FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 775

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 gru 2008, 22:02

Niestety wypisujesz głupoty.

Czy ktoś jeszcze zrozumiał to co pisałem w ten sam sposób co Logan? :]

Ewentualnie Logan wskaż mi nieprawdę w tym konkretnym cytacie:
Chcę powiedzieć, że nie trzeba stać pod polem karnym przeciwnika, aby można się było określać mianem napastnika. Nie tylko najbardziej wysunięci piłkarze są napastnikami.
Jak już się z tym uporasz to napisz skąd Twój pomysł o napastniku Lampardzie.

[EDIT]
Logan pisze:Twoja prosta podziałka jest zawodna
Jaka podziałka? Na obrońców, pomocników i napastników? Wymyśliłeś czwartą (bramkarza nie liczę) formację? :lol2:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 04 gru 2008, 22:33

Zwyczajnie w dzisiejszych czasach piłka jest tak uniwersalna, że prosta podziałka się zaciera. Jest cała masa uniwersalnych grajków, którzy mogą grać na boku pomocy, za napastnikami czy w ataku. Tak samo z punktu widzenia taktyki, poszczególni gracze nie są przypisani do Waszej prostej podziałki na pozycje. Ja i paru innych userów chce to Wam pokazać, bo dla mnie i dla wielu to jest zrozumiałe. Wy na siłę szukacie podziałek - oczywiście macie takie prawo, przecież nie zabiję za to. :)

Generalnie miło sobie pogadać i wymienić poglądy, ale jak już ktoś pisał, ta wymiana zdań jest pozbawiona sensu jeśli mówimy o dzisiejszej piłce :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 gru 2008, 22:35

Fajnie Logan. Teraz już tylko pozostało Ci napisać skąd wniosek o Lampardzie jako napastniku wynikający rzekomo z moich wypowiedzi. Najlepiej by było jakbyś się podparł cytatami.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 gru 2008, 0:25

Mentor pisze:
R.A.B. pisze:A co nie prawdę powiedzał??
Nie wiem. Zastanawia mnie dlaczego pisze to do mnie. Czy ja poparłem w tej dyskusji kumana? On podobno (tak piszecie - ja nie sprawdzałem bo nie czytałem wszystkiego) napisał, że Ronaldo gra jako środkowy napastnik. Ja się z tym nie zgadzam i nigdzie nie napisałem, że tak właśnie jest. O co kaman?

Logan popracuj nad wnioskowaniem. Dzisiaj niestety pała.

sek w tym ze w sezonie za ktory dostal (nieslusznie bo to nie zloty but) nagrode za najlepszego pilkarza swiata (bo rzekomo byl skrzydlowym ktory bil wszelakie rekiardy) gral na sroku ataku

nie trzeba do tego wielkiej wiedzy ani niczego innego - wystarczy obejrzec mecz

pytanie konkursowe - ile asyst mial ronaldo w minionym sezonie a ile w sezonie 06/07 i dlaczego?

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 05 gru 2008, 0:45

http://soccernet.espn.go.com/players/st ... 74&cc=5739

7 w sezonie 07-08

14 w 06-07

czemu ?

bo rok temu gral blizej bramki -czesto jako srodkowy napadzior

a w 06-07 jako klasyczny skrzydlowy dogrywajacy pily rooneyowi i sahy

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 gru 2008, 8:59

Czy ktoś jeszcze ma zamiar ciągnąć dyskusję? Przecież i tak koemana nikt i nic nie przekona. Wszyscy się mylą, a on jedyny i wąskie grono jego wielbicili nie. Ok, niech będzie.

Czemu? Bo z sezonu na sezon jest lepszy. Bo z sezonu na sezon ma coraz lepszych kolegów u boku. I tak dalej i tak dalej. Trzeba być ignorantem, żeby nie mieć tego na uwadze.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 05 gru 2008, 14:57

Czas zakonczyc ten OT i skupic sie tym co wazne.

Gramy jutro z Valencia. W zeszlym roku w lidze wygralismy z nimi 6:0, ale w CDR juz tylko zremisowalismy 1:1.

Mecz pewnie bedzie wygladal tak jak zawsze - czyli murarka Valencii i gra z kontry (co im zreszta dosyc dobrze wychodzi).

Jesli chodzi o sprawy kadrowe to w Valencii nie zagraja Silva, Morretti, Alexis, Edu i Marchena. Czyli maja problem ze srodkiem obrony, gdzie pewnie wystapi nasz stary, dobry znajomy - Helguera. Natomiast na lewej obronie Del Horno (moze Messi powkreca go tak jak za czasow gry w Chelsea? :D ).

Jesli chodzi o nas to cieszy powrot Abidala, ktory pewnie juz jutro zagra. Tym samym ktos z trojki Puyol, Marquez, Pique bedzie musial zasiasc na lawce. Na dzien dzisiejszy kazdy z nich moze dla mnie grac w pierwszym skladzie, ale na Valencie proponuje pare Puyol - Marquez, ze wzgledu na szybkosc Villi.

Nie zdziwie sie tez, jesli znowu wyjdziemy para Yaya- Keita w srodku. Moze zagra tez Guddy. Nie bedzie jutro Eto`o i nie mam pojecia jak wygladac bedzie nasz atak - za duzo mozliwych kombinacji.

Trzeba jutro wygrac.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 gru 2008, 16:48

red85 pisze:
Czemu? Bo z sezonu na sezon jest lepszy. Bo z sezonu na sezon ma coraz lepszych kolegów u boku. I tak dalej i tak dalej. Trzeba być ignorantem, żeby nie mieć tego na uwadze.
To dlaczego ma mniej asyst?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 06 gru 2008, 21:56

Znamy już składy:

Barcelona: Valdés, Alves, Márquez, Puyol, Abidal, Touré Yaya, Xavi, Gudjohnsen, Messi, Hleb i Henry.

Valencia: Renan, Miguel, Albiol, Maduro, Del Horno, Albelda, Baraja, Joaquín, Fernandes, Mata, Villa

Skład Barcy bardzo dobry, liczę tylko na zwycięstwo :D Chyba piłkarze Barcy wiedzą jaki prezent sprawić kibicom na Mikołajki :lol:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8389

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 gru 2008, 22:57

Do przerwy pewne prowadzenie 2:0. Barca całkowicie panuje nad sytuacją i nie wydaje się, aby Los Ches byli w stanie zagrozić poważnie Barcy (aczkolwiek to dopiero pierwsza połowa). Świetne spotkanie rozgrywa Alves, który ostatnimi czasy przyzwyczaił do bardzo dobrej gry. Xavi również świetnie. Messi lepiej radzi soibie na prawej stronie, która jest jego naturalną. Oczywiście bohater - strzelec dwóch bramek Henry. Świetne podanie od Toure przy pierwszej bramce. Poza tym bardzo dobra gra w obronie, Valencia nie ma jak zagrozić gospodarzom. Aż za bardzo się chyba podnieciłem :P
Guardiola gra chyba na jakichś kodach, tak można opisać grę Barcelony.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 06 gru 2008, 23:00

Pozwolę sobie użyć sformułowania "całkowita dominacja''. Świetny mecz. Bardzo dobrze grają: Titi, Hleb, Rafa i Abidal. Z początku meczu trochę słabo Xavi [ach ten słupek w pierwszych minutach :x ] i Yaya - parę nieudanych zagrań i strat, ale z upływem czasu coraz lepiej :P Defensywa dziś świetnie zgrana, wszystkie pułapki offsidowe udane :D Z niecierpliwością czekam na drugą połowę :lol:

Jeszcze jedna rzecz, która cieszy: prawdziwy doping na stadionie :lol:

PS. niezbyt ładnie prezentują się koszuli Barcy z napisem "MES", ale cóż, idea słuszna :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 gru 2008, 23:02

Ja bym jeszcze pochwalił Barcę za całą akcję przy 2 bramce, od swojego pola karnego, chyba grali wszyscy z pierwszej piłki, aż do bramki :] świetna akcja.
Titi bardzo fajnie gra, wykorzystuje swoją szybkość [jest jakby szybszy niż ostatnio jak Barce oglądałem], Alves rzeczywiście znakomicie.
Barca imponuje mi najbardziej zaangażowaniem. Kapitalnie zatrzymują Valencią pod ich polem karnym, gdy ci chcą wyjść z kontrą, od razu atak i piłka odebrana. Sytuacji było sporo, mecz bardzo fajnie się ogląda. Ale, że będzie ciekawie, było już wiadomo po 2 minutach gry, kiedy Xavi w słupek trafił :p

Co do tego całkowitego dominowania ... jednak Valencia miała jakieś okazje, przeważnie spalone były, ale momentami jakieś straty w środku były i groźnie wychodzili z kontrą. Oby nic jednak sie złego nie wydarzyło, bo tylko Barca na kuponie została :smile2:

No i Alves strzela na 3:0. Może być wysoki wynik.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 gru 2008, 0:02

FCB keres pisze:

PS. niezbyt ładnie prezentują się koszuli Barcy z napisem "MES", ale cóż, idea słuszna :)
Wlasnie. z jakiej okazji i na jak dlugo pojawil sie ten napis?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 gru 2008, 0:02

:mike:

Ogladanie naszej gry w tym sezonie to czysta przyjemnosc. Nie bylem ani wielkim zwolennikiem Guardioli, ani jego przeciwnikiem, ale czapki z glow dla niego.

Kolejny mecz wygrany w swietnym stylu. Valencia praktycznie nie istatniala na boisku. Brawa dla hamulocego Henry`ego, swietny mecz - mam nadzieje, ze ten wystep doda mu skrzydel. Alves - dla mnie on nie jest wart tych 38 mln, ktore za niego dalismy, jest bezcenny. Wynik moglbyc, a nawet powinien byc wyzszy, ale cieszmy sie tym co jest.

Starczy tego pisania, musze zostawic sobie cos na Real.

Milo miec Abidala spowrotem, swietny mecz zagral.

Visca!
Bienias pisze:
FCB keres pisze:

Wlasnie. z jakiej okazji i na jak dlugo pojawil sie ten napis?
http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=24769
Ostatnio zmieniony 07 gru 2008, 0:06 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 gru 2008, 0:04

valencia dzisiaj naprawde niewiele miala do powiedzenia. nie mial kto u nich poprowadzic gry w srodku pola. brak silvy byl az nadto widoczny.

nie bede sie rozpisywal, bo i tak wpadnie mentor i napisze wszystko w jednym dlugim poscie.

od siebie dodam tylko tyle:

wielki szacun dla barcelony za ten mecz. naprawde. jestem fanem realu, ale jestem tez fanem dobrej pilki, a barcelone dzis az chcialo sie ogladac. na wyroznienie zasluzylo kilku pilkarzy, ale dla mnie i tak na najwieksze jak zwykle zasluguje xavi. zajebisty gosc.

"el barça juega de puta madre."

hala.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”