Tenis - Strona 58

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 sty 2009, 13:56

Jednak kiepski dzień. Marat i Ana już poza turniejem.

Tak jak pisałem już wcześniej, za wiele się po Safinie nie spodziewałem, ale liczyłem na dobry mecz. Taki był tylko momentami w trzecim secie, bo pierwsze dwa Rosjanin ewidentnie przespał. Federer czujnie, dokładnie i nie mogę oprzeć się wrażeniu, że jednak na pół gwizdka. Wszystko to jednak koniec końców wystarczyło na rywala.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 sty 2009, 15:34

Brawa dla Frytka i Matki, ci to potrafią robić emocje ;D Oglądałem ich mecz i musze powiedzieć że Polscy kibice jednak są najlepsi na świecie :D

Kubot z ziomalem pojechał po Zimonjicu i Nestorze (nr. 1) a Bryany są na dole drabinki.

Jeśli wszystko pójdzie dobrze to w 1/4 bedziemy mieć polski mecz.

Szkoda że siostry Radwanskie odpadły, dla nich to już koniec przygody z AUSTRALIAN OPEN.

Warto zwrócić uwagę na Jelenę Dokic.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 sty 2009, 15:14

Świetny mecz rozegrali Casquet i Gonzalez. Widziałem niestety tylko ostatniego seta, ale z tego co zrozumiałem to Chilijczyk zaczął odrabiać od stanu 2:0 w setach. Chwała mu za grę do końca. Nie ukrywam, że wolę taki tenis jaki prezentuje Gonzalez. A w kolejnej rundzie spotka się z Nadalem, który w trzech setach rozprawił się z Haasem. I myślę, że to może być dobry pojedynek, o ile Gonzalez nie stracił wszystlkich sił w meczu z Francuzem.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 sty 2009, 12:53

Ale mecz i emocje przy meczu Jeleny Dokic. Pod koniec 3 seta prawie skręciła kostkę, widać było po niej ból odczuwany a i tak udało jej się wygrać, trybuny oszalały. :) Dla mnie jest to największa sensacja turnieju pań, mało kto się spodziewał, że zajdzie tak wysoko.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 sty 2009, 18:25

Rezus pisze:Ale mecz i emocje przy meczu Jeleny Dokic. Pod koniec 3 seta prawie skręciła kostkę, widać było po niej ból odczuwany a i tak udało jej się wygrać, trybuny oszalały. :) Dla mnie jest to największa sensacja turnieju pań, mało kto się spodziewał, że zajdzie tak wysoko.

Też jej bardzo mocno kibicowałem, bo udowadnia, że ma naprawdę silny charakter.

Federer strasznie się męczył i choć wygrał ostatecznie 3-2, to tak jak większość ekspertów przypuszczała przed turniejem, jego forma nie daje dużych nadziei na ostateczne zwycięstwo.

Bardzo fajne było spotkania Djokovica z Baghdatisem. Sporo emocji, ale ostatecznie raczej zasłużenie wygrał Serb. A byłoby mu jeszcze łatwiej, gdyby Novak nie tracił koncentracji w niektórych fragmentach pojedynku.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sty 2009, 18:33

Cris7 pisze:Federer strasznie się męczył i choć wygrał ostatecznie 3-2, to tak jak większość ekspertów przypuszczała przed turniejem, jego forma nie daje dużych nadziei na ostateczne zwycięstwo.
Nie ogladałem poczatku zn. dwoch wygranych setów Czecha, w 3 fakt troche sie meczył, ale w kolejnych nie wygladał na kogos kto sie czyms meczy na korcie. Dla mnie Berdych po tym spotkaniu to niezły fr... mial Federera na łopatkach, ale to co robił przy siatce w 3 secie to masakra. Gdyby po takich błedach wygrał ze Szwajcarem to dla niego to by była kompromitacja. 9/10 zakonyczłoby te spotkanie 3-0 dla siebie.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 27 sty 2009, 13:29

Zachęcam do spacerku do Buka. To że Federer wygra Australian Open jest niemal pewne. Tego co dzisiaj robi na korcie, angielscy komentarorzy Eurosportu nie są w stanie opisac. Gra perfekcyjnie, nie wydaje mi się aby ktoś jeszcze mógł mu przeszkodzic w osiągnięciu ostatecznego triumfu. Nawet Roddick...

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 27 sty 2009, 13:38

Dokładnie, Del Potro zmiażdżony przed chwilą, rację mieli komentatorzy, Federer leżąc na plecach machnąłby rakietą i ta i tak by przeszła. Masakra. Chciałbym Tsongę w finale ale widok zniszczonego Nadala, tak jak dzisiaj Del Potro, byłby bardzo smakowitym kąskiem. :)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 27 sty 2009, 13:40

Szoka Novaka bo po pierwszym secie z Roddickiem mecz zapowiadał się na naprawdę znakomity ... no ale cóż jak to Serb powiedział nie da się wygrać z własnym organizmem :P Z turnieju odpadła Dokic szkoda bo dzisiaj Safina jak najbardziej do ogrania mecz opierał się na masie błędów i zaważyło to że Rosjanka umiała to bardziej wykorzystać w końcówce spotkania.

Miałem nadzieję po meczu Federera z Berdychem na to że Del Potro może pokusić się o niespodziankę ... No ale cóż teraz nie pozostaje nic innego tylko tak jak napisał kolega wyżej iść do buka i postawić na Szwajcara grube pieniądze ;p

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 sty 2009, 16:45

majer13 pisze:Szoka Novaka
Strasznie szkoda. Już miałem wychodzić z domu i dopiero po powrocie sprawdzić ostateczny rezultat, gdy...mecz się zakończył. No, ale ze zdrowiem trudno jest walczyć rzeczywiście. Meczu Federera nie widziałem, ale jeśli wam wierzyć, to musiał być to zupełnie inny Szwajcar niż we wcześniejszej fazie turnieju.

A Kubot jedzie dalej. :wink:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 29 sty 2009, 11:56

To co robi Federer jest nieprawdopodobne, jak za dawnych lat. Wiadomo, że nad Roddickiem ma ogromną przewagę psychologiczną (tak jak ostatnio Nadal nad Federerem właśnie) z racji wygranych bezpośrednich pojedynków ale to spotkanie oglądało się jak ćwierćfinał z Del Potro, praktycznie ani przez chwilę Szwajcar nie był zagrożony. jutro trzeba będzie dopingować Verdasco. :) Nadala bardzo nie lubię a jeśli już przejdzie do finału to mam nadzieję, że Federer się przebije w końcu przeciwko Hiszpanowi i pokaże swój najlepszy tenis. :D

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 31 sty 2009, 11:20

Tak mnie naszło żeby napisać o równej płacy w tenisie kobiecym i mężczyzn. Zauważyłem, że wywalczyły kobiety rok czy 2 lata temu (mogę się mylić ale niedużo) równe płace. Żądały równouprawnienia co dla mnie jest komedią i to powodującą wybuch śmiechu. Najlepszym przykładem tego był dzisiejszy finał Serena V. - Safina (6-0, 6-3), wyjdą takie na kort, postękają, odbicie, odbicie, niewymuszony błąd i po godzinie już jest po meczu. W turniejach wielkoszlemowych da się zauważyć, że kobiety często przy półfinałach nie mają sił i spotkania są strasznie nudne. Zastanawiam się jak ma się to przełożyć na równą płace z facetami, którzy grają średnio 3 a nawet 4 godziny, prezentują ogromną paletę znakomitych zagrań i w większości przypadków walkę do końca. Wspaniałym przykładem jest wczorajszy, najlepszy jak na razie turnieju, mecz pomiędzy Nadalem a Verdasco, ponad 5 godzin walki, świetnych wymian i zagrań. Nawet 2 półfinał, pomimo tego, że Federer praktycznie zniszczył Roddicka, jest dobrym przykładem bo Amerykanin nie poddawał się do samego końca i próbował coś ugrać. Szkoda, że się faceci nie postawią, ich ludzie będą chętniej oglądać, myślę, że zdecydowanie więc niż tych wielbicieli krótkich spódniczek, żeby walczyć o pieniądze jakie naprawdę powinni dostawać (albo po prostu obniżyć babom :lol: ).

WójtinhoFCJ
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WójtinhoFCJ » 01 lut 2009, 15:16

Brawo dla Nadala! Federerowi też należą się oklaski za walke. Ale powiedzmy sobie szczerze - miał łatwiej, ale tego nie wykorzystał. Umiejętności Nadala są niebywałe, a kondycja nie z tej ziemi. Dwie pięciosetówki w takich odstępach czasu. Jeszcze raz brawa dla Hiszpana!
Ale na ceremonii zrobiło mi się szkoda Feda, całkowicie się rozkleił, całe napięcie z niego wyszło. Tyle wygrał w swojej karierze, no ale każdy przegrywa. Dziś Nadal zasłużył na zwycięstwo, pokazał wszystkim, którzy z góry przekreślali jego zwycięstwo po meczu z Verdasco, że się mylili. Ja sam miałem wątpliwości, jak będzie grał z niezbyt zmęczonym Federerem.

Nadal jest w tej chwili najlepszy, co mnie jako jego kibica bardzo cieszy. Z taką formą na RG, w swoim królestwie powinien wygrać bez problemu. Powinien, ale czy tak będzie? Zobaczymy. Bardzo bym chciał żeby wygrał wszystkie turnieje wielkoszlemowe w jednym sezonie, ale to prawie niewykonalne.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lut 2009, 16:06

Opłacało się 'rano' wstawać :P

Świetne widowisko. Również cieszę się, że Nadal wyszedł zwycięsko z tej batalii pomimo tego, że miał gorszą drabinkę. Generalnie podział półfinałów ---> [']

Hiszpan z roku na rok jest coraz lepszy. Na dodatek jest dużo silniejszy psychicznie od takiego Federera, który nawet jeżeli gra dobrze to przegrywa w głowie.

Roland Garros również będzie jego.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 01 lut 2009, 16:09

Mentor pisze:Hiszpan z roku na rok jest coraz lepszy. Na dodatek jest dużo silniejszy psychicznie od takiego Federera, który nawet jeżeli gra dobrze to przegrywa w głowie.
Nie od dzisiaj wiadomo, że Nadal Federerowi nie siedzi. Tak samo jak Nadalowi Murray albo Roddickowi Federer.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”