F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 44

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 24 lut 2005, 0:07

luk1208 mi się wydaje że to byl strzal bo jakoś dziwnie to wyglądało tak jakby chcial zawinąć tą piłke a mu zeszła i poszła po ziemi to tylko moje zdanie... :P

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 24 lut 2005, 0:24

mecz byl swietny!!!
poczatek meczu to ataki barcy, w ktorych brakowalo ostatniego podania. razila mnie slaba gra ronaldinho. gral samolubnie i mial duzo strat. za czesto atakowali prawa strona. nie bylo lewego skrzydla, bo ronaldinho gral za blisko srodka. giuly gral za bardzo z przodu, dostawal malo podan. malo bylo strzalow z dystansu. pozniej barca stracila impet, poszly dwie swietne kontry i padl gol (ze spalonego). chelsea grala swietnie strefa, dwie linie, obrony i pomocy, graly bardzo blisko siebie, co bardzo ograniczalo przedarcie sie do dobrych sytuacji. zagrali tylko jednym napastnikiem i 5 w bardzo defensywnej pomocy, co skutecznie ograniczalo akcje skrzydlami. widac bylo, ze mourinho dobrze przestudiowal gre barcy. chelsea wlasciwie ograniczala sie tylko do obrony, z rzadkimi probami kontrataku. presing nie dzialal jak nalezy.
w drugiej polowie pojawily sie strzaly z dystansu, majace na celu oddalenie lini pomocy chelsea od obrony, by zrobic miejsce dla prostopadlych podan. zaczelo to dzialac jako tako. czerwona kartka dla drogby (zasluzona) calkowicie odmienila obraz meczu. gio i belletti nadal byli za malo ofensywni, ale mimo to zaczely sie kleic akcje skrzydlami, skutek zmniejszenia liczby drugiej linii chelsea, ktora nie mogla juz grac tak szeroko. zmina albertiniego byla jak najbardziej sluszna, gral zle i nic nie wnosil w ofensywie. giuly dalej gral za wysoko, co pociagnelo za soba zmiane. po zmianie boczni obroncy zaczeli grac bardziej ofensywnie, ronaldinho zszedl na lewe skrzydlo, a deco na prawe, umazliwilo to wpuszczenie iniesty. deco gral blizej srodka i widac bylo ze duzo akcji bedzie szlo lewa strona, a maxi doszedl do etoo w ataku. kluczowe okazaly sie akcje srodkiem, dzieki mniej liczebnej i wyciagnietej wyzej linia pomocy, dzieki strzalom z dystansu. mazliwe juz teraz byly prostopadle podania xaviego, deco i iniesty. maxi okazal sie bardzo dobra zmiana, swietnie zastawial pilke i gral cialem. obrona chelsea dzieki akcja lewym skrydlem ronaldinho, ktory sie przebudzil, zostala zepchnieta w pole karne, a pomoc caly czas musiala uwazac na strzaly z dystansu. luka, ktora powstala, byla swietnie wykorzystywana przez kreatywnych pomocnikow barcy. ta taktyka zaowocowala dwoma golami, a moglo i powinno ich pasc wiecej. swietny mecz rozegrali etoo i maxi, dwoch prawie identycznie grajacych napastnikow rozstrzyglo mecz.

mecz w londynie bedzie bardzo ciekawy. barca raczej bedzie grala z kontry, wiec postawilbym na giuly'ego. trzeba wzmocnic druga linie, zamiast deco wystawilbym gerrarda.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 24 lut 2005, 8:01

Barca w pierwszej połowie zdecydowanie grała lepiej. Jednak w 32 minucie akcja (1 w meczu) i gol ! Tutaj Belletti nie zrobił żadnego błędu, musaił zaryzkować...jakby tego nie zrobil to i tak Cole by trafił i tak.

W drugiej połowie też zagraliśmy nieźle. Rijkaard zrobił ekstra zmianę, zmieniając Ludovica na Maxiego. Przyniosło to skutki, bo już w 67 minucie właśnie zdobył gola młody Argentyńczyk. Później po świetnym podaniu Eto'o zdobywa gola na 2-1 i Barca może się cieszyć ! Visca El Barca !

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 24 lut 2005, 8:49

Co Figo zaganiaczu...nie umiesz inaczej sprawy załatwić tylko kwadracik naciskasz??

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 24 lut 2005, 8:51

smitu pisze: peace ?
Pewnie że Peace :) :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 lut 2005, 10:08

Brawo Barca! szczegolnie za druga polowe. Nie pamietam aby Cech mial tyle pracy w jednym meczu. Jeszcze raz BRAWO!!!

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 24 lut 2005, 10:21

kulekfcb pisze:Co Figo zaganiaczu...nie umiesz inaczej sprawy załatwić tylko kwadracik naciskasz??
To co napisales i jak napisałes swiadczy tylko i wyłacznie o tobie...Dla mnie jestes skonczonym kretynem...ulżyło Ci :?:

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 24 lut 2005, 12:22

Teraz następna kolejka w pidze i znowu słaby przeciwnik!!
Może Maxi zagra od początku i udowodni ze ten mecz był początkiem jego dobrej gry :!:
Tylko żeby aldes sie wykurował na ten mecz i bronił bo w jakiej formie sa rezerwowi bramkarze to chyba zaden kibic nie wie :lol:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 24 lut 2005, 12:42

Brawo Barcelona. :D :D :D :D Szkoda, że Belletti strzelił samobója, ale i tak gdyby przepuścił tę piłkę, to dobiegał tam Drogba... :wink: Dobrze zapowiada się rewanż na Stamford Bridge. :P

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 24 lut 2005, 14:10

[quote="Figo11]To co napisales i jak napisałes swiadczy tylko i wyłacznie o tobie...Dla mnie jestes skonczonym kretynem...ulżyło Ci :?:[/quote]

A ty dla mnie jestes Judaszem jak twój Luis Figo, wez ty sie nie wstydzisz swojego nicku ??

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 24 lut 2005, 14:57

Dlaczego mam się wstydzić...To ze go wy nie trawicie nei znaczy ze ja tez...Ja go bardzo lubie dlamnie to najlpeszy zawodnik i takie ejst moje zdanie...A wasze zdanie mi wisi martwym bykiem :P

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 24 lut 2005, 17:28

Barca grała w pierwszej połowie dobry futbol ale Chelsea grała twardo wo obronie i świetne kontry miała
w drugiej połowie drogba zszedł i mecz przeszedł pod dyktando Barcy!!!
dobry mecz zagrał Maxi, ta druga brama troche była przypadkowa ale wpadła i z tego sie trzeba cieszyć że wygrali na Camp Nou
rewanż bedzie bardzo emocjonujący ale stawiam na BARCE!!!!!!

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 24 lut 2005, 17:34

kulekfcb pisze:
smitu pisze: peace ?
Pewnie że Peace :) :)

i luzacko :P pamietaj ja naprawde nie jestem jakims takim dziwnym kibicem lagodnie mowiac :P i czytaj dokladniej moje wypowiedzi a uniknie sie spiec :P

heeeh mourinho nie bedzie mogl poprowadzic the blues z lawki :? ladna lipa, ale mimo to wierze w jego geniusz :P wierze ze w londynie bedzie bajkowy mecz, teraz juz nie wazne nawet kto przejdzie dalej :P neich wygra lepszy czyli Real 8) (wiem ze przesadzam :P)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 24 lut 2005, 17:45

Jak idiota się Mourinho zachował. :) Posądzić Rijkaarda o to, że ustawił mecz... :shock: Ale wydaje mi się, że Chelsea i tak bez niego na ławce będzie silna, i to nie może uśpić choć na trochę czujności FCB.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 25 lut 2005, 1:15

jak powinnismy zagrac na stamford bridge?? z giulym, z maxim, z albertinim, z oleguerem, z gerrardem, z iniesta??? jaka taktyka? jak zagra chelsea? wasze opinie?

wedlug mnie nie mozna sie cofnac za blisko bramki valdesa. nie dosc ze nie jestesmy swietni w obronie, to jeszcze kazdy staly fragment gry, przy wzroscie i sile anglikow, bedzie niebezpieczny. postawilbym na giuly'ego, bedzie potrzebna jego szybkosc w kontratakach. kwestia tylko tego ze trzeba go ustrawic szerzej i nie tak wysoko. wtedy nie ma zadnego pozytku. maxi na lawke. z albertiniego bym zrezygnowal, nie sprawdzil sie w pierwszym meczu, poza tym przyda sie silny gerrard, a albertini nie zwykl walczyc. mimo wszystko postawilbym na oleguera, po to by wzmocnic druga linie marquezem. jeden kreatywny xavi jest konieczny i powinien wystarczyc, bo gra bedzie sie opierac na skrzydlach. skrzydlami i z kontry powinno byc stosunkowo latwo, skrzydlowi chelsea beda grali wyzej i bedzie wiecej miejsca. wazne beda krosowe podania od obrony od razu na skrzydla, to moze duzo przyspieszyc akcje i zostawic druga linie chelsea z tylu. przy tych kontrach mozna tez liczyc na prostopadle podania xaviego.
chelsea nic nowego nie wymysli. tez bedzie oskrzydlac i czesto wrzucac, na prostopadle podania raczej z ich strony bym nie liczyl. bardzio wazna role beda odgrywac boczni obroncy barcelony, nie moga dopuszczac do zbyt czestych dosrodkowan.
musimy pierwsi strzelic gola, jak stracimy pierwsi to chelsea sie totalnie zamuruje. mozna liczyc na taka gre jak na camp nou, ale nie nalezy zapominac ze beda grali na swoim stadionie i bedzie to znacznie trudniejsze.

\/|5<@ 31 |3@l?<@

uwaga!!!! polsat sport nie bedzie pokazywal rewanzu!!!! pokaze milan - mu, chcesz obejrzec rewanz w tvp? wyslij sms o tresci 1 na numer 7198 (zeta + 22 gieery)!!!! ekstremalnie wazne!!!!!!!nie skapic, bo nie obejrzycie, kazdy min. 3 sms!!! glosowanie trwa do niedzieli wlacznie!!!
hmmmm.... w sumie to nie jestem pewny czy na polsacie sport nie bedzie. jedni mowia ze nie bedzie na bank, drudzy zupelnie odwrotnie.
Ostatnio zmieniony 25 lut 2005, 2:17 przez Handsome Boy, łącznie zmieniany 3 razy.

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”