Najbardziej Przereklamowani Pilkarze Swiata - Strona 9

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
pafs
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Przereklamowani !

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pafs » 24 lut 2005, 22:37

Jezeli chciałbym wymienic tu wszystkich przereklamowanych piłkarzy to nie zmiescił bym sie w tym okienku i pisałbym tydzień... Ale cóż niektórzy piłkarze są az tak medialni że nie skupiają sie na piłce.. Wielu młodych piłkarzy jest okrzyniętych talentami i przyszłymi gwiazdami zbyt wcześnie.. Chłopcy pod presją dobrych występów poprostu wypalają się.. Więc wnioskuję że medialność szkodzi karierze piłkarskiej... :D

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 28 lut 2005, 15:23

Moim zdaniem najbardziej przereklamowany jest Becks :!: Jak gral w MU nie bylo o nim tak glosno jak teraz jak jest w Madrycie... w MU gral rewelacyjnie a w Realu cieniuje

Wessal
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wessal » 28 lut 2005, 15:52

w00jtas pisze: Jak gral w MU nie bylo o nim tak glosno jak teraz jak jest w Madrycie... w MU gral rewelacyjnie a w Realu cieniuje
I to najprawdopodobniej jest przyczyną słabej postawy w Realu.
Podobnie jak większość uważam, że najbardziej przereklamowanym piłkarezm jest David Beckham. Nie lubię go nie tylko za to, że gra w Realu, ale właśnie że uważa się za jakiegoś mistrza. Jest zdecydowanie najbardziej przereklamowanym piłkarzem.
Prócz Beckhampa uważam, że baerdzo przereklamowani są m.in Ronaldo, Del Piero , Krzynówek :D

P.S: Z tym Krzynówkiem to oczywiście zartuje :P

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 28 lut 2005, 19:42

ja powiem tak co beckham umie to umie ale aktorem to z pilkarzy jest najlepszym :twisted:

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 28 lut 2005, 20:15

Ej, no jak nie każdy to co drugi post jest z nazwiskiem: Beckham, to już wie każdy.

Ale pamiętam tego mojego idola za czasów gry w ManU, i za ten gol z wolnego z Grecją na 2-2, co im dał awans do MŚ2002

Aż łezka mi sie w oku kręci....

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 28 lut 2005, 20:19

Dlaczego Beckham?A może Del Piero(chociaż ostatnio już strzela)?Chociaż nie mówię o żadnym, i wskazuję też Del Piero, jednak Beckham jeszcze jako taki poziom utrzymuje.

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 28 lut 2005, 20:20

ja nie mowie ze beckham to ciota bo potrafi bardzo wiele ale to ze jest przereklamowany niczego nie zmienia ale tak jest na pewno przereklamowany

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 28 lut 2005, 20:49

Niedawno mówili że Rooney jest przereklamowany i że tylko miał farta na Euro. Teraz chyba już udowodnił że tak nie jest :) Strzela w lidze na zawołanie i jak by nie było ma w tym sezonie strzelone najwięcej bramek dla MU. Chociaz pewnie dlatego że Ruud miał kontuzje.

Awatar użytkownika
mrc
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrc » 28 lut 2005, 21:25

Wszystkim krytykom Becksa (w sumie macie troche racji) polecam filmik o nim na Eurogolu. 10 minut rzutów wolnych w jego wykonaniu (i same gole :wink: )

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 28 lut 2005, 22:17

kompilacje z udanych akcji mozna zrobic prawie kazdego pilkarza i co z tego. ja widzialem wolne w wykonaniu ronaldinho, naprawde piekne, a w tym sezonie nic z wolnych nie ustrzelil.

beckham oczywiscie jest przereklamowany.
gerrard z liverpoolu rowniez (uzasadnienie w komentarzach dzisiejszych newsow).
ballack, lubuie go ale gdzie mu do effenberga
baros, byl, bo juz nie jest
walter samuel, tez byl a juz nie jest
guti, ten to jest dopiero przereklamowany
ronaldinho, kibicuje barcelonie, dlatego dam mu jeszcze troche czasu, moze nastepny sezon jeszcze, zanim go konkretnie zjade. nie gra zle, ale ponizej oczekiwan i zdecydowanie ponizej poziomu pilkarza za jakiego jest uwazany. dobrze, ze jest przereklamowany, w razie co, mozna za niego spora kase lyknac.
pires, nie potrafi wogule bronic, a bez pilki mu sie nie chce biegac

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 28 lut 2005, 23:18

zawdi pisze:kompilacje z udanych akcji mozna zrobic prawie kazdego pilkarza i co z tego. ja widzialem wolne w wykonaniu ronaldinho, naprawde piekne, a w tym sezonie nic z wolnych nie ustrzelil.

beckham oczywiscie jest przereklamowany.
gerrard z liverpoolu rowniez (uzasadnienie w komentarzach dzisiejszych newsow).
ballack, lubuie go ale gdzie mu do effenberga
baros, byl, bo juz nie jest
walter samuel, tez byl a juz nie jest
guti, ten to jest dopiero przereklamowany
ronaldinho, kibicuje barcelonie, dlatego dam mu jeszcze troche czasu, moze nastepny sezon jeszcze, zanim go konkretnie zjade. nie gra zle, ale ponizej oczekiwan i zdecydowanie ponizej poziomu pilkarza za jakiego jest uwazany. dobrze, ze jest przereklamowany, w razie co, mozna za niego spora kase lyknac.
pires, nie potrafi wogule bronic, a bez pilki mu sie nie chce biegac
No to ja się pozwolę nie zgodzić z tobą w wielu sprawach.

Beckham - o.k.

Gerrard to drewno, ale dobre drewno. Polecam oglądanie meczów Premiership na Canal+ - ma świetny strzał, dobre podanie i jest dobry w odbiorze. Nikt nie robi z niego nowego Maradony, więc przereklamowany nie jest.

Ballack - można go uznać za przereklamowanego, jeśli Kołtoń uważa go za najlepszego pomocnika świata, bo owym nie jest. Ale to, że jest Niemcem, nie znaczy, że jest drewnem i jest słaby. Grał świetnie w Bayerze Leverkusen, ma kapitalny strzał, niezłe podanie i jest bardzo pożyteczny. Jeśli nawet uważasz go i Gerrarda jako przereklamowanych to przyznaj, że obu chętnie zobaczyłbyś w Barçy na pozycji DM.

Baros - bardzo szybki, dobry napastnik, lubiłem go już przed Euro, gdzie błyszczał na tle zmęczonych gwiazd, rzeczywiście zbyt szybko jednak z niego zrobili gwiazdę, ale talent ma duży.

Samuel - o.k.

Guti - o.k.

Pires - nie wiem jak twoim zdaniem przereklamowany może być mistrz Świata i Europy ze wspaniałym rekordem w barwach Arsenalu, do tego mimo wieku jednego z najlepszych strzelców Premiership (!) pomimo tego, że jest lewym pomocnikiem, a w Arsenalu jest często rezerwowym. Zresztą nikt nigdy szczególnie go nie wielbił, więc szybciej powinien być wśród 'niedocenianych' niż 'przereklamowanych'.

Z Ronaldinho to już mnie zupełnie zawiodłeś.... Idź na stronę Barcelony i napisz, że najlepszy piłkarz świata jest przereklamowany i powinni go sprzedać. Barça dawno nie miała tak fenomenalnego piłkarza, który zachwycałby swoimi zagraniami (może jedynie Romario, bo Rivo zachwycał czym innym). To, że ostatnio jest w słabej formie (a i tak na tle innych się wyróżnia), nie znaczy, że mamy mu mówić fuera... Gdy jest w formie, to obecnie najlepszy piłkarz, a przecież każdy najlepszy piłkarz musi być trochę 'cukrowany' przez prasę i przereklamowany. Sezon temu grał po prostu fenomenalnie, w tym słabiej, co jest też spowodowane tym, że w poprzednim sezonie w Barçy był on w zasadzie jedynym liderem, a teraz jest ich wielu. Zresztą wszyscy przyzwyczaili się, że każde jego zagranie i każdy jego mecz musi być udany. Nic bardziej mylnego. To tylko człowiek.

p.s. Na przyszłość radzę się trochę zastanowić zanim wypisywać różne rzeczy. Fuera Ronni, Kluivert wracaj :shock: :o

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 lut 2005, 23:40

Tymon tak sobie właśnie patrze, że akurat 3 piłkarzy Realu są dla Ciebie przereklamowani, a reszte bronisz. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie Twój herb na avatarze.

No dobra, ale przejdzmy do sedna sprawy. Mam tu na myśli Twoją wypowiedz w sprawie piłkarzy. Co do Piresa to faktycznie Zawdi nie miał racji bo jest to piłkarz nietuzinkowy, praktycznie nigdy nie wychwalany i grający naprawde dobrą piłkę. Nieraz już pokazał, że zasługuje na grę w Arsenalu i, że jest ich kluczowym piłkarzem.

Co do Ballacka to z Twoimi słowami się nie zgodzę. Nie jest on dobrym piłkarzem (chyba, że w Niemczech). Na tle Europy nie wyróżnia się niczym, a w Bayernie swą grą nie zachwyca. Zgodzę się, że w Bayerze grał znakomicie i tam powinien zostać. Ballack jest wywyższany przez kibiców Bayernu i przez komentatorów Polsatu Sport (wiadomo o kogo chodzi ;) ). W reprezentacji jest w ogóle niepotrzebny chociaż fakt, że po ostatnich MŚ cała drużyna jest do wymiany bo się chyba zmęczyli. No, ale cóż taka jest piłka i każdy ma swoje zdanie.

Jeszcze chciałem powiedzieć cos o Samuelu. Ten piłkarz jest przereklamowany tylko dlatego, że przeszedł do Realu bo pod żadnym innym względem nie można go tak nazwać. Gdy grał w Romie był mniej znany, a grał doskonale. Jak przeszedł do Hiszpanii gra beznadziejnie i psuje tylko grę "Królewskich". Wydaje mi się, że to nie jest dla niego odpowiedni klimat i powinien powrócić do Włoch gdzie gra mu się naprawdę dobrze.

O Ronaldinho nie będę wspominał bo dla mnie jest on bardzo wartościowym piłkarzem Barcy i napewno nie jeden klub zazdrości katalończykom tego piłkarza. Parę razy ratował Barce m.in. przed takimi klubami jak Milan, ale fakt wolał bym żeby media się od niego nieco odsunęły bo Beckham też był kiedyś znakomity. Za bardzo szukają sensacji wokół piłkarzy no i teraz niestety wypadło na Ronniego. Wystarczy wziąść za przykład Freddy'ego Adu. Media wykreowały go na gwiazdę, a dodatkowe miliony z gry i reklam odbiły mu zupełnie dlatego przykładem Adu można ostrzec innych piłkarzy przed medialnym piekłem :twisted:

Jeśli chodzi o Beckhama i Gutiego to wypowiadałem się o nich wiele razy i nie bedę się powtarzał.

Pozdro!!

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 01 mar 2005, 0:10

gerrard. nikt nie chce zrobic z niego maradony i ok. ale i tak uwazam ze jest przereklamowany. zawodzi w najwazniejszych meczach, co dyskredytuje go jako kapitana. nie twierdze ze jest cienki, tylko, ze jest uwazany za lepszego niz jest w rzeczywistosci. w tym sezonie liverpool gral lepiej bez niego niz z nim! na tle xabiego alonso, ktory nie jest kreowany na wielka gwiazde, prezentuje sie nienajlepiej. a jego tekst, ze liverpool nie powinien liczyc na wygranie ligi mistrzow?!?! co z niego za kapitan?!?! pomijajac to ze jest przereklamowany, liverpoolowi wyjdzie na dobre rozstanie z nim.

ballack. nie jest slaby. jest kreowany na nastepce effenberga, a nim nie jest i juz chyba nie bedzie. chetnie bym zobaczyl obydwu na tej pozycji w barcy, bo to dobrzy pilkarze, ale nie az tak jak sie ich postrzega i stanowczo za drodzy jak na swoja rzeczywista wartosc.. wolalbym ballacka od gerrarda.

baros. talent ma duzy. byl kreowany na jednego z najlepszych napastnikow swiata, ale to nie wypalilo. pisalem ze byl przereklamowany, juz nie jest.

z piresem moze faktycznie sie zapedzilem. nie mozna mowic o przereklamowaniu u pilkarza juz majacego swoje lata i z takimi osiagnieciami. przereklamowany moze nie jest, ale przestal sie chyba przykladac. nie broni i nie bardzo chce mu sie grac bez pilki

ronaldinho w zeszlym sezonie mial naprawde fenomenalna forme, ale w tym nie. zastanawiam sie ktory sezon jest wyjatkiem, oby ten. nie chce mu mowic fuera, dam mu jeszcze nastepny sezon :D , pozbywanie sie go po jednym slabszym sezonie byloby glupie. dawno tej formy nie mial, momentami irytuje mnie jego gra. czesto niepotrzebnie zwalnia akcje i traci pilke, o tym ze nie angazuje sie w obrone nie wspomne, bo to pewnie pomysl rijkaarda. takze nie chodzi mi o to, ze jest mniej widoczny jego geniusz na tle innych geniuszy, tylko o to, ze na tle innych gra przecietnie. lepiej gra xavi, deco, eto'o (z ofensywnych graczy, bo ciezko porownac ronniego do puyola)

tez bym chcial by kluivert wrocil, ale ronni nie musi odchodzic :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 mar 2005, 9:48

Sam temat trochę mnie odstraszył w pierwszym momencie bo przecież takich przereklamowanych piłkarzy to można wymienić całkiem sporo. Widzę jednak, że pojawiła się jakaś dyskusja dotycząca kilku zawodników i chętnie wypowiem się na ten temat.
Beckham :arrow: Zdecydowanie przereklamowany. Był świetnym piłkarzem dopóki nie opuścił Manchesteru. W Realu wybrał już zdecydowanie rolę gwiazdora. Teraz lepiej prezentuje się na wybiegach i przed lustrem układająć żel na włosach niż na boisku.
Gerrard :arrow: Bardzo dobry piłkarz ale oczekiwania są chyba jeszcze większe. Może jest trochę przereklamowany ale według mnie jest sporo zawodników którzy bardziej zasługują na to miano.
Ballack :arrow: Podobnie jak Gerrard. Niby bardzo dobry zawodnik ale nie aż tak dobry jak się mówi.
Baros :arrow: Po EURO okrzyknięty gwiazdą ale to była tylko przejściowa forma. Obecnie zdarzają mu się bardzo dobre mecze ale częściej gra na tylko przyzwoitym poziomie. Przereklamowany
Walter Samuel :arrow: W Romie był świetny i wydawało mi się, że Real dokonał dobrego zakupu ale widać, że w Madrycie nie gra już tak dobrze. Nie wiem czy przereklamowany czy po prostu tak działa na zawodników Real Madryt.
Guti :arrow: Żaden z niego wybitny zawodnik chociaż potrafi grać nieźle i w innym klubie niż Real pewnie odgrywałby większą rolę. Zdecydowanie za mało medialny jak na Real :wink: :twisted:
Ronaldinho :arrow: Jako kibic Barcelony chyba nie będe w stanie powiedzieć, że Ronni jest przereklamowany :) Podzielam natomiast zdanie, że nie zawsze gra tak jak się od niego wymaga. Zdarzają mu się słabsze mecze ale w tym sezonie nie musi już grać tak kapitalnie bo kadra jest szersza i w drużynie jest wielu bardzo dobrych zawodników. Uważam, że nie jest przereklamowany bo jednak w prawie każdym meczu potrafi błysnąć chociaż na chwilę a często jest kluczową postacią.
Pires :arrow: To już raczej końcówka kariery tego zawodnika i nie powiedziałbym patrzać jak grał do tej pory, że jest przereklamowany. Jeszcze do niedawna każda akcja Arsenalu czy reprezentacji Francji kojarzyła mi się z rajdami Piresa. Dziś to już nie ten sam zawodnik ale nie możemy oczekiwać, że do końca kariery będzie grał tak świetnie.

Kilku zawodników dodam od siebie.
Cristiano Ronaldo :arrow: Jego gra na EURO podobała mi się niesamowicie ale na dzień dzisiejszy jest przereklamowany. CHłopak jest jeszcze nie ułożony a swoje umiejętności może w pełni pokazać tylko na słabszym przeciwniku. Nie mówię, że gra źle ale nie tak dobrze jak się o nim mówi. Ma chłopak niewątpliwie wielki talent i liczę, że za kilka sezonów będzie wspaniałym zawodnikiem.
Fernando Torres :arrow: Troszkę podobna sytuacja jak u poprzednika. Talent olbrzymi ale jeszcze nie jest na tyle dobry aby w każdym meczu pokazywać swoją klasę. Może kiedy przejdzie do lepszego klubu coś się zmieni. Jak narazie przereklamowany.
Petr Cech :arrow: W tym momencie jestem pewny, że jest to zawodnik przereklamowany. Nie trudno mieć tak wspaniałe wyniki jeśli chodzi o puszczone bramki itd. skoro drużyna ma kapitalną obronę i przede wszystkim gra tak aby gola nie stracić. Tacy bramkarze jak Buffon czy Dida są dużo lepsi. Nawet Victor Valdes kiedy już nabierze doświadczenia i przestanie popełniać głupie błędy będzie bramkarzem lepszym. Ciekaw jestem jak broniłby Cech grając w innej drużynie.

To narazie tyle. Jak sobie kogoś przypomnę to pewnie dopisze :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 mar 2005, 13:27

Praktycznie kazdy wymienia Beckhama. Wiec dodam od siebie , ze przereklamowany jest takze (mimo iz dobrze gra) Rooney. Ma dopiero 19 lat , a juz mowi o sobie wielka gwiazda

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”