FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 810

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lut 2009, 16:56

Racing w tym roku gra tak jak w poprzednim sezonie. Wygrali na 2 ciezkich terenach - Sevilli i Getafe. Doszedł do nich Zigic, wiec zapowiada sie naprawde wymagajace spotkanie. Powinno być ziezko z tym 5000 golem. Messi odpoczywa, ale myśle, ze bedzie potrzebny w drugiej polowie...

Kozi179
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kozi179 » 01 lut 2009, 17:49

Strasznie slabe widowisko... Jak narazie nie potrafimy z przodu nic stworzyc. Slabo gra Samu a Iniesta na prawym szkrzydle to nieporozumienie.
Dobry mecz Busiego jak narazie. Przy tych wolnych i roznych walczy z Zigiciem niesamowicie.Dwa razy Racing nam zagrozil na szczescie mamy tego slabego Valdesa. Ten Oriol to niezly aktorzyna i skoro Toure dostal kartke to Zigic przy jednym rogu tez powinien.A Pique za co dostal karteczke? Messi musi wejsc i pozamiatac :D

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 01 lut 2009, 17:53

Iniesta w ogole nie gra na prawym skrzydle - w tym problem :D Alves nie ma tam z kim grac.

Mam nadzieje, ze zobaczymy lepsza gre w drugiej polowie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lut 2009, 17:55

Widowisko przeciętne, ale obie drużyny miały akcje i mogły paść bramki, ale zgadzam się, że nie można być zadowolonym. Gramy słabiej niż Racing, ale swoje akcje też mieliśmy.

Iniesta właśnie gra dobrze chociaż rzeczywiście może nie na prawym skrzydle. Inna sprawa, że bez przerwy go faulują a sędzia nie daje kartek :| Eto'o niewidoczny zupełnie. Busquets jak zwykle bardzo dobrze, ale w końcówce tragicznie zepsuł akcję :/

Jeżeli wejdzie Messi to najlepiej za Toure, który ma kartkę a do środka niech idzie Iniesta. Jeżeli Leo nie wchodzi to Samuel na prawo a Titi do środka.

Alves z przodu też dzisiaj zero bo kompletnie nie ma z kim grać. On musi mieć z kim współpracować a tam nawet nie ma do kogo piłki zagrać :roll:

Kozi179
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kozi179 » 01 lut 2009, 18:53

Messi:*
Bramka numer 5000 naszego wspanialego wychowanka :D Warto zauwazyc ze oba gole strzelil prawa noga. Rafa dzisaj naprawde nie mial swojego dnia.. Najpierw karniaka zrobil potem wylecial. Ciesza 3 punkty dobra gra Xaviego i iniesty i oczywiscie bramki Messiego. Martwi postawa Samu ktory cos ostatnio slabo pogrywa. No i nie wiem kto wystapi na srodku defensywy w nastepnym meczu. Sedzia byl zdecydowanie najslabszym punktem tego widowiska.Warto dodac ze znow przegrywajac stac nas bylo na odrobienie strat i zwyciestwo.
Jeszcze odnosnie poprzedniego posta: nie napisalem ze Iniesta gra slabo tylko ze pomysl z wystawianiem go na prawym skrzydle uwazam za dosc slabowity pomysl :D
Real nas goni.. Znowu odrobili 0 punktow :twisted: , a kolejek do konca coraz mniej :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lut 2009, 18:58

:olaboga:

Takiej drugiej połowy chyba nikt się nie spodziewał. Zakończyliśmy ten mecz w 9 po czerwonych kartkach dla Marqueza i Pique :roll: Rafa dzisiaj bardzo słaby mecz.

Nie mniej jednak udało się wygrać. Recepta na zwycięstwo okazała się prosta. Trzeba było wpuścić Messiego, który od stanu 1:0 poprowadził nas gładko do 1:2 \o/ Koleś jest nienormalny. Aż nie mogłem uwierzyć, że przy drugim golu zdecydował się na strzał z pierwszej piłki prawą nogą. Ważne decyzja i jak się okazało kluczowa.

Kolejne zwycięstwo wbrew okolicznościom bardzo cieszy. Szkoda czerwonych kartek bo za tydzień nie będziemy mogli skorzystać z Marqueza, Pique ani Puyola :roll: Co prawda istnieje szansa, że Carles wróci, ale wątpię. Będziemy musieli chyba zagrać Abidalem i Caceresem w środku :think: Wcześniej czeka nas mecz pucharowy z Majorką, ale tam Rafa i Pique chyba będą mogli grać :>

Jeśli chodzi o indywidualne oceny to słabo dzisiaj Eto'o, Marquez i Alves. Dobrze Iniesta, Xavi, Busquets i oczywiście Messi. Któż jak nie Argentyńczyk miał strzelić gola numer 5000? :]

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 01 lut 2009, 19:00

Sredni mecz w naszym wykonaniu, ale najlepszy pilkarz na swiecie znowu zrobil roznice :D

Bramka numer 5000 i zapis w kartach historii dla Messiego :)

Nie wiem teraz tylko, kiedy Pique i Rafa beda pauzowali - czy z Mallorca czy ze Sportingiem. W kazdym razie obrona przynajmniej na jeden mecz sie posypala :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lut 2009, 19:03

No właśnie ja też już nie mam pewności jak to jest z tymi kartkami tak więc jeżeli ktoś jest przekonany kiedy Rafa i Pique będą pauzować (na tygodniu w pucharze czy za tydzień w lidze) niech się nie krępuje i rozwieje nasze wątpliwości :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lut 2009, 19:04

Wiedziałem, że bedzie ciezko, widzialem, że pomoze Messi... uhh, wygladało to przez spory czas słabo/ przecietnie. Racing, nie lezy ostatnio Barcelonie. Podnosza poprzeczke wysoko. Zwyciestwo cieszy, ale nie styl i kartki. Posypała sie obrona, a wyleciec mogł/ powinien Alves. Dzisiaj wypada Rafa i Pique, nie jestem pewien czy w nastepnym ligowym meczu zagra już Carles. Opcji mimo wszystko kilka bedzie, Martin, Abidal, Sanchez, oni moga zagrać, ostatecznie chetnie zobaczyłbym i Yaye na środku. Przeciwnik nie ma co sie oszukiwać nie jest najmocniejszy, a i mecz na własnym terenie, wiec przemeblowana obrona powinna sobie dać rade.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lut 2009, 19:04

to, ze bez messiego sporo tracicie to wiedzieli wszyscy, ale nie spodziewalem sie, ze tracicie az tak duzo :P

barcelona tak naprawde zaczela grac w tym meczu po wejsciu messiego. wczesniej to racing byl druzyna lepsza, a juz na pewno nie byl gorsza. praktycznie nie mieliscie zadnej naprawe bardzo dobrej sytuacji. tylko pare wolnych. chyba, ze cos przegapilem bo nie widzialem poczatkowych 10 minut.

no coz, messi wygral ten mecz w pojedynke... a juz mialem nadzieje, ze w koncu wam sie noga powinie :P

co sedzia takiego zlego zrobil kozi79? kartki dla marqueza i pique zasluzone. karny rowniez sluszny. dwa razy byla sytuacja kontrowersyjna, gdzie mogliscie miec karnego, ale jak juz to w sytuacji, gdy upadl iniesta (nie mozna powiedziec by anders nie pracowal lapkami tak jak obroncy). alves faulowany nie byl, bo obronca trafil w pilke (inna sprawa, ze kartka brazylijczykowi sie nie nalezala). podobnie jak nie bylo faulu, gdy alves wyeliminowal ostrym wejsciem toniego morala, ktoremu malo co noga nie odpadla i bolalo od samego patrzenia. ale dani trafil w pilke.

wydaje mi sie, ze pique i marquez beda jednak pauzowac z mallorca. szkoda.

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 01 lut 2009, 19:05

Któż jak nie Argentyńczyk miał strzelić gola numer 5000?
Abidal

Co do meczu, to chyba jeden z naszych najtrudniejszych w calym sezonie. skoro realowi robben wygrywa mecze to czemu nam ma nie wygrywac messi? :lol: Chociaz jak wiadomo Arjen obydwie bramki uderzyl w okno.

Strasznie głupi wślizg Rafy, przeciez ten koles i tak nie strzelalby, co najwyzej podal a w naszym polu karnym byli przeciez obroncy. Dziwi mnie taka lekkomyslnosc, a nawet glupota Marqueza, na domiar zlego dostal jeszcze czerwo

Sluszny karny dla racingu, sluszne kartki dla pique i rafy, na alvesie byl karny (wyraźnie zahaczony o nogi)
Ostatnio zmieniony 01 lut 2009, 19:09 przez Despertado, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 lut 2009, 19:09

O srodek sie nie martwie bo Abidal dobrze sobie radzil a Caceres miejmy nadzieje godnie go uzupelni.
Sedzia bardzo slabo, pokrzywdzil wg mnie obie strony i pozwolil aby zawodnikami zaczely targac emocje. Wg mnie Toure czerwo za popchniecie bez pilki (o ile dobrze widzialem bo cala ta sytuacja jakas dziwna) no i karne.

Nie wiem czy zauwazyliscie ale jak gonimy wynik to Pep w ofensywie nie stawia na Hleba i Bojana oczywiscie jezeli sa na lawce

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 01 lut 2009, 19:11

Na srodku moze jeszcze grac victor sanchez, a pep lubi na niego stawiac, wiec nie zdziwie sie jak z mallorka lub gijon zobaczymy sancheza w obronie

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lut 2009, 19:12

Co do tych karnych to pewności nie mam. Jak zwykle czekam na jakieś powtórki, ale podobno w sytuacji Iniesty mogła być podyktowana jedenastka.

Jeśli chodzi o przebieg meczu to Racing mnie zaskoczył i to podwójnie. Raz bo grali ogólnie bardzo dobrze a dwa, że po straconym golu nagle przestali grać. Ja rozumiem, że Messi daje nam niezmierni dużo, ale IMHO Racing się trochę posypał.
RealFan pisze:praktycznie nie mieliscie zadnej naprawe bardzo dobrej sytuacji. tylko pare wolnych. chyba, ze cos przegapilem bo nie widzialem poczatkowych 10 minut.
Przegapiłeś wobec tego jedną dobrą akcję Titiego, który zagrywał po ziemi w pole karne do Eto'o i w ostatniej chwili podanie przeciął obrońca Racingu. To była chyba nasza najlepsza okazja (o ile można to tak nazwać) w pierwszej fazie gry.

Kozi179
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kozi179 » 01 lut 2009, 19:13

Chodzilo mi o pierwsza karteczke dla Pique i o wielokrotne faulowanie Iniesty Busiego czy Xaviego ktore powinno skonczyc sie kilkoma "zoltkami",a i tez sytuacja z Iniesta w polu karnym moim zdaniem nadawala sie do odgwizdania. A co zrobil takiego Dani? Bo akurat jak przyszedlem to juz tego kolesia z Racingu wywozili.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”