Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 249

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 19 gru 2008, 8:21

Miałem ten luksus oglądania spotkania z Osaką na żywo. Tak beznadziejnie grającego United nie widziałem. Pewnie odpuścili sobie ten mecz, żeby nie forsować się na siłę, ale popełniać tak kardynalne błędy w obronie to nawet polska kadra narodowa nie potrafi. I gdyby nie egoizm Ronaldo wynik byłby większy.
Z pewnością

Awatar użytkownika
Misiek12
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Misiek12 » 19 gru 2008, 15:20

Inter - ManU ... Pokazcie im gdzie ich miejscie bo nie znosze ich jeszcze bardziej jak was :D :D :D a tak na powaznie to dokopcie włochom zabardzo sie panosza :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 gru 2008, 17:27

W nicku jest Twój wiek?

Nawet jeśli United zagrali słabo(meczu nie widziałem), to nie mam im tego za złe. Mam głęboko gdzieś jak prezentują się w Japonii, bo to absolutnie nie jest wyznacznikiem formy. Dla mnie najlepiej, żeby pojechali tam sami juniorzy. Ale wtedy pewnie Blatter by się przypieprzył. Najważniejsze, żeby nie stracić za dużo sił i wrócić bez kontuzji. Reszta mnie nie interesuje.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 gru 2008, 17:34

A gość,którego masz w avku uważa,że jeśli MU zdobędzie KMŚ to będzie to dla niego najważniejsze trofeum w karierze...

szczepan666
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szczepan666 » 19 gru 2008, 18:06

Tak, ale dla dzieciaków w Polsce które oglądają tylko ligę mistrzów te rozgrywki (lm) są jak mistrzostwo świata.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 gru 2008, 18:15

Widzę, że zostałem dzieciakiem, dla którego najważniejszym trofeum jest LM. Miło mi :rotfl: Może, gdybym nie oglądał tylko LM(i to o ile TVP pokaże) to bym uważał inaczej.

Mazur, możesz podać mi link do tej wypowiedzi Giggsa? Bo musiałem przeoczyć.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 19 gru 2008, 19:15

Cris7, uważaj na te dzieci Neostrady, bo Cię pożrą żywcem :jupi: :haha:
No właśnie zdziwiło mnie, że w Ferguson postawił na najmocniejszy skład. Liczyłem na występ Kuszczaka, Welbecka i paru innych rezerwowych. Przyznam szczerze, że te bramki dla Osaki wyglądały trochę tak, jakby United chciało dodać szczypty emocji do nudnego jak flaki z olejem meczu. Bo takich błędów w obronie to dawno nie widziałem.
Co do meczu z Interem ... ciężki rywal, ale myślę, że do przejścia. Smaczku dodaje fakt, że po raz kolejny będzie bitwa na słowa między Szkotem a Mourunho.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 gru 2008, 0:09

Loczek pisze: No właśnie zdziwiło mnie, że w Ferguson postawił na najmocniejszy skład. Liczyłem na występ Kuszczaka, Welbecka i paru innych rezerwowych
Ja podobnie. Zwłaszcza, że to był półfinał, a nie finał, gdzie graliśmy, powiedzmy sobie szczerze, z raczej mało renomowaną ekipą.
Loczek pisze:Smaczku dodaje fakt, że po raz kolejny będzie bitwa na słowa między Szkotem a Mourunho.
O tym też pisałem w temacie o Lidze Mistrzów. Już dziś obaj menedżerowie oczywiście wypowiedzieli się o tym pojedynku, rzecz jasna na razie bez żadnej napinki :wink: Ale, że taka, im bliżej meczu będzie, się pojawi jestem pewien.Nie możemy mieć pewności, że obie drużyny stworzą piękne widowisko. Ale, że Ferguson i Mourinho będą prowadzić wojnę słowną, to możemy być pewni.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 gru 2008, 0:16

A ja się nie dziwię Fergiemu, jak już wcześniej pisałem jakiś to tam prestiż jest. Teraz już nie ma Pucharu Interkontynentalnego w którym zawsze się wystawiało pierwsza 11 i miało również jakaś renomę. W 2000 roku go zdobyliśmy to sobie odpuściliśmy nowe rozgrywki KMŚ, teraz go nie ma więc można tak powiedzieć, że KMŚ są jego kontynuacją i dlatego lepiej to trofeum mieć w swoich zasobach niż nie mieć. Kto wie jak się rozwinął te rozgrywki i jaką będą mieć renomę za 50 lat...;] A nóż wtedy będą równie cenne co Puchar Europy 8)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 20 gru 2008, 7:14

Mnie dziwi, bo po ostatniej pladze kontuzji wydawać by się mogło, że taki turniej potraktowany zostanie stricte jako rozgrywki towarzyskie. Ja bym wolał, żeby takie rozgrywki odbywały się w lecie, zamiast meczów Sparingowych a formuła wyglądałaby nieco inaczej, z grupami, jak na zwykłych MŚ. Bo bądź co bądź mecze mistrzów Afryki, Brazylii czy Australii są bardzo interesujące i jest to chyba jedna z nielicznych okazji zobaczenia czy naprawdę te kluby mogą równać się z najlepszymi w Europie. I jeśli to, kto zdobył puchar KMŚ ma być wyznacznikiem poziomu, to Europa jest daleko w tyle :P

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 21 gru 2008, 13:36

Skromne zwycięstwo 1:0 nad Liga de Quito dała nam Puchar Klubowych Mistrzów Świata. Vidić dostał czerwoną kartkę, Van der Sar latał pomiędzy słupkami jak szybowiec, a po pięknym podaniu Ronaldo egzekucji dokonał Rooney. Po meczu z Osaką miałem pewne obawy odnośnie predyspozycji Holendra, ale po tym meczu cieszę się, że przedłużył z nami kontrakt.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 gru 2008, 14:20

Mam pytanie z innej beczki.....Ilu wychowankow gra w MU. Prosze o przyklady byle nie typu Raula w Realu:P
Bede wdzieczny jak ktos sie ustosunkuje do mojego pytania :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 gru 2008, 15:56

Może się pomylę jak coś niech mnie red poprawi.

G.Neville, P.Scholes, R.Giggs, J.O'Shea, D.Fletcher, J.Evans, W.Brown to chyba wszyscy którzy grają więcej czasu. W kadrze jeszcze często jest D.Welbeck na wypożyczeniu w Rovers D.Simpson, w spursach F.Campbell(Wymieniam ich bo mają bardzo duże szansę na grę po powrocie :wink: )

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 22 gru 2008, 15:58

To jeszcze zależy kogo uznamy za "wychowanka".

Ale powiedzmy, że się domyślam, więc odpowiadam :

Garry Neville
Paul Scholes
Fraizer Campbell(obecnie wypożyczony, ale gdy wróci, to myślę, że może być w pierwszym składzie)
Johny Evans
Danny Wellbeck
Darren Fletcher
Darron Gibson
Ryan Giggs

To chyba wszyscy z tych, którzy są blisko pierwszego zespołu. Choć mogłem kogoś pominąć, bo pisałem z pamięci.

EDIT: No widzę, że już mnie uprzedzono :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 26 gru 2008, 20:55

Po tym spotkaniu jedyne co można pozytywnego napisać, to to że zdobyliśmy 3 punkty. W sporych mękach, bo nie graliśmy nawet dużo lepiej niż przeciwnik. Często bywało tak przeciwko drużynom pokroju Stoke, że atakowaliśmy długo, ale nic nie chciało wejść. Dzisiaj było inaczej, bo ekipa ze Stoke była równorzędnym rywalem. Na szczęście mimo problemów i naszej nie najlepszej gry udało zdobyć się jednego gola, który pozwolił na zebranie 3 oczek. No i z tego przede wszystkim trzeba się cieszyć, zwłaszcza, że The Reds i The Blues również wygrali swoje spotkania. Dzisiaj wyróżniłbym defensywę, a zwłaszcza parę Vidic-Evans oraz VDS.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”