AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 549

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 17 sty 2009, 18:42

Chlopaczek pisze:Tylko ze nie moze byc tak ze zostanie i tym faktem zacznie wywierac nacisk na Milan zeby zagwarantowali mu w nowym kontrakcie pieniadze zblizone do tych jakie oferuje MC. Tego mu dac nie moga.
Już tak kilka razy zrobił :arrow: zainteresowanie Realu czy Chelsea. Będzie szkoda jeśli odejdzie ale już więksi grali przed nim i też trzeba ich było żegnać.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 sty 2009, 18:54

mete pisze:przychodzily oferty z Realu i Chelsea i zostaly automatycznie odrzucone a nie byly to male kwoty.Berlusconi swoimi wypowiedziamy jakby chcial naklaniac Kake do odjescia.o ofercie z City bylo wiadomo od dawna ze nadejdzie.Kaka powtarzal ze niechce odejsc i chce to zostac dlugo.zostalbys gdyby chcieli cie sprzedac??
Milan wcale nie chce go sprzedac ale tak wysoka oferte dla klubu i zawodnika po prostu trzeba rozwazyc. Kaka ma wybor - nie musial wysylac ojca na negocjacje z MC mogl z miejsca odrzucic oferte przejscia do MC. Nie zrobil tego i zachowuje sie troche jak dziewica na zasadzie "i chcialabym i boje sie". Nikt go z klubu nie wyrzuca - powtarzam to kolejny raz. Berlusconi mowi to co mowi bo nie jest w stanie zapewnic podobnego wynagrodzenia zawodnikowi co Arabowie nie rozwalajac calego systemu plac w klubie. Dlaczego Kaka ma zarabiac 3 razy wiecej niz Rino? Az tyle daje druzynie? Nie sadze. Wlasnie przez to nie mozna byc pewnym ze Kaka skoro teraz rozwaza przejscie do MC nie da sie skusic w lecie na przyklad Realowi za dwa razy mniejsza kase dla klubu.
Jezeli zawodnik jednak chce odejsc i zarobic to lepiej puscic go do takiego MC niz pozniej do Realu.

Nie ma co sie emocjonowac za bardzo. Kibice za latwo wydaja osady opierajac sie na doniesieniach prasowych ktore nie zawsze sa wiarygodne gdyz podsycanie atmosfery jest tylko pismakom na reke. Nie wiemy co tak naprawde mysla sami zainteresowani i jakie rozmowy i dzialania sa prowadzone w kuluarach. Chociaz faktycznie przydalaby sie bardziej zdecydowana reakcja zarzadu. Gallianiego to w ogole gdzies posialo.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sty 2009, 18:59

Gallianiego to w ogole gdzies posioalo

lysy cwiczy przemowe dla kibicow.zlicza zdobyte puchary, patrzy komu sie konczy kontrakt zeby mozna go zakontraktowac, patrzy na roznice podatkowe i jaki kto ma majatek

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 17 sty 2009, 18:59

Mnie nie zdziwi odejście Kaki. Przecież niedawno Milan sprowadzając Bekama pokazał jak ważny jest dla nich biznes, teraz oddając Kakę mogą zyskać tylko pod względem finansowym. A sam piłkarz nie jest tyle wart więc... jako biznesmen nieprzywiązany do zawodnika też bym go sprzedał.

Co do wychowanków o których pisaliście to jestem ciekaw czy choćby taki Raul tak samo był przywiązany do Realu gdyby ten prezentował poziom np Atletico. Gerrard to samo, gdyby nie sukcesy Liverpoolu w LM pewnie dziś by biegał w koszulce Chelsea. Przecież już tam prawie się znalazł a przekonały go obietnice transferów których żądał i walka o najwyższe trofea.

A co do dzisiejszych młodszych piłkarzy którzy nie odejdą za żadne pieniądze to myślę że choćby w Barcelonie jest kilku takich którzy nie będą chcieli odejść. Bo niby po co jak to jeden z najlepszych klubów który co roku walczy o najwyższe trofea. Tylko to raczej tyczy się wychowanków którzy od dziecka marzyli o grze w Barcelonie no i od decyzji samego klubu.
Także nie wyobrażam sobie aby De Rossi odszedł z Romy, nawet gdyby ta miała przez lata walczyć jednie w PUEFA.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 sty 2009, 19:09

Yukasz pisze:A co do dzisiejszych młodszych piłkarzy którzy nie odejdą za żadne pieniądze to myślę że choćby w Barcelonie jest kilku takich którzy nie będą chcieli odejść.
Akapit wyżej piszesz, że gdyby Liverpool nie był Liverpoolem to Gerrard itp, itd, wtf. A gdyby Barca nie była Barcą obecną tylko pomimo swojej historii od 20 sezonów okupowała srodek tabeli to czy Messi, Bojan, Xavi dalej by tam grali? Równie wątpliwe. Nigdy się tego nie dowiemy, bo wiadomo że wielu zawodników marzy o Barcelonie a sama Barca stawia na wychowanków, ale stworzyłeś dziwną figurę logiczną gdzie przyjmujesz że coś się dzieje i nic nie poradzimy, a potem mimo tych samych założeń wyjmujesz kilku zawodników, druzyn bo tak.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 17 sty 2009, 19:18

Tylko zastanawiam się czy Raul by był tak przywiązany do klubu jak jest obecnie. Gerrard pokazał że gdyby nie sukcesy to pewnie by odszedł. Co do Barcelony to dopisałem fragment że jeśli ta będzie walczyła o najwyższe trofea to wielu wychowanków jej nie opuści. Jak nieco obniżą loty też pewnie pojawią się jacyś piłkarze którzy będą z nią na dobre i złe ale bedzie ich mniej. Bo dla mnie żeby piłkarz chciał całą karierę grać w jednym ukochanym klubie ten musi prezentować jakieś minimum a nie bić się o utrzymanie itp
Babel pisze:stworzyłeś dziwną figurę logiczną gdzie przyjmujesz że coś się dzieje i nic nie poradzimy, a potem mimo tych samych założeń wyjmujesz kilku zawodników, druzyn bo tak
No tak, Barcelony też się to tyczy co np Liverpoolu.

PS Wiem że trochę pokrętnie to wyszło i sam się zastanawiałem czy nie ma tam sprzeczności ale nie chciało mi się zmieniać :P

Może tak - dla mnie wielu z tych zawodników z wielkich drużyn przywiązanych do barw klubowych w przypadku braku możliwości walki o najwyższe trofea zakochałoby się w innej drużynie. A pozostaliby tylko nieliczni i to głównie wychowankowie.
Jak nadal napisałem niezrozumiale i nie ma w tym większej logiki to może kiedyś mi się uda, dziś mam problemy z myśleniem :hardkor2:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sty 2009, 20:24

Ricardo Kakà w towarzystwie swoich kolegów wyszedł na rozgrzewkę. Cały stadion przywitał go brawami i znaną przyśpiewką: "Przyszliśmy aż tu, żeby zobaczyć jak strzela Kakà". Kibice skandowali też: "Kakà nie na sprzedaż". Ricardo przywitał się ponownie z kibicami, pomachał w ich kierunku i kilka razy wskazał ręką na serce. W momencie, kiedy na stadionie zaczął lecieć hymn Milanu, wielu kibiców zaczęło gwizdać.
jak myslicie robi sobie jaja z kibicow czy poprotu pokazuje na czym mu zalezy??
Zapowiada się wielka manifestacja przywiązania kibiców wobec Kaki podczas dzisiejszego meczu z Fiorentiną na San Siro. Trybuna najzagorzalszych kibiców Curva Sud dopiero się wypełnia, ale już widać dziesiątki transparentów dedykowanych Ricky'emu: "Serce nie ma ceny, zostań z nami Ricky" czy "Kaka' jest nietykalny". Oprócz tego widnieje wiele haseł wyrażających sprzeciw i skierowanych przeciw zarządowi. Przygotowany jest też wielki, co najmniej 10-metrowy transparent, który zostanie rozwinięty w czasie meczu. Kibice już skandują: "Kaka' nie na sprzedaż". Zakończył się także protest pod siedzibą klubu przy Via Turati, gdzie grupa kibiców manifestowała przeciw pertraktacjom w sprawie przejścia Kaki do Manchesteru City. Kibice nawoływali do odejścia Adriano Gallianiego, dostało się też Silvio Berlusconiemu.
mam tylko nadzieje ze nie bedzie zadnych ekcesow tylko kulturalnie pokaza Berlusconiemu ze Kaka nie sprzedaz.niechce sprzedazy Kaki ale burd na trybunach i konsekwencji tez

PS

1-0 do przerwy po bramce Pato..swietna forma Alexa.ma coraz wieksze szanse na krola.podanie do Becksa rowniez swietne

Seedorf fatalnie.traci pilki, nie umie dobrze przyjac.poziomem od niego nie odstaje Jankulovski ktory udowadnia ze jest slaby w defensywie
"Galliani do City za 100 milionów - my wam je damy"
transparent ze stadionu

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sty 2009, 22:28

schodzacego z boiska po kolejnym "genialnym" meczu przytulil Carlo i pewnie powiedzial: "Nie martw sie Clarence. U mnie zawsze bedziesz gral w pierwszym skladzie."

odniosl ktos jeszcze wrazenie jakby wszyscy sie z Kaka po meczu zegnali to raz i dwa ze Kaka bardzo chcial strzelic bramke tak zeby cos pokazac??

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 sty 2009, 22:29

mete pisze:Seedorf fatalnie.traci pilki, nie umie dobrze przyjac.poziomem od niego nie odstaje Jankulovski ktory udowadnia ze jest slaby w defensywie
a kto zagral dobrze ? Pato i Abbiati - bez nich Milan mogl to spotkanie przegrac bo Fiorentina mimo pechowej przegranej byla przekrojowo lepsza, w dodtaku oslabiona...
Milan niby mial ruszyc ale tak naprawde nic sie nie zmienilo...

Wymowne pozegnanie Kaki przez pilkarzy ? chociaz z drugiej strony w mozna to odbierac na dwa sposoby :P dla mnie jednak oznacza to good bye ....

Fiorentina pozytywnie zaskoczyla :!: :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 sty 2009, 22:32

Ogladalem tylko ostatnio 30 minut - niezly mieliscie groch w obronie w tym Milanie. Jako, ze obstawilem zwyciestwo Milanu, wiec drzalem co chwile :p

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 sty 2009, 22:33

mete pisze: odniosl ktos jeszcze wrazenie jakby wszyscy sie z Kaka po meczu zegnali to raz i dwa ze Kaka bardzo chcial strzelic bramke tak zeby cos pokazac??
Nawet raz zanurkował żeby dostać karnego i strzelać :P.
Mogło to być żegnanie a mogło być uściśnięcie po meczu, aczkolwiek w moim odczuciu wyglądało na to pierwsze.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sty 2009, 22:33

Sędzia chyba myślał, że prowadzi mecz tej drugiej drużyny z Mediolanu, bo pomagał nam jak dawno żaden sędzia. Brak karnego, masa fauli Violi, których nie było, masa nieodgwizdanych fauli Milanu, które były - myślałem, że tak wspierano tylko Inter w ostatnich latach.
Skandalicznie słaby mecz sędziego, równie słaby Milanu - zmiany Ancelottiego wołają o pomstę do nieba, Milan mógł i powinien był mecz przegrać - w drugiej połowie nie pokazaliśmy nic, w pierwszej od 30 minuty - również. Żenujący Milan, aż szkoda Violi po takim meczu - powinna była wywieźć sensacyjne trzy punkty.
Te jednak zostają na San Siro i to jest jedyny plus tego meczu.
No, może na plus jeszcze postawa Abbiatiego, Ambrosiniego i Pato do przerwy. Cud, że trzech piłkarzy potrafiło pokonać niezły zespół.
Mam nadzieję, że działacze nie upadną na głowę i Kaki nie sprzedadzą. Jeśli tak, to zacznę rozważać podrzucenie im głowy konia...

Żegnanie? Litości :lol: Wszyscy ze wszystkimi się ściskali, to nie wina Kaki, że pokazywano tylko jego, z Milanu ma odejść jeszcze Abbiati i Maldini, a z Violi Gobbi, bo ich też stale widziałem w uściskach innych?
Ludzie, nigdy schodzenia z boiska nie widzieliście? :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sty 2009, 22:35

Ogladalem tylko ostatnio 30 minut - niezly mieliscie groch w obronie w tym Milanie.
i mielismy 5 obroncow na boisku plus 2 defensywnych pomocnikow 0 napastnikow.swietna decyzja Ancelottiego ostatnio mnie zadziwia
Wymowne pozegnanie Kaki przez pilkarzy ? chociaz z drugiej strony w mozna to odbierac na dwa sposoby :P dla mnie jednak oznacza to good bye ....
po zastanowieniu doszedlem do wniosku ze sa dwie opcje
1.pozegnanie
2.dziekowali sobie za mecz a poprostu cala uwaga zwrocona byla na Kake
Ludzie, nigdy schodzenia z boiska nie widzieliście? :lol:
chodzi ci o to zafundowane Man of Match Clarencowi??

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 17 sty 2009, 22:38

Udało sie dowieźć to skromne prowadzenie do końca. Ale takiej kaszany jaką dzisiaj Milan zaprezentował dawno już nie widziałem. Jednym słowem TRAGEDIA! Fiorentina grała myśmy patrzyli. Jak dalej tak będziemy grać to wielkim szans na dobre wyniki w tym sezonie mieć nie będziemy. Grę trzeba poprawić i tyle.
Szkoda że Kaka na siłę chciał strzelić bramkę, bo w paru jego sytuacjach olewał dużo lepiej ustawionych partnerów. Jankul to chyba rozum zostawił w szatni- taka głupia czerwień :roll: Carlo oczywiście dostroił się poziomem do piłkarzy. Ta jego słynna zmiana doprowadzająca do tego, że gramy bez napastników tyle razy przynosiła więcej szkód niż pożytku, że każdy normalny trener dawno by z niej już zrezygnował. Ale nie Carlo. Zresztą ogólnie jego zmiany dzisiaj jakieś takie dziwne. I znowu Becks w pierwszym składzie. W ogóle nie pasuje do naszego ustawienia, ale pewne miejsce w pierwszym składzie ma. Takie rzeczy tylko w Milanie, i tylko u Carlo. :roll:
Zdobyliśmy 4 punkty w niezwykle trudnych 2 meczach. Niby trzeba się cieszyć, ale jak pomyślę, że spokojnie tych punktów mogło być 6 to odczuwam pewien niedosyt.
Kibice dzisiaj cały czas sugestywnie wyrażali opinię o ewentualnym transferze Kaki, i o naszych działaczach (podobno śpiewali "Galliani uomo di merda"- to mówi wszystko).

mete pisze:"Galliani do City za 100 milionów - my wam je damy"
Jakby co to sam się chętnie do tego dołożę :twisted:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 sty 2009, 22:38

heh...Carlo z Seedorfem pewnie pobiegli razem pod prysznic po meczu...to jest ku@#@ żenujące,że podstarzały Holender zabiera Gourcuffowi miejsce w składzie...patrząc obiektywnie to powinniśmy co najwyżej zremisować,na szczęście futbol to najbardziej niesprawiedliwy sport na świecie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”