Tak, jak sądzisz, na FIS-SKI.African pisze:Cloner, gdzie można śledzić wyniki treningów?
http://www.fis-ski.com/uk/disciplines/l ... kiing.html
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 gru 2008, 19:01
Tak, jak sądzisz, na FIS-SKI.African pisze:Cloner, gdzie można śledzić wyniki treningów?
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 20 gru 2008, 19:29

African
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 gru 2008, 20:03
Ja tez nie mam, a oglądałem zawody. Choc szczerze przyznam, ze nudy niesamowite na początku były, dopiero po kilku lepszych zawodniczkach coś sie zaczeło dziać. Poza tym, start musieli sporo obniżyć, gdyz w wyzszej partii gór byly niesprzyjające warunki. No, ale brawo dla Lary Gut, wielki sukces młodej alpejki.African pisze:Żałuję tylko, że nie posiadam Eurosportu 2
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 gru 2008, 21:18
kaczy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 21 gru 2008, 0:02
Dzięki na wiadomość. Na przyszłość będę wiedziałcloner pisze:PS, supergigant kobiet oglądałem na Rai Sport.
Licząc od końca listopada do połowy marca ja tak niemal każdy weekend spędzamkaczy pisze:Na dobrą sprawę można siedzieć cały weekend przed tv skacząc po Eurosporcie, Polsacie Sport, Canale + i Sopcascie.
Narciarstwo-->Biatlon-->Skoki-->Angielska-->Niemiecka-->Hiszpanska i cały dzień zleciał.
African
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 gru 2008, 11:05
kaczy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 gru 2008, 11:11
Wśród mężczyzn bardzo nikłe. Wśród kobiet była Kasia Karasińska, zdobywała punkty w slalomach, ale ostatnio jeździ słabiej i wypadła z top30 i znowu ma dalsze numery. Wg mnie naszą nadzieją jest Agnieszka Gąsienica-Daniel. Młoda dziewczyna, ma chyba 21 lat, a punktowała juz 2-3 razy. Specjalizuje się w slalomie gigancie, jeździ także slalomy.kaczy pisze:A są jakieś perspektywy na zaistnienie Polaków w Narciarstwie Alpejskim
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 sty 2009, 2:17

kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 23 sty 2009, 11:45
Ty chyba sobie żartujeszcloner pisze:Wśród kobiet była Kasia Karasińska, zdobywała punkty w slalomach, ale ostatnio jeździ słabiej i wypadła z top30 i znowu ma dalsze numery. Wg mnie naszą nadzieją jest Agnieszka Gąsienica-Daniel. Młoda dziewczyna, ma chyba 21 lat, a punktowała juz 2-3 razy. Specjalizuje się w slalomie gigancie, jeździ także slalomy.
Hanni
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 sty 2009, 12:19
Oglądam wiekszosc zawodow, do niedawna ogladalem wszystkie, znam wyniki narciarstwa na pamięć, nie musisz mi ich wklejać. Na pewno o narciarstwie alpejskim żartować nie będę. I powtórze: Gąsienica-Daniel jeździ lepiej technicznie od Karasińskiej, która już sie wypaliła. No chyba, ze nowy trener (Włoch) jej pomoże.Hanni pisze:Ty chyba sobie żartujesz![]()
Którego? bo chyba nie tego z Nagano, przeciez tam mu sie nic nie stało. Zrobil kilka 'koziołków' i tyle. Facet wygimnastykowany, więc dał radę. A Albrecht przy szybkości 140km/h upadł na plecy.Hermann wyszedł z bardziej groźnego wypadku...
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 23 sty 2009, 17:04
Albrecht upadł na plecy ale nie na żadnym zakręcie tylko na prostym odcinku. Hermann z kolei wypadł na zakrecie co jest znacznie bardziej niebedzpieczne. Fakt, Albrecht miał większą prędkośc aczkolwiek tak jak mówię, to wcale nie był błąd organizatorów, Albrecht albo nie wytrzymał kondycyjnie albo popełnił błąd balansując za mocno na tyłach nart (może chciał kilka setnych urwac). Jak się skończyło widzisz...cloner pisze:Którego? bo chyba nie tego z Nagano, przeciez tam mu sie nic nie stało. Zrobil kilka 'koziołków' i tyle. Facet wygimnastykowany, więc dał radę. A Albrecht przy szybkości 140km/h upadł na plecy.
Hanni
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 sty 2009, 17:15
Ciesze się, ale to ja widzę, jak te zawodniczki jeżdzą w zawodach, no chyba, ze jeździsz za nimi do Zagrzebia, czy Semmering, już nie mówiąc o wycieczkach do Beaver CreekHanni pisze:Ty znasz je z przed telewizora a ja osobiscie
No i ? Ja nic o Karasińskiej nie pisałem, jedynie pochwaliłem Gąsienicę-Daniel, która obserwuje i widze postępy, niewielkie, ale są.Karasinska gdyby nie kasa którą posiadają jej rodzice już dawno wypadłaby z kadry i taka niestety jest prawda
Tylko, ze tutaj nikt nie pisał o błędzie organizatorów, po co o nich piszesz? Logiczne, że to błąd zawodnika, przy takiej szybkości nie utrzymał sie na nartach i tyle. Nie jest zawodnikiem tak doświadczonym jak Maier, Cuche, Kroell czy chociażby Miller, którzy już setki razy przejechali StreifHanni pisze:Fakt, Albrecht miał większą prędkośc aczkolwiek tak jak mówię, to wcale nie był błąd organizatorów, Albrecht albo nie wytrzymał kondycyjnie albo popełnił błąd balansując za mocno na tyłach nart (może chciał kilka setnych urwac). Jak się skończyło widzisz...
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 23 sty 2009, 17:21
Nie przesadzajmy, ale Zakopane czy Szczyrk jak najbardziejcloner pisze:Ciesze się, ale to ja widzę, jak te zawodniczki jeżdzą w zawodach, no chyba, ze jeździsz za nimi do Zagrzebia, czy Semmering, już nie mówiąc o wycieczkach do Beaver Creek
Czy ja to zakwestionowałem? Śledzisz, ale nie jezdzisz, oglądasz ale na żywo nie widziszcloner pisze:Pewnie już nie raz to pisałem, więc powtórzę: narciarstwem alpejskim interesuję się od połowy lat 90., oglądam wszystkie zawody (choć ostatnio kobiety rzadziej) i jestem na bieżąco z wszystkim.
Hanni
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 sty 2009, 17:24
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 23 sty 2009, 17:33
Hanni
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio