Kto wygra Premier League w sezonie 2008/2009 - Strona 9

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto zdobędzie mistrzostwo ?

Arsenal Londyn
11
14%
Manchester United
27
34%
Chelsea Londyn
20
25%
Liverpool FC
19
24%
Manchester City
0
Brak głosów
Aston Villa
0
Brak głosów
Everton
1
1%
Tottenham Hotspur
2
3%
Awatar użytkownika
oleeenkaaa
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Kto wygra Premier League w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: oleeenkaaa » 16 gru 2008, 13:43

Zgadzam się z KajoFC.
Hull City bardzo zaskakuje w tym sezonie. Nikt na pewno nie spodziewał się, że ten klub może tak poważnie zagrażać Arsenalowi, czy Manchesterowi United. Wszyscy pamiętamy przegraną Kanonierów w Londynie 1:2 oraz zacięty mecz z Manchesterem zakończony zwycięstwem Czerwonych Diabłów 4:3.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 gru 2008, 14:09

zacięty mecz z Manchesterem zakończony zwycięstwem Czerwonych Diabłów 4:3.
a tam zacięty. Dostali od naszej obrony 3 prezenty i z nich skorzystali, więcej okazji nie było. My poza 4 golami, zmarnowaliśmy jeszcze z 5 setek. Także wynik nie oddaje tego co się działo na boisku.

Awatar użytkownika
oleeenkaaa
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: oleeenkaaa » 16 gru 2008, 14:22

Teraz to można tak sobie tłumaczyć :D
Często jest tak, że wynik nie oddaje tego co działo się na boisku.
Jenak ten wynik idzie w świat. ;d
I nikt nic na to nie poradzi.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 gru 2008, 14:28

To fakt, a z nimi się nie dyskutuje. Jeśli ktoś mówi o zaciętym meczu w kontekście spotkania United z Hull, to musiał po prostu tego pojedynku na oczy nie widzieć.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 25 gru 2008, 13:44

Zbliża się okres świąteczny w Premier League od którego bardzo dużo zależy. Co ciekawe w grze jest aż pięć drużyn a przyznam się szczerze że Ja nie pamiętam aby przed nowym rokiem w Anglii aż pięć drużyn było bardo blisko siebie. Zacznijmy od L'poolu drużyna grająca bardzo solidnie może nie porywająca ale realizują plan taktyczny i dzięki temu wygrywają skromnie ale wygrywają. Nieraz 3 punkty są przez nich bardzo wymęczone ale ważne żeby drużyna wygrywała nawet mając zły dzień. Druga w tabeli ze stratą punktu jest Chelsea jak dla mnie najdziwniejsza drużyna w tym sezonie niektóre mecze grają znakomicie niektóre partolą jak idzie, wygrywają ze słabeuszami ale mocniejsi rywale to już dla niech problem. Później są blisko siebie trzy drużyny ManUtd Arsenal i A. Villa. Myślę że ekipa Martina O'Neila w tym sezonie gra bardzo solidnie nie traci głupio punktów i jeśli powiedzie im się w najbliższym okresie to kto wie czy nie uda się wskoczyć do WC. Manchester ma już siedem pkt do lidera ale dwa mecze zaległe jeśli Diabły je wygrają to można powiedzieć że będą w najlepszej sytuacji gdyż mecze z resztą ekip czołówki grają u siebie i to jest olbrzymi plus więc jeśli uda się wygrać z Wigan I Fulham to jak dla mnie obok The Reds są największymi kandydatami do tytułu. No i zostaje Arsenal sam nie wiem co mam myśleć o tym zespole dużo kontuzji i pecha jeśli los się do nich uśmiechnie w następnej części sezonu to mogą powalczyć. Wilczki Wengera dobrze grają z czołówka np. wygrane z MU i The Blues jednak mają trochę problemów e średniakami i to jest chyba ich największy problem .... mobilizacja na drużyny ze środka bądź z końca tabeli. A więc według mnie o tytuł będą walczyć Liverpool z Manchesterem a przy dobrych wiatrach włączy się Arsenal. W Chelsea jakoś nie wierzę ekipa Scolariego gra bez polotu tak szaro nie potrafią ustabilizować formy i według mnie to nie jest drużyna na mistrza a może się mylę kto wie. Aston Villa mistrzem :?: Jakoś to nie brzmi The Villans grają bardzo solidnie ale myślę że obecna kadra i zawodnicy dadzą maks. trzecie miejsce ;) Trzeba by też coś napisać o Hull których każdy spisywał na straty ( poza mną co pisałem przed sezonem ) wszyscy mówili że jak nie będą ostatni to będzie cud a tu proszę graja o puchary i na razie zajmują piąte miejsce ;) Każdy pisał że biedni i w ogóle a tu proszę znów się okazuje że pieniądze w piłce nie grają głównej roli :P

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 25 gru 2008, 14:11

majer13 pisze: wszyscy mówili że jak nie będą ostatni to będzie cud a tu proszę graja o puchary i na razie zajmują piąte miejsce ;)
Hull jest szóste :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 gru 2008, 16:37

FCB keres pisze:
majer13 pisze: wszyscy mówili że jak nie będą ostatni to będzie cud a tu proszę graja o puchary i na razie zajmują piąte miejsce ;)
Ale to było o Arsenalu :lol:

A tak na poważnie to z główną Twoją(majer) tezą się nie zgodzę. Dla mnie to wciąż głównymi faworytami są Manchester i Chelsea, a nie Liverpool. Nauczony doświadczeniem nie stawiam na ekipę The Reds, nawet jeśli wciąż są liderem. IMO są zbyt uzależnieni od dwóch-trzech piłkarzy, bez których znaczą dużo mniej. Oczywiście Manchester, czy Chelsea również ma swoich liderów, ale nie mają oni aż tak ogromnego wpływu w tym sezonie na drużynę.

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 25 gru 2008, 20:49

Cris7 pisze:
FCB keres pisze:
Ale to było o Arsenalu :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Coś Chelsea nie umie korzystać z prezentów robionych ostatnio przez Liverpool. Przed doskonałą okazją do objęcia fotela lidera stanęła w poniedziałek jednak swój mecz z Evertonem zaledwie zremisowała, na dodatek grając przez dłuższą część spotkania w dziesiątkę, jako, że brutalnego faulu dopuścił się John Terry, jak wiadomo, ostoja defensywy The Blues. Wydaje mi się, że na koniec 2008 roku liderem pozostanie Liverpool, bo dwa słabsze mecze to zdecydowanie za dużo i gracze Rafy Beniteza na pewno będą chcieli dobrze zakończyk rok.

W Boxing Day odbędą się też derby Londynu. Na White Hart Lane Tottenham podejmie Fulham i zapewne będzie chciał powtórzyć osiągnięcie sprzed roku, kiedy pokonał The Cottagers 5-1, po kapitalnym meczu Toma Huddlestone'a. Niestety w tym sezonie tak łatwo już być nie musi, jako że Fulham zajmuje 8 miejsce, a Koguty martwią się o to aby nie znaleźć się w strefie spadkowej. Jednak słabe pożegnanie roku w ogóle nie wchodzi w rachubę i zapewne Harry Rednknapp chce aby jego drużyna zagrała na poziomie zbliżonym do tego prezentowanego na początku jego pracy w Londynie. Pierwszy mecz z Fulham Tottenhamowi nie wyszedł zbyt dobrze, po fatalnych błędach defensywy (w szczególności beznadziejnej komunikacji Gomesa z obroną) Koguty przegrały 1-2 i była to pierwsza porażka Harry'ego Rednknappa odkąd prowadzi Spurs. W słabej formie, można powiedzieć, że w bardzo słabej znajdują się napastnicy i na pewno trener tego tak nie zostawi. Mówi się już o potencjalnych celach transferowych, na pierwszym miejscu stawia się Bellamy'ego, jednak to w sumie tzw. ''z deszczu pod rynnę''... Sytuacja w ofensywie jest bardzo słaba i to powinno ulec wielkim zmianom w styczniowym okienku transferowym. Jednak ogólnie nabytki transferowe spisywały się nieźle, może delikatnie poniżej oczekiwań, ale na pewno nie można mówić o pieniądzach wyrzuconych w błoto. Pav nogę potrafi dołożyć i zapewnił kilka bardzo ważnych punktów, jak z Blackburn, czy Liverpoolem, Bentleya za bramkę z Arsenalem każdy zapamięta (zwłaszcza fani The Gunners :afro: ), a także pare jego wrzutek mogło się podobać, Modrić gra ciekawą szybką piłkę, wprowadza dużo ożywienia, a Corluka bardzo dobrze radzi sobie w defensywie. Jedyny, który się nie wyróżniał to niestety dos Santos, w którym pokładałem największe nadzieje. Piłkarz ma talent, tylko w Anglii nie umie go pokazać, a szkoda. Na szczęście wyleczył już kontuzję kostki i może pojawi się na Craven Cottage? Zobaczyłbym go w akcji bardzo chętnie.

Lukasz619
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukasz619 » 04 sty 2009, 10:51

Mimo słabego początku,stawiam na Manchester United.Jeśli nie oni to prawdobodonie Arsenal lub Chelsea ;)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 sty 2009, 11:18

Lukasz619 pisze:Mimo słabego początku,stawiam na Manchester United.Jeśli nie oni to prawdobodonie Arsenal lub Chelsea ;)
No w Manchester to jeszcze mogę uwierzyć, bo jak wygrają 2 zaległe spotkania to będą mieć 1 pkt straty, ale z Arsenalem to przesadziłeś. Wybacz, ale za dużo kontuzji i zbyt duża strata punktowa. Co prawda wolałbym widzieć na pozycji lidera właśnie team Wengera, ale to raczej w tym sezonie mało realne...

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 04 sty 2009, 11:19

Lukasz619 pisze:Mimo słabego początku,stawiam na Manchester United.Jeśli nie oni to prawdobodonie Arsenal lub Chelsea ;)
Biorąc pod uwagę iż Liverpool jest pierwszy aktualnie, to smiale, szansa ManU jest w wygraniu zaległych meczy,i to oni mogą liderowi zagrozić , myśle że już tylko 3 drużyny liczą sie w walce o mistrzostwo, a idąc dalej to nawet i dwie .

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 sty 2009, 12:42

rbortniczuk pisze: a idąc dalej to nawet i dwie .
Które?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sty 2009, 12:49

bartbuks pisze:z Arsenalem to przesadziłeś. Wybacz, ale za dużo kontuzji i zbyt duża strata punktowa.
nie strata punktowa jest problemem, bo ona wcale taka duża nie jest.
Jesteśmy na półmetku sezonu, a Arsenal do lidera traci 10 pkt. To jest do odrobienia. Problem leży właśnie [głównie] w kontuzjach, a co za tym idzie w słabszej formie.
Walcott, Fabregas, Rosicky, Eduardo, Toure, Clichy, Silvestre [wczoraj uraz - 3 tyg przerwy] Denilson, Song ...
i od czasu do czasu drobne kontuzje łapią Diaby, czy Sagna, czy Nasri, co na pewno nie pomaga w utrzymaniu formy.

Do tego dochodzą sprawy kadrowe. Czyli bieda w linii pomocy i ślepa wiara w juniorów, bo kasy szkoda na jakikolwiek transfer.

Niby jest 10 pkt, ale tak na dobrą sprawę, to ani Chelsea, ani United nie są już tak silni jak jeszcze przed rokiem, czy dwoma.
Diabły zawodzi skuteczność, przez co zdarza im się po cięzkim meczu minimalnie wygrać. Punkty zbierają, ale forma już nie ta. Chelsea to samo - coraz częsciej głupio tracą pkt. Liverpool prowadzi, ale jakoś ciągle nie chce mi się wierzyć, aby byli w stanie zdobyć tytuł.
Nie twierdzę, że Arsenal ich dogoni :D ale, że te 10 pkt straty, przy obecnej dyspozycji czołówki nie są wcale nie do odrobienia.
Oczywiście Arsenal, jeśli chciałby ich dogonić, musi kupić kogoś ... i to najlepiej nie jednego gracza. A że o tym można zapomnieć ...

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 04 sty 2009, 13:12

Cris7 pisze:
rbortniczuk pisze: a idąc dalej to nawet i dwie .
Które?
wg mnie w obecnej sytuację, największe szanse mają Liverpool i ManU(jeśli wygra wszystkie zaległe mecze) , choć oczywiście wszystko może się zmienić

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 sty 2009, 13:30

fieldy pisze:nie strata punktowa jest problemem, bo ona wcale taka duża nie jest.
Jesteśmy na półmetku sezonu, a Arsenal do lidera traci 10 pkt. To jest do odrobienia. Problem leży właśnie [głównie] w kontuzjach, a co za tym idzie w słabszej formie.
fieldy kontuzje = głupio stracone punkty. Jestem fanem Valencii, ale nie odpuszczam żadnego meczu Premiership na C+, więc widziałem kilka ostatnich pojedynków Arsenalu. Z AV mieli pkt na tacy, a głupi błąd w kryciu zakończył się podziałem pkt. Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że pogoń za liderem będzie dość trudna, gdyż
fieldy pisze:bieda w linii pomocy i ślepa wiara w juniorów
a to niestety nie wróży seryjnego zdobywania kompletów punktów i odrabiania strat. A szkoda, bo lubię Arsenal i wreszcie mógłbym wyprzedzić te ... :P

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”