El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 22

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 gru 2008, 13:02

el Crack pisze:Będzie jeszcze bardziej biało. Hiszpania to dopiero początek, teraz Europa 8)
:wink:

Odświeżam żeby ktoś przypadkiem nie tworzył niepotrzebnie nowego tematu. Gorąco apeluję do wszystkich kibiców obydwu drużyn (oraz fanów innych drużyn, których taki mecz może zainteresować) o umieszczanie wypowiedzi na temat nadchodzących GD właśnie w tym temacie. Nie w temacie o Barcelonie. Nie w temacie o Realu. Tutaj jest najbardziej odpowiednie miejsce.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 gru 2008, 14:01

Kiedy jest ten mecz (dzien i godzina)?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 gru 2008, 14:08

13 gdrudnia 22

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 gru 2008, 12:10

Co prawda wklejałem już w temacie o Realu, ale tutaj pasuje nawet lepiej więc przytoczę jeszcze raz.
Schuster: "Ganar en el Nou Camp no es posible"
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=21002
Spotkanie z Barceloną martwi mnie mniej niż jakiekolwiek inne. Wygrana nie jest możliwa, ponieważ Barcelona niszczy i sądzę, że to będzie jej rok. Zespół może wykonać tam dobrą pracę, ale nie możemy mówić o niczym więcej.
Te słowa wypowiedziane zostały tuż po tym jak jego zespół stoczył ambitną walkę z Sevillą będąc o włos od zwycięstwach w dramatycznych okolicznościach. Po tym jak podnieśli się po fatalnej pierwszej połowie. Cóż za majstersztyk ze strony Schustera :lol2:

Oczywiście dostrzegam drugą stronę tej wypowiedzi. Niemiec może chce maksymalnie zmniejszyć presję ciążącą na swoich piłkarzach (tym samym przenosząc ją na piłkarzy Barcelony), ale chyba przesadził :lol: Gran Derby to dla kibiców obydwu drużyn święta wojna a trener zapowiedział, że tej wojny wygrać nie mogą. Bez względu na to jak wygląda obecnie forma oraz sytuacja kadrowa obydwu drużyn nie trzeba było takich słów wygłaszać. Mnie one oczywiście nie martwią, ale trudno mi ich nie skomentować

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 gru 2008, 13:02

Ciekawe jak madryckie media na to reagują. Bo takie słowa Schustera trącą sabotażem :lol: Jak ktoś skojarzy że Bernd to były zawodnik Barcy i jej socio(podobno) :twisted:

Schuster takimi słowami piłkarzy Barcelony nie zdemobilizuje :naughty: Az za dobrze większość z nich pamięta przegrane ostatnie GD i szpaler

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 08 gru 2008, 13:38

Troche wyolbrzymiacie problem IMO. Berni to nie jest wprawdzie Mourinho, ale tez lubi sobie pogrywac z prasa. Watpie, by w podobnym tonie wypowiadal sie do pilkarzy na trenigu. Dla mnie to typowy zabieg, majacy na celu zdjecie presji z pilkarzy po dwoch porazkach z rzedu i skupienie uwagi dziennikarzy na sobie. O motywacje naszych zawodnikow bym sie martwil, bo kazdy z nich doskonale zdaje sobie sprawe z tego, czym sa Gran Derby i to co Schuster powie na konferencji prasowej w zaden sposob nie wplynie na ich podejscie do tego meczu. Szczegolnie, ze nie wiemy co wbija im do glow w Valdebebas.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 gru 2008, 15:20

Ja wierze ze Pep ladnie poustawia zawodnikow i ich zmobilizuje!!! tak tak zmobilizuje bo takie mecze jak w tym sezonie z Valencia Sevilla AM daja podstawy dosc realne do wysokiej wygranej. Nie moga czuc sie pewnie bo to ich zgubi a rewanz za ostatni mecz trzeba wziasc

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 08 gru 2008, 16:13

Niby Barca nie potrafi z Realem wygrac od dwoch lat - bodajze 1pkt na 12pkt mozliwych... Ale patrzac na sytuacje kadrowa Realu i forme obu druzyn, ciezko dopatrzec sie duzych szans dla Realu. Juz tam pol biedy kontuzje De La Reda, Heinzego czy Diarry - bo tych graczy jest kim zastapic, i nigdy nie grali w teamie roli nr1. Ale brak RvN, Pepego i najpewniej Robbena - to juz wyjecie 3 sposrod 5 najwazniejszych ogniw w Realu, ktorych nie bardzo jest kim zastapic. Najbardziej mnie ciekawi obsada lewej obrony, ciekawe co Bernd wymysli.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 08 gru 2008, 18:51

Bienias pisze:Ja wierze ze Pep ladnie poustawia zawodnikow i ich zmobilizuje!!!
Jak dla mnie to tylko za duża pewność siebie może odebrać nam zwycięstwo. Mam nadzieję że chłopaki będą chcieli się odpłacić za ostatnie 2 lata, że będą walczyć jakby to oni byli teraz w sytuacji Realu, wtedy jestem pewny zwycięstwa i to wysokiego. Publiczność też na pewno pomoże, bo chcą nie mniej pogromu niż ja :P choć nawet skromne ale zwycięstwo będzie piękne. Tego po prostu nie mamy prawa przegrać bądź zremisować.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1533
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 08 gru 2008, 23:43

krzychu212 pisze:
Tego po prostu nie mamy prawa przegrać bądź zremisować.
Zgadzam się. 3 punkty muszą zostać na Camp Nou :!:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 gru 2008, 19:50

Pamiętam jak tydzień przed ostatnimi GD było Deja Vu tego co się dzieje teraz, tylko że z odwrotnej strony.
Wszyscy nie mogliśmy się doczekać tego meczu napalając się na oklep Barcy (i nastukaliśmy im 4 sztuki).
Może i będzie bardzo podobnie, jednak w naszej grze widać ducha który potrafi się czasem przebudzić, mówię tu o tym wyrównaniu na 3-3 z Sevillą.
Pewnie większość Barcelonismo myśli że będzie coś koło 5-0 (aby zachować proporcję do ostatnich meczy, Villareal 3 Valencia 4), ja głęboko wierzę że będzie to kolejny mecz roku na Camp Nou i po pięknej grze nie przegramy tego.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 gru 2008, 20:10

kaczy pisze:Pewnie większość Barcelonismo myśli że będzie coś koło 5-0
Ja do nich nie należę.

Zdaję sobie sprawę z tego, że jesteśmy faworytem. Biorąc pod uwagę formę obydwu drużyn to może nawet zdecydowanym faworytem chociaż w takich meczach raczej trudno mówić o zdecydowanych faworytach.

Tak czy inaczej ostatnie lata odbiłby się na mojej psychice na tyle mocno, że nie czuję się pewny zwycięstwa w tym meczu. Dla niektórych może się to wydawać wręcz irracjonalne bo Real gra naprawdę słabo mając dodatkowo problemy kadrowe a Barcelona gra zajebiście, ale nie takie rzeczy już w piłce wiedzieliśmy.

Nie mniej jednak wysokie zwycięstwo Barcelony nie zaskoczy mnie. Mam nadzieję, że tak się stanie.

Więcej o meczu w najbliższym czasie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 gru 2008, 23:26

Mecz juz za 2 dni, wiec mozna sie troche ponapinac, chociaz glowna napinka jak wiemy i tak bedzie po meczu :wink:

Schuster nie dotrwal do GD, a szkoda, mialem nadzieje, ze zwolnia go wlasnie po tym meczu.

Jesli chodzi o Real - nowy trener, wiec pilkarze czuja, ze zaczyna sie nowy rozdzial w ich karierze, wiec bedzie ciekawie.

Co do wyniku - to zaden wynik mnie nie zdziwi, nawet zwyciestwo Realu, bo juz nie takie rzeczy widzialem w GD. Chociaz oczywiscie oczekuje zwyciestwa. Jesli wygramy to 12 pkt Real juz nie odrobi. Mam tez wielka nadzieje, ze Cantalejo sprosta zadaniu.

Jesli chodzi o nasz sklad to sadze, ze wyjdziemy w takim ustawieniu:

Valdes- Alves, Marquez, Pyuol, Abidal - Toure, Xavi, Guddy, - Henry, Eto`o, Messi

Watpie, zeby Busquets zagral od pierwszych minut. Toure w zeszlorocznych GD na Camp Nou byl naszym najlepszym zawodnikiem.

Odnosnie Realu mam nadzieje, ze zagraja Dudek (oczywiscie zart) i Metzelder. Szczegolnie ze wskazaniem na Niemca :lol: Jk tam u was z lewa obrona? Ujrzymy Drenthe czy moze Salgado, ktory ponoc jest szykowany na Messiego :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 gru 2008, 23:53

Salgado zagra na lewej flance. Prawą nogą będzie odbierał piłki Messiemu a lewą Alvesowi. Jak zajdzie potrzeba to nawet jednocześnie.

:wink:

W sobotę trzeba wygrać. To jest priorytet. Media napompowały balon do tego stopnia, że niektórzy kibice oczekuję już nawet nie samego zwycięstwa Barcelony co kolejnej remontady. Patrząc na formę i sytuację kadrową obydwu drużyn + kilka innych czynników wierzę, że wygramy i to dość pewnie*. Z drugiej strony jednak ta wiara wcale nie graniczy z pewnością. Real bramki strzelać potrafi (więcej bramek w lidze strzela tylko Barcelona) a więc wcale nie jest powiedziane, że Valdes w sobotę będzie miał względny spokój. Wystarczy, że Real pierwszy strzeli bramkę a Iker wskoczy na swój najwyższy poziom i może być różnie.

Fuj. Starczy tego defetyzmu.
mistyk pisze:Watpie, zeby Busquets zagral od pierwszych minut. Toure w zeszlorocznych GD na Camp Nou byl naszym najlepszym zawodnikiem.
Wiem o tym, ale Busquets lepiej się spisuje w grze ofensywnej chociaż to może za dużo powiedziane. Mam na myśli to, że kiedy Busi jest na murawie to gramy nieco szybciej i bardziej do przodu. Yaya spisuje się świetnie w destrukcji i od czasu do czasu zagra ładnie do przodu (asysta przy golu Titiego z Valencią - 10/10), ale generalnie gra dość asekuracyjnie. W sobotę musimy grać swoją piłkę, musimy atakować. Yaya może zagrać, ale Busquets też niech zagra. Kosztem Eidura najlepiej chociaż nie mam zastrzeżeń do gry Islandczyka w ostatnim czasie. Nie zapominajmy też o Keicie, który również ma szanse na występ.

Obsada pozostałych formacji tym razem wydaje się być łatwa do przewidzenia. Obstawiam to samo co mistyk.

* - 'dość pewnie' w tym przypadku oznacza zwycięstwo różnicą przynajmniej dwóch bramek :P

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 11 gru 2008, 23:54

mistyk pisze:Metzelder. Szczegolnie ze wskazaniem na Niemca
widziales jak Metze czarowal publicznosc w mecuz z Zenitem? Drybling, ofensywne wejscia, chlopak bedzie was gniotl, zobaczycie. Co do zatrzymywania Messiego, to nie wiem kt moglby podolac temu zadaniu. Salgado nie chce widziec w tej roli, juz predzej Ramosa..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”