Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 505

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 04 lut 2009, 0:05

Nic z tego, bo Robina nikt nie wygryzie. Jak jest zdrowy - ma miejsce z urzędu. Mówiłem przed sezonem, że nie warto się go pozbywać, bo gdy się nie leczy to jest zajebisty piłkarz. Kontuzje go póki co szczęśliwie omijają i jest w tej chwili zdecydowanie najlepszym graczem [choć o to raczej nie trudno w obecnej sytuacji].

W styczniu Robin ma na sumieniu [asysty i trafienia] wszystkie bramki dla Arsenalu, we wszystkich rozgrywkach.
Jak już ma kogoś wygryźć Arshavin to prędzej Eboue Na stronce napisali, że jest pomocnikiem, więc pewnie za napastnika będzie rzadziej robił. Ale to się jeszcze okaże.
Nie chce krakac ,ale wszyscy wiedza ze Robin jednak moze sie polamac i wtedy Arshavin , po czesci moze go zastapic. Z tego co wiem moze grac rowniez w napadzie , wiec moze wykorzysta slaba forme waszych napadziorow i Bedzie dwojka duzy maly cos ala Rasiak - Sikora :lol: niczym Adebayor i Eduardo .

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 lut 2009, 9:26

myhalek_acm pisze:Nie chce krakac ,ale wszyscy wiedza ze Robin jednak moze sie polamac i wtedy Arshavin , po czesci moze go zastapic.
Bardzo w to wątpię. Arshavin został sprowadzony ponieważ mamy dość duże problemy w pomocy i właśnie jako pomocnik będzie grał. Jeśli (odpukać) Robinowi coś by się stało to mamy Nicklasa ( :roll: ) i Carlosa. Do zdrowia powoli wraca Dudu i już za jakiś czas powinien być gotowy do gry w pierwszym składzie. Jeszcze niech Ade wróci do formy strzeleckiej z poprzedniego sezonu i o atak nie będę się martwił :wink:

Zresztą nie ma co spekulować. Jak coś się wydarzy to wtedy będziemy się martwić.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 04 lut 2009, 11:18

myhalek_acm pisze:Z tego co wiem moze grac rowniez w napadzie
Raczej również w pomocy, bo w Zenicie najczęściej grał jako cofnięty napastnik.
No ale Wenger widzi w nim gracza drugiej linii. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mi się najbardziej mój scenariusz podoba.
:D

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 04 lut 2009, 12:36

Nie ma co się łudzić, będzie grał w pomocy. Ade, RvP, Dudu, Nicklas, Vela, w ataku może grac tez Theo. Jest jeszcze Simpson który ostatnio strzelił swoja pierwsza bramke w PL :jupi:

Ja jestem ciekawy czy Andrey wytrzyma kondycyjnie w tej pomocy. Oby tak.

Obstawiam, że pomoc najbliższych meczach będzie wyglądać tak:

Arshavin-Nasri-Song/Denilson-Eboue albo Nasri-Song-Denilson-Arshavin

10 pisze:Arszawin jest wasz i mi to pasuje. Jeszcze bardziej pasowałoby mi, jakby sprawy tak się potoczyły, że Rusek wygrzie Robina, a po tego z konkretną ofertą zgłoszą się działacze Juve. Byłbym w ogóle happy.
:jupi:
Ja słyszałem że my mamy latem z Juve zrobić mała wymianę :P. Podobno Ranieri jest wielkim fanem gry Gallasa - to od czasów kiedy pracowali razem w Chelsea. Dlatego opcja jest taka: Gallas + kasa za Chielliniego 8)
Nawet nie wiesz jaki ja byłbym wtedy happy :D

A Robina oczywiście nikt nie wygryzie, nawet nie jest w stanie. To obecnie jedna z naszych największych gwiazd, etatowy gracz swojej repry. Wkrótce on i Walcott mają podpisać nowe długoterminowe kontrakty. :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lut 2009, 13:13

Logan pisze:Dlatego opcja jest taka: Gallas + kasa za Chielliniego
:lol:

Nie trzeba być nawet fanem Juve ani regularnym obserwatorem Serie A, aby się zdrowo uśmiać. Już widzę jak Juventus strzela sobie w stopę oddając młodego a już bardzo dobrego Chielliniego w zamian za siano i Gallasa. No i oczywiście Giorgio chętnie zamieni Juve na Arsenal.

Dla mnie science-fiction.

Robin van Persie jest bardzo dobrym piłkarzem, ale kontuzje nieco stopują mu karierę.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 lut 2009, 14:41

Ban.
Na początku myślałem, że piszesz, że mamy jeszcze dopłacać. (sesja :roll: ) :lol:
Z tego co widzę, to jednak jest o dopłacie za Giorgio, więc nie wygląda to tak kabaretowo.
Tak czy inaczej ciekawi mnie ile Arsenal miałby dopłacić. Obawiam się, że Wenger takich pieniędzy nie wydaje.

Kurde jakaś dyskusja w temacie ligi angielskiej, do której można się dołączyć :P

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 04 lut 2009, 15:19

Ja słyszałem że my mamy latem z Juve zrobić mała wymianę . Podobno Ranieri jest wielkim fanem gry Gallasa - to od czasów kiedy pracowali razem w Chelsea. Dlatego opcja jest taka: Gallas + kasa za Chielliniego
Nawet nie wiesz jaki ja byłbym wtedy happy
Do tego czasu Ranieriego moze juz nie byc. Kibice by go zabili i powiesili za jaja razem z Secco gdyby cos takeigo zrobili :lol:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 04 lut 2009, 16:59

Van Persie i Juventus :lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 lut 2009, 17:07

To nie Ty pisałeś na stronie głównej, że cena na transfermakt oddaje rzeczywistą wartość zawodnika? Więc idąc Twoim tokiem myślenia zapłacimy za niego 20 milionów i możecie to przyjąć jako dobry gest z naszej strony. :mrgreen:

PS. Chiellini i Arsenal :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lut 2009, 17:11

Już widzę jak płacicie 20 mln za piłkarza ze szkła :lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 lut 2009, 17:17

Daliśmy 10 za 30-letniego człowieka ze szkła to możemy dać 20 za 25-letniego człowieka ze szkła. :lol:

A jego delikatność może mu pomóc w integracji z nowymi kolegami w klinice klubowej, bo nasi lubią tam spędzać czas ostatnio. Kto wie, może jakaś męska przyjaźń by się narodziła?

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 04 lut 2009, 17:50

Mentor pisze:
:lol:

Nie trzeba być nawet fanem Juve ani regularnym obserwatorem Serie A, aby się zdrowo uśmiać. Już widzę jak Juventus strzela sobie w stopę oddając młodego a już bardzo dobrego Chielliniego w zamian za siano i Gallasa. No i oczywiście Giorgio chętnie zamieni Juve na Arsenal.

Dla mnie science-fiction.
Dla mnie również. Juve po starej historii z Titim drugiej stopy sobie nie przestrzeli.
Natomiast twierdzenia o tym że którykolwiek z graczy Arsenalu mógłby wygryźć Robina ze składu, a ten w rezultacie odejść i to właśnie do Juventusu to też niezła klasyka tego gatunku.
A Włosi oferty to mogą sobie składać - będzie tak jak z tymi za Toure od City. Szejk dawał za niego ponad 10 baniek a mimo tego zarząd odmówił. 20 mln za van Persiego to przy cenie za Iworczyka jakiś żart.

ps mając świadomość tego co napisałem wyżej wspomnę, że Chielliniego wycenia się podobno na 15 mln funtów (tyle ile daliśmy za Arszawina). Gallas to jakieś 5 mln funtów. William + 10 = Giorgio :P

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 lut 2009, 18:28

M.City (zanim przejęły go Araby) dawał 20 milionów jak jeszcze Chiellini grał na lewej obronie i był ,,młodym, zdolnym" itd itp. Wnioski wyciągnij sam.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 04 lut 2009, 18:52

maciek_88 pisze:M.City (zanim przejęły go Araby) dawał 20 milionów jak jeszcze Chiellini grał na lewej obronie i był ,,młodym, zdolnym" itd itp. Wnioski wyciągnij sam.
I ponad 100 za Kake, więc wnioski wyciągnij sam 8)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 lut 2009, 19:01

Hanni pisze:
maciek_88 pisze:M.City (zanim przejęły go Araby) dawał 20 milionów jak jeszcze Chiellini grał na lewej obronie i był ,,młodym, zdolnym" itd itp. Wnioski wyciągnij sam.
I ponad 100 za Kake, więc wnioski wyciągnij sam 8)
Pogrubiłem dość istotną część mojej wypowiedzi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”