Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 58

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 gru 2008, 17:22

[']
:lol:

A teraz powaznie..... doszedlem do siebie. Slyszeliscie kiedys o czyms takim jak mikrofon? Po waszych wypowiedziach dochodze do wniosku ze nie. Dajecie argumenty jakbyscie ogldali mecze tyklo w tv. Bo jestem ciekaw Mendez jak odbierzesz fakt ze Legia was na waszym stadionie przekrzykuje w dosc duzym stopniu.

Cloner w Krakowie bylo wiecej Barcelonismo niz Wislakow na CN. A ilu bylo w Baku tych zajebistych kibicow Lecha? Cos ta czolowka Europejska sie nie pokazala. Pamietasz nasza dyskusje na ten temat?

Rezus a wyznacznikiem zajebistego kibica co jest?

CHarlie
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 13 gru 2008, 17:34

Cloner w Krakowie bylo wiecej Barcelonismo niz Wislakow na CN.

Na sektorze gości było około 100-150 osób, z czego bodajże 23 przyjechało z Barcelony

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 gru 2008, 18:26

Bienias pisze:Pamietasz nasza dyskusje na ten temat?
Nie pamietam, bo dyskutowanie z Tobą mija sie z celem, masz inny pogląd na sprawy kibicowskie, wolisz siedziec w domu, wiec nie ma o czym gadać.

Mam nadzieje, ze Kolejorz dobrze sie zaprezentuje w Holandii, godnie będzie reprezentować polskich kibiców na arenie międzynarodowej. 8)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 13 gru 2008, 18:33

cloner pisze:Dla mnie ważniesze jest, ilu z nich pojedzie na mecz pucharowy z 4 ligowcem. A z tego co wiem, były takie mecze w Pucharze Króla, więc trzeba tylko znaleźć liczbę i będzie mozna osadzic ich poziom. Zresztą grali w Krakowie, ale sie pokazali :lol:
Ale się nie dowiesz ilu z nich mieszka w Barcelonie. Nawet bym się nie zdziwił gdyby w mieście tego czwartoligowca był więcej kibiców Barcy niż miejscowej drużyny.
No i pewnie Barca poza Barceloną ma więcej kibiców niż Lech na całym świcie z Poznaniem włącznie więc nie ma co patrzeć ilu fanów jest na meczach wyjazdowych (coś takiego jak napisał CHarlie).
A obecnie nie ma co porównywać obu grup pod względem atmosfery na stadionie, Lech oczywiście jest górą.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 13 gru 2008, 19:10

Bienias pisze:A teraz powaznie..... doszedlem do siebie.
Wątpie:
Bienias pisze:fakt ze Legia was na waszym stadionie przekrzykuje w dosc duzym stopniu.
chyba po meczu jak wasi zostają i grzecznie czekają na autokar :lol: . A i jeszcze jedno - tam gdzie dotychczas był sektor gości znajdował się sprzęt canal+ i nic dziwnego, że w tv czasem można to inaczej odebrać. Ja byłem na meczu, widziałem i słyszałem. Mam inne zdanie. Ale na ten temat nie ma sensu dyskutować.
Bienias pisze:Dajecie argumenty jakbyscie ogldali mecze tyklo w tv.
A co ty wiesz o różnicy 'tv' vs 'na żywo'
Bienias pisze: ilu bylo w Baku tych zajebistych kibicow Lecha? Cos ta czolowka Europejska sie nie pokazala.
Zobacz na mapie gdzie jest Baku i pomyśl ile kosztowałby wyjazd na własną rękę :!: Ci co polecieli byli razem z piłkarzami w samolocie. Mecz najniższej rangi z możliwych.
Nadal nie rozumiesz. Mi chodzi o jakość kibicowania a nie o ilość, bo jak pisał Yukasz Lech nie może się równać z Barcą w liczbie kibiców. Ale ilość nie przekłada się bezpośrednio na jakość. Barca ma tylu bo ma niesamowicie wyrobioną markę - Lech właśnie zaczyna (PUEFA) i pojawiają się wynalazki (Janusze-u was Andrzeje). My ich na wyjazdach nie chcemy bo z Lechem nie mają nic wspólnego. Dlatego w pierwszej kolejności prawo zakupu mają prawdziwi kibice Lecha i ich znajomi, później jak coś zostanie moze pojechać sobie 'zagubiony kibic', tyle żeby nie robił gnoju (patrz wyjazdy Legii) bo jak takiego ktoś spotka czeka go "Masarz twarzy" :lol: . Dla GW jest to nie do przyjęcia... a z drugiej strony piszą o walce z kibolami :lol: Sprzeczna sprzeczność :haha:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 gru 2008, 21:10

Ten link Mentora fajny. Tak naprawde nie wiem co uwiera GW. Zaraz beda kary dyskwalfikacji Lecha w UEFA i odebranie punktow w lidze. To co opisali jest tak straszne, ze osobiscie cieko mi porównac to z jakims znanym mi kataklizmem czy tragedia. To nawet nie jest ani interesuajce ani nie posiada w sobie zadnej sensacji, a patrzac na rozwój powstanie o tym ksiazka. Dla mnie jest to leczenie kompleksów, i przezajebista zazdróść, a jak nie ma skazy na tym wszystkim, to szuka sie choćby rysy, a jak nie ma jej to trzeba ja poprostu zrobić.

Co od samych kibiców, nie wiem czy kibice Lecha sa najlepsi, czy ich wyjazdy bija pozostałych. Jednak nigdy nie odczuwałem przewagi na stadionie Lecha kibiców przyjezdnej ekipy, na wyjazdy nie jeżdze od momentu kiedy Amica została Lechem, a Groclin Polonia. Nie stac mnie i koniec. Kupuje karnety na Lecha w Poznaniu i to mi narazie wystarcza. Nie widze takze agrumentu, kiesy ocene kibiców Lecha wystawia sie na podstawie wyjazu do Baku. Ile kibiców chocby danej reprezentacji wyjezdza tyle kilometrów dla gry z przeciwnikiem z dupy Europy. To i logistycznie i ekonomicznie i sportowo poprostu nie idzie ze soba.

Ogolnie fajnie ze cialge pojawia sie watek z Jackiem Bakiem. Osobiscie dziwie sie, ze Lech nie zaplacil za to jakies 5-10 mln euro kary. Jestem pewny, ze za 10 lat bedzie to jeden z najgorszych wyczynów polkich kibiców w historii. Naprawde.

GW rzadzi.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 14 gru 2008, 13:15

Bienias pisze:[']

A teraz powaznie..... doszedlem do siebie. Slyszeliscie kiedys o czyms takim jak mikrofon? Po waszych wypowiedziach dochodze do wniosku ze nie. Dajecie argumenty jakbyscie ogldali mecze tyklo w tv. Bo jestem ciekaw Mendez jak odbierzesz fakt ze Legia was na waszym stadionie przekrzykuje w dosc duzym stopniu.

Cloner w Krakowie bylo wiecej Barcelonismo niz Wislakow na CN. A ilu bylo w Baku tych zajebistych kibicow Lecha? Cos ta czolowka Europejska sie nie pokazala. Pamietasz nasza dyskusje na ten temat?

Rezus a wyznacznikiem zajebistego kibica co jest?
Bienias wyjazd na ten jakże prestiżowy kosztował jednego kibica 2500 zł, w dodatku w samolocie z piłkarzami było tylko 70 miejsc i tylu pojechało. Podczas meczu próbowali się do nich dosiadać "Janusze" jednak Lech ich wypraszał z sektora. W Zurichu i Wiedniu było identycznie. Zresztą kolego od Was brygada była bliżej w Homlu i Moskwie i niech powiedzą ile kosztuje taki wyjazd, nie wspominając o formalnościach. A zajebisty kibic nie oznacza, że stać go na wszystkie wyjazdy. I tu masz ewidentny przykład, że polscy kibice umieją pojechać dobrą stałą liczbą a inne marki europejskie do nas? Jedynie pamiętam, że Panathinaikos i Crvena Zvezda przyjechały bo kumają klimat, reszta to kibice sukcesu. Tak prawda kolego.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 gru 2008, 16:28

MENDEZ pisze:[
Wystarczy, że oglądam w Canal+. Nie mówię, ze wszyscy mają trąbki :lol: ale co chwile słychać jej dźwięk! j
MENDEZ pisze:[ . A i jeszcze jedno - tam gdzie dotychczas był sektor gości znajdował się sprzęt canal+ i nic dziwnego, że w tv czasem można to inaczej odebrać. Ja byłem na meczu, widziałem i słyszałem..
Sam sobie teraz odpowiedz.

Na meczach repry nie ma trabek, i na jej mecze nie chodza kibice pilkarscy i napewno tam nie ma kibicow Lecha Poznan. Dobrze wnioskuje?

CHarlie
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 14 gru 2008, 17:40

Bienias pisze:
MENDEZ pisze:Małysze z trąbką (patrz: Camp Nou).
Byles widziales a moze ktos ci opowiedzial? Zobacz dzis ile ludzi bedzie ogladac GD i zobacz kartoniade ktorej Lech nigdy nie bedzie mial wiekszej
Wczorajsza kartoniada wypadła żenująco. Głównie dlatego, że nie wszystkim fanatycznym socios chciało się podnieść kartoniki, bo padał deszcz i mogliby zmoknąć :(

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 gru 2008, 19:05

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,60612 ... ha___.html

ta gazeta to dno....jedno wielkie gówno.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 14 gru 2008, 19:25

Bienias pisze:Sam sobie teraz odpowiedz.
1) chyba tylko ty nawet w tv słyszysz swoich głośniej - a mimo to nie mówię, że nie dopingowali! Doping był i bardzo dobrze! To tylko poprawia widowisko i atmosfere!
2) tak jak słychać było kibiców Legii tak słychać na Camp Nou trąbki, piszczasłki czy jak tam to się u nich nazywa. Może el trąbkos.. nie wiem. I to jest fakt. Ale nie będę jechał na kibiców w Hiszpanii bo nie to jest ani nie było moim zamiarem (podałem zwyczajnie przykład kim są dla mnie Janusze) - tam jest taki zwyczaj i basta. Aczkolwiek muszę przyznać, że jedyne czego nie lubie w oglądaniu Barcy to właśnie ten dźwięk - dla mnie to żaden doping, wręcz przeciwnie to jak gwizdy.
Bienias pisze:Na meczach repry nie ma trabek, i na jej mecze nie chodza kibice pilkarscy i napewno tam nie ma kibicow Lecha Poznan. Dobrze wnioskuje?
Wyczuwam ironię więc:
1) na reprze jak wiesz trąbki są (da się je usłyszeć na Chorzowskim) i nie jest to nic fajnego - żenada
2) znowu masz rację chodzą kibice piłkarscy, ale Ci z trąbką, odziani we flagi Tyskie'go, wielkimi kapeluszami różnią się od tych, którzy robią dobrą atmosferę zdzierając gardło i dopingując naszych. Nie mniej atmosfera na kadrze często jest na niskim poziomie, ogranicza się do "Polska, Polska", "PZPN", "Nic się nie stao", "Jesteśmy z Wami" i "Hymnu".
Oto przykład "różnych kibiców" http://www.youtube.com/profile?v=TBpndx ... ser=LechTV
3) I znowu racja - zapewne są tam Lechici. Nie powiem Ci jednak, którzy (patrz:punkt 2)) Zresztą ja nie porównywałem atmosfery z kadry do Lecha i odwrotnie, na kadrę nie jeżdże.
Na Lechu trąbek nie usłyszysz a kto się znią pojawi szybko ją straci :mrgreen:
PS Zresztą trąbke podałem jako przykład janusza i nie wiem czemu tak nurtujesz ten temat...

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 14 gru 2008, 19:43

Kamil232 Masakra... właśnie przeczytałem. Nie wiem co jest gorsze:
1) że ci debile dziennikarzyny nie chcą poznać prawdy. Przyjść do kotła lub po prostu na stadion Lecham, zobaczyć jaka jest prawda. Czy to takie trudne?
2) że ci debile dziennikarzyny znają prawdę ale by więcej zarobić piszą pierdoły i chcą zniszczyć Lecha (oczywiście to nie takie łatwe) i jak pisał Jarzinho przezajebista zazdrość robi swoje. Włoskie gazety (Della Sierra podajże) chwali kibiców Lecha. A niby "polska" gazeta jedzie po nich jak się da.
Dzięki temu Wiara Lecha czuje się tak mocna, że po zadymie w Gdańsku groziła dziennikarzom procesami, jeśli napisaliby o tych wydarzeniach w nieodpowiedni sposób. I dziennikarze nie drążą tematu.
Te drążenie tematu o pseudo kibicach, wandalach, terrorystach z wyjazdu do Gdańska jest śmieszna jak przypominanie, że grupka kiboli o mały włos nie zabiła Jacka Bąka soczkiem :boje się: W poprzednim poście jest link do meczu z Lechią. Nasi udawali Januszy i też tak się zachowywali. Puste puszki po browarze i chwiejny krok chyba na dobre zmylił 'policjantów', którzy wiadomo jak się w takich stytuacjach zachowują. A wynikiem tego zniszczony pseudopłot z blachy. To jest straszne... powinno się odebrać wszelkie prawa kibicom, sorry kibolom Lecha i zlikwidować WL.
Ostrowski przyznaje też, że kiedyś podobnie było w Legii.

- Nie poszliśmy tą drogą, bo uważamy, że nie jest to dobre rozwiązanie - mówi. - Przed naszym przyjściem [przed kupieniem klubu przez firmę ITI] podobnie było w Legii.
Nie no teraz jest zajebiście... nie Zico :?: Myli się Ostrowski panie Bienias :?:

E: dobra odpowiedz pod artykułem
Najgorszy przykład to Barcelona, bo tam kibice mają ogromny wpływ na
funkcjonowanie klubu, nawwet prezesa wybiarają.

Czemu jeszcze Wyborcza nie napisała o Barcelonie jako tragicznym i
godnym pożałowania przypadku?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2877

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 gru 2008, 11:26

http://sport.interia.pl/felietony/kolto ... le,1228896
Wiadomo, że Kołtoń to kibic Lecha, ale nie często się zdarza żeby ktoś bronił kibiców. Może teraz wybiórcza po nim pojedzie, że też jest kibolem :?: :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 gru 2008, 18:07

CHarlie pisze:
Bienias pisze:
MENDEZ pisze:Małysze z trąbką (patrz: Camp Nou).
Byles widziales a moze ktos ci opowiedzial? Zobacz dzis ile ludzi bedzie ogladac GD i zobacz kartoniade ktorej Lech nigdy nie bedzie mial wiekszej
Wczorajsza kartoniada wypadła żenująco. Głównie dlatego, że nie wszystkim fanatycznym socios chciało się podnieść kartoniki, bo padał deszcz i mogliby zmoknąć :(
W Krakowie macie nieprzemakalny papier i mozecie robic kartoniady nawet pod woda. Szacun :lol:

@ Mendez
NIe bede sie klocil w sprawie dopingu na CN bo wiem jaki jest i wiem ze np kibice Lecha lepiej dopinguja niz cules. ALe w zyciu bym sie nie odwazyl powiedziec ze kibic Lecha jest lepszy od tego z Bcn. Ja tylko walcze ze stereotypami typu trabka, gwizedk itp. Kibice Barcy tez potrafia zrobic halas(przywitanie figo na CN-wg wielu na zadnym stadionie nigdy nie bylo podobnej wrzawy). A przyklad z mikrofonem podalem zeby wam uzmyslowic ze doping w tv nie jest odzwierciedleniem tego co sie dzieje na stadionie. Zamykam temat z mojej strony.
MENDEZ pisze: Ostrowski przyznaje też, że kiedyś podobnie było w Legii.

- Nie poszliśmy tą drogą, bo uważamy, że nie jest to dobre rozwiązanie - mówi. - Przed naszym przyjściem [przed kupieniem klubu przez firmę ITI] podobnie było w Legii.
Nie no teraz jest zajebiście... nie Zico :?: Myli się Ostrowski panie Bienias :?:
NIe wiem. Bo nie znam faktow po stronie Lecha. Poza tym Ostrowski niech sie zajmie wlasnym podworkiem.
Tak w ramach dosc ogolnie pojetego porownania to wlasnie tacy kibice o jakich mysli Ostrowski spuscili wpierdziel pilkarzom Lecha na krytej.
MENDEZ pisze: E: dobra odpowiedz pod artykułem
Najgorszy przykład to Barcelona, bo tam kibice mają ogromny wpływ na
funkcjonowanie klubu, nawwet prezesa wybiarają.
Zly przyklad. Socios nie wybieraja prezesa a prezydenta. Poza tym tam Laporta tez walczy z ultrasami. Poza tym ,,,,,roznic jest wiele

PS: Sorry Cloner. Zbyt duzo ciebie na forum widocznie ;) Oczywiscie masz racje.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2008, 19:14 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 gru 2008, 19:06

Bienias pisze:A przyklad z mikrofonem podalem zeby wam uzmyslowic ze doping w tv nie jest odzwierciedleniem tego co sie dzieje na stadionie. Az dziw ze taki stadionowiec Cloner tego nie wiedzial :shock:
Teraz tylko mi wskaż, gdzie w tym temacie napisalem cos o jakości dopingu Barcelony. Jak bardzo chcesz, mozesz mi na privie napisac, bo tutaj tylko sie osmieszysz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”