Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 59

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
CHarlie
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 16 gru 2008, 20:57

Bienias pisze: W Krakowie macie nieprzemakalny papier i mozecie robic kartoniady nawet pod woda. Szacun :lol:

http://img178.imageshack.us/img178/2589 ... c0bws2.jpg
a miało być coś takiego: http://i37.tinypic.com/a3ic05.jpg

Naprawde nie wierzę, że wszystko zepsuła pogoda, bo jakos częsc ludzi podniosła kartonik, zresztą wiadomo jaka jest pora roku i można przewidzieć takie zjawisko jak deszcz i nie uzależniać od niego tego, czy oprawa wyjdzie, czy skończy się klapą.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 gru 2008, 21:46

No teraz to GW bedzie miała o czym pisać.
Gadają że poturbowano kilku Polskich kibiców którzy siedzieli normalnie bo nie mieli biletów na sektor gosci.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 gru 2008, 21:49

Zartujesz? oni tylko piszą wtedy kiedy Polski kibole rozrabiaja...Przecież Ci z światłej zachodniej Europy tego nie robią, prędzej będą pisać o tym, ze kibole Lecha śpiewali "strzelcie kur*** gola", że pełno wulgaryzmów... :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 gru 2008, 22:51

Miałem na myśli te ostatnie zgrzyty Szatkowskiego z WL

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 gru 2008, 22:53

bo to g*** a nie polska gazeta. Polacy dziś pokazali w Holandii jak się kibicuje, ale ci na zachodzie i tak lepsi. Kibole Feyenoordu coś zaczęli rozrabiać, kibice Lecha kulturalnie dopingowali swój zespół i się przy tym dobrze bawili. Ale i tak są gorsi.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 18 gru 2008, 17:08

Właśnie wróciłem :wink:
piotrcies pisze:Kibole Feyenoordu coś zaczęli rozrabiać,
Jeszcze przed meczem w czasie dojazdu autobusami pod stadion, co niektórzy rzucali kamieniami, na stadionie debile obok nas rzucili petardą i było "małe" pierdyknięcie co spowodowało małe zamieszanie i konsternację.
Organizacja do dupy... u nas nie ma tak tragicznie jak w Rotterdamie! Możliwe, że jak usłyszeli, że jadą Polacy to od razu wzieli nas za bandę debili i chuliganów. Zamiana voucherów na bilety po 18, potem od 19 w 6( :!: ) autobusów zawozili wiarę na stadion. A było nas grubo ponad 2 tys!!! Wypuszczanie z tej hali, przez ciasne drzwi a za nimi psy na koniach było tak idiotyczne jak i śmieszne zarazem :? 3 bramki przed stadionem i żółwie tempo powodowało, że nie wszyscy na czas zdążyli.
Generalnie wyjazd pozytywny, Rotterdam w miarę fajnym miastem. No i co najważniejsze fanatycznym dopingiem uzyskaliśmy awans do 1/16 rozgrywek PUEFA :jupi:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 gru 2008, 20:47

Lech kupuje kolejnych mlodych zawodników z Bałkanów. Osobiscie nie jestem nigdy zwolennikiem polityki transferowej opieranej na sprowadzaniu obcokrajowców, ale nie mam na to wiekszego wpływu. I co wazne poprostu ostatnia plejada transferów to strzały w 10.

Nowi zawodnicy to napastnik Haris Handzić, pomocnik Gordan Golik, oraz nie potwierdzeni oficjalnie przez strone Lecha bramkarz Jasmin Burić i pomocnik Fenan Salcinović z Celik Zenica.
Dla mnie jedyna niespodzianka jest pozyskanie Golika, bo jednak o środkowych pomocnikach sie nie mowilo. Napastnik i prawy pomocnik to mialy byc jedne z najwazniejszych priotytetów. Brakuje jeszcze lewego obroncy i nie zapowiada sie, zeby to był Polak.
O Handziciu mowilo sie juz długo, mam tylko nadzieje, ze jest lepiej wyszkolony technicznie niz Rengifo, bo jego braki UEFA obnażyła niemiłosiernie. Lech potrzebował napadziora, bo Reiss nie dawał za wiele z ławki, a Rengifo i Lewy grac wszystkiego nie powinni. Środek pomocy Lech ma bardzo mocny i ciezko mi tam znaleźć miejsce dla nowego zawodnika, ale jesli bedzie lepszy to czemu ma nie grać, ale mysle, ze bedzie to tylko zmiennik dla Murasia czy Bandrowskiego. Salicinovic nie jest jeszcze oficjalnie potwierdzony, a juz mowi sie, ze idzie na wypozyczenie do Norwegii, wiec ciezko o jego pozycji w kadrze mowic. Burić z kolei to dla mnie zaskoczenie totalne, za duzo tych bramkarzy, do tego narazie zaden nie wybija sie ponad reszte. Mam nadzieje, ze Kotot ponownie zawita do bramki w miejsce Ivana.

Obok transferów dwie świetne informacje dotyczace przedłuzenia kontraków Kikuta i Wojtkowiaka. Marcin stracil cała jesień, jednak bardzo dobrze pamietam jego gre wiosna 2008 roku, gdzie grał wyśmienicie i podobnie jak Wojtkowiak wtedy był wymienainy w gronie przyszłych kadrowiczów. Info o przedłuzeniu kontraktu Dyzia ucieszyla mnie jeszcze bardziej, gosciu wrócił po ciezkiej kontuzji w świetny sposób. Runda wiosenna na środku defensywy, była bardzo dobra, a teraz zajał miejsce Kikuta w jeszcze lepszy sposób, a wydolność jego oragnizmu przeszła oczekiwania. Taka iloscm inut jaka rozegrał, wyjazdy na kadre, nic nie przeszkodzilo mu w uzyskaniu równej wysokiej formy.
Nie jestem pewny, ale spodziewam sie na wiosne, że Kikut, wróci na prawa obronę, a Dyzio na środek defensywy. Zreszta Smuda w jednm z ostatnich wywiadów jasno stwierdzil, ze miejsce Wojtkowiaka jest na środku obrony.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 24 gru 2008, 13:37

Co do innych spraw związanych z naszym jedynym reprezentantem w Europejskich Pucharach to wyczytałem ostatnio że na meczu z Feyenoord'em obecny był człowiek odpowiadający za największe sukcesy Schalke - Rudi Assauer. I podobno powiedział że jest gotowy na współpracę z polskim klubem. W tej współpracy chodziłoby o to, że on 'zajął by sie' zawodnikami z Poznania ( w sensie, że ich promowaniem na zachodzie) i sam dostarczałby materiały o zawodnikach którzy mogliby zasilić skład Kolejorza.. Ale każdy kij ma dwa końce :P Za Assauer'a Schalke przecież święciło największe tryumfy więc na pewno chłop zna się na rzeczy, i wie dużo o rynku transferowym w Niemczech. Z drugiej zaś strony nie dziwię się że kibice Lecha mają obawy 'przed nim'. Może być przecież tak, że Niemiecki menadżer wysprzeda naszych najlepszych graczy biorąc za to niezły procent, a w zamian 'wyszuka' dla Lecha jakiś trefnych zawodników, coby potem Polacy nie gadali że sie nie wywiązał z umowy..
Znane nazwisko kusi z pewnością, aczkolwiek jeśli to co wyczytałem na stronce Lecha jest prawdą, to zarząd powinien się dwa razy zastanowić przed podjęciem następnych kroków :P

Ale na 99% to plota i do niczego takiego nie dojdzie :)

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 25 gru 2008, 0:59

http://www.lechpoznan.tv/#play [ film pt "Port Rotterdam zdobyty" ]
Polecam film z wyprawy do Feyenoordu :!: Przeżyjmy to jeszcze raz :!:
W górę serca :!: :jupi:

PS: 3:04 ten z plecakiem to ja :mrgreen: Już nie mogę się doczekać rundy wiosennej :cry:

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 04 sty 2009, 11:23

Pytanie:
Bryan Raphael Salazar Prado miał być od lata 2008 piłkarzem Lecha i? Co z nim?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 sty 2009, 11:43

Hamek84 pisze:Bryan Raphael Salazar Prado miał być od lata 2008 piłkarzem Lecha i? Co z nim?
o ile dobrze się orientuje, Salazar do dziś biega po peruwiańskich boiskach. Ma 18 lat, jest kapitanem młodzieżówki Peru i tak naprawdę to raczej Sporting Cristal Lima nie chce z niego zrezygnować. Podobno jak dowiedzieli się, że chłopak wybiera się na testy do Poznania, to zadebiutował nawet w peruwiańskiej ekstraklasie. Na FIFA U-17 World Cup zagrał w 5 meczach, dosyć solidnie.

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 04 sty 2009, 18:19

Z tego co pamiętam juz prawie był zakontraktowany, ale nic to!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sty 2009, 22:04

Kolejna perła, która siedzialaby na ławie, albo grała w ME. Już jednego Cueto Smuda ma i chyba pora go wypożyczyć, bo skoro po dobrej końcówce poprzedniego sezonu, teraz stracil miejsce i gra prawdziwe ogony, to trzeba mu ułatwić granie. Podobno jest kilka klubów zainteresowanych jego wypożyczeniem i na dzień dzisiejszy dla Andersona by to była najlepsza opcja. Musi grać choćby w pierwszej lidze. Umiejętności ma, ale chyba jeszcze nie na pierwszy skład, drużyny, która walczy o MP.

Transfery najprawdopodobniej zostaly już dokonane i niewiele zapowiada, zeby ktoś jeszcze przeszedł zimą do Lecha. Są wzmianki o prawym obrońcy - Miodragu Stosiciu, ale jesli ten transfer nie zostanie dokonany w przyszłym tygodniu to nie zobaczymy go w Poznaniu w tym sezonie. Nie wiem czy jest ogolnie ktos taki potrzebny Smudzie. Jest Wojtkowiak i jest juz zdrowy Kikut, a to powinno wystarczyć.
Z druzyny odszedł tylko Linka, ktory i tak by nie grał, a nawet nie siedzial na ławie. Inna sprawa, że po pozyskaniu Buricia, w kadrze jest on Turina i Kotorowski. O jednego za duzo. Chcialbym, żeby Kotor ponownie zawitał do bramki, bo nie widizalem zadnych plusów na korzysć Ivana w rywalizacji z Krzyskiem. Jeden z bramkarzy + Cueto na wypożyczenie i myśle, ze to bedzie koniec ruchów kadrowych w Kolejorzu.
Ekipa jest zbudowana mocno, na każdej pozycji jest po 2 dobrych grajków. Do gry wraca Henriquez, wiec kadra bedzie w pełni zdrowa. Mam nadzieje, że Bosy nie bedzie łapał zadnych kontuzji i mimo wszystko wróci do pierwszego skladu. Jesli nie to licze, że już wiosna Wojtkowiak wróci na środek i to on z Arboleda na środku, Kikutem na prawej i Ivanem na lewej beda tworzyć blok defensywny wiosna Lecha. W pozostałych formacjach nie spodziewam sie zmian, choć jesli wypali transfer Handzicia i bedzie on lepiej wygladał w przyjeciu, odegraniu pilki niż Hernan to pewnie i on zawita do "11".

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 10 sty 2009, 23:40

Jarzinho pisze:Kolejna perła, która siedzialaby na ławie, albo grała w ME.
Nie wiadomo jak by się jego losy w Lechu potoczyły. A tylko Cueto póki co gra poniżej oczekiwań z ostatnc nabytków Lecha. Teraz dochodzą nowi: Burić, Golik, Handzic oraz Salcinovic, który najbliższe 12 miesięcy spędzi w Norwegii.
Jarzinho pisze:pozyskaniu Buricia, w kadrze jest on Turina i Kotorowski. O jednego za duzo. Chcialbym, żeby Kotor ponownie zawitał do bramki, bo nie widizalem zadnych plusów na korzysć Ivana w rywalizacji z Krzyskiem. Jeden z bramkarzy + Cueto na wypożyczenie i myśle, ze to bedzie koniec ruchów kadrowych w Kolejorzu.
Racja - o jednego za dużo, a przynajmniej 1 z nich za pół roku będzie miał spory niedosyt. Wątpie, że będzie to Turina, który wg mnie jest lepszy od Krzyśka. Może nie jest to klasa światowa ale przynajmniej jak Chorwat jest na bramce to przy wychodzeniu z bramki już nie obgryzam paznokci jak to bywało przy eskapadach Kotora. Po za tym Turina też mi nie podpadł a Krzysiek często "dawał znać", że potrzebujmy kogoś lepszego. Buric może powalczyć o ławkę z Kotorem, ale najpierw będzie trzeba zobaczyć, na co stać młodego golkipera. Wątpie by teraz któryś z bramkarzy został wypożyczony. Może tak nastąpi po sezonie, albo ktoś odejdzie na stałe.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 sty 2009, 2:32

MENDEZ pisze:Teraz dochodzą nowi: Burić, Golik, Handzic oraz Salcinovic
Ci wszyscy to obcokrajowcy? Po cóż Lechowi ten zagraniczny zaciąg jak jeszcze jeden ma zostać wypożyczony do Norwegii, inny zdaje się będzie trzecim bramkarzem itp jak Lecha nigdy nie będą traktować jak Polacy (nie mówiąc o wychowankach) i o ile będą coś sobą prezentowali to spytolą przy pierwszej lepszej okazji do Celticów i innych aby tylko na drugi brzeg Odry. A co by nie mówić przypadki Matusiaków mogą być przestrogą dla Polaków i dwa razy się zastanowią zanim wybiorą z motyką na zagraniczne słońce, przynajmniej powinny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”