Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 260

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 sty 2009, 18:16

Kamil232 pisze:W tych sytuacjach które przedstawiłeś zachował się typowo dla skrzydłowego, każdy inny skrzydłowy by się tak samo przesunął jak on.
Kamil232 pisze:Park jest ustawiony podobnie jak Ronaldo tylko z drugiej strony boiska(to, że Ronaldo potrafi więcej jest bardziej aktywny i umie lepiej wykorzystać tą pozycję nie ma nic do rzeczy) Tak więc jeśli Ronaldo jest napastnikiem to Park też.
:arrow:
Kamil232 pisze:Ja rozróżniam po prostu różne typy skrzydłowych.
RealFan pisze:ja rozrozniam skrzydlowego, bocznego napastnika i sa nieliczni pilkarze - boczni pomocnicy. o tym tez juz pisalem jakis czas temu. na papierze czesto wygladaja tak samo - w praktyce znacznie sie roznia

i wlasnie dlatego porozumienie jest niemozliwe.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 sty 2009, 1:54

Jozwiak skaut Legii....
Serbia to bardzo dobry kierunek. Zresztą muszę się pochwalić, że byłem pierwszym skautem, który odkrył Zorana Tosicia. Niedawno kupił go Manchester United za 9 mln euro. Dwa lata temu mogliśmy go kupić, ale Partizan Belgrad zażądał 700 tys. euro. Jak na polskie warunki to duża kwota. Zwłaszcza za zawodnika, który dopiero się rozwija. My nie możemy sobie pozwalać na takie ryzyko.
No to macie szczescie a Alex nosa :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 sty 2009, 15:11

Za Radovica dali 800 tys. euro, a za Tosica nie mogli sobie pozwolić :haha: Kolejny znakomity wybór w stylu, wolimy Arrubarene a nie Lewandowskiego :haha:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 sty 2009, 16:59

Lewy to byly legionista(pilkarsko a obecny kibicowkso) tak w gwoli scislosci.
Nieźle się Legii dostało za przegapienie talentu Roberta Lewandowskiego. "I niesłusznie się dostało! Przecież Lewandowski trafił do Legii, więc ktoś go musiał wyszukać. Akurat ten temat znam doskonale, bo sam uczestniczyłem w sprowadzaniu "Lewego". O tym, że dziś nie gra w Legii, nie zdecydowali szkoleniowcy, tylko lekarz. Cierpiał na taką dolegliwość, która w tamtym momencie nie pozwoliła mu grać w Legii. Być może później jego kłopoty minęły" - mówi dziennikowi Polska Marek Jóźwiak, skaut Legii.

Wielki Beret :lol:
Ostatnio zmieniony 04 sty 2009, 17:02 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 sty 2009, 17:01

Kamil232 pisze:Za Radovica dali 800 tys. euro, a za Tosica nie mogli sobie pozwolić :haha: Kolejny znakomity wybór w stylu, wolimy Arrubarene a nie Lewandowskiego :haha:
Na moje oko, to Bienias śmieje się z Fergusona, który płaci 9 mln za piłkarza, za którego Legia nie jest w stanie wyłożyć 700 tys. Ale co ja tam wiem :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 sty 2009, 17:05

piotrcies smieje sie glownie z pana Marka a inna kwestia juz jest to ze MU zaplacilo tyle kasy. Ale na przyszlosc warto chyba zatrudnic Bereta. W koncu 8,3 zostaje w kieszeni :lol:

Hamek84
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 04 sty 2009, 19:13

Zaczyna mi się niepodobać polityka transferowa Manchesteru. To ostatni klub w Premiership który nie daje z siebie zrobić klubu bez duszy, bez waleczności... Taki Arsenal (z młodymi gwiazdkami którzy uważają ze są już Bóg wie kim), Chelsea (napompowana ruskimi pieniędzmi i skupująca gwiazdy zeszłego sezonu) czy Inter (największe złomowisko piłkarzy) nie mają duszy, nie są angielskimi czy włoskimi klubami, są zbieraniną talentów z każdej części swiata. Jestem za tym by ograniczyć liczbe obcokrajowców w klubach. Na (powiedzmy) 25 kadre mogłoby być 8 graczy zza granicy (bez żadnych ograniczeń jeśli chodzi o pozaeuropejskość), a w meczu mogłoby grać powiedzmy 5 stranierich. To rozumiem. W przypadku ligi angielskiej wprowadziłbym też przymus posiadania tylko bramkarzy brytyjskich bo zobaczycie ze dojdzie do tego że Almunia czy inny Szczęsny będzie bronił bramki Albionu.
Ale ja nie o tym. Polityka transferowa ManU, jakoś wogóle mi nie pasuje ostatnimi czasy. Kiedyś zespół oparty (gdzie w skłdzie byli bracia Neville, Scholes, walijczyk Giggs, irlanczyk Irvin, May, Cole, Sheringham, Beckham, Butt... ) na praktycznie samych Angolach (też twardo grajacych skandynawach takich jak Berg, Johnse, Solskjear, Schmeichel) wygrywała co się da, grając bardzo dobry, angielski futbol, była to wizytówka angielskiej piłki. Mocny zespół, grający do ostatniej minuty, walczący o każdą piłkę... teraz niestety to sie bardzo zmieniło... i nadal zmienia w szybkim tempie - na gorsze!
Tosić i Ljajić to szybkie skrzydła, ale są tak samo srednimi zawodnikami jak ściągani wcześniej Park, Saha, Possebon, rafael i Fabio Anderson czy Howard + cała rzesza piłkarzy średnich. A gdzie Bardsley który tak udanie Nevilla zastępował? Czemu Richardson a wcześniej Ryan Ford zostali sprzedani - przecież dobrze zastępowali Giggsa, czemu Campbell został tak szybko odstawiony? Czemu został sprzedany Smith?
Już niebede się nad tym rozwodził, napisze jak ja widzę ManU w przyszłym sezonie:

Sprzedać/wypożyczyc: Brown, Fabio, Rafael, Evans, Anderson, Park, Tosić, Nani, Gibson, Possebon, Manucho, Welbeck, Ljajić.
Kupić: Pedersen (Blackburn), Corluka (Tottenham), Bale (Tottenham), Downing (M'Boro), Defoe (Portsmouth), Nolan (Bolton), Agger (Liverpool)

GK: 1 Van Der Sar, 12 Foster, 29 Kuszczak
O: 2 Neville, 3 Evra, 5 Ferdinand, 6 Agger, 14 Corluka, 22 O'Shea, 23 Bale
P: 4 Hargreaves, 7 Ronaldo, 8 Nolan, 11 Giggs, 13 Pedersen, 16 Carrick, 18 Scholes, 19 Downing, 24 Fletcher
A: 9 Berbatov, 10 Rooney, 21 Defoe, 32 Tevez

Van Der Sar
Corluka - Ferdinand - Agger - Evra
Fletcher - Nolan
Ronaldo - Pedersen - Giggs
Rooney

:)
Nie zbesztajcie mnie :)

R.A.B.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R.A.B. » 04 sty 2009, 19:31

Ale masz marzenia.Wywalić takich piłkarzy?jedynie Manucho tak szkoda by nie było. Ja nie mam nic przeciwko obcokrajowcom w klubach za to dałbym obraniczenia w reprezentacji (tzn Roger nigdy by nie mógł grać dla Polski wg mojej myśli) Polityka Manchesteru mi się podoba poniewarz sprowadzają piłkarzy młodych utalentowanych w większości przypadków poukładanych zarówno na boisku jak i poza.Czuć chęć zwycięstwa w tym zespole. Mimo że jestem kibicem Juve to w MU widzę wielkość drużyny i mi się to podoba.Co do Chelsea czy interu masz rację.Wellbeck Evans Gibbson to są brytyjczycy i zarównoto jest przyszłość MU. Campbell nie został sprzedany tylko wypożyczony, a Anderson i Park to są jedni z moich ulubieńców w MU i nigdy nie sprzedałbym ich więc Hamek84 mamy trochę odmienne zdanie :)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 sty 2009, 19:37

Hamek84 pisze:Taki Arsenal (z młodymi gwiazdkami którzy uważają ze są już Bóg wie kim)
Pierwsze słyszę żeby nasi młodzi piłkarze uważali się za nie wiadomo kogo. Po czym wnosisz, że gwiazdorzą? Po tym, że Theo chciałby złożyć podpis na nowym i lepszym kontrakcie? Może masz jakiś ciekawy wywiad do przytoczenia, w którym któryś z "dzieciaków Wengera" wypowiada się w prowokacyjny sposób :>

Jeśli to miała być napinka to bardzo marna.
Hamek84 pisze:W przypadku ligi angielskiej wprowadziłbym też przymus posiadania tylko bramkarzy brytyjskich bo zobaczycie ze dojdzie do tego że Almunia czy inny Szczęsny będzie bronił bramki Albionu.
Czyli szlamy nie będą mogły grać :> Tylko czystej krwi Anglicy, brońmy naszej ojczyzny ... :lol2:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 sty 2009, 20:43

@Hamek84
Zakładając, że mówisz poważnie, w co szczerze mówiąc trudno mi uwierzyć...
ale są tak samo srednimi zawodnikami jak ściągani wcześniej Park, Saha, Possebon, rafael i Fabio Anderson czy Howard + cała rzesza piłkarzy średnich.
Rafael, Fabio oraz Anderson to jedni z najlepszych zawodników w swoich kategoriach wiekowych. To są bardzo młodiz piłkarze, a już niejeden raz pokazali jakimi wartościowymi zawodnikami są. Park średniakiem? Oby więcej takich "średniaków"!
A gdzie Bardsley który tak udanie Nevilla zastępował?
Bo na tym się skończyły niestety jego dobre występy. W AV grał mizernie, a po powrocie do nas w sparingach grał padakę, którą nawet zdążyłem zobaczyć na żywo (z Sevillą na OT). Nie był to miły widok :)
Czemu Richardson a wcześniej Ryan Ford zostali sprzedani - przecież dobrze zastępowali Giggsa, czemu Campbell został tak szybko odstawiony? Czemu został sprzedany Smith?
Po pierwsze - kto to jest Ryan Ford ? :shock:
Po drugie - Richardson dostał całkiem sporo szans i spalił praktycznie każdą z nich. Kibice mieli go dość. Dobry piłkarz, ale o strasznie niskiej boiskowej inteligencji.
Po trzecie - Smith po kontuzji był po prostu fatalny. Niestety nadal jest. Chyba najgorszy napastnik w lidze...
po czwarte - Campbell jest wypożyczony.
Sprzedać/wypożyczyc: Brown, Fabio, Rafael, Evans, Anderson, Park, Tosić, Nani, Gibson, Possebon, Manucho, Welbeck, Ljajić.
Zabawne. Najpierw mówisz o braku brytyjskiego "korzenia" w składzie, a później wnioskujesz o sprzedaż dwóch największych wyspiarskich talentów, jakie nasza akademia wyprodukowało od kilkunastu lat - Welbeck, Evans. Brown? Mowa o Wesie czy Reece?
Van Der Sar
Corluka - Ferdinand - Agger - Evra
Fletcher - Nolan
Ronaldo - Pedersen - Giggs
Rooney
Agger za Vidica? Pedersen? Dzizas...Kiedy ostatnio widziałeś Pedersena w akcji? 4 lata temu? Jeśli Anderson i Rafael są piłkarskimi średniakami, to Pedersen jest po prostu słabeuszem.

Kończywszy powiem, że sam jestem gorącym zwolennikiem wprowadzenia pewnych reform mających na celu zwalczanie "podkradania" młodych chłopaków przez wielkie kluby. Również jestem za tym, żeby były jakieś ograniczenia w PL. Typu min. 5 wyspiarzy w wyjściowej "11".

Jednak to co zaproponował Hamek bardziej mi wygląda na jakiś żart...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 sty 2009, 20:54

Chłopak swoje efemowskie talenty już przejawiał w tematach o polskich drużynach. Teraz uznał, że warto spróbować swoich sił w Europie. Stad apel. Nie traktujcie go na serio, bo z waszym zacięciem i jego "wiedzą" to saga o Ronaldo przy tym to będzie pikuś. Chodź szczerze nie wiem czy on tak ma naprawdę czy tylko sobie żartuje.

R.A.B. zapoznaj się regulaminem a konkretnie chodzi mi o podpunkt:
g) avatary (obrazki pod nickami) i podpisy pod postami nie mogą zawierać treści obraźliwych (w stosunku do klubów, zawodników, innych użytkowników forum itd.)
Zmień avatar, w innym razie :bicz:

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 04 sty 2009, 22:13

Duch:
"Pierwsze słyszę żeby nasi młodzi piłkarze uważali się za nie wiadomo kogo.."

JACY 'NASI'??

red85:
"...a po powrocie do nas w sparingach grał padakę..."

JAKICH 'NAS'??

Ryan Ford? Widać jacy z Was kibice ManU! Nawet nie pamietacie piłkarzy z poprzednich lat! ja jednym tchem moge wymienić składy z każdego roku! Kiedyś grał w Manchesterze zastępując Giggsa, ale jeszcze wtedy Giggs nie by do zdarcia, w 2000 odszedł do Notts!

I jeszcze jedno - nigdy w życiu nie grałem w żadnego menedziera piłkarskiego... a ostatnią fife w jaką ciełem była Fifa 99!

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 sty 2009, 22:21

Widać jacy z Was kibice ManU!
Kibicem ManU nigdy nie byłem, nie jestem i nie będę. W ogóle nie znam takiego klubu.

R.A.B.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R.A.B. » 04 sty 2009, 22:22

Hamek84 pisze:Duch:
"Pierwsze słyszę żeby nasi młodzi piłkarze uważali się za nie wiadomo kogo.."

JACY 'NASI'??
O Arsenal chodzi, Duch jest kibicem kanonierów
Hamek84 pisze:

I jeszcze jedno - nigdy w życiu nie grałem w żadnego menedziera piłkarskiego... a ostatnią fife w jaką ciełem była Fifa 99!
to tym gorzej świadczy :)

Bez obrazy ale manager który lekką reką pozbył by się Parka Wellbecka Andesona Browna Evansa i Naniego uważając ich za słabiaków to kiepski manager

słyszeliście kiedyś o 11 przykazaniu ?
# Nie karmić trolla
// fieldy

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 sty 2009, 19:34

Co z tym Ronaldo :o
http://sport.onet.pl/0,1248704,1892446,wiadomosc.html
:lol:

Oczywiście pół żartem pół serio, ale nie dało się tego nie wkleić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”