AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 538

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 sty 2009, 12:37

Nesta wróci do gry i to w najbliższym czasie \o/
Świetne wieści dobiegły do nas z Ameryki bo nasza obrona potrzebuje go na środku, za dużo błędów popełnialiśmy a wierzę że z Alessandro to się zmieni na lepsze. Myślę że na 2 część rundy będzie już w pełni sił i formy bo po tak długiej przerwie nawet on jako wielki mistrz będzie potrzebował porządnego przygotowania i czasu na odzyskanie formy.

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 05 sty 2009, 16:48

Tymczasem jutro rozegramy sparing z HSV.
Nasz skład:
Abbiati; Zambrotta, Maldini, Kaladze, Jankulovski; Beckham, Pirlo, Flamini, Ronaldinho; Pato, Shevchenko.

Z tym, że na angielskiej odsłonie acmilan.com w miejsce Davida jest Ambro;)

Carlo wystawia praktycznie najmocniejszy skład. Zobaczymy. Osobiście chciałem wreszcie zobaczyć pewną, popełniającą mało błędów ( najlepiej w ogóle) obronę Milanu. Jestem też ciekawy co pokaże David.
Wiecie może gdzie będzie transmisja?

Co do powrotu Nesty:
Nie chce krakać, ale szczerze wątpię w jego powrót do dobrej formy. Obym się mylił.
Forza Sandro!

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 05 sty 2009, 18:16

nestinho_acm pisze:Nie chce krakać, ale szczerze wątpię w jego powrót do dobrej formy. Obym się mylił.
A dlaczego tak uważasz. IMHO jeśli jego problemy zdrowonte są już rozwiązane (a tak myślę, skoro zapowiada powrót) to miesiąc porządnych tgeningów powinien wystarczyć żeby Sandro doszedł to formy. Bardzo na niego liczę w 2 części sezonu. Jeśli w najważniejszych meczach zdrowy Sandro będzie kierował naszą defensywą to powinna się ona spisywać o niebo lepiej niż teraz.
nestinho_acm pisze:Wiecie może gdzie będzie transmisja?
Z tego co wiem to mecz transmituje ogólnodostępna DSF. Tylko qrcze dlaczego grają tak wcześnie :warrior:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 05 sty 2009, 19:29

Kazdy o tym wie, ze jeśli Nesta wróci to problemy Milanu w obronie sie skończą, nawet po tak długim czasie, jak dla mnie, jest to gość nie do wyjebania.

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 05 sty 2009, 21:39

Mates pisze:
nestinho_acm pisze:Nie chce krakać, ale szczerze wątpię w jego powrót do dobrej formy. Obym się mylił.
A dlaczego tak uważasz. IMHO jeśli jego problemy zdrowonte są już rozwiązane (a tak myślę, skoro zapowiada powrót) to miesiąc porządnych tgeningów powinien wystarczyć żeby Sandro doszedł to formy. Bardzo na niego liczę w 2 części sezonu. Jeśli w najważniejszych meczach zdrowy Sandro będzie kierował naszą defensywą to powinna się ona spisywać o niebo lepiej niż teraz.
nestinho_acm pisze:Wiecie może gdzie będzie transmisja?
Z tego co wiem to mecz transmituje ogólnodostępna DSF. Tylko qrcze dlaczego grają tak wcześnie :warrior:

Co do Nesty: Przeczucie....oby mylne, podkreślę jeszcze raz;) Sandro to mój idol, zawsze chciałem grać tak jak on :lol:
To że zapowiada powrót, nie oznacza w 100% że wróci do gry na najwyższym poziomie. Czas pokaże...

DSF - mać! Nie mogę znaleźć tego kanału na N;/ grrr...
A tak liczyłem że obejże... chyba że moję łącze pozowoli mi oglądać to juro przez neta;p

EDYTA: Hehe. Ale się rozpoczyna jazda w około Milanu.
Otóż właśnie doszukałem się plotek (a może i nie? :wink: ) mówiących o zatrudnieniu (od lipca) przez Milan dwóch piłkarzy:
Lucas Neill oraz Jermaine Pennant.

Lucas Neill - obrońca, lat 30 (w tym 31). Nie jestem w stanie dużo o nim powiedzieć. Gra w West Ham United, Australijczyk. Pamiętam, że na Mundialu grał dość dobrze. Był chyba łączony kiedyś tam z Barceloną.
Co jak co, ale on ani Nesty, ani Maldiniego nam nie zastąpi. Sam nawet nie wiem co o tym sądzić, choć jako nastepca Favalliego - czemu nie? Wiek idealny, na pewno przegryzł sporo angielskiej murawy.

Jermaine Pennant - skrzydłowy (prawa strona). Młody (1983 rocznik), ma papiery na granie(widziałem parę meczy LFC kilka sezonów temu - jak chce to może!). Obecnie w LFC. Jednak troszkę sobie za dużo pozwala, lubi wypić. Ale coś czuje że jakby przeszedł do Milanu to by go tam nastawili. Tylko czy trochę on nie mija się z koncepcją gry Carlo? To typowy skrzydłowy, gra blisko lini bocznej. Coś tam Carlo sapał kiedyś, że chce skrzydłowego. Taka alternatywa dla Davida.

Podsumowując - obaj byliby za darmo. Ja nie mam nic przeciwko.
Ale jak dla mnie ploty...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 sty 2009, 15:08

Jermaine Pennant - skrzydłowy (prawa strona). Młody (1983 rocznik), ma papiery na granie(widziałem parę meczy LFC kilka sezonów temu - jak chce to może!). Obecnie w LFC. Jednak troszkę sobie za dużo pozwala, lubi wypić. Ale coś czuje że jakby przeszedł do Milanu to by go tam nastawili. Tylko czy trochę on nie mija się z koncepcją gry Carlo? To typowy skrzydłowy, gra blisko lini bocznej. Coś tam Carlo sapał kiedyś, że chce skrzydłowego. Taka alternatywa dla Davida.
zupelnie nie potrzebny jezeli to prawda.dla gracza jego formatu nie warto zmieniac ustawienia.chyba ze na obronce go przerobia.ma jakies umiejetnosci w defensywie??jego ptzyjscie prawdopodobnie zamknelo by droge Gourcuffa spowrotem bo za duzo pomocnikow

do wziecia jest chyba Ebu(Eboue ala szpak). o wiele lepsza inwestycja.Flamini niech zagada i moze cos z tego byc

Szpaq dobrze wymawia // fieldy

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 sty 2009, 15:43

Pennant - jeżeli to prawda (dla mnie to PLOTA) to oznacza 2 wykluczające się wzajemnie rzeczy:

- zmieniamy system na np. klasyczne 4-4-2 ze skrzydłowymi
- Anglik będzie grał na prawej obronie

Wobec powyższego - mamy sezon ogórkowy w pełni...
Lucasa Neilla nie skomentuję...prędzej w Jodłowca bym uwierzył :boruta:

chyba,że Beckham zostaje na dłużej i chcą mu ściągnąć rodaka/ów,żeby mógł pogadać sobie po angielsku w szatni... :rotfl:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 sty 2009, 15:49

MazurXIII pisze:- Anglik będzie grał na prawej obronie
Pennant jest zajebisty na obronie gdzie chyba nigdy nie grał. Chociaż jak przed sezonem wyszliście w ustawieniu z Ambro, albo innym DM'em na ataku to nic mnie nie zdziwi.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 sty 2009, 20:07

co do Pennanta to jeśli to prawda to baaaaaaardzo dziwny transfer. Anglik w Serie A? W dodatku kompletnie nie wiadomo na jaką pozycję.... bo ja o obronie totalnie nie wierze.... prędzej bym się spodziewał czegoś takiego:

----Ronaldinho-------------Kaka------------------?-----------
----Seedorf---------------Gourcuff?----------Pennant-------
------------------------------------------------------------------
-------------------Pirlo----------------Gattuso----------------
-----------------Ambrosini------------Flamini-----------------

i już tylko potrzebujecie Lavezziego by niszczyć w 2 lini :wink:
tylko czy zmiana systemu taktycznego w Milanie jest prawodpodobna? Bo ja wątpie, a szkoda bo Milan w systemie 4:2:3:1 mógłby wyglądać naprawdę świetnie

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 sty 2009, 0:47

Ale mi się śmiać chce z nagłówków na portalach - "nieudany debiut Bekchama" :lol: Zdanie typu "w 1 połowie nic pokazał nic ciekawego, po przerwie trener Ancelotti zmienił go" to już normalnie komedia jeśli człowiek patrzy się na MECZ TOWARZYSKI. No ale po 8 dniach treningów, gdzie pewnie głównie pracował nad poprawieniem kondycji fizycznej można było spodziewać się po nim genialnych podań i wolnych z 30 metrów.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 sty 2009, 3:34

Jestem zawiedziony debiutem Beksa ktory wbrew moim oczekiwaniom nie hasal po boisku niczym mlody zrebak. Mialem takze nadzieje zobaczyc w jego wykonaniu dwie asysty oraz bramke a po meczu obficie wypelnione bokserki od Armaniego. Szkoda ale pierwsze koty za ploty.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 sty 2009, 20:58

Dyrektor generalny Bayernu Monachium Uli Hoeness w rozmowie z dziennikarzami agencji prasowej SID z ironią wypowiedział się na temat Milanu w kontekście całej otoczki związanej z wypożyczeniem Davida Beckhama:
"Różnica między nami a nimi jest taka, że Bayern w Dubaju myślał o piłce nożnej, a Milan sprawiał wrażenie, jakby był w Hollywood na planie filmu z Beckhamem i małżonką. Ja jestem managerem piłkarskim i wśród moich obowiązków nie figuruje wyszukiwanie odpowiednio dużego pokoju hotelowego dla pani Beckham. Zastanawiam się, dlaczego Milan zgodził się na te wszystkie fanaberie. Również wczorajszy sparing z HSV wyglądał jak wyreżyserowany. Brakowało tylko Stevena Spielberga."
Hmm kogoś boli, że jego drużyna przyjeżdża i nikogo to nie obchodzi :?: :lol:

Ps. robi się coraz ciekawiej, mi szczerze wali czy Beckham będzie grać dobrze w Milanie, ale jeśli się okaże, że faktycznie nic ciekawego nie pokaże gromy będą spadać z każdej strony. :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 sty 2009, 21:11

Boli?

Niby co nas ma byleć?

Że sobie Beckhama na 3 miechy wypożyczyliście?

Bez jaj. Jak ja widziałem co Beckham grał w tym sparingu to faktycznie jest czego zazdrościć :lol:

Poza tym HSV było lepsze przez prawie caly mecz. Ale o tym nie chce mi sie już dyskutować.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 sty 2009, 21:57

Hoeness niech lepiej martwi o Bayern. Nie wiem co chcial osiagnac taka wypowiedzia.

Sparing z HSV byl nieistotny tak samo jak dyspozycja Beckhama w tym meczu. Wazniejsze bylo jego wejscie do zespolu i pierwszy mecz z nowymi kolegami. Zreszta sama obecnosc Anglika jest ze sportowego punktu widzenia raczej malo znaczaca. Przemyslane zagranie marketingowe ot co.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 sty 2009, 22:19

Chlopaczek pisze:Zreszta sama obecnosc Anglika jest ze sportowego punktu widzenia raczej malo znaczaca. Przemyslane zagranie marketingowe ot co.
Mniej więcej to powiedział tyle że innymi słowami. Czy przemyślane? Jako trener przez okno wyrzuciłbym takiego marketingowca.
Jak nie Spielberga to przynajmniej do spółki z Bekamem brakuje wam szalonych i roztańczonych Kasi Dowbor i Beaty Kozidrak :) Polacy byliby kontent 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”