Valencia CF (zbiorczy) - Strona 67

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Valencia CF (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 sty 2009, 14:04

Co do pracy sędziego to zdecydowanie się z wami zgadzam. Już abstrahując od tych sytuacji, o których wspominał Pisakk(najbardziej rozśmieszył mnie karny dla Valencii, gdy Baraja się po prostu przewrócił bez żadnego kontatku), to sędzia nie pozwalał na płynną grę. Gwizdał jakieś śmieszne faule, które nawet w Hiszpanii nie powinny być gwizdane. Po drugie bardzo rzadko stosował przywilej korzyści, co nie jest jego przywilejem, lecz obowiązkiem.

Valencia była lepszym zespołem i wygrała sprawiedliwie. Szczególnie pochwaliłbym grę Silvy i Joaquina, którzy zrobili na mnie największe wrażenie. No i Silva ma bombę, bo strzelił praktycznie spod siebie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 sty 2009, 14:12

Cris7 pisze:Gwizdał jakieś śmieszne faule, które nawet w Hiszpanii nie powinny być gwizdane. Po drugie bardzo rzadko stosował przywilej korzyści, co nie jest jego przywilejem, lecz obowiązkiem.
Tragiczne faule. Gdyby nie on byłoby to widowisko przedniej klasy. A pan Rodríguez Santiago poprowadził mecz aptekarsko i komicznie. Irytowali się zawodnicy, trenerzy już nie wspominając o kibicach. Tyle akcji zostało przerwanych bez sensu, że tak naprawdę jakby sędzia uznał prawidłowe gole i stosował przywilej korzyści to może obejrzelibyśmy więcej bramek niż 4...

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 10 sty 2009, 15:33

Dziś kolejny ważny mecz dla Valenci - regionalne derby z Villareal. Poza tym będzie to mecz dwóch drużyn aspirujących do prawa gry w LM w przyszłym sezonie.

W zeszłym sezonie obydwa ligowe spotkania przegraliśmy (jeśli mnie pamięć nie myli 0:3 i 3:1). Villareal przegrało ostatnie 3 spotkania z zespołami z czołówki (Real, Barcelona, Sevilla) i nie miałbym nic przeciwko aby kontynuowali tą tradycję ;P Dodatkowo będą osłabieni brakiem Senny, Kaveci'ego i Venty.

Valencia podbudowana ostatnim ligowym zwycięstwem nad Atletico wystąpi w prawie najsilniejszym składzie, jedynym choć dużym osłabieniem będzie brak Miguela (niestety Joaquin będzie osamotniony w pojedynkach z Capdevillą). Ciekawi kto zastąpi Portugalczyka? Angulo, Maduro, czy może Albiol zostanie przesunięty na prawą stronę a w jego miejsce Holender?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 sty 2009, 16:17

Inferno pisze:Valencia podbudowana ostatnim ligowym zwycięstwem nad Atletico
I zajebiście podniecona po meczu w pucharze gdzie końcówka była boska za sprawą sędziego :jupi:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 14 sty 2009, 23:06

Sammyy pisze:
I zajebiście podniecona po meczu w pucharze gdzie końcówka była boska za sprawą sędziego :jupi:
Dziś nie dali rady wygrać w regulaminowym czasie przeciwko Racing'owi ;/ przez co 180zl przeszło koło nosa bo zachciało im się bramki w dogrywce strzelać :cry:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 sty 2009, 1:09

Niezły mecz, szkoda że bramki dopiero padały tak późno...
Co do zakładów, nigdy nie graj meczy Valencia - Racing... tutaj każdy wynik jest możliwy niezależnie jaki poziom jedni i drudzy prezentują :P

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 21 sty 2009, 23:00

Valencia 3:2 Sevilla

Uff, mało brakowało. Kiedy przy wyniku 1:2 Emery zdjął najlepszego na boisku Vicente i wprowadził Mate, myslałem że mnie szlag trafi! Ale miał nosa - Mata asysta przy bramce Barajy i decydujący gol.

Villi odnowiła się kontuzja ale na szczęście swoje zdążył zrobić :D

Po raz kolejny popisali się sędziowie - 2 braka Sevilli padła po conajmniej dwu metrowym spalonym.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 23 sty 2009, 17:24

KajoFC pisze:
Sammyy pisze:
Dziś nie dali rady wygrać w regulaminowym czasie przeciwko Racing'owi ;/ przez co 180zl przeszło koło nosa bo zachciało im się bramki w dogrywce strzelać :cry:
U mnie dzięki temu 120 zł do przodu także cieszę się, że Ci nie weszło :mrgreen:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 13 lut 2009, 20:53

Czy Valencia będzie latem w stanie odrzucać oferty dla jej najlepszych zawodników?

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 27 lut 2009, 13:23

No i pożegnaliśmy się z PUEFA. Co się dzieje z tą drużyną?! Przecież gracze tacy jak Silva, Villa, Mata, Joaquin, Albiol, Marchena czy Miguel to etatowi reprezentanci krajów lub gracze aspirujacy do tego. Nie zanajduję żadnego usprawiedliwienia dla poczynań VCF. Zespół który kiedyś słynął z żelaznej obrony nie potrafi zagrać na 0 z tyłu... Być może po części jest to wina trenera. Zwykle Emery ustawiał zespół w formacji 4-5-1 (nieważne czy graliśmy z Numancią u siebie czy z Realem na wyjeździe - już to irytowało) a teraz kiedy trzeba bylo bronić w miare korzystnego wyniku z pierwszego spotkania gramy 4-4-2 z beproduktywnym Morientesem jako partnerem Villi (a w miedzyczasie Zigic wali kolejne bramki dla Racingu), bez najlepszego gracza tego sezonu Joaquina i z wiecznie zagubionym Fernandesem w środku. W lidze także nie idzie nam za ciekawie, gramy 1 dobry mecz na 5. Będzie strasznie ciężko skończyć ligę w pierwszej 4 a przecież to był nasz główny cel na ten sezon! Kolejna sprawa transfery, jak nie mielismy zastępcy dla Miguela tak dalej nie mamy, podobnie jeśli chodzi o rozgrywającego. Jeśli w ciągu ostatnich 3 lat nie straciliśmy na transferze jakiegokolwiek piłkarza więcej niz 5mln to cud! Do tego dochodzi obecny kryzys gospodarczy. Valencia nigdy nie należała do finansowych potentatów jeśli o Primera Division. Podobno prace nad nowym stadionym (perełka Solera) zostały wstrzymane, nie ma chętnych na wykupienie terenów z pod starego stadionu a długi rosną z dnia na dzień. Teraz nawet sprzedaż naszych gwiazd nic tu nie da bo nie starczyłby to na pokrycie nawet 1/10 naszych zobozwiązań. Tak więc nie pozostaje nic powiedzieć tylko... Amen [*] Valencia?! :(

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 mar 2009, 22:25

Dwno nikt tutaj nie pisal, wiec odswieże temat.

I znowu porazka, tym razem z Numancia. 8 miejsce w tabeli, zawodnicy, ktory jesli sie nie myle od 2 miesiecy nie dostaja pensji - slabo to wyglada.

Wszystko wedlug mnie zmierza ku sprzedazy Silvy i Villi. Pieniedza sa potrzebne na dzisiaj, zawdonicy graja slabo od czasu, kiedy nie dostaja wyplat. Valencia musi jakos poradzic sobie z dlugami, bo inaczej bedzie zle. Co prawda mowi sie, ze moga dostac spore pieniadze ze sprzadazy ziemii przy Mestalla, ale wedlug mnie i tak sprzedacie swoje gwiazdy. Tak zle i tak nie dobrze. Dzisiaj nie gral Villa i kolejna porazka - ostatni mecz jaki wygraliscie bez Villi w skladzie mial miejsce w 2007 roku, tak czytalem.

A jak to wyglada z perspektywy kibica Valencii?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 mar 2009, 23:30

Wygląda to źle :)
Chętnych na tereny przy Mestalla za bardzo nie ma, a raczej te oferty które się pojawiają są tak beznadziejne, że szkoda gadać. Kryzys robi swoje...
Teoretycznie się spełnia to co pisałem jakiś czas temu jak rkoeman pisał, że Valencia to będzie jedyny kandydat do walki z Barcą :lol:
Celem było top4, teraz pewnie zakwalifikowanie się do UEFA...

O Ile Emery początek miał niezły to teraz kompletnie nie panuje nad sytuacją... byłem przeciwny jemu od początku i dalej się przy swoim trzymam. Dobry trener na Almerie, ale nie na drużynę co ma grac o wyższe cele.

Sprzedaż Villi i Silvy to zapewne kwestia czasu. Pytanie ile za nich wyciągniemy i kto się zgłosi. Bo podobno do klubów z La Liga nikt ich nie odda.
Czas pokaże.

Ja jestem tak rozczarowany ostatnimi wynikami, że ciężko mi się nawet mecze ogląda. Zresztą co tu pisać... w kadrze na ten mecz nie było ani jednego nominalnego napastnika z normalnego zdarzenia... Michel, ok - fajny chłopak - tyle że on powinien wchodzić na boisko dopiero gdy wynik jest ustalony.

Ogólnie to parodia... oddano Zigicia, a w jego miejsce nikt nie przyszedł...

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 09 mar 2009, 12:05

Hm, ogólnie nie chciało mi się pisać w tym temacie, bo prawie nikt nie odpisuje. Niee, to nie wygląda źle tylko tragnicznie. Cóż, obrona do wymiany. CAŁA. Nie ma żadnego dobrego punktu, każdy obrońca gra fatalnie. Marchena, fatalne błędy, Raul 'Samobój' Albiol strzela piękne bramki, szkoda tylko, że Renanowi. Nie wspominająć o bokach defensywy, które są dziurawe jak ser szwajcarski. Hm, o pomocy też w zasadzie nie ma co wspominać. Czasem trafi się dobry występ Fernandesa, który chce w lecie uciekać znowu do Premiership. Silva po pierwszym dobrym meczu po kontuzji gra słabo albo znowu jest kontuzjowany tak jak teraz. Vicente coś próbuje ale nie idzie, tak samo Joaquin. W zasadzie to nie ma co się rozwodzić nad grą pomocy, która praktycznie nie istnieje. Podanie z głębi pola do Villi, który ma załatwić sprawę na pewno nie jest dobrym rozwiązaniem. Bo w końcu ile można strzelać goli z takich samych akcji, po pojedyńczych rajdach. Szkoda mi Davida, że jeszcze przez ten rok musiał się marnować w takim klubie jak Valencia. Kompletnie nie ma on pomocy ze strony kolegów. Mam nadzieję, że tak jak po pierwszych meczach było świetnie, przez pewien okres czasu pierwsze miejsce w tabeli, to tak pewnie trzeba będzie walczyć o utrzymanie. Co ciekawe nie wiem czy to wina Emeryego, dlatego, że drużyna z Koemana grała bardzo podobnie. Może to nie jego wina, a piłkarzy, których przydałoby się zmienić. Cóż, kolejna porażka, powoli zapominam o tym co znaczy zwycięstwo... Na nastepny sezon jak chcemy powalczyć po Puchar Uefa w innej nazwie, to trzeba najlepiej wymienić cały skład zaczynając od obrony, pomocy i dokupując napastnika. Villa i Silva raczej odejdą głównie ze względu na problemy finansowe. Poza tym wynika tak z listu od zarządu. Trudno. Ciężko widzę przyszłość klubu, szkoda, że czasy Beniteza już minęły. Mam taką cichą nadzieję, że jeżeli zostanie on zwolniony z Liverpoolu za brak kolejnego mistrzostwa, to będzie chciał wrócić na 'stare śmieci' i pomoże wyjść Valencii z tego bagna... Pozdro

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 mar 2009, 12:35

Sammyy pisze:Sprzedaż Villi i Silvy to zapewne kwestia czasu. Pytanie ile za nich wyciągniemy i kto się zgłosi. Bo podobno do klubów z La Liga nikt ich nie odda.
No to chyba będą najciekawsze nazwiska na letniej liście transferowej. O ile Bayern nie zdecyduje się sprzedać Ribery'ego :mrgreen:

Myślę, że mimo wszystko Barcelona i Real będą się zabijać o tych piłkarzy, także...

Generalnie szkoda mi Valencii, ale wydaje się, że w związku z tymi problemami finansowymi klub jest na równi pochyłej. Skoro nawet sprzedaż Villi i Silvy nie za wiele pomoże.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 mar 2009, 12:36

Sammyy pisze: O Ile Emery początek miał niezły to teraz kompletnie nie panuje nad sytuacją... byłem przeciwny jemu od początku i dalej się przy swoim trzymam. Dobry trener na Almerie, ale nie na drużynę co ma grac o wyższe cele.
Mieliśmy QSF, mamy teraz Emerego... Może czas pomyśleć nad jakimś trenerem z doświadczeniem, który poza posłuchem wśród piłkarzy, będzie miał też go wśród działaczy i jego zdanie będzie się liczyć?
Sammyy pisze:Sprzedaż Villi i Silvy to zapewne kwestia czasu. Pytanie ile za nich wyciągniemy i kto się zgłosi. Bo podobno do klubów z La Liga nikt ich nie odda.
Czas pokaże.
Ja sądzę, że nastąpi totalna wyprzedaż zaczynając od Raula Albiola, po Matę, Silvę, Villę, nawet Moretti, Joaquin oraz mówi się, że nawet Marchena pewnie opuści Mestalla. Zespół oparty zostanie na emerytach pokroju Albelda, Baraja, Angulo plus juniorzy oraz zawodnicy z wypożyczenia. Ogólnie tragedia goni tragedię. Trzeba liczyć się z tym, że VCF przez kilka lat pogrąży się w przeciętności hiszpańskiej piłki i szczerze mówiąc Segunda B też musi być brana pod uwagę...
Sammyy pisze:Ja jestem tak rozczarowany ostatnimi wynikami, że ciężko mi się nawet mecze ogląda.
Uwierz że nie tylko Ty...
Sammyy pisze:Ogólnie to parodia... oddano Zigicia, a w jego miejsce nikt nie przyszedł...
Ja się nie dziwię takiej kolei rzeczy - jak co chwila ktoś inny się zaczyna rządzić w klubie to są takie efekty :?
lisek_chz pisze:Cóż, obrona do wymiany. CAŁA. Nie ma żadnego dobrego punktu, każdy obrońca gra fatalnie. Marchena, fatalne błędy, Raul 'Samobój' Albiol strzela piękne bramki, szkoda tylko, że Renanowi. Nie wspominająć o bokach defensywy, które są dziurawe jak ser szwajcarski.
Nie wiem czym to jest spowodowane... Zmęczenie materiału?? Brak motywacji?? Zła taktyka, czy niekompetentny trener? Trudno mi to wytłumaczyć, bo nasi obrońcy to nie są jakieś tam drewna...
lisek_chz pisze:Szkoda mi Davida, że jeszcze przez ten rok musiał się marnować w takim klubie jak Valencia.
Racja... Chłopak marnuje się i to wstyd dla Valencii. W lato muszą mu dać zielone światło i niech ucieka osiągnąć coś w silnym klubie.
lisek_chz pisze:Ciężko widzę przyszłość klubu, szkoda, że czasy Beniteza już minęły. Mam taką cichą nadzieję, że jeżeli zostanie on zwolniony z Liverpoolu za brak kolejnego mistrzostwa, to będzie chciał wrócić na 'stare śmieci' i pomoże wyjść Valencii z tego bagna...
Jest to tak realne jak mistrzostwo w tym roku... Co mnie oczywiście smuci, bo Rafa byłby moim kandydatem numero uno. Niestety prawdopodobnie Real nam go sprzątnie, chyba że Juande Ramos ugra Lige Mistrzów lub wygra La Liga.

Sezon spisany na straty. Trzeba zrobić czystkę i zacząć od zera!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”