HSV (zbiorczy) - Strona 17

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 sie 2008, 10:36

I po van der Vaarcie w Hamburgu :wink:

Ciekawe, czy van der Vaart zmieni teraz nick, czy też zacznie kibicować Realowi :P

Swoja drogą, szanse na osiągnięcie czegoś przez HSV w tym sezonie mocno zmalały.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 04 sie 2008, 12:38

Na oficjalnej stronie HSV oraz wiarygodnych portalach niemieckich jeszcze o przeprowadzeniu transakcji nic nie ma. Jednak ten transfer jest już tylko kwestią dni, być może nawet godzin, po tym jak Real stracił na dłuższy czas Sneijdera.
Czy szanse HSV na sukcesy w tym sezonie zmalały? Mają zajebiście zdolną młodzież. Oczywiście, van der Vaart to praktycznie najwyższa półka, ale ja nie spisywałbym Hamburczyków na straty. Ben-Hatira, Sam czy sprowadzony z Freiburga Pitroipa mogą zapełnić dziurę po Holendrze. A przecież jest jeszcze Trochowski, Jarolim czy choćby Castelen (o ile się w końcu wyleczy), którzy choć nie grają na pozycji Rafaela, spokojnie mogą pociągnąć zespół.
Van der Vaart niewątpliwie dał dużo HSV, jednak on też sporo im zawdzięcza. Teraz będzie tam inna era. Inna, ale według mnie wcale nie gorsza.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 04 sie 2008, 12:42

olson pisze:Na oficjalnej stronie HSV oraz wiarygodnych portalach niemieckich jeszcze o przeprowadzeniu transakcji nic nie ma.
jest na oficjalnej piłkarza list w którym żegna on sie z HSV

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 sie 2008, 12:48

olson pisze:wiarygodnych portalach niemieckich jeszcze o przeprowadzeniu transakcji nic nie ma.
Moment, a Kicker to niby niewiarygodny jest? :P
olson pisze:jednak on też sporo im zawdzięcza.
Jasne, że tak - w Hamburgu przecież odnalazł swoją dawną formę i odbił się od dna.
olson pisze:Czy szanse HSV na sukcesy w tym sezonie zmalały? Mają zajebiście zdolną młodzież.
Ale nie mają w tym momencie lidera. I w zasadzie kandydata na lidera też nie (chyba, że takim okaże się ktoś z dwójki de Jong - Kompany, innych kandydatów nie widzę. No może jeszcze Jarolim). Poza tym:
olson pisze: Trochowski
Poza Schweinsteigerem nie znam bardziej przereklamowanego reprezentanta Niemiec. A i tak z dwojga złego bralbym Bastiana :P
Ci wszyscy inni piłkarze - owszem, co po niektórzy (jak Pitroipa) to naprawdę niezłe talenty. Ale same talenty to może być za mało. W Stuttgarcie też w zeszłym roku było sporo talentów i co?
olson pisze:Inna, ale według mnie wcale nie gorsza.
A moim zdaniem (choć rzecz jasna mogę się mylić :wink: ) lądują poza pucharami.

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 04 sie 2008, 12:51

olson pisze:Na oficjalnej stronie HSV oraz wiarygodnych portalach niemieckich jeszcze o przeprowadzeniu transakcji nic nie ma.
Od kilku godzin chociażby na kicker.de
Michał M pisze:Swoja drogą, szanse na osiągnięcie czegoś przez HSV w tym sezonie mocno zmalały.
Heh a moim zdaniem niczego to nie zmieni, nawet jeśli nikogo w jego miejsce nie sprowadzą. Na Emirates Cup linia pomocy pracowała wyśmienicie, Trochowski, Jarolim, Pitroipa bez VdV wydawało się, że gra lepiej funkcjonowała.

Okaże się w sezonie.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 04 sie 2008, 12:59

jest na oficjalnej piłkarza list w którym żegna on sie z HSV
Hm, nie znalazłem nic takiego, ale wierzę na słowo.

Michał, na czołówkę Kickera rzucili rozterki Loewa, a dalej nie chciało mi się szukać. Teraz znalazłem, czyli transfer oficjalnie potwierdzam :P.

Lider zespołu się znajdzie. Mają w drużynie zarówno cholernie doświadczonych zawodników, jak i kilka młodych naprawdę obiecujących talentów. Ktoś chcąc nie chcąc będzie musiał wziąć na siebie odpowiedzialność za losy zespołu. Olic już w poprzednim sezonie grał bardzo nieźle, teraz jego bomba może wybuchnąć, co jednak w obliczu braku Rafaela wydaje się mniej prawdopodobne. Tak sobie pomyślałem, że jednak van der Vaart cholernie wiele dla nich znaczył i był cholernie ważnych ogniwem, w zasadzie to zdecydowanie najważniejszym. Masz rację, będzie im naprawdę ciężko sobie poradzić bez niego. W chwili obecnej to chyba największa niewiadoma nadchodzącego sezonu, większa nawet od Wolfsburga i Hoffheim razem wziętych. Ja jednak wierzę, że Jol coś wymyśli, ale dopiero od drugiej kolejki.

E: Co do Trochowskiego, dla mnie to naprawdę niezły zawodnik. Bardzo żałowałem, gdy odchodził z Bayernu, ale dobrze się stało, że Hitzfeld nie obiecywał mu gruszek na wierzbie. Solidny ligowiec jak dla mnie, który, gdy miewa przebłyski, klasą dorasta najlepszym w BL.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Re: HSV (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 sty 2009, 13:01

No to HSV sprzedał de Jonga do Man City. Kolejny Holender, na którym klub z Hamburga nieźle zarobił - 19,5 mln euro, zważywszy fakt, że kupili go za 1,5 mln euro, a latem mógł odejść za 2,5 mln euro to naprawdę świetny interes :spoko: Dodawszy do tego podatność de Jonga na kontuzje...

Ciekawe tylko, co teraz hamburczycy zrobią w swojej pomocy :think: Raczej wątpliwe, by jeszcze teraz sprowadzili nowego DM-a, pewnie zrobią to latem, a teraz zdecydują się na jakieś rozwiązanie tymczasowe, korzystając z własnych piłkarzy. Co do potencjalnych kandydatów, to wymienia się m.i.n Mbia, Poulsena a sądzę (po wypowiedziach Martina Jola), że i nasz van Bommel może być również przymierzany do HSV :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 sty 2009, 13:06

To najlepiej pokazuje jak bardzo Araby szanują kase :D
Za pół roku był do wzięcia za 1,8 mln, a dali za niego 10 razy tyle. Jak już chcieli kontuzjogennego gracza, to moli za darmo wziąc Appiaha :D

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 21 sty 2009, 15:25

No prosze, a tak zalowalem jak DE JONG wybral HSV zamiast BVB, jednak teraz z perspektywy czasu ocenial to jako dobry krok.

Idac tokiem myslenia Arabskich wlascicieli MC, to hmm moze by tak im Kube sprzedac ? Narazie jest wyceniany na 8 mln euro ( przez transfermarkt.de - wiec to wiarygodna kwota ) dodajac do tego fakt ze wlodarze BVB pewnie jeszcze by kwote podniesli... mmmm :mrgreen: :mrgreen: Mowicie ze MC przeplaca 10 razy wiecej ? no to min. 80 mln :D pieknie.. ( ale 50 tez moze byc :twisted: )

ps. szkoda wielka ze pieniadze niszcza w jakis sposob autorytet i powazanie takich klubow jak Manchester City, bo to bardzo ciekawy klub z przeszloscia. Podczas mojego ostatniego pobytu w Hiszpanii dorwałem ksiazke autorstwa Colina Shindlera " Fathers, Sons and Football" opowiadajaca wlasnie o losach Manchesteru City. Polecam !! niemniej jednak troche tej "swojskosci" po przejeciu klubu przez wiadomo kogo stracil ...

ps2. Polecam takze "Manchester United Ruined My Life" rowniez autorstwa Shindlera, obie pozycje sa dostepne w polsce ale chyba tylko po angielsku.

a wracajac jeszcze do watku HSV, podobno interesuja sie napastnikiem Bafetimbi Gomisem z Saint-Etienne ( dziure po Olicu trzeba zalatac ). Kwota transferu 8-9 mln euro :boje się: ... Wie ktos cos wiecej o tym napastniku oprocz youtube i opinii krazacych w necie ze jest "dobry" i "swietny" ? Bo ja sie przyznaje bez bicia ze Francuskiej ligi nie sledze i goscia nie znam, stad tez sie dziwie za co takie pieniadze.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 sty 2009, 15:39

rebuzz pisze:a wracajac jeszcze do watku HSV, podobno interesuja sie napastnikiem Bafetimbi Gomisem z Saint-Etienne ( dziure po Olicu trzeba zalatac ). Kwota transferu 8-9 mln euro :boje się: ... Wie ktos cos wiecej o tym napastniku oprocz youtube i opinii krazacych w necie ze jest "dobry" i "swietny" ? Bo ja sie przyznaje bez bicia ze Francuskiej ligi nie sledze i goscia nie znam, stad tez sie dziwie za co takie pieniadze.
Był w kadrze na Euro 2008 (wszedł w 2 pierwszych spotkaniach Francji w 2 połowie), więc raczej nie jest zły :wink: Choć przyznam szczerze, że bliżej też go nie znam :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 sty 2009, 15:49

rebuzz pisze:Idac tokiem myslenia Arabskich wlascicieli MC, to hmm moze by tak im Kube sprzedac ? Narazie jest wyceniany na 8 mln euro ( przez transfermarkt.de - wiec to wiarygodna kwota )
wg transfemarkt Reyes trafił do Arsenalu za 35 mln, a w rzeczywistości kosztował ok 13-15 :lol:

Gomis miał okres gdzie strzelał jak szalony i wtedy powołali go do kadry, choć jak wchodził podczas Euro na boisko to nie bardzo wiedział co tam ma robić :D takie przynajmniej wrażenie odniosłem.
Teraz już chyba tak nie błyszczy, moze uraz jakiś mu się przytrafił ?

A próba sprzedania Kuby do Man City dobra imo. Chyba tylko oni są w stanie dać tyle, żeby zadowolić Borussię, która ponoć [z tego co czytałem] chce ok 15-18 mln. Prawda to ?

skończyć te OT :!: // fieldy

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 21 sty 2009, 16:06

fieldy pisze:
Gomis miał okres gdzie strzelał jak szalony i wtedy powołali go do kadry, choć jak wchodził podczas Euro na boisko to nie bardzo wiedział co tam ma robić :D takie przynajmniej wrażenie odniosłem.
Teraz już chyba tak nie błyszczy, moze uraz jakiś mu się przytrafił ?
No ja wlasnie dzis wyczytalem na stronie polskiej HSV o zainteresowaniu z ich strony. Pierwsza reakcja i kwota to sie usmiechnalem, ale pozniej poczytalem troszke o nim, zobaczylem co tam robi na youtube + dosc pozytywna reakcja fanow HSV, no i teraz jeszcze Wy mnie przekonujecie ze cos tam z niego jest. Ciekawy transfer moze byc, choc brak Olica moze i tak sie odbic.
fieldy pisze: A próba sprzedania Kuby do Man City dobra imo. Chyba tylko oni są w stanie dać tyle, żeby zadowolić Borussię, która ponoć [z tego co czytałem] chce ok 15-18 mln. Prawda to ?
Niby prawda, ale Zorc juz nie jednym nas uraczył ... :|

fieldy pisze: skończyć te OT :!: // fieldy
No przeciez rozmawiamy o Gomisie, a Kuba to parozdaniowy watek poboczny dodawany tylko do wlasciwego posta ;)

Pozdro

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 21 sty 2009, 16:28

Gomis to bardzo ciekawy i bardzo utalentowany napastnik. We Francji nazywany jest nowym Drogbą. W tamtym sezonie zdobył bodajże 16 goli i był w czołówce, jeśli chodzi o klasyfikacje strzelców. Zadebiutował w reprezentacji bardzo udanie - strzelając 2 gole z Kolumbią. Zagrał na Euro 2008, choć jego występy nie były zbyt dobre :) W tym sezonie Gomis prezentuje się znacznie gorzej jak cały zespół Saint Etienne. W klubie od początku sezonu było wiele kłótni i nieporozumień na linii gracze- trener. Roussey podobno nie rozmawiał z zawodnikami. Nakładał duże kary za każdą gorszą dyspozycję w meczu i przekazywał wszystko przez swojego asystenta :shock: Atmosfera, więc nie kiepska :lol: Poskutkowało to ostatnim miejscem w lidze na półmetku(prawie) sezonu( a w tamtym zespół był rewelacją ligi i zajął 5 miejsce). Do tego czasu Gomis zdobył bodajże 2 bramki. Klub zmienił trenera. Nowym coachem został znany z Lyonu Alain Perrin. Dzięki niemu drużyna zaczęła grać trochę lepiej i wydobyłą się ze strefy spadkowej. Gomis ma w tej chwili 6 goli, więc tutaj też nastąpiła poprawa :)

BTW W letnim okienku transferowym Saint Etienne życzyło sobie za Gomisa około 20 mln.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 mar 2009, 19:50

Widział ktoś może mecz HSV z Monchengladbach ? Jak wyglądał mecz i czego efektem była tak zdecydowana porażka faworyta tej konfrontacji?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”