Seriale - Strona 10

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Lyle
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lyle » 23 maja 2008, 14:06

no ale to jak mam założyć to konto??

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 25 maja 2008, 10:23

spróbuj się tam zarejestrować na www.tnp.com.pl , chyba wiesz jak to zrobić? :) może prezyjmują aktualnie ludzi.. link aktywacyjny powinieneś dostać na maila..

Lyle
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lyle » 26 maja 2008, 17:18

no ale juz pisalam wyzej,ze ja chcialam sie zarejestrowac to mi wyskkauje ze brak linka aktywacyjnego..

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 29 sie 2008, 22:25

Ja ostatnio katuje How i met your mother. Sitcom, lekko ponad 20 min. Klimat moim zdaniem ma coś z Przyjacioł, choc zanzanczam,ze ja dawno Przyjaciół nie ogladałem, wiec moze moje porownanie srednio pasuje. Trzy sezony zostałe poki co wyemitowane, jak dla mnie 2 troche słabysz od pozostałych dwoch.
filmweb pisze:"How I Met Your Mother" to telewizyjny serial komediowy, opowiadający o (nie)szczęśliwych próbach "zdobycia" odpowiedniej narzeczonej przez Ted'a (Josh Radnor'a), głównego bohatera. Poznajemy go w momencie, kiedy jego najlepszy przyjaciel Marshall, student prawa (Jason Segal) postanawia oświadczyć się swojej narzeczonej, przedszkolance Lily (Alyson Hannigan). Od tego momentu Ted nie przestaje myśleć o tym, że w końcu musi się ustatkować, musi znaleźć odpowiednią kobietę, swoją prawdziwą miłość... W poszukiwaniach tych nieustannie pomaga mu Barney (Neil Patrick Harris), bezczelny człowiek mający obsesję na punkcie garniturów, który w każdej sytuacji widzi okoliczność sprzyjającą "wyrwaniu" jakiejś panny. W momencie kiedy Ted poznaje Robin (Cobie Smulders) sprawa się komplikuje. Nie ma on wątpliwości, że jest to miłość od pierwszego wejrzenia, jednakże, jak się później okazuje, los chce zupełnie inaczej...

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 30 sie 2008, 18:48

Dexter - świetny, wciąhający serial. Polecam ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 gru 2008, 3:01

w zasadzie to ostatnio oglądałem 2 seriale:
Californication:
http://www.filmweb.pl/f371185/Californication,2007

i Chirurgów

http://www.filmweb.pl/f165277/Chirurdzy,2005

w zasadzie oba bardzo fajne. W szczególności Californication naprawdę polecam. Początkowo sam miałem opory, bo po zobaczeniu pierwszego odcinka miałem wrażenie że to nic innego jak przegląd dup i nic więcej, ale po jakimś czasie się złamałem i zobaczyłem kolejne, które już zajebiście mi się podobały, fajne męskie poczucie humoru, świetna rola Duchovnego i szybko leci bo razem są prawie kompletne 2 serie po 12 odcinków.

Co do Chirurgów to bardzo podobały mi się pierwsze serie tak z 2-3 i naprawdę się wciągnąłem, puźniej już gorzej, ale ogólnie też godny polecenia.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2877

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 gru 2008, 8:35

Californication bije wszystko co ostatnio powstało, ale można też wyróżnić serial Sons of anarchy, którego 1 sezon skończył się tydzień temu, 2 już jest zapowiedziany ale nie wiem dokładnie na kiedy.

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 08 gru 2008, 8:48

Uuu kiedy tylko mam czas to coś oglądam, więc prócz PB - Californication, Criminal Minds, The Shield, Dexter. Wszystkie polecam szczególnie CM. Wedlug mnie to taka 'lepsza wersja' CSI.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 30 gru 2008, 12:21

A ogląda ktoś jeszcze Heroes? Strasznie dużo się wydarzyło w 3 części. Tutaj jak popatrzyłem nikt nic nie napisał o Sylarze od czasu końca części drugiej. Ja osobiście lubię H. taka przyjemna bajka, nie każdy serial musi być realny. Tak czy inaczej moim zdaniem 3 część lepsza niż druga (zaraz powiecie, że to żadne osiągnięcie). Mam parę uwag, ale ogólnie na plus.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 30 gru 2008, 13:38

Skins.
Angielski serial o grupie nastoletnich przyjaciół z problemami. Dramat z elementami komediowymi, świetnie wykreowane postaci i klimat.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2877

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 gru 2008, 14:29

Taki lajtowy serial do poogladania to "The mentalist" o gosciu, ktory pracuje z policja i rozwiazuje zagadki mordestw, wykorzystujac manipulacje ludzmi i czytajac z ludzkich zachowan.

Awatar użytkownika
Squirel
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Squirel » 30 gru 2008, 19:12

Polecam Z Archiwum X. Jak dla mnie jeden z najlepszych seriali w historii.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 13 sty 2009, 13:40

Z kolei ja polecam wszystkie seriale ze stacji Showtime, w szczególności - Dexter, Californication (z niecierpliwością czekam na 3 sezon) i Weeds.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 23 sty 2009, 22:07

Oglądał ktoś pierwszy odcinek nowego serialu emitowanego w FOX? ''Lie to me''. Zapowiada się świetnie. Serial o gościu, który wie czy ktoś kłamie po gestach i mowie ciała. Połączenie 'The Mentalist' i 'Dr Housa'. P

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 kwie 2009, 19:45

Na Lie to me czekałem ze względu na Tima Rotha, licząc, że w końcu ktoś zagospodaruje jego talent po marnych propozycjach kinowych. Sam serial jest dla mnie za bardzo podobny do tych specjalistycznych CSI, bardzo mi brakuje jakiegoś ciekawego wątku głównego i postaci drugoplanowych. Niemniej będę go dalej oglądał, choćby tylko dla Rotha. Akcja wartka i interesująca, brakuje tylko czegoś, dzięki czemu mógłbym zapamiętać tę produkcję na dłużej.

Tymczasem skończyła się najlepsza produkcja, jak dla mnie wszechczasów,czyli Battlestar Galactica. Serial absolutnie genialny. Wątpię, by ktoś zdołał się zbliżyć poziomem do dwóch pierwszych sezonów, które były perfekcyjne (chociaż seria trzymała cały czas poziom, moim ulubionym wątkiem był obóz koncentracyjny w 3 sezonie:)). Tajemnica polega na tym, że sci-fi było tylko dodatkiem do treści i akcji, posłużyło jako podstawa do stworzenia apokaliptycznego klimatu. Jak ktoś kiedyś napisał; dramat polityczno-wojenno-obyczajowy. Tyle, ze w kosmosie :). Szkoda jedynie, że pod koniec twórcy zmarnowali pewne postacie, przeładowali pewne wątki i odeszli od gęstej atmosfery z początku, ale nigdy nie zeszli poniżej pewnych standardów. Chociaż nie do końca byłem usatysfakcjonowany ostatnimi odcinkami, to i tak się parę razy wzruszyłem na finale :P. Za co mogę polecić serial? Strona wizualna, zdjęcia, klimat, scenariusze, aktorstwo, muzyka (jedyna produkcja tv, z której ściągałem soundtracki). Czyli za całość :lol:.
Obrazek
Na koniec ciekawostka: http://www.tvn24.pl/24467,1591904,0,1,a ... omosc.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”