Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 147

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 sty 2009, 18:48

Frank pokazał klasę w końcówce :D pięknie zagrali ale tylko końcówce to była poprostu parodia co się działo do 90 min. Do przerwy Chelsea 11 strzałów na bramkę Stoke 0 . Stoke oddało 1 strzał i zakończył się bramką masakra to była. Ale końcówka bardzo emocjonująca dawno takiej nie było :D Mistyk nie skazywał bym Chelsea na porażkę w walce o mistrza tracą tylko kilka pkt do MU a dopiero początek meczów rewanżowych nie wiadomo co Manchester pokaże z Arsenalem i Liverpoolem .Nie zawsze będzie im się udawało wygrywać 1 bramką.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 sty 2009, 21:06

Belletti, Juliano, Cudicini, Carlo, Di Santo, Franco, Ivanovic, Branislav,Kakuta, Gael, Mancienne Michael, Stoch Miroslav

Wiem, że kryzys dopadł Romana i stracil sporo kasy, ale k.. z taka ławka jak druzynie nie idzie duzo sie nie osiagnie. Jeszcze stracili Joe, Essien takze druzynie juz w tym sezonie nie pomoże. Tak wiec Roman niech sprzedaje jacht i kupi 1-2 ciekawych grajków, bo nie uciagna z taka regularnościa w łapaniu kontuzji.

Swoja droga Belletti na wyspach daje rade, moze nie jest tak zajebisty, ale co jakis czas jakas brameczka, asysta i jeszcze okazało sie ze jest prze-uniwersalny.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 sty 2009, 0:31

Jarzinho pisze: Swoja droga Belletti na wyspach daje rade, moze nie jest tak zajebisty, ale co jakis czas jakas brameczka, asysta i jeszcze okazało sie ze jest prze-uniwersalny.

Facet ma zapierdolnięcie z dystansu i tego mu odmówić nie można, Aczkolwiek przyznaje się, że dzisiejszej jego bramki nie widziałem.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 sty 2009, 0:34

Szkoda tylko, że nie chwalił się tym kopniakiem z dystansu kiedy jeszcze grał u nas :P Nie mniej jednak jego jedyny gol strzelony w barwach Barcelony w pełni mnie satysfakcjonuje :wink:

:maruda: // eboue

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 sty 2009, 8:04

Belletti ma dobre predyspozycję do gry w ataku bo jak nie patrząc gdy grał w brazylii grał cały czas jako środkowy pomocnik :) tylko potem gdy przeszedł do hiszpanii trener zapytał się go czy mógłby zagrać jako boczny obrońca bo przez kontuzję nie mieli zawodnika tam więc Belletti się zgodził i tak zostało :)

Awatar użytkownika
przemo_ciesiel
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przemo_ciesiel » 18 sty 2009, 23:33

Mówcie co chcecie na temat Bellettiego ale chłopak grał już w tym sezonie na tylu pozycjach, że pokazał klasę. W dodatku nigdzie nie wypadł słabo. Jako środkowy pomocnik bramka, jako napastnik bramka. Czego więcej od niego oczekiwać

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 lut 2009, 22:07

Ktoś się może orientuje za co Mike Riley pokazał Lampardowi czerwoną kartkę? Poproszę o chociaż jeden argument, bo ja tego zrozumieć nie potrafię. Stał metr od tego zdarzenia i zobaczył chyba faul. Ja oglądając w telewizji widziałem co prawda niebezpieczne zagranie Franka. Ale w piłkę! A nie w nogi Alonso. O samym meczu i emocjonującej końcówce nie będę specjalnie pisał, czy ją analizował, bo ta kartka dla Lampsa, IMO wypaczyła totalnie wynik końcowy.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 lut 2009, 22:35

Cris7 pisze:Ktoś się może orientuje za co Mike Riley pokazał Lampardowi czerwoną kartkę? Poproszę o chociaż jeden argument, bo ja tego zrozumieć nie potrafię. Stał metr od tego zdarzenia i zobaczył chyba faul. Ja oglądając w telewizji widziałem co prawda niebezpieczne zagranie Franka. Ale w piłkę! A nie w nogi Alonso. O samym meczu i emocjonującej końcówce nie będę specjalnie pisał, czy ją analizował, bo ta kartka dla Lampsa, IMO wypaczyła totalnie wynik końcowy.
Nawet komentatorzy powiedzieli, że czerwonej kartki nie powinno być tylko żółta bo Lampard atakował piłkę gdy ta była nad ziemią, a do tego był kontakt pomiędzy dwoma zawodnikami (nie było chamskiego faulu). Dziwi mnie, że Bosingwa za kopnięcie w plecy zawodnika Liverpool'u nie dostał czerwonej kartki bo zachował się conajmniej chamsko. Mam nadzieję, że komisja dyscyplinarna da odpocząć portugalczykowi parę spotkań. Riley sędziował dzisiaj bardzo przeciętnie, ale wątpię żeby Czerwień dla Lampard'a wypaczyła wynik bo przewaga L'poolu była miażdząca i to, że dwie bramki padły w końcówce to pech piłkarzy 'The Red's' przy murującej bramkę Chelsea. Nie znam końcowych statystyk, ale w 90 minucie gospodarze mieli 70% posiadania piłki i 18 oddanych strzałów (w tym 12 celnych),a goście 30% posiadania i 3 strzały (w tym 1 celny). Taka drużyna jak Chelsea nie powinna grać na tak niskim poziomie nawet gdy są w 10-ciu. Pierwsza bramka po idealnej wrzutce na głowę Torresa (wie wiem w czym tu Frank by miał pomóc), a druga po ewidentnym błędzia Ashley'a Cole'a.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 lut 2009, 22:55

Chelsea do przerwy ponoć miała więcej posiadania piłki :D

przychylam się do wypowiedzi Tomusmc'a, Liverpool ich tak cisnął, że te bramki pewnie i tak by padły.

Oczywiście Riley znów dal znać o sobie, chyba ostatnio smutno mu się zrobiło, że nie on był najgorszym arbitrem.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 lut 2009, 23:07

fieldy pisze:Oczywiście Riley znów dal znać o sobie, chyba ostatnio smutno mu się zrobiło, że nie on był najgorszym arbitrem.
Szkoda tylko, że właśnie ci arbitrzy prowadzą najważniejsze spotkania. Też się z wami zgodzę, że Liverpool był zespołem lepszym. Ale otrzymali też spory prezent od sędziego, bo bez Lamparda Chelsea mocno traci na wartości.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 lut 2009, 23:55

Opierajmy się na faktach a nie tekstach ,, i tak LIv mia przewage,,. Wejście Gerrarda było na czerwona i to kapitan gospodarzy powinien wylecieć,wtedy Liverpool by grał w 10. Jeśli sędzia był ślepy to miał dać tylko żółtą co by po symulce SG spowodowało czerwona.
Do momentu czerwonej były same pół sytuacje,zero klarownych akcji.
Niestety Riley g.... widział tak jak jego asystent przy kopniaku Bosingwy.
LIverpool był lepszy ale nawet w przewadze grał swoją drewniana piłke i mam obawy czy by ten mecz wygrali

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 02 lut 2009, 8:33

Nie wiem co ten sędzia widział ale potem tylko się uśmiechał i był zadowolony że taki faul wyłapał, faul Franka którego w ogóle nie było.
http://www.d1g.com/video/show/?id=2592457
Jak można zobaczyć na powtórce w wolniejszym tępię widać że to Alonso kopnął Lamparda w nogę i gdy już jest w powietrzu jeszcze raz go nadepnął i zrobił swój widowiskowy upadek :x pewnie szkoła Gerrarda jak dobrze dive'a puścić. To powinna być żółta kartka dla Alonso za chęć wymuszenia faulu mam nadzieję że Riley potem z FA zobaczy jak to go Alonso w konia zrobił. Riley widział rzeczy których nikt inny nie widziała a nie widział tych którzy wszyscy widzieli jak np. "odebranie" piłki przez Bosingwe :rotfl: :rotfl:
Czerwo trochę zmieniło grę i na pewno Chelsea straciła na tym że ktoś taki jak Frank został usunięty z boiska ale to nie umniejsza tego że grali wielką kupę Scolari po meczu nie powiedział że tak poukładał zespół że nie są w stanie z nikim wygrać to chyba najsłabsze występy od kilku solidnych lat.Każdy kibic oczekiwał poprawy a tutaj to samo klepanie piłki bez sensu nie ma gdzie i do kogo dograć Drogba tam próbował ograć 1 lub 2 ale już 3 piłkę mu zabrał bo on był sam z przodu. Zarząd powinien się zastanowić czy dalsza współpraca ze Scolarim będzie korzystna dla zespołu. Chelsea ma jeszcze wyjazdy na Arsenal,AV, Wigan, Everton,Westham i chyba nawet Stoke więc wątpię że zgarną komplet pkt w tych meczach. Mają szanse wygrać Premier League ale to praktycznie z cudem graniczy :boruta: Muszą wygrać wszystkie mecze do końca sezonu :haha: ale przy obecnej taktyce ala "brazylianka 4-3-3" która nie uwzględnia opcji ataku to nie wiem czy przynajmniej połowę tych meczy wygrają.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 lut 2009, 17:36

http://www.goal.com/en/news/1711/chelse ... by-chelsea
http://www.sport.pl/pilka/1,65080,62530 ... riego.html

Można było się domyślić, patrząc na to to jakie wyniki osiągała Chelsea i jak grała.

Tyle żę mi trochę szkoda, gdyby Scolari został, byłbym pewniejszy o mecz JUVE z Chelsea :smile2:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 198

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 09 lut 2009, 18:02

Coś transfer Quaresmy nie uratował posady Scolariemu jak chyba było w planach portugalskiego szkoleniowca :rotfl:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 lut 2009, 18:37

Maciek (interista) pisze:portugalskiego szkoleniowca
Nie żebym się czepiał, ale chyba Brazylijskiego.

Co do zwolnienia, od początku myślałem, że nie da rady. Zbyt długa praca z reprezentacjami, odejście do Anglii, gdzie gra się inaczej niż miał to w zwyczaju wpajać piłkarzom Luiz. Choć na początku myślałem, że nie miałem racji, to teraz wyszło na moje. Lubię go jako szkoleniowca i szkoda mi go, ale to futbol i tu się ponosi konsekwencje błędnych decyzji, szczególnie, że wyniki miał gorsze od Granta, co do którego miałem złe zdanie, niekoniecznie słuszne, bo ogólnie lubię Izraelczyka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”