Studia - Strona 11

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 lut 2008, 16:25

bartbuks pisze:Tak, ale wiecie chyba doskonale ile to kosztuje... Kasa misie kasa... Studia na UW zaocznie to przy tym zakup lizaka...
Wiadomo ile to kosztuje albo inaczej - mozna sie domyslic, ze nie ejst to dla zwyklych smeirtelnikow. Taka ciekawostka - zwykly kurs trenera pilki noznej drugiej klasy cos ok. 10-12tys (znajomy ostatnio poszedl na takie cos :P - instruktor 1tys)

Oczywiscie wymienione wczesniej przeze mnie kierunki nie uczynia z ciebie agenta sportowca ale moga pomoc :P
Poza tym chyba najlepsza droga ku tego typu zajeciu to .... znajomosci.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 29 lut 2008, 17:54

Swoją drogą to jest chore. To efekty powinny weryfikować twoje przygotowanie, twoje umiejętności. Tak to tylko kolekcjonują papierki, tylko niekoniecznie coś za tymi papierkami idzie. Socjalizm...

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 01 mar 2008, 8:36

http://www.ews.edu.pl zobaczę tutaj czy coś podobnego nie ma.

A tak swoją drogą, kurs trenera organizowany przez Uefa był całkiem niedawno w Czechach. Kosztował 1500 zł - 14 dni pod okiem szkoleniowców, w tym zakwaterowane + wyżywienie. Drogo ?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 mar 2008, 19:47

A tak swoją drogą, kurs trenera organizowany przez Uefa był całkiem niedawno w Czechach. Kosztował 1500 zł - 14 dni pod okiem szkoleniowców, w tym zakwaterowane + wyżywienie. Drogo ?
Dobra dobra, powiedz mi jakiej to byl klasy ? znaczy na trenera ktorej klasy bo na moje oko po cenie na istruktora - niewazne ze przez UEFA - pozniej masz jeszcze 2klasy, 1klasy i misrtzowskiej.
A zeby przejsc na nastepny szczebel potrzebny rowneiz staz pracy
No chyba ze to jakis specjalny program i w ramach promocji ale ogolnie dziwne

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2188
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Re: Studia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 15 gru 2008, 19:44

Jak tam, żaczki?
Zaczyna się już u Was gorący okres? Kolokwia, egzaminy, pisanie prac i inne pierdoły...?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8718
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 gru 2008, 20:07

futbolowa pisze:Zaczyna się już u Was gorący okres? Kolokwia, egzaminy, pisanie prac i inne pierdoły...?
Nie.
Sesja zaczyna się u mnie 19 stycznia :lol: A konczy ... z ostatnim dniem marca :P

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 gru 2008, 20:15

cloner pisze:A konczy ... z ostatnim dniem marca :P
Mi się dwa razy zdarzyło kończyć w kwietniu, raz pod koniec :lol: Ze studiami podoba mi się ostatnio hasło "Sesja w tym roku po raz kolejny zaskoczyła studentów". :lol:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 15 gru 2008, 21:00

A u mnie sesja dopiero w lutym :>
Ale za to nawał jakichś głupich kolokwiów. A im ich więcej, tym częściej mnie na uczelni nie ma :D

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 15 gru 2008, 23:01

U mnie również póki co spokój. Sesja na UŁ startuje 26 stycznia, więc na razie nie zaprzątam sobie nią głowy :P .

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 15 gru 2008, 23:04

u mnie po swietach sie zaczyna goracy okres, kolosy itp a sesja pod koniec stycznia
Rezus pisze:...Ze studiami podoba mi się ostatnio hasło "Sesja w tym roku po raz kolejny zaskoczyła studentów". :lol:
u mnie na AGH jeden psor powiedział tak:

"AGH jest jedyna uczelnia w Polsce w której sesja zimowa zazebia sie z sesja letnia" :mrgreen:

to czy jedyna to nie wiem ale zazebiac sie zazebiaja :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 gru 2008, 23:59

Ja nie jestem pewien kiedy zaczynam a kiedy kończę sesję. Faktem jest, że pewne przedmioty, które powinienem mieć dawno za sobą mam wciąż nieuregulowane a droga do licencjatu nie stroni od przeszkód. Tak czy inaczej muszę się postarać bo praca licencjacka powinna być względnie prosta. Będę pisać w dużej mierze o Was :lol2:

pamiętaj, aby później ją nam udostępnić w takim razie // fieldy

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 gru 2008, 1:37

Ooo, jaki masz temat? :> :jupi:

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 19 gru 2008, 9:02

Ja mam narazie spokój . Studiuje Zarządzanie na Politechnice Częstochowkiej. W tym tygodniu miałem trzy kolokwia z matmy, mikroekonomi i podstaw zarządzania. Sesja zaczyna się jakoś w połowie stycznia. Nie przejmuje się :P bo nie wiem jak to będzie wyglądać bo to mój pierwszy semestr. :lol:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 mar 2009, 16:15

Chce wrócić do Polski na studia. Niby już znalazłem kierunek, ale jakoś nie jestem do końca przekonany czy jest właściwy. Mam na myśli lingwistykę stosowaną. Język wiodący- angielski, a drugi hiszpański. Czy ktoś z was to studiuje? Opinie byłby mile widziane. :wink:

Kieruję się na lingwistykę ze względu na znajomość języka angielskiego. Chce to jakoś wykorzystać, dlatego w przyszłości mam zamiar być tłumaczem. Nie jestem jakoś bardzo tym zafascynowany, ale nie mam pojęcia na co iść. Dlatego to wybrałem [na razie]. Są może jakieś kierunki które wiążą się ze znajomością angielskiego? Nie chce być na warunkach studentów zza granicy. Politechnika w ogóle nie wchodzi w grę. Mam uraz do przedmiotów ścisłych. Obecnie jestem na pierwszym roku inżynierii budowlanej i nie chce mieć już z tym nic wspólnego. :red:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 04 mar 2009, 23:42

Polecam skandynawistykę (wiadomo, języki nordyckie- duński, szwedzki, norweski, fiński). Przy rekrutacji brany jest głównie pod uwagę angielski, zresztą w tym języku są na początku wszelkie zajęcia. Dodatkowo wybierasz sobie język główny i jeden dodatkowy. Mnie pasuje doskonale.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”