Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 07 gru 2008, 12:00
Valencianista
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 07 gru 2008, 12:31
Nie zgodziłbym się...Barcelona zasłużyła na więcej.Valencianista pisze: Inna sprawa to wynik meczu. Barca zasłużyła na 4 - 0 bez dwóch zdań.
Pisakk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 07 gru 2008, 14:40
Silva ma być gotów na Espanyol. Czyli już za tydzień. Alexisa nie zobaczymy przez około 2 miesiącePisakk pisze:Oby Silva i Alexi wrócili szybko, bo nie wygląda to najlepiej.
Valencianista
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 gru 2008, 15:24
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 gru 2008, 15:45
otóż, akurat w tej sytuacji spalony byłSammyy pisze:Spalonego nie było, nie przesadzajmy... nie pierwsza taka bramka w historii piłki.
W sumie to byłem przygotowany na porażkę, ale w takim stylu.... wstyd...
Silva jak Silva, wiele by w tym meczu nie zdziałał... jeśli środek gra źle to i on nie pokaże nic wielkiego... zdecydowanie brakuje Alexisa, obrona AA była jak dotąd w miarę pewna... no nic, trzeba mieć nadzieję, że gorzej już nie będzie, że ten 'zajebisty' brazylijski obrońca będzie niezły....
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 08 gru 2008, 18:17
To dobrze, że się wiele nie spodziewałeś. Obrona bez Alexisa, Morettiego i Marcheny grała poniżej krytkyki i gdyby nie Renan w dwóch sytuacjach to było by wyżej. I ten strzał Xaviego w 2 minucie. Ogólnie to Valencia zagrała fatalnie, nikt praktycznie nie zasługuje na wyróżnienie. Trzeba w końcu sprzedać Villę, by odbić się od dna i patrzeć w przyszłość. Chociaż z odrobiną optymizmu. Tak jak początek sezonu był popisem, teraz to dramat. Teraz mecz z słabiutkim Espanyolem. Jak nie będzie zwycięstwa, to żenua na całeeej lini.Spalonego nie było, nie przesadzajmy... nie pierwsza taka bramka w historii piłki.
W sumie to byłem przygotowany na porażkę, ale w takim stylu.... wstyd...
Silva jak Silva, wiele by w tym meczu nie zdziałał... jeśli środek gra źle to i on nie pokaże nic wielkiego... zdecydowanie brakuje Alexisa, obrona AA była jak dotąd w miarę pewna... no nic, trzeba mieć nadzieję, że gorzej już nie będzie, że ten 'zajebisty' brazylijski obrońca będzie niezły....
Lisek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 gru 2008, 21:22
rkoeman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 08 gru 2008, 21:43
brylancik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 gru 2008, 22:03
rkoeman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 16 gru 2008, 10:09
Swoją drogą jak czytam czasem komentarze to ludzie mnie zadziwiają swoją rozległą wiedzą...Trudne położenie Valencii, wynikające z problemów finansowych, w ostatnich dniach wywołało falę spekulacji na temat przyszłości niektórych zawodników w zespole. Ponadto, niechęć banku Bancaja do udzielenia Valencii kredytu spowodowała, iż działacze Ches zmuszeni byli szukać innych źródeł pieniędzy, z których udałoby się pokryć krótkoterminowe zobowiązania finansowe.
Według najnowszych doniesień udało się pozyskać gotówkę, która pozwoli na pokrycie najpilniejszych wydatków. Pieniądze pochodzić mają od różnych jednostek gospodarczych, które w ostatnich godzinach zadeklarowały swoją pomoc finansową. Kwota, o jakiej mówi się w tym przypadku oscyluje w granicach 38-40 milionów euro. Vicente Soriano zapytany o fakt pozyskania gotówki powiedział: „Te pieniądze w tak skomplikowanym dla nas czasie pozwolą nam iść do przodu”. Źródła, w tym Radio 9, podają, że klub nie włożył wielu wysiłków w przekonanie potencjalnych kontrahentów do przekazania pieniędzy, a zebrana suma pochodzi od sponsorów, którzy wypłacili zaliczki na poczet przyszłych zysków oraz pomniejszych banków. Wynika z tego, że kryzys finansowy w Valencii został chwilowo zażegnany, a gotówki na wynagrodzenia dla zawodników znalazły się w ostatniej chwili. Fakt ten pozwala jednak patrzeć optymistycznym okiem w przyszłość klubu, gdyż przybliża Valencię do wygenerowania zysków płynących z budowy Nuevo Mestalla.
Obasi pasuje tutaj zajebiście do Senny i EmanyViana na St.Etienne tak - ale w ogóle pozbyłbym się go jak najszybciej. Moim zdaniem potrzebujemy takiego zawodnika jak Senna (villareal), Emana (Betis) czy Obasi (Hoffenheim).
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 16 gru 2008, 16:25
Dokładnie, przecież nawet w meczu z Barceloną Emery dał szansę Michelowi a teraz na prawie nic nie znaczacy mecz powołuje praktycznie najsilniejszy skład. O ile w ataku prawdopodobnie zagra Zigic lub Morientes (a może obaj?Sammyy pisze:Swoją drogą powołana kadra mnie zdziwiła dość mocno. W ostatnich meczach na liście znajdowali się nawet piłkarze z Valencia Mestalla, a tym razem jedzie pełna kadra. Awans zapewniony, walka o 1 miejsce w grupie została, ale czy warto ?
Inferno

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 18 gru 2008, 20:23
Zarząd mówi otwarcie, że jeśli sytuacja finansowa się nie ustabilizuje, nie ma mowy o nowym bramkarzu. Guaita wczoraj pokazał, że pełnoprawnym zmiennikiem dla Renana nie jest. Fatalna w skutkach interwencja i gol dla St. Ettiene. Z drugiej strony, jeszcze w tym samym meczu się zrehabilitował bodaj dwukrotnie broniąc "setki". O Thiago można dziś wyczytać, że już zdążył do siebie przekonać Emery'ego. Po rozwiązaniu kontraktu z Helguerą mamy trzech nominalnych obrońców na lewej stronie defensywy. Podobno Unai rozważa przekwalifikowanie Moretti'ego. Widziałby go w środku obrony. Włoch już tak grał (z CFC w Lidze Mistrzów) i w moim odczuciu grał na tej pozycji dobrze.Sammyy pisze:Swoją drogą 'nie mogę' doczekać się już stycznia. Po tym jak rozwiązano kontrakt z Timo (notabene przechodzi do TSG) potrzebny jest nam bramkarz. Ja tam sobie nie chce myśleć co by było gdyby Renan doznał kontuzji. Najlepiej gdyby doszedł do skutku transfer Asenjo, który z kilku powodów jest nierealny, a za piłkarzy pokroju Mory to ja dziękuję. Do tego dochodzi ten młokos Thiago Carleto, który jest nowym R.Carlosem... trochę śmieszne te porównania... a zwykle kończy się na tym, że te transfery to niewypały... do tego wraca cały czas sprawa Keirrisona... ciekawy piłkarz, ale czy już teraz byłby wzmocnieniem... niby strzela sporo tych bramek w tej Coritibe.
Mata jest przemęczony, Vicek jak zwykle więcej się leczy (szitInferno pisze:Chciałbym aby w tym meczu zagrał Mata, może wreszcie odnajdzie formę, bo na obecną chwilę Vicente jest 2 razy lepszy i nie ukrywam że to jego chciałbym zobaczyć od pierwszych minut w spotkaniu z Realem.
Valencianista
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 18 gru 2008, 23:05
Masz na myśli del Horno i Maduro? Z tym że Holender o ile mnie pamięć nie myli chyba jescze ani razu grał na tej pozycji...Valencianista pisze:Po rozwiązaniu kontraktu z Helguerą mamy trzech nominalnych obrońców na lewej stronie defensywy.
Czyli co, Aaron>Keirrison>Zigic>Michel? Ja mimo wszystko z tej czwórki wybrałbym MorientesaValecianista pisze:Zigic podobno porozumiał się z Racingiem. Ma zostać wypożyczony do końca sezonu z opcją wykupu. To otwiera drogę dla napastnika, Keirrison byłby dobrą opcją. Niestety jest pewne "ale", nasze finanse. Coritiba zadowoli się kwotą 10 mln (podobno), ale i to może być dla nas za dużo. Gomez w chwili obecnej pracuje nas kontraktem dla Michela. I wiele wskazuje na to, iż to wychowanek będzie zimowym wzmocnieniem![]()
Osobiście zadowoliłbym się powrotem z wypożyczenia Aarona.
To akurat prawda, 90 minut na pełnym gazie to on nie wytrzymaValencianista pisze:Mata jest przemęczony, Vicek jak zwykle więcej się leczy (szit) niż gra.
Inferno
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 gru 2008, 23:51
Nie mógł raczej mieć Madura na myśliInferno pisze:Masz na myśli del Horno i Maduro? Z tym że Holender o ile mnie pamięć nie myli chyba jescze ani razu grał na tej pozycji...
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 19 gru 2008, 14:11
No tak , zapomniałem o Carleto... Ale nawet jeśli Moretti ma być przesunięty na środek obrony to wg mnie i tak w ważniejszych meczach na lewej stronie będzie grał Włoch.Sammyy pisze:Nie mógł raczej mieć Madura na myśliInferno pisze:Masz na myśli del Horno i Maduro? Z tym że Holender o ile mnie pamięć nie myli chyba jescze ani razu grał na tej pozycji...
Inferno
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio