FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 803

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 23 sty 2009, 15:27

7-0 ? a to ciekawe.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 23 sty 2009, 15:52

2:0,3:0 starczy bede bardzo zadowolony ,wazne aby nie zlekcewazyc przeciwnika i grac swoje wtedy bedzie dobrze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 sty 2009, 20:09

Guardiola w swoim stylu zdecydowanie tonuje nastroje:

http://www.blaugrana.pl/news/1525/nie_s ... 80%9D.html
Pep stara się tonować nastroje przed spotkaniem z Los Pajaritos, które odbędzie się w najbliższą sobotę na Camp Nou.

"Nie ujrzymy w tym spotkaniu wysokiego zwycięstwa. Chcę, aby ludzie przestali myśleć, że wszystko przyjdzie nam łatwo. To będzie typowy mecz walki, i jeśli nie będziemy grali dobrze, nie odnajdziemy odpowiedniego rytmu w grze, z pewnością możemy ponieść konsekwencje. Ewentualne zwycięstwo będzie owocem ciężkiej pracy wykonanej przez drużynę."

Wyrazy uznania dla Numancii

„Uważam, że zespół z Sorii zasługuje na to, aby darzyć go odpowiednią estymą z uwagi na to, co do tej pory zdołał osiągnąć. Jak dotąd spisywali się bardzo dobrze. Za przykład niech posłuży ostatnie spotkanie z Sevillą, gdzie wykazali się świetną organizacją gry, a także zagrali bez kompleksów w ofensywie.”

Urodzony w Santpedor szkoleniowiec nie szczędził pochwał swojemu vis a vis na ławce trenerskiej. „Jeżeli chodzi o aspekty typowo defensywne, Sergio Kresić jest jednym z lepszych trenerów, jakich znam”

Poprzednie spotkanie

Numancia pozostaje jedyną drużyną w La Liga, która zdołała odnieść wygraną w spotkaniu z Dumą Katalonii.

„Wszyscy wokół podkreślają, że zwycięstwo mamy praktycznie zapewnione. Jeżeli my, pracownicy klubu, zaczniemy postrzegać ten mecz w taki sposób, istnieje spore prawdopodobieństwo, że sprawy ułożą się podobnie jak w sierpniu.”

Następnie Pep odniósł się do sugestii, jakoby zbliżające się starcie było okazją do rewanżu.

„Postrzeganie nadchodzącego meczu w ten sposób powoduje jedynie niepotrzebne napięcie, które może przeszkodzić nam w wykonaniu naszej pracy”.

Kilka słów o systemie rotacyjnym

Guardiola, zapytany o system rotacji, stwierdził, że obrany sposób prowadzenia zespołu jest odpowiedni. „Zawodnicy pozostają w dobrej formie fizycznej, oczywiście jest parę wyjątków - graczy cierpiących na drobne urazy, jak na przykład Marquez.”

Kolejną kwestią poruszoną przez trenera, był poprzedni mecz z Los Pericos w Copa del Rey.

„Nie wszystko układało się w tym spotkaniu po naszej myśli, jednak trzeba podkreślić zaangażowanie zawodników w tych niezwykle zaciętych derbach. Nie lubię, gdy moi zawodnicy są poddawani krytyce i uważam, że rotacje są dobry rozwiązaniem. Najkorzystniejszą cechą systemu rotacyjnego jest fakt, iż każdy zawodnik czuje się ważny dla zespołu. Wszyscy gracze mają świadomość, że w każdym momencie mogą dać coś drużynie od siebie.”
Ja tam kolejnej manity nie oczekuję. Wystarczy mi spokojne zwycięstwo. Oczywiście wysoka wygrana jest możliwa i ucieszy mnie jeszcze bardziej, ale przykładowe 2:0 wziąłbym w ciemno.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 23 sty 2009, 20:29

Pep chłodzi głowy co niektórym, i bardzo dobrze że czuwa. Nie należy lekceważyć żadnego rywala, nawet takiej niepokornej Numancii. Już raz zlekceważyliśmy tą drużynę. Nie chcę powtórki tamtego meczu.

Będzie dobrze :spoko: :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sty 2009, 19:31

Myślę, ze nikogo nie trzeba studzić, tonować, chłodzić czy cokolwiek. Narazie w tym sezonie nie było widać żadnego rozluźnienia, wiec dalczego z Numancia ma się pojawić. Zawodnicy raczej o tym wiedzą, muszą udowodnić swoje umiejętności. Może nei spodziewam się, że druzyna dobije do 5000 bramek w La Lidze, ale nie widze takze, przeszkody, żeby było 3 czy 4 na koncie Blaugrany. Zawodnicy sa w formie, wiekszość nie grała w tygodniu, wiec beda wypoczeci.

Nie zagra Marquez i Keita, wiec licze, że od pierwszych minut wybiegnie Iniesta. Zobaczymy jak bedzie wygladal przez wiekszą ilość minut razem z podstawowym składem. Rafe pewnie zastapi Pique, choć osobiście chcialbym zobaczyc Martina. Rywal nie jest mimo wszystko najmocniejszy, a Martin nie gra razem z wiekszoscia podstawowych zawodników.

Zobaczymy co Pep wymyśli, kilku podstawowych zawodnikow, powinno dla pewności zagrać we czwartek w rewanżu z Espanyolem, wiec może bedzie dzisiaj 1 czy 2 niespodzianki(małe niespodzianki).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sty 2009, 20:02

Caceres ma trochę problemów z wyprowadzaniem piłki. Widać wyraźnie, że potrzebuje czasu, aby przystosować się do naszego stylu gry (sam zresztą o tym wspominał) tak więc wątpię, aby pojawił się na placu gry obok Puyola. Obecnie bardziej pasuje na partnera dla Marqueza. Dzisiaj IMO powinien zagrać Pique.

Mam nadzieję, że absencja Keity spowoduje przesunięcie Iniesty do pomocy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sty 2009, 22:56

Narazie nei wyglada to ani świetnie, ani dobrze ani źle. Barca ma okazje, brakuje skutecznosci, czasami za duzo stuczek, dryblingu. Dodatkowo Barca juz po kilku minutach powinna przegrywac, bo jak dla mnie faulu żadnego na zawodniku Numanci nie było. Ważne, że Barca po tej akcji ruszyła do ataku. Ciezko dzisiaj bedzie napacząć przeciwników, bo mimo wszystko dobrze sie bronia. Pierwsza bramka powinna załatwic i otworzyć wynik. Im bliżej bedzie końca tym może być wiecej nerwów.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 24 sty 2009, 22:59

Do przerwy 0-0. Jednak wynik zdecydowanie nie odzwierciedla naszej gry. Prowadzimy grę, mamy mnóstwo sytuacji strzeleckich, jednak po żadnej bramka nie wpadła. Goście żyją z kontry.

Gol dla Numancii nieuznany chyba niesłusznie. Szkoda błędnej decyzji arbitra, bo powinniśmy sobie dać radę bez tego prezentu.

Po przerwie musi coś wpaść.

EDIT:
Ach te wrzutki Abidala...

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 25 sty 2009, 0:28

Rewanż jak najbardziej udany :D

Pomimo dobrej gry w defensywie Numancii w 1 poł., w 2 strzeliliśmy 4 ( i straciliśmy 1 :maruda: ) bramki. Gole udało się zdobyć całemu naszemu tercetowi napastników (łącznie mają już 45 bramek w lidze :boje się: ).

Szybko zdobyliśmy 2 bramki na początku drugiej odsłony i wydawało się, że wynik jest niezagrożony. Niestety w 61 min Barkero spowodował, że serce zaczęło bić mi szybciej, bo za sprawą jego bramki z wolnego wynik był sprawą otwartą. Na szczęście 15 min później o wynik byłem już spokojny. 8)
Mimo straconej bramki uważam, że nasza obrona zagrała bardzo dobre zawody.
Warte uwagi jest to, że mimo wysokiego prowadzenia nasi atakowali do końca, i gdyby skuteczność była troszkę lepsza, to wynik byłby jeszcze wyższy. Ale trzeba się cieszyć z tego co jest.
Kluczowym momentem w meczu była akcja Daniego, po której gola strzelił Messi. W dość dziwnych okolicznościach udało się otworzyć wynik tego meczu.

Eto'o pomimo strzelonej bramki nie za dobrze, wykorzystał jedną z wielu sytuacji.

Dziś najsłabszy na boisku Yaya, miał dużo złych podań i fauli.

Najlepszy chyba Iniesta, bardzo kreatywny, ładnie kiwał.

Już widzę tą dyskusję: co by było gdyby sędzia uznał gola Numancii. Odpowiem: tego się nie dowiemy.

PS. To za tydzień 5000 gol w lidze :spoko:
Ostatnio zmieniony 25 sty 2009, 1:31 przez Keres, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 sty 2009, 0:38

Moim zdaniem faulu nie było ale jestem fanem ligi Angielskiej więc wiecie :wink:
Mnie ciekawi czy nie było spalonych przy 2 pierwszych bramkach dla Was, moim zdaniem tak ale nie widzialem dokładnych powtóreki
Mimo wszystko 1 gola dla Was to istna komedia :mrgreen: nie wiem jak Alves mogł głowke wygrać :rotfl:
Tak czy inaczej z taką gra Numacja z ligi raczej spadnie bo gdyby Etoo mial lepszy celownik to by się koło 8 zakręciło.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sty 2009, 0:44

Po pierwszej połowie byłem trochę zdenerwowany, ale ostatecznie wynik jak najbardziej prawidłowy i raczej dobrze odzwierciedlający przebieg meczu.

Bramka dla Numancii chyba jednak powinna zostać uznana. Po pierwszej powtórce wydawało mi się, że Iniesta rzeczywiście został nieprzepisowo zaatakowany, ale kolejne ujęcia raczej na to nie wskazują. Suma summarum gdyby sędzia to uznał to pretensji byłoby mniej.

Tak czy inaczej udało nam się stworzyć naprawdę dużo okazji i cztery strzelone bramki to nie jest zbyt wysoki wynik. Powiedziałbym nawet, że cztery gole to powinien strzelić sam Samuel Eto'o :roll: Podobała mi się dzisiaj aktywna i zdecydowana gra Kameruńczyka, ale skuteczność ['] Messi również niekiedy starał się wejść z piłką do bramki zamiast po prostu oddać strzał.

Grunt, że skończyło się dobrze. Trochę mnie dziwi i martwi to, że zarówno Eto'o jak i Messi rozegrali pełne 90 minut. Spodziewałem się, że przy korzystnym wyniku opuszczą plac gry biorąc pod uwagę rewanżowy mecz z Espanyolem, ale tak się nie stało. W takiej sytuacji bardzo jestem ciekaw jaką jedenastkę oddeleguje Pep na tygodniu.

Iniesta dzisiaj nie zawsze pozytywnie, ale generalnie uważam, że powinien częściej grać na środku. Dzięki niemu gramy szybciej i odważniej. Potrafi się też świetnie podłączyć do akcji.

Yaya dzisiaj przeplatał dobre zagrania ze słabszymi a więc raczej przeciętne zawody w jego wykonaniu. Na pewno oczekujemy od niego lepszej gry.

Alves wiadomo. Robi olbrzymią różnicę w ataku. Wart absolutnie każdych pieniędzy.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 25 sty 2009, 1:30

MGiggs pisze:Mnie ciekawi czy nie było spalonych przy 2 pierwszych bramkach dla Was, moim zdaniem tak ale nie widzialem dokładnych powtóreki
Przy pierwszej bramce jeśli był to dosłownie minimalny, przy drugiej natomiast nie ma mowy o spalonym.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sty 2009, 1:54

FCB keres pisze:Przy pierwszej bramce jeśli był to dosłownie minimalny
Nie ma znaczenia czy minimalny czy nie. Spalony to spalony. Albo jest albo go nie ma.

Ja czekam jak zwykle na powtórki, które powinny rozwiać wątpliwości.

Przypomniała mi się również sytuacja w której gola strzelił Eto'o, ale sędzia wcześniej gwizdnął spalonego. To też chciałbym zobaczyć raz jeszcze.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 25 sty 2009, 2:11

Przy pierwszym ciężko powiedzieć - obstawiam, że był spalony.
Przy 2 golu nie było na 100%
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sty 2009, 7:31

Ten caps z sytuacji przy pierwszym golu sponiony o jakas 1 sekundę, piłka już jest w powietrzu.
To jest moment podania:
Obrazek

Dla mnie nie ma mowy o spalonym.
Co do karnego w przekroju całego spotkania sedzia zawiesił poprzeczkę bardzo nisko, gwizdał 95% starć, niektóre az irytowały. Większość z nich powinna być nie odgwizdana, bo to takie faule, że aptekarz je widzi. To jest jakies wytłumaczenie, bo skoro gwiżdze sie wszystko to wszystko.
Ogolnie mecz w pierwszej polowie zapowiadał sie na ciezkie spotkanie, Barca raziła niekutecznoscia. W drugiej było podobnie, ale pierwsza bramka tak jak wspominałem napoczeła rywala. Wynik wynikiem, ale momentami irytuje brak sutecznosci, to co wyprawial Eto'o czy Messi to poprostu nie moze miec miejsca. Wiem, ze wynik i tak wysoki, ale po to sie gra i tworzy kolejne sytuacje, żeby je wykorzystać. Dzisiaj wynik powinien oscylować w granicy dwucyfrowej i tu nie ma przesady. Oby we czwartek i z Racingiem skutecznośc tak nie zawodziła.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”