A ja bym czekał. Wystarczyłoby z nim się dogadać za plecami Borussii (co tam, że niezgodne z przepisamiolson pisze: Na darmowego Marina nie czekałbym. Wiadomo, zapewne kontraktu z Borussią nie przedłuży (chociaż może?), a za darmochę będzie to bardzo łakomy kąsek i jakaś Chelsea czy inny Arsenal może nam go sprzątnąć, bo w ciągu półtora sezonu rozwój chłopaka może pójść hen-hen naprzód.
Na temat Baumjohanna już się odnoszę. Uznaję to za ściemę dziennikarzy. Ładny felietonik machnął sobie dziennikarzyna Sport Bildu w związku z tym
http://www.sportbild.de//de/sportbild/g ... 00000.html
Z innych nowinek - ponoć Dortmund chce wykupić definitywnie Hummelsa i oferuje za niego 5 mln euro. Ciekawe co na to nasi włodarze? Ja bym się mocno zastanawiał, bo z jednej strony to przyjemne pieniądze za 20-latka, ale z drugiej może się jeszcze tak rozwinie, że w przyszłości będzie reprezentantem Niemiec? (a zważywszy posuchę na tej pozycji wśród Niemców to by nie było tak zaskakujące). No i do tego w 2010 r. kończą się kontrakty Lucio, Demichelisa i van Buytena i nie sądzę, żeby dało radę wszystkie 3 przedłużyć (tym bardziej, że latek wspomnianej trójce nie ubywa).
ps. chłopaki, dzięki za glosy, ale debiutantem to ja juz nie jestem