FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 781

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 gru 2008, 17:14

misio jak dobrze, ze sie przypomniales. Tesknilismy juz za toba nasz kochany cule. Gdybym tylko mogl cofnac moje glosy w plebiscycie :cry:

W pelni sie z toba zgadzam. Messi na lawke z Villa,a w zimie sprzedajemy go do Realu, bo podobno szukaja skrzydlowego.

Visca!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 gru 2008, 18:36

moze "steryd" to przesada, ale tez nie jest to takie calkowicie bezpodstawne krzychu.

stosowanie hormonu wzrostu jest uwazane za doping.

niczego nie sugeruje. tylko nie ma sie po co oburzac.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 gru 2008, 19:53

Posty misia z reguły usuwam zanim ktoś zdąży odpowiedzieć, ale tym razem niestety nie zdążyłem tak więc nie będę już się za to brał tak czy inaczej nie warto odpowiadać na jego posty. Może kiedyś będzie zdrowy.

Wracając do spraw bieżących...

Lista powołanych na Villarreal:

Kod: Zaznacz cały

Valdés, Henry, Xavi, Piqué, Puyol, Cáceres, Sylvinho, Bojan, Eto'o, Messi, Hleb, Dani Alves, Abidal, Keita, Gudjohnsen, Touré, Pinto, Sergio Busquets i Víctor Sánchez
Brakuje przede wszystkim Marqueza. Ostatecznie w domu został również Iniesta, ale to akurat nie jest wielkim zaskoczeniem. Zamiast Rafy zapewne zagra Pique.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 21 gru 2008, 9:43

Ja liczyłem na powołanie Andresa, ale jeśli to ma być dla niego lepsze, że nie zagra, to jestem za tym rozwiązaniem. Ja również uważam, że naśrodku zagra Pique. Oby był w dobrej formie, bo tego meczu się boje i to na prawde, ale jeśli wygramy to sytuacja w licze będzie wręcz piękna. Jakby do tego doszedł remisik Sevilli to byśmy mieli 10+ pkt przewagi na pościgiem :P To by było coś. Mam nadzieję, że tak jak mówił Bojan chłopaki chcą jechać na święta w dobrych nastrojach i że nam, kibicom, też taki nastrój zafundują. Tak troche odchodząc od tematu to wygraliśmy Gran Derby... w kosza :D 87-67 ładny wynik :P Nie oglądałem, więc nie wiem jak było, ale wynik chyba mówi sam za siebie. Pełna kontrola i dominacja.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 21 gru 2008, 21:16

I zwyciestwo.....ufff.....bylo naprawde ciezko,a chwilami widzialem bezradna wyjazdowa Barce Ryja. Ale tez sie za bardzo nie przejmowalem, bo nie mozna ciagle wygrywac. Remis to swietny rezultat na Madrigal,a jesli wygralismy, to nic tylko sie cieszyc. Juz 10 pkt przewagi nad 2 Sevilla i swieta mamy w tym roku bordowo-granatowe :mrgreen:
Nawet Messi bez formy mnie nie martwi :wink: nikt nie jest robotem. Najwiekszy pozytyw? gol Henryka i swietna gra Keity uwienczona brameczka 8) bylbym zapomnial: w koncu zagral Caceres; Pep powinien sie zastanowic, czy nie wystawiac czesciej Urugwajczyka, niz Pique

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 21 gru 2008, 21:24

I stało się 8) 3 punkty wywiezione z El Madrigal. Co prawda nasi nie zagrali oszałamiająco, ale główny cel osiągnięty :D 10 pktów przewagi na Sevillą, 11 nad Atletico i Valencią oraz 12 nad Realem i Villarrealem. Coś wspaniałego :lol:
Barca doskonale spisała się w spotkaniach z 4 czołowymi zespołami, zdobyła 12 pktów, w bramkach 11-1 :boje się: Co wcześniej było niemal niemożliwe okazało się, że można osiągnąć. Nic tylko się cieszyć :jupi:

krzychu212 pisze: Tak troche odchodząc od tematu to wygraliśmy Gran Derby... w kosza :D 87-67 ładny wynik :P
Każde GD wygrane przez Barcę cieszy mnie bardzo :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 gru 2008, 21:41

:]

Ależ zajebiście. To był zdecydowanie najcięższy pojedynek na 'ścieżce zdrowia' i zwycięstwo smakuje wyjątkowo dobrze. Villarreal zagrało dobry mecz i mogli go nawet wygrać gdyby byli skuteczniejsi, ale nie dali rady co mnie niezmiernie cieszy. Dzisiaj mogliśmy zobaczyć Barceloną w konfrontacji z bardzo dobrze ułożonym zespołem. Na dodatek przegrywaliśmy 1:0 a potem jeszcze mieliśmy przez 15 minut utrzymać jednobramkowe prowadzenie grając w dziesiątkę a więc mecz ciekawy bo zupełnie inny od poprzednich.

Komplet punktów w spotkaniach z najtrudniejszymi rywalami. Bilans bramek 11:1 :]
Berik pisze:bylbym zapomnial: w koncu zagral Caceres; Pep powinien sie zastanowic, czy nie wystawiac czesciej Urugwajczyka, niz Pique
Dla mnie pudło. Pique to zupełnie inny zawodnik. Mocny w powietrzu i dobry w rozegraniu i dlatego jest naturalnym zmiennikiem Rafy. Caceres to inna bajka. Lubię go, ale jeżeli ma grać to bardziej zamiast Puyola albo na lewej stronie.

Pozwolę sobie stwierdzić, że Pique nie powinien dostać czerwa w wiadomej sytuacji. Być może też sędzia mógłby gwizdnąć karnego na Eto'o, ale w tej sytuacji chciałbym zobaczyć jeszcze kilka powtórek.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 21 gru 2008, 21:50

Kocham ten zespol, a Pep jest dla mnie wielki.

Wazne 3 pkt i to mocno wymeczone. Gralismy dzisiaj z bardzo dobrze ulozonym taktycznie zespolem, ale mimo to wyszlismy z tego meczu jako zwyciezcy. Chociaz trzeba szczerze powiedziec, ze wynik mogl byc inny. Bramki znowu po wrzutce Alvesa i podaniu Xaviego :wink: Dobrze, ze jak nie idzie wejsc z pilka do bramki to combo Alves-wrzutka-Keita-glowka zrobi co do nich nalezy. Xavi :beer:

Rok konczymy w zajebistym polozeniu w tabeli i bez kontuzji. Cieszy fakt,ze nawet gdy Messi gra slabo to inni pociagna ten zespol.

Odnosnie Caceresa i Pique - wole, gdy gra Pique, bo gra naprawde dobrze, a kartke dzisiaj dostal z Pupy. Chociaz do gry Caceresa tez nic nie mam.

Nie chce nawet patrzec w tabele :jupi:

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 21 gru 2008, 21:54

Mentor pisze:Być może też sędzia mógłby gwizdnąć karnego na Eto'o, ale w tej sytuacji chciałbym zobaczyć jeszcze kilka powtórek.
IMO karny powinien być. Eto'o świetnie wystawił sobie piłkę do przodu, chciał ją dogonić i spróbować strzelić, ale gracz Villarrealu zahaczył jego nogi. Tak to postrzegam ja :P Tak czy siak narzekać nie będę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 gru 2008, 21:56

Ja też na chwilę obecną uważam, że był karny, ale powtórek było mało więc czekam na jakiś link do tej sytuacji. Pamiętam, że Eto'o świetnie wpadł w pole karne wystawiając sobie piłkę i interwencja obrońców uniemożliwiła mu dojście do futbolówki czy też oddanie natychmiastowego strzału. W piłkę na pewno nie trafili a Samu został przetrącony niejako w locie tak więc trudno było oczekiwać, aby się nie przewrócił.

Natomiast tam gdzie Pique dostał czerwo to może nawet faulu nie było. To bardziej Rossi (?) wpadł w niego niż na odwrót.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 21 gru 2008, 22:00

Mecz zwycięski, a ja już zaczynałem wątpić po pierwszej połowie i bramce dla Villareal pomyślałem, że z taką grą nie damy rady. No i na szczęście daliśmy. Tak jak myślałem był to bardzo trudny mecz, ale akurat w tym wypadku liczy się wynik.
krzychu212 pisze:ale jeśli wygramy to sytuacja w licze będzie wręcz piękna. Jakby do tego doszedł remisik Sevilli to byśmy mieli 10+ pkt przewagi na pościgiem

i stało się :D

A co do kartki dla Pique to jak dla mnie totalne nieporozumienie. Franco nie wiadomo od czego rozbolała twarz, skoro Pique go w twarz nie uderzył. Potem bardzo ostre wejście tegoż samego Franco w nogi Alvesa wyprostowaną nogą w powietrzu i na koniec kontrowersji Eto'o w polu karnym. Szkoda, że dali tak mało powtórek i to raczej nie z tej kamery która by rozwiała wątpliwości. Ważne że jest zwycięstwo i to w bardzo trudnych warunkach, takie mecze bardzo się przydają. Teraz na święta chłopaki pojadą, trochę wypoczną i oby mieli ciągle ten wiatr w żaglach co w dotychczasowej części rundy jesiennej.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 gru 2008, 0:13

Mentor pisze:Rossi (?)
Franco, Rossiego już nie było.

Oczywiście, kartki czerwonej być nie powinno, przynajmniej jednak w Villarreal nie będą mogli mówić o teoriach spiskowych.

Barca pokazała, że w drugiej części 2008 roku była (jest) najlepszym zespołem w PD. Gra baaardzo ładnie dla oka i co najważniejsze skutecznie. Nawet w takim meczu, jak ten z Villarreal, gdy nie można przejąć kontroli nad przebiegiem spotkania, zespół potrafi zrobić ten krok, który sprawia, że wyprzedza rywala o jednego gola na mecie (czy jakoś tak :P ). Mimo słabego meczu w wykonaniu Messiego, świetnie zagrali inni - Xavi, Henry, Keita, Dani Alves a nawet Abidal.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 22 gru 2008, 9:34

Warto zwrócić uwagę na to iż ostatnie mecze pokazały nam że Heniek to wciąż grejtny napadzior;) Już nie strzela tylko E2... teraz kulają brameczki wszyscy :D Jako taką wiśenke na torcie można podać ciekawostke dotyczącą "autobusu"...
Otóż Real z Madrytu stracił w lidze 26 bramek. Lepszym osiągnięciem mogą się pochwalić tylko 3 zespoły: Mallorca (29), Numancia (33) i Gijon (35)

Jak widać... w każdym meczu nie murują. pozdro :beer:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 22 gru 2008, 10:20

RealFan pisze:moze "steryd" to przesada, ale tez nie jest to takie calkowicie bezpodstawne krzychu.

stosowanie hormonu wzrostu jest uwazane za doping.

niczego nie sugeruje. tylko nie ma sie po co oburzac.
nie jezeli ktos cierpi na jego niedobor i jest mu to pootrzebne do bycia zdrowym

nazywanie leo starydem jest rownie madre co nazwanie gutiego mezczyzna

a co do karnego na eto'o to na sky spoorts dali duzo powtorek na ktorych widac ze karny byl jak zloto

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 gru 2008, 14:45

czyli wielu uzna, ze nie ma w tym nic zlego :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”