Valencia CF (zbiorczy) - Strona 65

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Valencia CF (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 07 gru 2008, 12:00

Skonsultowałem się ze znajomym sędzią piłkarskim. W tej sytuacji jaka miała miejsce wczoraj był offsajd. Nie ma znaczenia, że piłka nie była zagrywana do piłkarza znajdującego się na pozycji spalonej. Odniósł korzyść (po przypadkowym odbiciu piłki przez Joaquina bodajże) i spalony powinien zostać odgwizdany.

Inna sprawa to wynik meczu. Barca zasłużyła na 4 - 0 bez dwóch zdań.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 07 gru 2008, 12:31

Nie robiłem doktoratu na temat "Przepisy do gry w piłkę nożną a jaja Toure - porównanie", ale z tego co się orientuje to gdy podanie jest do tyłu to nie ma możliwości, aby był spalony. Więc jak na mój gust bramka zdobyta prawidłowo.
Valencianista pisze: Inna sprawa to wynik meczu. Barca zasłużyła na 4 - 0 bez dwóch zdań.
Nie zgodziłbym się...Barcelona zasłużyła na więcej.

Trudno u nas kogokolwiek pochwalić. Pomoc zagrała beznadziejnie, obrona jeszcze gorzej. Nie potrafiliśmy utrzymać się przy piłce, nie radziliśmy sobie z pressingiem, sam Villa w ataku nie dawał rady. Przegraliśmy całkowicie zasłużenie :/ .

Oby Silva i Alexi wrócili szybko, bo nie wygląda to najlepiej.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 07 gru 2008, 14:40

Pisakk pisze:Oby Silva i Alexi wrócili szybko, bo nie wygląda to najlepiej.
Silva ma być gotów na Espanyol. Czyli już za tydzień. Alexisa nie zobaczymy przez około 2 miesiące :? i to chyba najgorsza informacja. Do tej pory to on, nie Albiol i nie Marchena dyrygował obroną. Od pamiętnego błędu w Superpucharze Hiszpanii był najrówniej i najpewniej grającym defensorem VCF.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 gru 2008, 15:24

Spalonego nie było, nie przesadzajmy... nie pierwsza taka bramka w historii piłki.
W sumie to byłem przygotowany na porażkę, ale w takim stylu.... wstyd...
Silva jak Silva, wiele by w tym meczu nie zdziałał... jeśli środek gra źle to i on nie pokaże nic wielkiego... zdecydowanie brakuje Alexisa, obrona AA była jak dotąd w miarę pewna... no nic, trzeba mieć nadzieję, że gorzej już nie będzie, że ten 'zajebisty' brazylijski obrońca będzie niezły....

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 gru 2008, 15:45

Sammyy pisze:Spalonego nie było, nie przesadzajmy... nie pierwsza taka bramka w historii piłki.
Silva jak Silva, wiele by w tym meczu nie zdziałał... jeśli środek gra źle to i on nie pokaże nic wielkiego... zdecydowanie brakuje Alexisa, obrona AA była jak dotąd w miarę pewna... no nic, trzeba mieć nadzieję, że gorzej już nie będzie, że ten 'zajebisty' brazylijski obrońca będzie niezły....
otóż, akurat w tej sytuacji spalony był :P

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 08 gru 2008, 18:17

Spalonego nie było, nie przesadzajmy... nie pierwsza taka bramka w historii piłki.
To dobrze, że się wiele nie spodziewałeś. Obrona bez Alexisa, Morettiego i Marcheny grała poniżej krytkyki i gdyby nie Renan w dwóch sytuacjach to było by wyżej. I ten strzał Xaviego w 2 minucie. Ogólnie to Valencia zagrała fatalnie, nikt praktycznie nie zasługuje na wyróżnienie. Trzeba w końcu sprzedać Villę, by odbić się od dna i patrzeć w przyszłość. Chociaż z odrobiną optymizmu. Tak jak początek sezonu był popisem, teraz to dramat. Teraz mecz z słabiutkim Espanyolem. Jak nie będzie zwycięstwa, to żenua na całeeej lini.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 gru 2008, 21:22

spalonego nie bylo o czym napisalem w innym temacie. wiem ze juventusowi takiej bramki by nie uznali bo pewnie ktos sie zajal odpowiednia motywacja sedziow

ale tak sie przykro sklada ze to hiszpania a nie polwysep w ksztalcie buta a joaquin mimo iz mogl uniknac kontaktu z pilka nie zrobil tego wiec popelnil fatalny blad

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 08 gru 2008, 21:43

Zauważyłeś, że wszyscy (zarówno kibice Bercelony jak i Realu, a nawet Ci co się nie interesują La Liga) stwierdzili że był spalony. Można Ci pogrubiać odpowiednie artykuły, ale i tak tego nie jesteś w stanie zauważyć? Czy może nie jesteś w stanie się przyznać do błędu. Fakt jest taki że ten błąd arbitra nie wpłynął w jakikolwiek sposób na przebieg spotkania, ale to nie zmienia faktu że był spalony. Jak udowodnisz w jakiś sposób, że Joaquin celowo podał piłkę do Hleba to stwierdzę, że to jednak ja byłem w błędzie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 gru 2008, 22:03

wszyscy? bardzo ciekawe

bo ja widze ze jednak nie wszyscy. np pan orlowski z ktorym zazwyczaj sie nie zgadzam.

slowo wszyscy oznacza zbior wszystkich (w tym wypadku kibicow) elementor jakiegos zbioru - skoro zatem na tym forum nie zgodzili sie wszyscy z waszym niezrozumieniem przepisow gry w pilke nozna to znaczy ze twoje stwierdzenie jest falszywe

ostatnio ktos dowodzil ze gol messiego w meczu z atletiko byl nieprawidlowy... teraz okazuje sie ze ten jest

co dalej? :)

ps - pilkarz valencii nie musial celowo tam podac. wystarczylo by nie atakowal przeciwnika gdy ten przyjmowal pilke. mogl uniknac starcia ergo zagral calkowicie swiadomie. takie sa zasady gry w pilke nozna. jakby niechcacy zlamal komus noge bo nie wyszedlby mu wzlizg tez by sie nie liczylo bo zrobil to nieswiadomie? mimo ze mogl uniknac starcia

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 16 gru 2008, 10:09

Dobra, trzeba wrócić do teraźniejszości.

Do składu wraca Silva i został powołany na mecz z St.Etienne. Od pierwszych minut nie zagra, ale powinien dostać z ostatni kwadrans. Mam nadzieję, że Emery nie przesadzi i z Realem nie wyjdzie od pierwszej minuty bo przygotowany on nie jest pewnie na 45 jeszcze nawet, a i nie ma co ryzykować.
Swoją drogą powołana kadra mnie zdziwiła dość mocno. W ostatnich meczach na liście znajdowali się nawet piłkarze z Valencia Mestalla, a tym razem jedzie pełna kadra. Awans zapewniony, walka o 1 miejsce w grupie została, ale czy warto ? Chyba lepiej gdyby zawodnicy skupili się na meczu z Realem, który notabene jest dużo ważniejszy, a remis brałbym w ciemno, nawet ze słabo ostatnio grającymi Królewskimi. Bo to wiadomo co wymyśli Ramos :lol:

Swoją drogą 'nie mogę' doczekać się już stycznia. Po tym jak rozwiązano kontrakt z Timo (notabene przechodzi do TSG) potrzebny jest nam bramkarz. Ja tam sobie nie chce myśleć co by było gdyby Renan doznał kontuzji. Najlepiej gdyby doszedł do skutku transfer Asenjo, który z kilku powodów jest nierealny, a za piłkarzy pokroju Mory to ja dziękuję. Do tego dochodzi ten młokos Thiago Carleto, który jest nowym R.Carlosem... trochę śmieszne te porównania... a zwykle kończy się na tym, że te transfery to niewypały... do tego wraca cały czas sprawa Keirrisona... ciekawy piłkarz, ale czy już teraz byłby wzmocnieniem... niby strzela sporo tych bramek w tej Coritibe.

Jeszcze coś miłego by nie było pesymistycznie.

Valencia dostała 40 mln. Euro... kasa ma byc wydana na najpilniejsze wydatki. Suma pochodzi z kilkunastu firm etc. Zresztą wkleję taką trochę okrojoną wersję tego newsa z vcf.pl
Trudne położenie Valencii, wynikające z problemów finansowych, w ostatnich dniach wywołało falę spekulacji na temat przyszłości niektórych zawodników w zespole. Ponadto, niechęć banku Bancaja do udzielenia Valencii kredytu spowodowała, iż działacze Ches zmuszeni byli szukać innych źródeł pieniędzy, z których udałoby się pokryć krótkoterminowe zobowiązania finansowe.

Według najnowszych doniesień udało się pozyskać gotówkę, która pozwoli na pokrycie najpilniejszych wydatków. Pieniądze pochodzić mają od różnych jednostek gospodarczych, które w ostatnich godzinach zadeklarowały swoją pomoc finansową. Kwota, o jakiej mówi się w tym przypadku oscyluje w granicach 38-40 milionów euro. Vicente Soriano zapytany o fakt pozyskania gotówki powiedział: „Te pieniądze w tak skomplikowanym dla nas czasie pozwolą nam iść do przodu”. Źródła, w tym Radio 9, podają, że klub nie włożył wielu wysiłków w przekonanie potencjalnych kontrahentów do przekazania pieniędzy, a zebrana suma pochodzi od sponsorów, którzy wypłacili zaliczki na poczet przyszłych zysków oraz pomniejszych banków. Wynika z tego, że kryzys finansowy w Valencii został chwilowo zażegnany, a gotówki na wynagrodzenia dla zawodników znalazły się w ostatniej chwili. Fakt ten pozwala jednak patrzeć optymistycznym okiem w przyszłość klubu, gdyż przybliża Valencię do wygenerowania zysków płynących z budowy Nuevo Mestalla.
Swoją drogą jak czytam czasem komentarze to ludzie mnie zadziwiają swoją rozległą wiedzą...
Viana na St.Etienne tak - ale w ogóle pozbyłbym się go jak najszybciej. Moim zdaniem potrzebujemy takiego zawodnika jak Senna (villareal), Emana (Betis) czy Obasi (Hoffenheim).
Obasi pasuje tutaj zajebiście do Senny i Emany :jupi:

EDIT:

Mea Culpa, Silva zagrał już z Espanyolem... co nie zmienia faktu, ze reszta sens ma :rotfl:

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 16 gru 2008, 16:25

Sammyy pisze:Swoją drogą powołana kadra mnie zdziwiła dość mocno. W ostatnich meczach na liście znajdowali się nawet piłkarze z Valencia Mestalla, a tym razem jedzie pełna kadra. Awans zapewniony, walka o 1 miejsce w grupie została, ale czy warto ?
Dokładnie, przecież nawet w meczu z Barceloną Emery dał szansę Michelowi a teraz na prawie nic nie znaczacy mecz powołuje praktycznie najsilniejszy skład. O ile w ataku prawdopodobnie zagra Zigic lub Morientes (a może obaj? ;)) o tyle w pomocy oprócz Viany i Maduro będą musieli wystąpic zawodnicy piewszej 11. W obronie jeszcze gorsza sytuacja - oprócz Corro Torresa będą musieli zagrać zawodnicy którzy są "skazani" na mecz z Realem z powodu braku zmienników. A co jeśli któryś z nich odniesie kontuzje?!

Chciałbym aby w tym meczu zagrał Mata, może wreszcie odnajdzie formę, bo na obecną chwilę Vicente jest 2 razy lepszy i nie ukrywam że to jego chciałbym zobaczyć od pierwszych minut w spotkaniu z Realem.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 18 gru 2008, 20:23

Sammyy pisze:Swoją drogą 'nie mogę' doczekać się już stycznia. Po tym jak rozwiązano kontrakt z Timo (notabene przechodzi do TSG) potrzebny jest nam bramkarz. Ja tam sobie nie chce myśleć co by było gdyby Renan doznał kontuzji. Najlepiej gdyby doszedł do skutku transfer Asenjo, który z kilku powodów jest nierealny, a za piłkarzy pokroju Mory to ja dziękuję. Do tego dochodzi ten młokos Thiago Carleto, który jest nowym R.Carlosem... trochę śmieszne te porównania... a zwykle kończy się na tym, że te transfery to niewypały... do tego wraca cały czas sprawa Keirrisona... ciekawy piłkarz, ale czy już teraz byłby wzmocnieniem... niby strzela sporo tych bramek w tej Coritibe.
Zarząd mówi otwarcie, że jeśli sytuacja finansowa się nie ustabilizuje, nie ma mowy o nowym bramkarzu. Guaita wczoraj pokazał, że pełnoprawnym zmiennikiem dla Renana nie jest. Fatalna w skutkach interwencja i gol dla St. Ettiene. Z drugiej strony, jeszcze w tym samym meczu się zrehabilitował bodaj dwukrotnie broniąc "setki". O Thiago można dziś wyczytać, że już zdążył do siebie przekonać Emery'ego. Po rozwiązaniu kontraktu z Helguerą mamy trzech nominalnych obrońców na lewej stronie defensywy. Podobno Unai rozważa przekwalifikowanie Moretti'ego. Widziałby go w środku obrony. Włoch już tak grał (z CFC w Lidze Mistrzów) i w moim odczuciu grał na tej pozycji dobrze.
Zigic podobno porozumiał się z Racingiem. Ma zostać wypożyczony do końca sezonu z opcją wykupu. To otwiera drogę dla napastnika, Keirrison byłby dobrą opcją. Niestety jest pewne "ale", nasze finanse. Coritiba zadowoli się kwotą 10 mln (podobno), ale i to może być dla nas za dużo. Gomez w chwili obecnej pracuje nas kontraktem dla Michela. I wiele wskazuje na to, iż to wychowanek będzie zimowym wzmocnieniem :roll:
Osobiście zadowoliłbym się powrotem z wypożyczenia Aarona. Wyjazd do Glasgow to był fatalny ruch. Zaledwie jeden występ, poza tym pogrywa głównie w rezerwach. A pomyśleć, że pół roku temu wybrano go najlepszym zawodnikiem młodego pokolenia w greckiej Alpha Ethniki.
Inferno pisze:Chciałbym aby w tym meczu zagrał Mata, może wreszcie odnajdzie formę, bo na obecną chwilę Vicente jest 2 razy lepszy i nie ukrywam że to jego chciałbym zobaczyć od pierwszych minut w spotkaniu z Realem.
Mata jest przemęczony, Vicek jak zwykle więcej się leczy (szit :evil: ) niż gra. W efekcie Mata grał ponad siły. Do tego długa absencja Silvy i fakt, że wychowanek Realu występował z drobnymi urazami. Odnośnie Vicka, jest pewna ciekawostka. Otóż wszystkie 4 strzelone bramki w lidze w obecnym sezonie zaliczył wchodząc z ławki. Wszystkie bramki strzelił między 80 a 85 (bodajże) minutą. Prawdziwy joker :P Niemal na pewno Unai postawi na Matę od pierwszej minuty meczu z Realem. Tym bardziej, że wczoraj odpoczywał.

EDYTA:
Ximo Navarro o krok od podpisania profesjonalnego kontraktu. To dobra wiadomość, zważywszy, że chrapkę na niego miała Chelsea i zdaje się Arsenal. W kontrakcie ma mieć klauzulę odstępnego w wysokości 30 mln ojro. Moim zdaniem to kolejny po Michelu zawodnik Mestallety, którego niedługo zobaczymy z kadrą pierwszego zespołu.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 18 gru 2008, 23:05

Valencianista pisze:Po rozwiązaniu kontraktu z Helguerą mamy trzech nominalnych obrońców na lewej stronie defensywy.
Masz na myśli del Horno i Maduro? Z tym że Holender o ile mnie pamięć nie myli chyba jescze ani razu grał na tej pozycji...
Valecianista pisze:Zigic podobno porozumiał się z Racingiem. Ma zostać wypożyczony do końca sezonu z opcją wykupu. To otwiera drogę dla napastnika, Keirrison byłby dobrą opcją. Niestety jest pewne "ale", nasze finanse. Coritiba zadowoli się kwotą 10 mln (podobno), ale i to może być dla nas za dużo. Gomez w chwili obecnej pracuje nas kontraktem dla Michela. I wiele wskazuje na to, iż to wychowanek będzie zimowym wzmocnieniem :roll:
Osobiście zadowoliłbym się powrotem z wypożyczenia Aarona.
Czyli co, Aaron>Keirrison>Zigic>Michel? Ja mimo wszystko z tej czwórki wybrałbym Morientesa ;P A tak na poważnie to wydaje mi się że Aaron i Michel troszkę jescze za bardzo "nieopierzeni", Keirrison to trochę "kot w worku" (moze powtórzyć się historia z Tavano) poza tym dostepny tylko w razie definitywnego transferu Nikoli. Zgodzę się że jedyne zimowe wzmocnienie to będą częstsze wystepy Michela w pierwszej drużynie.
Valencianista pisze:Mata jest przemęczony, Vicek jak zwykle więcej się leczy (szit :evil: ) niż gra.
To akurat prawda, 90 minut na pełnym gazie to on nie wytrzyma :(, ale i tak jest dobrze biorąc pod uwagę to że jeszcze niedawno większość już go na dobre skreśliła... Na dzień dzisiejszy pociesza mnie to że ostatnio Mata dosć często trafiał w meczach z Realem :D

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 gru 2008, 23:51

Inferno pisze:Masz na myśli del Horno i Maduro? Z tym że Holender o ile mnie pamięć nie myli chyba jescze ani razu grał na tej pozycji...
Nie mógł raczej mieć Madura na myśli :)

Co do sprawy napastnika... na moje to Zigic powinien zostać do końca sezonu (sam się dziwie, że to piszę), trzeba zauważyć że kiedy w tym sezonie dostaje szanse to ją wykorzystuje, a w lidze to za często nie gra... w PU nasz najlepszy strzelec o ile mnie pamięć nie myli :rotfl:
Michel też, ale jako taki mocny rezerwowy, a nie zmiennik dla Davida, za wcześnie.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 19 gru 2008, 14:11

Sammyy pisze:
Inferno pisze:Masz na myśli del Horno i Maduro? Z tym że Holender o ile mnie pamięć nie myli chyba jescze ani razu grał na tej pozycji...
Nie mógł raczej mieć Madura na myśli :)
No tak , zapomniałem o Carleto... Ale nawet jeśli Moretti ma być przesunięty na środek obrony to wg mnie i tak w ważniejszych meczach na lewej stronie będzie grał Włoch.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”