nas zdominowali.
Strasznie mnie irytowała gra naszej obrony- to co Zambro zrobił przy 1 bramce dla Palermo, a Paolo przy 2 to brak słów po prostu. Najgorsze jest to, że nie ma alternatywy- Kaladze niepewny, Senderos to nie poziom Milanu. W chwili obecnej to nam by się 2 świetnych, nowych środkowych obrońców przydało. Sandro wracaj najszybciej jak się da.
Do poziomu obrońców dostroiła sie nasza formacja ataku, przez co praktycznie okazji do strzelenia bramki sobie nie stworzyliśmy. Roni wolne bije świetnie, ale poprowadzić naszej gry nie potrafi, Pato, dopóki go nie skosili grał nawet przyzwoicie, chociaż jak on nie wykorzystał tej sety którą miał to do tej pory nie mogę zrozumieć. Pippo widać, że nie daje rady zagrać 2 meczów w krótkim odstępie czasu, a Szewa to jest jakieś nieporozumienie. Aż żal go oglądać w takiej formie. Po co myśmy go w ogóle brali, taki Paloschi pewnie by gorzej od Szewy nie zagrał. Ukrainiec od wejścia wczoraj na boisko miał jakiś kontakt z piłką, stworzył jakikolwiek zagrożenie?

Musimy się obudzić bo Inter ucieka a przed nami seria wybitnie trudnych meczów. Carlo musi ich obudzić, musi kuwa jego mac :!:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2889

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 01 gru 2008, 11:42

Mates pisze:Ukrainiec od wejścia wczoraj na boisko miał jakiś kontakt z piłką, stworzył jakikolwiek zagrożenie?
Raz ładnie z Seedorfem wymienił podania ale Amelia wyłapał. Tak samo jak ty uważam, że lepiej było Paluszka zostawić, Sheva jest tragiczny, aż ciężko uwierzyć, że kiedyś był takim świetnym piłkarzem. A Paloschi w jego roli teraz by się bardziej nadał, wchodzenie na ogony w lidze i gra w P. Uefa chyba lepiej by go ograła niż gra w 2 lidze. Co do meczu to szkoda komentować, nasza obrona to nieporozumienie, po raz kolejny na stojąco gra w ataku, no tragedia :!:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 gru 2008, 16:34

Meczu nie mam ochoty komentowac. Kto widzial ten wie kto nie widzial niech nie oglada chyba ze nie przepada za Milanem to mozna zobaczyc jak zespol z drugiej polowy tabeli zdominowal w srodku pola druzyne majaca mistrzowskie aspiracje i zepchnal ja do obrony.

Jedno jest pewne - swiat nie widzial jeszcze zeby jakas druzyna przegonila remisujac i przegrywajac rywala ktory swoje spotkania wygrywa. Rossonerim takze sie ta sztuka nie uda i nie ma co tego dalej probowac.
Druga sprawa to walkowane juz setki razy zaangazowanie pilkarzy Milanu. Ronaldinho brakuje jeszcze dynamiki ale widac ze mu sie chce i dzieki temu oraz swoim umiejetnoscia jest jednym z lepszych naszych pilkarzy w obecnym sezonie. Swoimi zagraniami czesto zapewnia nam punkty ale nie zawsze bedzie to robic potrzebne jest wsparcie innych. Takie wsparcie mial w Gattuso i mimo wszystko w krytykowanym Kace. Zabraklo wczoraj tych dwoch pilkarzy i do stanu 0:3 Palermo bylo druzyna zdecydowanie lepsza. Zasluzenie wygrali to spotkanie.
Do cholery nie ulega watpliwosci ze w rozbiciu na jednostki mamy pilkarzy zdecydowanie lepszych od ich odpowiednikow w zespolach z ktorymi przyszlo nam ostatnio grac mimo to wyniki sa fatalne. Trzeba biegac biegac walczyc zostawiac pot na boisku bo inaczej nic z tego nie bedzie. Dlaczego Chelsea potrafi wygrac 10 kolejnych wyjazdowych spotkan w lidze? Z zespolami duzo nizej notowanymi nie traci nie tylko punktow ale takze bramek (notabene wczoraj bardzo slaba gra naszej obrony). Nie wydaje mi sie zeby druzyny w lidze angielskiej byly slabsze od tych w Serie A.
Jak mialem 12 czy tam 13 lat i gralismy mecze miedzypodworkowe to smialem sie ze zawodowi pilkarze to jacys slabi sa bo potrzebuja jakis treningow taktyki trenera zaangazowania skoro ja z kumplami z marszu wychodzimy na boisko i bez wysylku oraz takich bajerow ogrywamy kolejnych rywali. Tak sie nieszczesliwie dla Milanu sklada ze to nie podworku i nawet jezeli pilkarsko sie lepsi to musza to udowodnic walczac i zapierdalajac bo nikt im punktow za darmo nie da.

Galliani porzadnie powinien ich wytrzaskac po twarzy (Pato niech odpusci chlopaka wczoraj ladnie poturbowali) albo dac im po kieszeni. W tym momencie trzeba zawiesic familiarnosc i wziac naszych pilkarzy za gebe. A teraz wcale latwiejszych spotkan miec nie bedziemy. Moze to i dobrze chociaz z wczorajsza gra to silniejsi rywale pozamiataja nami murawe. To odpowiedni moment bo Inter juz ucieka atoli obecna strata jest do odrobienia.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 02 gru 2008, 23:13

Troche widze zostało juz podsumowane przez Chlopaczka i trudno z nim nie zgodzić się w wielu kwestiach.

Bo po pierwsze to co odrazu sie rzuca w oczy widząc gre Milanu to znowu brak zangażowania drużyny ( po za kilkoma jednostkami) brak jakiejkolwiek walki w środku pola.W niedziele to chłopaki pokazali już szczyt szczytów.A Pirlo znowu zagrał na swoim magicznym poziomie.Carlo troche próbuje bronić poszczególnych zawodników mówiąc że są po kontuzjach czy mających inne problemy.Ale do cholery przeciez nikt nie karze wystawiac zawodnika nie nadającego sie do gry który bedzie grał na pół gwizdka.Pewien problem nastapił juz w Torino kiedy to druga połowa wyglądała źle było całkowite rozprężenie i zawodnicy stracili koncentracji czego powodem było nie wygranie tego meczu.Jednak już mecz z Palermo to całkowita żenada przez 90 minut całego zespołu.Na boisku najlepszy był w zespole Rossonerich naturalnie R80 który tak naprawde jak jeden z nielicznych wykazywał zangażowanie w gre.
Czekam na nastepny mecz w niedziele z Catanią i tak naprawde zobaczymy czy to był wypadek przy pracy czy jednak załamanie formy...

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 03 gru 2008, 13:34

Witam kibiców Milanu :)
Mam taką małą ciekawostkę dla was(może kogoś to zainteresuje :) ). Czytając dziś news o Xavim na hiszpańskim Sporcie natchnąłem się na nią. Xavi przyznał, iż po wygraniu mundialu do lat 20 był bardzo bliski podpisania kontraktu z Milanem :D Do czego na szczęście ( :P ) jak wiemy nie doszło.
Z translatora:
I remember how we arrived to sign powers with my father and my representative to sign on Milan. We spoke to Galliani and offered me twice the money from Barca, I said it would be incumbent, who were working on the computer ... but the family and especially my mother, who was the most that was contrary to my motion, which was decisive for me to stay. I also wish was to someday be able to succeed at Barca. "

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 gru 2008, 14:44

Nie czytałem o tym nigdy wcześniej. Szkoda że do nas nie trafił ale nie ma co rąk załamywać, mamy Pirlo :)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 03 gru 2008, 16:46

mamy Pirlo
Ty sobie żartujesz :roll: :wink:
Tak na poważnie to w formie gdy jest Pirlo to za żadnym xavim płakać nie bedziemy ale gdy gra to co teraz to ja za brochim sie stęskniłem... :|

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 03 gru 2008, 17:17

gilardino11 pisze:ale gdy gra to co teraz to ja za brochim sie stęskniłem... :|
Teraz to ty jedziesz na całego, wiadomo, że Pyrlo gra lekki piach od kilku lat, ale żeby go do byłego gracza przyrównywać to już obelga :wink: Zawodnik z niego nieprzeciętny ale zdecydowanie za dużo ma właśnie przeciętnych spotkań, za dużo.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 gru 2008, 18:35

Wszyscy widzieli co działo się jak MIlan usiadł na Palermo po stracie trzeciej bramki. Nie wiem czy to dalej te chlopaczkowe przegrywanie samemu z sobą, lecz mi brakuje tam zdecydowanej reakcji trenera lub brak posłuchu trenera dla takiej u zawodników.

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 03 gru 2008, 21:54

Jak dla mnie nudny mecz. Wolno, dużo niedokładności, zero jakiegoś zrywu. Ale to Puchar Włoch - tego się trzeba było spodziewać.
Gra Milanu - niemrawa, cholernie niedokładni. Trochę więcej determinacji i polotu.
Gdyby nie Sheva byłoby 1-0.

Małe podsumowanie I połowy
Dida - nie miał wiele do roboty, w pierwszych 10 minutach spokojnie złapał dość mocny strzał, nie dał się zaskoczyć przy jednym z rzutów wolnych, w ostatniej minucie kapitalna interwencja.
Antonini - Coś tam rusza się Luca, ale pożytku dużego nie ma. Nie popełnił większych błędów.
Kaladze - nie pewny, dobrze że tej ręki nie było (albo byla? nie wiedziałem) w polu karnym. Jak na kapitana to powinien trochę więcej ambicijj.
Senderos - dobrze. NIe popełnił chyba żadnego błędu, co miał wybic to wybił.
Favalli - mimo tego, że faceta nie lubie zagrał dobrze. Choć jego gra ofensywana pozostawia wiele do życzenia.
Flamini - walczy, mądry strzał pod koniec I części. Ale brakuje mu pewności.
Emerson - nie widziałem go na boisku, no może kilka razy dotknął piłki. Liczę na więcej.
Seedorf - wolno, bez zaangażowania. Ale taki Seedorf jest i kropka.
Kaka - sprawia wrażenie chłopca do bicia - odbija się od wszystkich. W sumie tylko dwa albo trzy dobre zagrania. Słabo.
Ronnie - Genialne podanie w 18 minucie. Mógłby grać szybciej, ale i tak gra lepiej niż się spodziewałem.
Shevchenko - hańbi swoje nazwisko, miał 3 sytuacje, przynajmniej jedną powinien wykorzystać. Żal piłkarza.

II połowo nie dano mi było oglądać...i dobrze. Podobno katostrofalna gra, pech Ronniego (słupek).
Ajajajajaj....Nie jest dobrze;/

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 04 gru 2008, 8:54

Ja się cieszę, rozgrywki, które tylko przeszkadzają :lol: mamy z głowy. Oglądałem mniej więcej 2/3 meczu bo później przysypiałem, taki mecz na lajcie. Sheva poza bramką, która przywodzi na myśl mecze z Interem, TRAGEDIA. Po raz kolejny nie można nikogo pochwalić, no Dida bronił pewnie, martwi Kaka bo gość gra naprawdę słabo w tym sezonie. Mimo jakiś tam szczerych chęci na dobrą grę Antoniniego, trzeba być realistą, jest to gracz na średniaka ligowego, widać, że gdy nie ma Jankula i Zambrotty to nasza gra bokami praktycznie nie istnieje (mowa też o Favallim, jemu na szczęście kończy się kontrakt po sezonie więc ktoś przyjdzie), o środku nie ma co pisać, każdy wie jak jest, nie ma stabilności i tyle. O pomocy nie chce mi się pisać bo jak chcą to się poprawią, atak mieliśmy słaby bo nie miał kto grać, może faktycznie ktoś zechce judasza w zimie :lol:
Ps. może jednak nie jest tak lajtowo bo Ancelotti mówi, że to po raz kolejny jest "delikatny moment" :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”