Re: Kto wygra Premier League w sezonie 2008/2009

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Kto wygra Premier League w sezonie 2008/2009

Post autor: majer13 » 25 gru 2008, 13:44

Zbliża się okres świąteczny w Premier League od którego bardzo dużo zależy. Co ciekawe w grze jest aż pięć drużyn a przyznam się szczerze że Ja nie pamiętam aby przed nowym rokiem w Anglii aż pięć drużyn było bardo blisko siebie. Zacznijmy od L'poolu drużyna grająca bardzo solidnie może nie porywająca ale realizują plan taktyczny i dzięki temu wygrywają skromnie ale wygrywają. Nieraz 3 punkty są przez nich bardzo wymęczone ale ważne żeby drużyna wygrywała nawet mając zły dzień. Druga w tabeli ze stratą punktu jest Chelsea jak dla mnie najdziwniejsza drużyna w tym sezonie niektóre mecze grają znakomicie niektóre partolą jak idzie, wygrywają ze słabeuszami ale mocniejsi rywale to już dla niech problem. Później są blisko siebie trzy drużyny ManUtd Arsenal i A. Villa. Myślę że ekipa Martina O'Neila w tym sezonie gra bardzo solidnie nie traci głupio punktów i jeśli powiedzie im się w najbliższym okresie to kto wie czy nie uda się wskoczyć do WC. Manchester ma już siedem pkt do lidera ale dwa mecze zaległe jeśli Diabły je wygrają to można powiedzieć że będą w najlepszej sytuacji gdyż mecze z resztą ekip czołówki grają u siebie i to jest olbrzymi plus więc jeśli uda się wygrać z Wigan I Fulham to jak dla mnie obok The Reds są największymi kandydatami do tytułu. No i zostaje Arsenal sam nie wiem co mam myśleć o tym zespole dużo kontuzji i pecha jeśli los się do nich uśmiechnie w następnej części sezonu to mogą powalczyć. Wilczki Wengera dobrze grają z czołówka np. wygrane z MU i The Blues jednak mają trochę problemów e średniakami i to jest chyba ich największy problem .... mobilizacja na drużyny ze środka bądź z końca tabeli. A więc według mnie o tytuł będą walczyć Liverpool z Manchesterem a przy dobrych wiatrach włączy się Arsenal. W Chelsea jakoś nie wierzę ekipa Scolariego gra bez polotu tak szaro nie potrafią ustabilizować formy i według mnie to nie jest drużyna na mistrza a może się mylę kto wie. Aston Villa mistrzem :?: Jakoś to nie brzmi The Villans grają bardzo solidnie ale myślę że obecna kadra i zawodnicy dadzą maks. trzecie miejsce ;) Trzeba by też coś napisać o Hull których każdy spisywał na straty ( poza mną co pisałem przed sezonem ) wszyscy mówili że jak nie będą ostatni to będzie cud a tu proszę graja o puchary i na razie zajmują piąte miejsce ;) Każdy pisał że biedni i w ogóle a tu proszę znów się okazuje że pieniądze w piłce nie grają głównej roli :P

Wróć do „Wracając Do Meritum”