Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 501

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2009, 20:23

10 pisze:A Fabiański takim nie jest?
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... 68#p428468
tutaj o tym pisałem
10 pisze:A propos Eboue - to prawda, że on ostatnio na lewym skrzydle gra?
nie, zagrał tam może ze 2 razy. także w meczu z Wigan, gdzie oddał w 30 minut jakieś 6 piłek prosto pod nogi rywali i został zmieniony [choć w 1 połowie sam wszedł z ławki] i go wygwizdali.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 sty 2009, 20:44

Ja tylko wtrace swoje trzy grosze i powiem, ze Hleb w zeszlym sezonie byl u was jednym z lepszych.

Odnosnie Eboue - Wenger probuje na sile zrobic z niego skrzydlowego i chlopaka zepsul

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 621
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 08 sty 2009, 21:11

mistyk pisze: Odnosnie Eboue - Wenger probuje na sile zrobic z niego skrzydlowego i chlopaka zepsul
No dokładnie. I ja tego kompletnie nie rozumiem.

@fieldy - rozumiem, że twierdzisz, że Fabian mógłby nie wytrzymać psychicznie w meczach o najwyższą stawkę?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2009, 21:21

Nie chodzi o psychikę, ale o umiejętności, doświadczenie. Wolałbym Jussiego z Boltonu z 10 letnim stażem w lidze, niż Fabiana z kilkoma meczami na koncie, głównie w CC.
Tak abym był przekonany, że jak wejdzie drugi bramkarz to nie trzeba będzie się bać, że popełni jakiś głupi błąd. Fabian nie jest jeszcze klasowym bramkarzem.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 sty 2009, 21:28

fieldy pisze:Wolałbym Jussiego z Boltonu
A ja bym wolał Givena z Newcastle, tylko co z tego wynika. Jussi czy Shay też nie od razu byli bramkarzami z wielkim doświadczeniem i jeszcze większymi umiejętnościami. Nie od razu Kraków zbudowano i moim zdaniem jeśli Manu by się połamał (odpukać oczywiście), to Fabian podołałby presji. Chociaż zgadzam się w pełni z tym, że nie jest to jeszcze bramkarz światowej klasy.

A logana to proponowałbym odpuścić. Coś czuje, że ciężko będzie go przekonać, skoro dla niego obecny Arsenal nie potrzebuje wzmocnień.

EDYTA:

A tymczasem William doznał urazu i będzie pauzował przez około trzy tygodnie. Do tego dodajmy kontuzjowanego Silvestre'a i obraz naszej defensywy prezentuje się dość kiepsko. Oby Toure był gotowy na mecz z Boltonem.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2009, 21:39 przez Duch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 08 sty 2009, 21:32

To tak jak z ofertami pracy... Zatrudnię pracownika z 5-letnim stażem.
:roll:

To doświadczenie trzeba przecież kiedyś zdobyć.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2009, 21:43

10 pisze:To doświadczenie trzeba przecież kiedyś zdobyć
jasne, że tak. Ale chyba się do końca nie rozumiemy.
Niech zdobywa doświadczenie na wypożyczeniu gdziekolwiek. A nie w pierwszym składzie drużyny która ma o coś walczyć. Teraz i tak siedzi na ławce i gra sporadycznie. W razie kontuzji Almunii będzie musiał wejść i być może bronić kilka miesięcy.

Chciałbym byśmy mieli 2 bramkarzy, którzy mogą grać bez problemu w pierwszej drużynie. Fabian moim zdaniem nie jest gotowy dlatego wolałbym kogoś kto jest pewniejszy.
Duch pisze:A ja bym wolał Givena z Newcastle
Givena to ja bym widział jako pierwszego bramkarza. Nie na ławkę.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 08 sty 2009, 21:49

fieldy pisze:
10 pisze:To doświadczenie trzeba przecież kiedyś zdobyć
jasne, że tak. Ale chyba się do końca nie rozumiemy.
Niech zdobywa doświadczenie na wypożyczeniu gdziekolwiek. A nie w pierwszym składzie drużyny która ma o coś walczyć. Teraz i tak siedzi na ławce i gra sporadycznie. W razie kontuzji Almunii będzie musiał wejść i być może bronić kilka miesięcy.

Chciałbym byśmy mieli 2 bramkarzy, którzy mogą grać bez problemu w pierwszej drużynie. Fabian moim zdaniem nie jest gotowy dlatego wolałbym kogoś kto jest pewniejszy.
To mów od razu że sprowadzenie solidnego zmiennika byłoby połączone z wypożyczeniem Fabiana. Jeśli tak, to sprawa ma się inaczej.
Wypożyczenie młodego Polaka i sprowadzenie doświadczonego "koła ratunkowego" rzeczywiście ma sens i byłoby dobrym posunięciem tak dla klubu, jak i zawodnika (ogranie!).
Tylko że 10 baniek na rezerwowego golkipera to dużo... A Wy wciąż spłacacie stadion.

Edit:
fieldy pisze:Kto mówi o 10 mln ?
Sorry, nie wiem skąd mi się te 10 baniek wzięło(:?:), chyba ten "10-letni staż w lidze" mnie zainspirował.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2009, 22:36 przez 10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2009, 22:03

Kto mówi o 10 mln ?
Ja nie mam w tej chwili "planów", aby Arsenal ściągnął kogoś konkretnego za konkretne pieniądze. Mówię czysto teoretycznie [bo Wenger i tak już zapowiedział, że bramkarzy nie szuka], jak bym chciał, aby to wszystko wyglądało. Aby było 2 bramkarzy, na podobnym poziomie, by w razie czego ten drugi spokojnie mógł grać.
Given, jakby przyszedł [chyba o nim myślisz, pisząc o 10 mln] to byłby pierwszym bramkarzem zapewne.
Jussi na ten przykład, był latem z tego co pamiętam do wzięcia za darmo i w ostatniej chwili został w Boltonie. Wtedy można go było ściągnać za darmo, kasy pewnie by sporo nie chciał. A mielibyśmy 2 bramkarzy na równym poziomie [Jussi nawet z większymi szansami na grę w pierwszym składzie niż Almunia]. To wszystko ma związek z dyskusją z Loganem, który uważał, że składu nie trzeba wzmacniać - ja opisałem przykład bramkarza. Wtedy już o pozycję bramkarza nie trzeba by się martwić - teraz trzeba - imo oczywiście.
Chyba zgodzicie się, że Jussi z ponad 10 letnim doświadczeniem na wyspach, byłby pewniejszy niż Fabian, który zagrał ile ? 10 spotkań ?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 sty 2009, 23:13

Kiedyś toczyła się podobna dyskusja na temat Interu. Kiedy oni wreszcie wygraja scudetto? Po wielu latach przerwy zdobyli w 2006 potem 07, 08 i sa na najlepszej drodze żeby po misia sięgnać 4 raz z rzędu. Także spokojności i cierpliwości życzę
Fajny przykład. Może gdyby sternicy AFC brali przykład z Morattiego, to musiałbym się Was obawiać. Nie robicie postępów, wyglądacie nawet gorzej niż w zeszłym sezonie, a inne drużyny ciągle się wzmacniają. Co z tego, że Wilshere pewnie za jakieś 2 lata będzie kręcił obrońcami PL, jak u jego boku pewnie już nie będzie Fabregasa. Ponownie usłyszymy wtedy, że za kilka lat ta drużyna nie będzie miała siebie równych...I tak w kółko. Nie wiem na czym opierasz swój optymizm, ale naprawdę mało wskazuje, żeby Kanonierzy w najbliższej przyszłości rozdawali karty w PL. Na pewno nie z tą polityką uprawianą przez mr Wengera.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sty 2009, 16:59

Słaba pierwsza połowa, Arsenal próbuje, prowadzi grę, ale bez pomysłu na sforsowanie defensywy Boltonu.
Najlepiej gra Robin, jest najbardziej aktywny i głownie on strzela na bramkę. Choć zarówno Robin jak i Ade grają za daleko od bramki, z dystansu raczej nie strzelą.
Powinniśmy dostać karnego, gdy któryś z rywali zagrał ręką w polu karnym. Sędzia nie widział tego niestety.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 sty 2009, 18:08

No i ostatecznie Arsenal wygrał 1:0. No i teoretycznie zasłużenie, bo miał ogromną przewagę, tylko że tak naprawdę to zupełnie nic z niej nie wynikało. Brakowało Kanonierom zupełnie pomysłu na rozegranie porządnego ataku. Jedyną ciekawą piłkę zagrał raz Nasri, ale setki nie wykorzystał Adebayor. Niby są 3 punkty, co jest rzecz jasna najważniejsze. Ale stylu i polotu w tym nie widać.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 10 sty 2009, 19:38

red85 pisze:Co z tego, że Wilshere pewnie za jakieś 2 lata będzie kręcił obrońcami PL, jak u jego boku pewnie już nie będzie Fabregasa.
Ta drużyna która szokuje widzów w Carling Cup, nie tylko będzie rozdawała karty w Premier League, ale w całej Europie. To będzie dopiero pokolenie prawdziwych wychowanków, z których wątpię aby Wenger kogoś sprzedawał-za dużo się nad tym napracował.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 sty 2009, 20:54

Oczywiście. Każdy będzie klękał przed tą drużyną i prosił o najniższy wymiar kary :boruta: Kiedyś to już słyszałem...

PS szokuje w CC? W którym ?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 sty 2009, 20:56

To 1:0 wyciorane do granic możliwości. Przed meczem taki wynik wziąłbym w ciemno, więc w sumie jestem zadowolony. W naszej obecnej sytuacji każde trzy punkty są ważne, tym bardziej, że udało się odrobić dwa oczka do Liverpoolu, który tylko zremisował ze Stoke (chociaż w końcówe słupki i poprzeczki raz za razem leciały).
Cris7 pisze:Brakowało Kanonierom zupełnie pomysłu na rozegranie porządnego ataku.
Wychodzą braki Fabregasa. Dlatego tak Robin jak i Ade bardzo często muszą się cofać, żeby dostać piłkę, co oczywiście wpływa na jakość gry. Sam Nasri choćby się stanął na głowie nie powalczy w pojedynkę z rywalami.

I jeszcze sprawa Nicklasa. Na jokera to on jednak się nadaje i czasami coś mu się uda. Byle więcej takich wejść w tym sezonie :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”