FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 788

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1546
Kibicuję: FC Barcelona

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 06 sty 2009, 20:58

Skład eksperymentalny, ale dajemy radę i do przerwy 1-0 :P

Brazylijska samba + argentyńskie tango = gol :D

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 06 sty 2009, 20:58

Na razie bardzo dobry mecz Barcelony. Messi :shock: chyba nie stracił piłki dzisiaj w dryblingu. Podanie Alvesa -> miód. Ogólnie bardzo dobrze idzie. Mamy bramkę na wyjeździe, a gramy bez Puyol, Marqueza, Henry'iego, Eto'o, Xavi'ego, Abidala, Valdesa. Masakra, ale musimy to co najmniej utrzymać.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 06 sty 2009, 21:12

Mentor pisze: Będzie ciekawie.
Jest nie ciekawie. Chyba powinien być karny za rękę w polu karnym bodajże Toure, ale pewności nie mam. Sędzia też sobie jaja robi. Faule Sinama Pongolle, a kartkę za ten faul dostaje Assuncao. Póki co jest źle, ale na pocieszenie dodam że Atletico zazwyczaj w II połowie gra lepiej. Szkoda że w ostatniej chwili wypadł A. Lopez, bo Pernia gra tragicznie. Wszystkie akcje Barca robią tamtą stroną i to nie tylko dlatego że gra tam Messi z Alvesem, ale także dla tego że na przeciwko ich staje Pernia który chyba 90 minut nie wytrwa. Daje mu 15 minut II połowy i dostanie czerwo.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 06 sty 2009, 21:37

Ależ głupio stracona bramka :? Tak szkoda że nie będzie do zera, ale trzeba teraz grać do końca i być rozważnym, bo nie warto tracić tak wypracowanej przewagi.

EDIT:

Co robi Messi? :shock: :shock: Jak dla mnie to może się spóźniać jak tak będzie grać :P

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 06 sty 2009, 21:52

Trzecia bramka dla Barcelony na ewidentnym spalonym. Przy odrobinie szczęścia Atletico mogło to spotkanie nawet zremisować grając w 10.

To po CdR.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 06 sty 2009, 21:58

Asteniu pisze:Trzecia bramka dla Barcelony na ewidentnym spalonym. Przy odrobinie szczęścia Atletico mogło to spotkanie nawet zremisować grając w 10.
Obejrzyj jeszcze raz i to dokładnie, bo Messi był idealnie w linni z obrońcą. Dobrze to na gol tv pokazali.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 06 sty 2009, 21:59

Trzecia bramka dla Barcelony na ewidentnym spalonym.
Lepiej zobacz gdzie stał mistrz trzymania linii Seitaridis :]

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 sty 2009, 22:01

Ewidentny spalony? Dobre :D Obejrzyj jeszcze raz powtorki Asteniu.

Nie wiem jak ty, ale ja bym sie wstydzil za swoich pilkarzy, gdyby dzisiaj wykazali sie taka chamska i brutalna gra jak dzisiaj pilkarze Atletico. Ich frustracja dzisiaj siegnela zenitu [']

Swietny mecz z naszej strony. Nie myslalem, ze bez tylu waznych zawodnikow zagramy az tak dobrze. Szkoda jedynie glupio straconej bramki, ale zdarza sie. Messi dzisiaj pozamiatal. Szkoda, ze nie padla bramka po jego rajdzie i strzale w poprzeczke. Chyba Robbenowi pozazdroscil :lol:

Dobrze zachowali sie jedynie kibice z Madrytu, ktorzy bili brawo schodzacemu Messiemu.

Jest dobrze.
FCB keres pisze: U nas chyba tylko Caceres złapał, tak mi się wydaje.
Zlapal za faul, ktorego nie bylo. Simao pieknie "przyaktorzyl"
Ostatnio zmieniony 06 sty 2009, 22:08 przez mistyk, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1546
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 06 sty 2009, 22:06

Jak to ujął komentator: "Lijo tre, Barca tre" :P Nie spodziewałem się takiego rezultatu, jestem pozytywnie zaskoczony, choć przy stanie 2-1 Atletico przycisnęło i mogło być nieciekawie. Na szczęście Messi dobił gospodarzy (spalonego nie było). Dość ostry mecz ze strony Los Rojiblancos, duża ilość żółtych kartek i jedna czerwona. U nas chyba tylko Caceres złapał, tak mi się wydaje.
Na pochwale oprócz strzelca hat-tricka zasłużył z pewnością Pinto. Świetnie wyjął ten strzał z wolnego z ostatnich minut, poza tym cały mecz bardzo dobrze, bramka dla Atletico nie z jego winy.

Bardzo dobra zaliczka przed rewanżem. Chyba nie powinno być żadnej niespodzianki na Camp Nou.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sty 2009, 22:07

Rozumiem Asteniu, że jesteś zdenerwowany porażką po słabej grze swojej drużyny, ale staraj się tłumić emocje bo zaraz się okaże, że Leo nie był na spalonym przy trzecim golu i tyle będzie z Twoich ewidentnych spalonych. Nie zapomnij skomentować gry w kości swoich pupili.

Dobry mecz w naszym wykonaniu i świetny wynik. Szkoda straconej bramki, ale 3:1 to nawet lepszy rezultat niż 2:0 :] Świetny Messi i Busquets. Bardzo dobrze Alves. Podobał mi się bardzo pewny Pinto, który w sumie miał dzisiaj kilka okazji do wykazania się i nie zawiódł. Zajebiste jest to, że nawet brak kluczowych piłkarzy nie odbija się znacząco (czasem nawet w ogóle) na naszej grze. Dzisiaj obrona zagrała bez dwóch filarów (Puyol i Rafa - podstawowa para stoperów) a i tak daliśmy radę. Niestety słabiutko Bojan. Caceres dobry mecz chociaż miał kilka błędów. Jeden zakończył się żółtą kartką dla niego, ale ogólnie niech gra więcej a będzie kozak. Wślizgami gra rewelacyjnie, ale brakuje mu ogrania właśnie.

Asysta Alvesa \o/ :zgon:

Akcja Messiego ze strzałem w poprzeczkę poprzedzająca trzecią bramkę :o Szkoda, że to nie wpadło.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 sty 2009, 22:28

Wg mnie czerwo i karny to zbyt duza kara dla AM.
Fajnie dzis Josep usatwil druzyne. Srodek zagescil defensywnymi pomocnikami a boki oskrzydlil ofensywnymi graczami. Szkoda tylko ze nasi zawodnicy w srodku nie potrafia rozegrac pilki w ofensywie. w drugiej polowie az sie prosilo o prostopadle pilki.
Pinto dzis chyba wyslal Zorkere definitywnie na trybuny :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sty 2009, 22:34

A właśnie. Heitinga po raz kolejny potwierdził, że myślenie na boisku nie jest jego najlepszą stroną.

Bienias jak zwykle znajdzie jakiś powód do narzekania :] Sam zwróciłeś uwagę na to jak ustawiony był zespół. W środku pola zagrał trzech raczej defensywnych piłkarzy (każdy z nich może grywać jako defensywny pomocnik) od których raczej nie wymagamy prostopadłych piłek. Postawiono na atak skrzydłami i tyle. Środkowi mogli częściej próbować takich zagrać, ale to na pewno przyniosłoby niepotrzebne straty. Po co pozbywać się piłki kiedy kontrolujemy spokojnie przebieg meczu? Trochę bez sensu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 sty 2009, 22:50

Mentor ktos tu musi narzekac. Jak tak wszyscy bedziemy komplementowac nasza gre to wpadniemy w samozachywt 8)

Bez sensu? To w takim razie po co sie cofnelismy przy korzystnym wyniku? Zyby kombinacyjnie grac skrzydlami niz np wypuszczac naszych szybkich zawodnikow w przodzie :roll:

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 06 sty 2009, 22:56

Troszke sie obawiałem tego meczu , lecz obawy były daremne hehehe :jupi: Miło było popatrzec na Messiego , widać było ze chciał udowodnic niedowiarkom kto jest najlepszy :!: A ta akcja i strzał w poprzeczke to mistrzostwo prawdziwe i szkoda ze to nie weszlo Ogólnie zmiennicy zagrali poprawnie i cieszy mnie to bardzo. Moze niektórzy uwarzają ze Bojan zagrał słabiutko..... ale ja jestem zadowolony z tego ze zgrał 90 minut bo wreszcie miał okazje pograc dluzej. Moze w nastepnym meczu bedzie jeszzce lepiej :P a Teraz pora uczcic meczyk :beer:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sty 2009, 22:57

Po co cofnęliśmy się przy korzystnym wyniku? To naturalna reakcja. Czasem przynosi opłakane skutki, ale tak to już jest. Nie zaprzeczysz chyba, że przy spokojnym prowadzeniu zawodnicy podświadomie odpuszczają :>
Bienias pisze:wypuszczac naszych szybkich zawodnikow w przodzie
O jakich szybkich zawodnikach mówisz? W tej kwestii z przodu mogliśmy liczyć tylko na Messiego bo Bojan grał kupę a Iniesta nie pasuje do Twojej misji. Zresztą jeżeli ktoś miałby te piłki zagrywać to najpewniej Iniesta właśnie. Nie wymagajmy od każdego pomocnika, aby grał prostopadłe piłki kiedy nie jest w tym naprawdę dobry. Takie zagrania niosą ryzyko straty a po co ryzykować kiedy wynik jest korzystny (a gramy w pucharze - tutaj za każdy błąd można sporo zapłacić) i kontrolujemy mecz? Gdyby na murawie był Xavi czy Hleb to pewnie zobaczyłbyś takie podania. Przy takim składzie jednak nie miał kto takich piłek zagrywać ani do kogo. Na murawie nie było Titiego ani Eto'o.

[EDIT]
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/lig ... go,1238487
Szlagierowy mecz w 1/16 Pucharu Króla Hiszpanii pomiędzy Atletico Madryt a FC Barcelona zakończył się zwycięstwem gości. Piłkarze Pepa Guardioli nie dali szans rywalom pokonując ich 3:1. Bohaterem meczu był Leo Messi, który zdobył wszystkie trzy bramki dla swojej drużyny.

Argentyński napastnik "Blaugrany" był klasą dla samego siebie. Lionel Messi do siatki Atletico trafiał w 12, 58 i 80 minucie. Honorowe trafienie dla gospodarzy padło po strzale Tomasa Ujfalusiego w 69 minucie. Wcześniej, bo w 57 minucie czerwoną kartkę zobaczył obrońca ekipy z Madrytu, John Heitinga.

W 8 minucie meczu rzutu karnego nie wykorzystał Seidou Keita.
Coś mnie ominęło? :think: :lol2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”