FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 796

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 sty 2009, 23:43

R.A.B. pisze: Co z tego że biega jak mało co z tego wychodzi? a swoją drogą Rio ma więcej bramek niż wasz Tarzan Więc daruj sobie te marne prowokacje
[']

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 sty 2009, 23:44

Dajmy sobie spokój. Tekst Bieniasa jak dla mnie zupełnie niepotrzebny.

R.A.B.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R.A.B. » 17 sty 2009, 23:48

Mistyk cwelu z torunia wirtualne świeczki swej matce stawiaj a nie mnie.

4 WP. // Mentor

a ja poprawię // fieldy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 sty 2009, 23:52

Dla użytkownika R.A.B. wędrują 4 WP. Proponuję się uspokoić. To do wszystkich oczywiście.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 sty 2009, 23:56

Spokojnie Mentor, nie zamierzam sie znizac do jego poziomu. Dodam go jedynie do listy ignorowanych, bo nie zamierzam czytac wypocin tego osobnika.

Najlepszy obrazek w dzisiejszym meczu - wszyscy ciesza sie ze strzelonej drugiej bramki, a Pep ochrzania Pique :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 sty 2009, 0:02

Mentor pisze:Dajmy sobie spokój. Tekst Bieniasa jak dla mnie zupełnie niepotrzebny.
Jak widac byl bo user Rab mial inne zdanie :lol: swoja droga calkiem oryginalne.

Inna sprawa ze niektorym kibicom MU sie w d... poprzewracalo od tych sukcesow i mysla ze maja najlepszych zawodnikow na swiecie na kazdej pozycji.

Wracajac do CP5 to wszyscy chwala Alvesa no i slusznie ale zapominaja o naszym kapitanie ktory rowniez rozgrywa swietny sezon. Gra dosc rownie w defensywie no i pokazuje ze pamieta jak grac w ofensywie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 sty 2009, 1:17

Na jakiej pozycji gra Alves? Bo dla mnie to jest jak w mordę strzelił Skrzydłowy. Boczny obrońca nie gra aż tak ofensywnie, zaraz wkleje screeny jak się on zachowuje 30 metrów od bramki. :haha:
nna sprawa ze niektorym kibicom MU sie w d... poprzewracalo od tych sukcesow i mysla ze maja najlepszych zawodnikow na swiecie na kazdej pozycji.
Nie wiem czy synku wiesz, ale żeby odnieść sukcesy to trzeba mieć kapitalnych graczy, więc jeśli ktoś piszę, że Ronaldo to naj grajek globu to czy przesadza, skoro zostaje wybrany w każdym plebiscycie?
Jeśli ktoś piszę, że Rio-Vida to naj dwójka stoperów na świecie, a Evra to naj lewy obrońca to przesadza, skoro w wiekszości jedenastek roku są wybierany na tych pozycjach? Widać, bardzo wielu osobom się w dupach poprzewracało :haha:
Zluzuj zwieracze synku, wiem, że w twoim świecie to Barcie się w tamtym roku nie chciało, bo przecież to jedyne wytłumaczenie, że na to, że taka kadra z takimi potencjałem nic nie wygrała, ale niech do Ciebie dotrze, że twój świat nie ma nic wspólnego z faktami.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 sty 2009, 1:26

No i jesteśmy na półmetku rozgrywek :] Półmetku nie byle jakim bo 50 zdobytych punktów na tym etapie to najlepszy wynik w historii Primera Division. Co ciekawe ten znakomity rezultat punktowy nie odzwierciedla chyba nawet w pełni naszej fantastycznej gry. Warto zwrócić uwagę na bilans bramkowy. Strzeliliśmy 59 bramek w 19 spotkaniach (średnia = 3,1) tracąc 13 (średnia = 0,68) a więc bilans wynosi +46 :]

Równie imponująco przedstawiają się statystyki indywidualne poszczególnych grajków. Thierry Henry 11 bramek w 17 ligowych meczach. Lionel Messi 12 bramek (+ 7 asyst) w 16 meczach. Samuel Eto'o 18 bramek w 18 meczach :]

Wszystko jest na najlepszej drodze do odzyskania mistrzostwa Hiszpanii i to odzyskania w wielkim stylu.
Kamil232 pisze:Na jakiej pozycji gra Alves? Bo dla mnie to jest jak w mordę strzelił Skrzydłowy. Boczny obrońca nie gra aż tak ofensywnie, zaraz wkleje screeny jak się on zachowuje 30 metrów od bramki. :hahaha:
Na prawej obronie :P

Chociaż prawdą jest, że jego gra nieco wymyka się ogólnie przyjętym schematom. W ataku daje nam nie mniej niż Eto'o czy Henry :]

Raz jeszcze apeluję o spokój przy prowadzeniu dyskusji. Bez przewracania w dupach, luzowania zwieraczy i synków.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 18 sty 2009, 10:39

Widać wreszcie ze Henry chyba wraca do formy jaką prezentował w Arsenalu :D w ostanich meczach widac radosc w jego grze i co najważniejsze poprawiła mu sie skutecznosc :jupi: Tylko szkoda tej setki z pierwszej minuty bo Messi idealnie podał. cieszy tez fakt ze Titi Messi i Eto'o mają razem 41 bramek zdobytych :boje się:
Widać Pep wczoraj dał tylko pograc sobie Iniescie a reszta rezerwowych zagra z Espanyolem w srode i mozebyc ciężej niz wczoraj ale damy rade :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 sty 2009, 11:10

Jednego chyba nie skumam. Czy to, że Puyol leci przy wyniku 4:0 w pole karne to jakaś jego zaleta, tak powinien zachowywać się najlepszy środkowy obrońca? Nie widzę takiej konieczności. Rio i Vidic to dla mnie najlepsza para stoperów na świecie, mimo że Ferdinand nie strzela dużo bramek. Bo po prostu jest od bronienia. Puyola również powinno się rozliczać moim zdaniem z bronienia, a nie latania w pole karne.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 sty 2009, 11:12

Coś mi się wydaje, że mimo wszystko Ferdinand strzela więcej bramek niż Puyol ;)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 sty 2009, 11:19

Cris7 pisze:Jednego chyba nie skumam. Czy to, że Puyol leci przy wyniku 4:0 w pole karne to jakaś jego zaleta, tak powinien zachowywać się najlepszy środkowy obrońca? Nie widzę takiej konieczności. Rio i Vidic to dla mnie najlepsza para stoperów na świecie, mimo że Ferdinand nie strzela dużo bramek. Bo po prostu jest od bronienia. Puyola również powinno się rozliczać moim zdaniem z bronienia, a nie latania w pole karne.
Dla mnie jest to po prostu przejaw wielkiej ambicji, determinacji i woli walki Puyola. Pewnie, ze rozliczany powinien byc glownie z bronienia, ale tego typu zachowania dodatkowo podwyzszaja mu ocene.Powiedzmy sobie szczerze - malo, ktory stoper przy stanie 4:0 tak by sie zachowal. I za to tez miedzy innymi kocham ta druzyne.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 sty 2009, 11:21

Mentor pisze:
Raz jeszcze apeluję o spokój przy prowadzeniu dyskusji. Bez przewracania w dupach, luzowania zwieraczy i synków.
Ok. Niech bedzie a juz mialem mu odpowiedziec niczym Tede Nowatorowi :rotfl:

Cris7 pisze:Jednego chyba nie skumam. Czy to, że Puyol leci przy wyniku 4:0 w pole karne to jakaś jego zaleta, tak powinien zachowywać się najlepszy środkowy obrońca? Nie widzę takiej konieczności. Rio i Vidic to dla mnie najlepsza para stoperów na świecie, mimo że Ferdinand nie strzela dużo bramek. Bo po prostu jest od bronienia. Puyola również powinno się rozliczać moim zdaniem z bronienia, a nie latania w pole karne.
Inna filozofia gry. U nas wygrana i wymeczona wygrana jak wasza ostatnio nie daje nam satysfakcji takiej jak wam. poza wynikiem liczy sie jeszcze styl, styl ofensywny dziei ktoremu jestesmy rozpoznawalni na calym swiecie. I np taki Puyol poszedl za akcja do przodu chcociaz nie musial i pokazal cos czego np brakuje srodkowym MU. Nie przecze ze w defensywie wasi stoperze to klasa swiatowa ale czasem bronienie to za malo i od obroncow mozna wymagac takiego wlasnie bonusa :wink:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2881

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 18 sty 2009, 11:26

Bienias pisze: I np taki Puyol poszedl za akcja do przodu chcociaz nie musial i pokazal cos czego np brakuje srodkowym MU. Nie przecze ze w defensywie wasi stoperze to klasa swiatowa ale czasem bronienie to za malo i od obroncow mozna wymagac takiego wlasnie bonusa :wink:
Dla ciebie to plus dla innych nonszalancja, moim zdaniem środkowym MU niczego nie brakuje. A różnica polega na tym, że warto biec jeśli jest 0-0 albo goni się wynik a przy 4-0 no cóż, może pozazdrościł strzelcom :?: :wink: A co do przytoczonego stylu gry to może właśnie przez to aż tak wiele nie osiągnęliście w piłce międzynarodowej :?: :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 sty 2009, 11:28

Właśnie dlatego napisałem, że tekst Bieniasa zupełnie nie na miejscu. Puyol lecący w pole karne rywala przy stanie 4:0 to fajny widok, ale zakwalifikowałbym to jako bajer a nie atut naszego kapitana.

Co do najlepszych par stoperów to myślę, że byłbym w stanie wymienić parę nie gorszą od pary Rio - Vidic, ale dam sobie spokój :wink:

Tymczasem w jednym z najbliższych spotkań padnie bramka numer 5000 dla Barcelony. Ciekaw jestem kto się zapisze na kartach historii :P
mistyk pisze:Dla mnie jest to po prostu przejaw wielkiej ambicji, determinacji i woli walki Puyola.
Te cechy to praktycznie wizytówka Carlesa więc nie musi tego nikomu udowadniać :wink:
mistyk pisze:Powiedzmy sobie szczerze - malo, ktory stoper przy stanie 4:0 tak by sie zachowal.
Oczywiście, że masz rację, ale zadaj sobie pytanie dlaczego? Zresztą czy to naprawdę taka wielka sztuka pozwolić sobie na szaleńczy rajd kiedy Twoja drużyna prowadzi 4:0 a przeciwnik nie istnieje :> Bądźmy poważni. Poza tym jestem przekonany, że nie każdy trener na takie rzeczy pozwala. I słusznie.
Bienias pisze:od obroncow mozna wymagac takiego wlasnie bonusa
Jeżeli wymagasz od obrońców takiego właśnie bonusa to cóż. Liczę na to, że będziesz bacznie zwracał uwagę na takie wejścia Puyola w kolejnych spotkaniach. Mam nadzieję, że kapitan sprosta wymaganiom :roll:

Należy też zwrócić uwagę, że Puyol posiada do pewnego stopnia naturalna inklinacje ofensywne. Przecież grywa także na boku obrony a wtedy udział w akcjach ofensywnych jest niejako jego obowiązkiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”