Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 218

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 sty 2009, 9:39

10 pisze:Jeśli wszystko zależy od piłkarza, to nie wątpię, że Was zasili. Ktoś, kogo największym idolem jest Matthaus, nie mógłby w takiej sytuacji postąpić inaczej.
Oby mu sie nie odwidziało, skoro Bayern nie chce się na wszystko zgodzić co Tymo by chciał :wink: W każdym razie niecierpliwie wygladam tego transferu. Pewnie też van Bommel czeka ze swoją decyzją na to co zrobi Ukrainiec - gdyby odmówił Bayernowi, wówczas Holender być może zyskałby lepszą pozycję negocjacyjną :think: Jednak po prawie już zaklepanym transferze de Jonga, sądzę, że to HSV będzie od lipca pracodawcą van Bommela.

Co do innych nowinek - wydaje się, że jest jednak szansa na wypożyczenie (a może i w perspektywie transfer definitywny) Jose Sosy. Potencjalni zainteresowani to Espanyol i Palermo. Miejmy nadzieję, że coś z tego wyjdzie, bo moim zdaniem Argentyńczyk w tej chwili (a może i w ogóle) nie ma żadnych szans w Bayernie. Zresztą po tym co widziałem w dniu wczorajszym w meczu towarzyskim z Lautern, wcale się nie dziwię. Chłopak w ogóle nie angażuje się w grę - powinien brać przykład choćby z Donovana (ładna brameczka wczoraj :wink: ). Prawdopodobnym następcą Sosy ma być (jednak) Alexander Baumjohann z Gladbach - sceptyczny jestem co do niego, no ale przynajmniej będzie za darmo. Ale jeśli faktycznie ma przyjść Baumjohann, to myślę, że Bayern zdecyduje się wypożyczyć Kroosa latem - najlepsze byłoby dwuletnie wypożyczenie (a'la Lahm czy Babbel) w tym przypadku (wróciłby do Bayernu w wieku 21 lat i to byłoby optymalne rozwiązanie :wink:

Także gdyby była rozwiązana sprawa DM-a (Tymoszczuk za ew. obok van Bommela), rezerwowego LM-a (Baumjohann za Sosę), to w zasadzie po rozstrzygnięciu kwestii 3 napastnika (Olic za Podolskiego) pozostałby nam jeszcze problem prawego obrońcy. Mam nadzieję, że nie skończy sie na transferze defintywnym Oddo :roll: (wczoraj znów chciał się bawić w kung-fu), tylko sprowadzimy młodego dynamicznego zawodnika typu Rafinha.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 23 sty 2009, 19:21

Bild oglosil zakonczenie kariery przez Sagnola. Mozna ta informacje potraktowac jako prawdziwa.

Szkoda ze Willy musi zakonczyc kariere bo byl jednym z najlepszych na swojej pozycji i nie widze godnego zastepcy dla tego zawodnika.

Wygralismy sparing z Mainz i to 5:0. Donovan strzelil 2 bramki mi on jednak nie pasuje do nas. Wiadomo ze Klinsi bedzie chcial go zatrzymac u nas na dluzej ale mam nadzieje ze tak sie nie stanie.

POdobno zakontraktowalismy niejakiego Alexandra Baumjohanna. Ciekawe co on u nas pokaze, raczej nic wg mnie to takie wyjscie aweryjne gdyby nie bylo kogo posadzic na lewej flance ( czyli jednoczesnej kontuzji Riberego i Bastiana) po co on u nas?? Moze tylko po to zeby zaklepac sobie Marina.

A no i trwaja rozmowy w sprawie sprzedazy Hummelsa do BVB wg mnie to blad. Chyba ze zaklepiemy pierwokup za jakas z gory ustalona kwote. Lepiej przedluzyc z nim kontrakt i dalej wypozyczyc na jakies 2 lata. Po odejsciu Lucio bylby wg mnie lepszym zawodnikiem na srodek obrony od Breno

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 23 sty 2009, 19:26

przembal pisze:
A no i trwaja rozmowy w sprawie sprzedazy Hummelsa do BVB wg mnie to blad.
BILD podal wczoraj w nocy, ze jest pewne iz Hummels zostanie zawodnikiem BVB. Wedlug tego zrodla Bayern zarobi na tym 5 mln euro, a Mats podpisze z nami (BVB) kontrakt do 2013 roku. Z niecierpliwoscia czekam na potwierdzenie tego przez ktorys z zarzadow.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 sty 2009, 9:02

przembal pisze:Szkoda ze Willy musi zakonczyc kariere bo byl jednym z najlepszych na swojej pozycji i nie widze godnego zastepcy dla tego zawodnika.
Szkoda, ale w jego sytuacji trudno się dziwić. A dla Bayernu to lepiej, że decyduje się na to teraz, niż jakby miał przedlużać sytuację w nieskończoność. Zastepcy w składzie na pewno nie ma, więc liczę (mimo wszystko) na dobry transfer na tej pozycji latem.
przembal pisze: Donovan strzelil 2 bramki mi on jednak nie pasuje do nas. Wiadomo ze Klinsi bedzie chcial go zatrzymac u nas na dluzej ale mam nadzieje ze tak sie nie stanie.
Zobaczymy co pokaże w meczach o punkty. Ja na razie jestem do niego pozytywnie nastawiony, bo widzę w nim jokera, którego do tej pory nie mieliśmy (no, nie licząc Borowskiego :wink: ). No i chłopak jest bardzo zaangażowany, w przeciwieństwie do niejakiego Polaka z niemieckim paszportem :roll:
przembal pisze:POdobno zakontraktowalismy niejakiego Alexandra Baumjohanna.
Oficjalna wciąż nie potwierdza, ale chyba transfer faktycznie jest zaklepany.Bedzie to taki "wassertraeger" :P A może będą z niego ludzie? Kto wie, istotniejsze w tym wszystkim jest chyba to, że przychodzi za darmo i jest Niemcem (jest chyba jakiś wymóg, żeby w drużynie bylo bodajże 12 Niemcow).
przembal pisze:A no i trwaja rozmowy w sprawie sprzedazy Hummelsa do BVB wg mnie to blad. Chyba ze zaklepiemy pierwokup za jakas z gory ustalona kwote. Lepiej przedluzyc z nim kontrakt i dalej wypozyczyc na jakies 2 lata. Po odejsciu Lucio bylby wg mnie lepszym zawodnikiem na srodek obrony od Breno
A ja tam wolę Breno :wink: A opcji przedłużenia to nie ma, bo Hummels chce wiedzieć, czy Bayern na niego stawia czy też definitywnie zaktowicza się w Dortmundzie. Opcja dalszego wypożyczenia dla niego nie wchodzi w grę. Poza tym - Hummels jest znów kontuzjowany, po raz trzeci w ciągu ostatniego półrocza - jak więc dalej potoczy się jego kariera, skoro ma w tej chwili dopiero 20 lat i tyle kontuzji już za sobą :?: Drugi Kehl się szykuje. A 5 mln euro, (zwlaszcza w dobie kryzysu :P ) piechotą nie chodzi.
rebuzz pisze: Z niecierpliwoscia czekam na potwierdzenie tego przez ktorys z zarzadow.
My na razie tego nie potwierdziliśmy, ale myślę ze to tylko kwestia czasu. Zwłaszcza po newsie, że Bayern da zawodowoy kontrakt dla Georga Niedermaiera, i w ten sposob na przyszły sezon mamy już pięciu zawodników mogących grać na środku obrony (Lucio, Micho, van Buyten, Breno i właśnie Niedermaier, który może grać też na bokach). Starczy (odejść żadnych nie powinno być) :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 sty 2009, 22:33

Wy zawsze macie taki groch w obronie? :roll:

Dzieki waszej swietnej grze dzisiaj przegralem sporo kasy.

Dzieki Luca, ze nie trafiles z jednego metra :?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sty 2009, 17:26

Nie ma co mówić o meczu z HSV, bo tam przejechaliśmy się zupełnie.
Nie oglądałem całego meczu, bo oglądałem Polaków, wiec dużo powiedziec nie mogę, zostawie więc to innym (czytaj Michał wywołany do tablicy :P )

Ja jednak wpadłem, zeby powiedzieć dwie ważne rzeczy.

Niedermayer wypozyczony do Stuttgartu na póltora sezonu.
Dobry krok, on ma spory potencjał a w VFB może sie tylko rozwinać, bo środkowi obrońcy tam na kolana nie powalają.

No i druga sprawa, ważniejsza.

Kroos wypożyczony na półtora roku do Leverkusen. Myślę, ze lepiej trafić nie mógł. Bayer to idealne miejsce do rozwijania talentu dla ofensywnego pomocnika. Zresztą właśnie kogoś takiego jak Kroos- rozgrywającego, typowej 10, im brakowało w tym sezonie.
Toni wracasz po przyszłym sezonie i lecisz w pierwszym składzie. Najpierw pokaż tym w Leverkusen jak to sie robi (gra) w Monachium :wink:

http://www.dfb.de/index.php?id=500014&t ... Uid]=16993

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 31 sty 2009, 21:17

No dokladnie w ciagu kilku ostatnich dni wypozyczylismy 2 mlodych perspektywicznych zawodnikow. Co do Niedermayera nie mam zadnego zdania, czas pokaze czy cos z niego moze byc.

Natomiast Kroos to w nim upatruje nasza szanse na triumf w LM. Powaga, mysle ze on bedzie znaczyl wiecej dla naszej druzyny od Riberego obecnie.
Bardzo dobra decyzja zarzady o wypozyczeniu mlodego Niemca. W Leverkusen maja dobre podejscie do mlodziezy i jak bedzie do nas wracal to moze zabierze ze soba Helmsa i Castro.

Ogladajac mecz z HSV zastanowila mnie slabsza dyspozycja Riberego. chyba przerwa zimowa nie podzialala na niego za dobrze. Te cale plotki o tym ile jest wart, kto go chce, nie mniej niz 150 mln itd zle wplynely na nasza gwiazde. Zaczyna troche gwiazdorzyc i czuc sie za wazny, a inni mu w tym pomagaja np Liza czy nawt nasz zarzad. Oby sie to nie skonczylo jakims cyrkiem przy przedluzeniu umowy jak to bylo z Ballackem. Jesli dalej bedzie tak kozaczyl to lepiej go po przyszlym sezonie sprzedac za gruba kase i za to kupic Marina i jakiegos dobrego napastnika niz znowu puscic zawodnika za darmo.

Kolejna informacja jest wzrost formy Bastiana. To mnie bardzo cieszy, wzial na siebie wiecej odpowiedzialnosci za gre i stworzyl wiecej groznych sytuacji pod bramka HSV niz Ribery. Nie jest tak spektakularny jak francuz ale za to jego gra przynosi efekty. Za meczz VFB dostal lepsze oceny od Francka i za mecz HSV tez tak jest przynajmniej wg BIldu( nie ma jeszcze not Kickera).

Tak sobie mysle ze moze by zaczac Bastiana wystawiac na srodek pomocy. Widac w maczach ze bardzo chetnie tam schodzi z pilka. Czesciej widac go na srodku niz na prawej flance. Moze sprobowac zagrac jakis mecz z Schweinim na srodku i Hamitem na prawej stronie??

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 lut 2009, 8:57

Akarin pisze:Nie oglądałem całego meczu, bo oglądałem Polaków, wiec dużo powiedziec nie mogę, zostawie więc to innym (czytaj Michał wywołany do tablicy :P )
Ja oczywiście oglądałem Bayern, bo po początku spotkania z Chorwatami wiedziałem, że nic z tego nie będzie. Jak się okazało poźniej, również i z naszej gry nic nie było. Podziękowania za to głównie naszym napastnikom (Toni :shock: ), sędziemu (nieuznana prawidłowa bramka Luki z ok. 30 min.) i Rensingowi (który dobry bramkarz odbija piłkę przed siebie :? ). Ogólnie chyba za mocno się wystrzelaliśmy na Stuttgarcie i jakoś zabraklo tej skuteczności w Hamburgu. Ale nie ma co załamywać rąk, trzeba grać i wygrywać w następnych meczach :!:
Akarin pisze:Niedermayer wypozyczony do Stuttgartu na póltora sezonu.
Dobry krok, on ma spory potencjał a w VFB może sie tylko rozwinać, bo środkowi obrońcy tam na kolana nie powalają.
Wolałbym, żeby wypożyczony był Breno, a nie Niedermaier. To Breno ma być przecież w przyszłości filarem naszej obrony i następcą Lucio, a póki co jedynie wygrzewa ławę. A że teraz znowu musimy gonić Hoffenheim, to Klinsmann pewnie znów nie będzie ryzykował i grał stałym składem.
Akarin pisze:Kroos wypożyczony na półtora roku do Leverkusen. Myślę, ze lepiej trafić nie mógł. Bayer to idealne miejsce do rozwijania talentu dla ofensywnego pomocnika. Zresztą właśnie kogoś takiego jak Kroos- rozgrywającego, typowej 10, im brakowało w tym sezonie.
Toni wracasz po przyszłym sezonie i lecisz w pierwszym składzie. Najpierw pokaż tym w Leverkusen jak to sie robi (gra) w Monachium :wink:
Świetna decyzja :spoko: Trochę niespodziewana, bo wcześniej zarząd zarzekał się, że Toni ma zostać, ale wydaje mi się, że jako zobaczyli, że nie da się wypożyczyć Sosy, to stwierdzili, że wypożyczą przynajmniej Kroosa (w 2 rundzie pewnie by nawet na ławce nie siedział albo dość rzadko...). No i teraz Kroos ma sporo do udowodnienia - oby pokazał swój talent. Będzie miał szansę udowodnić Klinsmannowi, że ten się pomylił już na początku marca, jak spotkamy się z Bayerem w Pucharze Niemiec :wink:
przembal pisze:Ogladajac mecz z HSV zastanowila mnie slabsza dyspozycja Riberego. chyba przerwa zimowa nie podzialala na niego za dobrze.
Już ze Stuttgartem było widać, że nie ma takiej dyspozycji, jak w poprzedniej rundzie. Jeszcze ten karny...No, ale zobaczymy, tak czy inaczej jest caly czas naszym kluczowym graczem.
przembal pisze:Moze sprobowac zagrac jakis mecz z Schweinim na srodku i Hamitem na prawej stronie??
Tak, ale w przyszłym sezonie, jak już przyjdzie do nas Tymoszczuk i będzie krył grę Schweiniego w środku. Dobry byłoby też preferowane przeze mnie ustawienie trójką w pomocy (Schweinsteiger - Tymoszczuk - Ze Roberto/Altintop) i trójką w ataku (Klose/Olic - Toni - Ribery) 8)

EDIT:
Oficjalna, jeszcze nie potwierdza, ale...
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... el/503852/

Anatolij, witamy :jupi:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 lut 2009, 14:45

Coś się nam oficjalna rozszalała z potwierdzeniami :lol: Czas może wrzucić parę słów od siebie na temat już aktualnych i wciąż prawdopodobnych transferów na przyszły sezon:

Anatolij Tymoszczuk - póki co transferowy hit nr 1 8) Zyskujemy nowego świetnego DM-a, wymarzoną przeze mnie od ponad roku "6' z prawdziwego zdarzenia. W dodatku gracza, który podkreśla, że gra w Bayernie była jego życiowym marzeniem, co raczej nie jest gołosłowne (jak to bywa w przypadku wielu gwiazd i gwiazdeczek, przeważnie lądujących w Anglii), zważywszy, że jego idolem zawsze był Lothar Matthaeus - ponoć Ukrainiec ma nawet opaskę kapitańską, którą niegdyś nosił Lothar :wink: Liczę też na to, że po początkowym okresie adapatacji (każdy gracz musi to przejść), Anatolij stanie się naszym liderem środka pola, bo predyspozycje ma do tego jak nikt inny z naszych aktualnych graczy (poza może van Bommelem).

Ivica Olic - Chorwat zastąpi w naszej ekipie Poldiego i myślę, że też ma szanse stać się dobrym transferem. Kto wie, jeśli zachowa obecną dyspozycję z Hamburga, może nawet będzie miał szanse wygryźć Miro Klose? Tak czy inaczej, dostajemy już ukształtowanego gracza, dla ktorego gra w Bayernie to ukoronowanie kariery i który z pewnością nie będzie kręcił nosem jak trochę posiedzi na ławie. Poza tym, nadaje się jak mało kto z naszych graczy do gry na boku ataku :wink:

Alexander Baumjohann - to największe zaskoczenie (póki co) i największa niewiadoma zaklepanych już transferów. Z jednej strony podobno jest bardzo utalentowany (bardzo pochlebnie wyrażał się o nim m.in. Jupp Heynckes), z drugiej strony koleś za bardzo nie mógł się przebić ani w Schalke (to może aż tak nie dziwi) ani w Gladbach (no to już jest trochę dziwne). Zobaczymy. Nie za wiele ryzykujemy, bo przychodzi za darmo, a z drugiej strony jego przyjście odciąża nieco kwestię Kroosa (to raczej też pomogło przy wypożyczeniu Toniego do Leverkusen). Jest poza tym dość szybki, więc może się przydać na boki pomocy, a może nawet i ataku (gdyby przyszlo grać trojką z przodu).

Co do odejść, to:

Willy Sagnol - po komunikatach z ostatnich tygodni właściwie wszyscy czekali na oficjalne potwierdzenie zakończenia kariery przez Francuza. No i doczekaliśmy się wczoraj :( Przykre, że został zmuszony do zakończenia kariery własnie w taki sposób, jeszcze bardziej przykre, że to chyba naprawdę mu się odbiło na zdrowiu rownież w normalnym, codziennym życiu. Żegnamy więc ostatniego z triumfatorów Ligi Mistrzów 2001 r. :rydzyk:

Lukas Podolski - tu chyba nie ma co więcej pisać. Poldi odchodzi do swojej Kolonii, w zasadzie całe Monachium się z tego cieszy :)

Toni Kroos - tak jak pisałem wcześniej, cieszę się z jego wypozyczenia. Dobrze też, że idzie do klubu liczącego się w BL, a nie do jakiegoś słabeusza; na dodatek klub ten stawia na młodych piłkarzy. Miejmy nadzieję, że na tyle się tam rozwinie, by po powrocie za 1,5 roku liczyć się w walce o pierwszy sklad, a może nawet po prostu do niego wskoczyć :wink: Poza tym skonczy się wreszcie nagonka na Bayern, że marnuje czołowe niemieckie talenty na swojej ławce - ta uwaga odnosi się również do Poldiego. O Baumjohanna poki co chyba nikt płakać nie będzie :P

Pozostaje oczywiście jeszcze kilka znaków zapytania - wymienię tu Massimo Oddo (i w ogóle obsadę prawej strony obrony), Marka van Bommela (czy mimo transferu Tymoszczuka przedłuży kontrakt), Ze Roberto (miejmy nadzieję, że przedłuży kontrakt), Jose Sosę (oby jego wypożyczenie wreszcie doszło do skutku latem) i Landona Donovana (jeśli się sprawdzi, może zostać). Plus obsada bramki - Rensing musi sie bezwględnie wykazać w tej rundzie, inaczej zabraknie argumentów do obrony jego pozycji. Mocnym kandydatem na zastąpienie go byłby moim zdaniem Robert Enke - nie byłby drogi, bo kontrakt ma raptem do 2010 r., a jest świetnym bramkarzem. No i jeszcze znak zapytania co do dwóch zawodników, którym kończy się wypożyczenie - Mats Hummels w Borussii Dortmund (ciągle nie wiadomo, choć wydaje mi sie że tendencja idzie na sprzedaż) i Andreasa Goerlitza w KSC Karlsruhe (tu w ogóle nie wiadomo, sporo zależeć będzie od utrzymania KSC w 1 BL).

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 03 lut 2009, 15:10

Z ta świetnością Tymoszczuka to bym się tak nie rozpędzał :P . Dobry zawodnik na dobrą europejską ligę i tyle.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lut 2009, 15:44

gdyby trafił do Arsenalu w tym momencie, to bym się bardziej cieszył, niż z transferu Arshavina.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 lut 2009, 15:48

fieldy, ale Arsenal takich dziadków jak Tymo nie kupuje :lol:

Ja tam się bardzo cieszę z transferu Ukraińca. Za taką cenę (11 mln euro) to naprawdę okazja - oby tylko się sprawdził w zachodniej Europie :!:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 03 lut 2009, 17:21

fieldy napisał(a):gdyby trafił do Arsenalu w tym momencie, to bym się bardziej cieszył, niż z transferu Arshavina.

Nie żartuj :> . Wyobrażasz sobie Tymoszczuka grającego całą rundę na poziomie Essiena, Barry'ego, Carricka czy Alonso? Nie oszukujmy się, on nie byłby nam w stanie zaproponować wiele ponad to co daje Denilson czy Song. Jak już sprowadzać doświadczonego zawodnika to takiego, który wniesie wiele do drużyny i spokojnie pogra ze 4 sezony na najwyższym poziomie.

btw ad piłkarzy "ciągnących grę" (bez analogii do Tymoszczuka).
To tak jak z Piresem, za którym wielu płacze, wspominając ze Wenger wyprzedał najlepszych zawodników. Tylko że dzisiaj taki Pires rozegra dwa dobre mecze, wskoczy do składu na 5 spotkań a potem znowu musi usiąść na ławce, bo nie jest w stanie utrzymać tego poziomu. Dla porównania Giggs wypowiadał się jakiś czas temu, że jest w stanie rozegrać jeden mecz na najwyższym poziomie, a potem przez cały tydzień zdycha i nie ma siły żeby wystąpić w następnej kolejce. A wydaje się, że skoro grają to z ich formą powinno być tylko lepiej :] - bo grając regularnie jesteś w stanie utrzymać wysoki poziom.
A np Vieira? Więcej w szpitalu jak na boisku.
Zobacz - piłkarze w jakim wieku są uważani za najlepszych na świecie. W jakim wieku są gwiazdy Premiership. Zdecydowana większość dopiero za kilka lat osiągnie 30-stkę.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2009, 20:20 przez Logan, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 lut 2009, 17:34

Michał M pisze: Willy Sagnol - po komunikatach z ostatnich tygodni właściwie wszyscy czekali na oficjalne potwierdzenie zakończenia kariery przez Francuza. No i doczekaliśmy się wczoraj :( Przykre, że został zmuszony do zakończenia kariery własnie w taki sposób, jeszcze bardziej przykre, że to chyba naprawdę mu się odbiło na zdrowiu rownież w normalnym, codziennym życiu. Żegnamy więc ostatniego z triumfatorów Ligi Mistrzów 2001 r. :rydzyk:
Przede wszystkim żegnamy jednego z najlepszych bocznych obrońców ostatniej dekady, a juz na pewno najinteligentniej grającego. Wielka szkoda dla futbolu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 lut 2009, 18:01

Nie żartuj :> . Wyobrażasz sobie Tymoszczuka grającego całą rundę na poziomie Essiena, Barry'ego, Carricka czy Alonso? Nie oszukujmy się, on nie byłby nam w stanie zaproponować wiele ponad to co daje Denilson czy Song. Jak już sprowadzać doświadczonego zawodnika to takiego, który wniesie wiele do drużyny i spokojnie pogra ze 4 sezony na najwyższym poziomie.
porownywanie Tymoszczuka do Denilsona lub Songa to chyba jakis zart.Tymoszczuk jest bardzo dobry na swojej pozycji.od lat trzyma poziom.Denilson i Song musza jeszcze popracowac zeby osiagnac jego poziom.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”