Kolejna afera korupcyjna - Strona 31

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Kolejna afera korupcyjna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 lut 2009, 15:52

Co do karnych to Wilmore upieraj sie dalej. Fakt ze Wisla miala w sezonie prawie 2 razy wiecej karnych od Legii ale to nic nie znaczy dla niego. A wolne to rzeczywiscie takie okazje ze pewnie gdyby Wisla je wtedy miala to Lige Mistrzow by zdobyla :lol:

Byla taki sezon mistrzowski dla Wisly ze miala 12 karnych a Legia 5 i jakos nikt im nie wypomina ze kupila mistrza.

Czasem Wilmore popatrz na swoje podworko- Krakow, Mediolan a potem oskarzaj innych.

PS: Nie bede bronil Legii przed korupcja ale bede ja stawial na rowni z Wisla.

PS 2: jezeli chcesz jakies domysly to pomysl ze sukcesy Wisly zaczynaja sie od wielkiej kasy Cupiala, ktora latwo mozna bylo przekupic sedziow itd. Tym tropem tez mozna isc nie sadzisz?( Ps;2 tylko dla Wilmora wiec Piwus prosze cie nie odpowiadaj)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 lut 2009, 17:26

Ręce opadają. Polska piłka powinna zostać poddana kwarantnnie.

Najlepsze są jednak wasze wywody na temat każdego rzutu karnego czy wolnego. Jest się z czego pośmiać. Przyjemnego taplania się w błocie :*

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8633
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lut 2009, 17:45

Wilmore pisze:A już kartkę dla Wasilewskiego w meczu przed spotkaniem z Legią za wiązanie buta wspomina się przy byle okazji
Yyyyy, a nie ma tego w przepisach, ze jak się chce poprawić/zdjąc obuwie, nalezy opuscic boisko :?: Pytam z ciekawosci, acz wydaje mi sie, ze slyszalem o czyms takim :wink:
Bienias pisze:Czasem Wilmore popatrz na swoje podworko-
No co Ty, jego podwórko jest czyste. Berlusconi to aniołek, a Cupiał nigdy nie rozmawiał nawet z sędziami :rotfl:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 04 lut 2009, 18:38

- Wisła jest jedyną polską drużyną, w której, podczas całego tego skandalu, ani jeden z działaczy nie został aresztowany czy choćby zawieszony. Właściciel klubu wiedział o toczących się postępowaniach. Kiedy zadałem pytanie jego przedstawicielowi dlaczego takiemu a takiemu sędziemu nie podano nawet szklanki wody, odpowiedział mi: „Szef nie pozwala, żeby mu cokolwiek wręczono”. A sam widziałem jak sędziowie przekręcali mecze. Sędzia, który dyktował karne przeciwko mojej drużynie, został aresztowany juz po moim wyjeździe z Polski - wyjaśnia Dan Petrescu, przeciwko któremu karnego w lidze odgwizdał tylko Grzegorz G. "Dodajmy, że miało to miejsce w spotkaniu Lech Poznań - Wisła Kraków, które zostało rozegrane 8 kwietnia 2006 roku. Kolejorz wygrał ten mecz 2:1 po bramce zdobytej z karnego w 81. minucie przez Mariusza Mowlika.

http://wislakrakow.com/www/showarticle. ... t=petrescu

Pozdro.
cloner pisze: No co Ty, jego podwórko jest czyste. Berlusconi to aniołek, a Cupiał nigdy nie rozmawiał nawet z sędziami :rotfl:
A Bytom czysty? Patrz podobnie jak kolega napisał, na swoje podwórko.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lut 2009, 18:46

paku pisze:A Bytom czysty?
Od kilku dobrych lat - tak.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 lut 2009, 19:02

Paku po co dajesz wypowiedzi Dana? On jest wyrocznia i wie najlepiej? Poza tym sama wypowiedz jest klamliwa. Wystarczy przeczytac ktorys z wyzej przeze mnie napisanych postow.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lut 2009, 23:18

Bienias pisze: Byla taki sezon mistrzowski dla Wisly ze miala 12 karnych a Legia 5 i jakos nikt im nie wypomina ze kupila mistrza.
Pewnie. Może wtedy kupiła. Różnica jest jedna - piłkarz rywali przebiegł obok napastnika Legii i był karny. Obrońca rywali staranował Frankowskiego i był karny.
Widzisz różnicę?
Możliwe, że Wisła kupowała mecze na tyle grzecznie, że nikt tego nie zauważył, a później nikt się nie odzywał i nie kablował. Tyle że Legia kupowała mecze, po nich wszyscy widzieli, kilku wiedziało... To inna sytuacja. Karne, wolne z kosmosu... Jak mówiłem - jeśli nikt za to nie beknie, to będzie dopiero skandal.
PS: Nie bede bronil Legii przed korupcja ale bede ja stawial na rowni z Wisla.
I znowu - przy mnie przynajmniej nikt nigdy Wisły nie oskarżał o nic. W przypadku Legii i kilku(nastu) bramek tamtej wiosny - "cała Polska widziała." Czekałem tylko na sequel piłkarskiego pokera na podstawie tamtych spotkań.
Wdowczyk już siedzi. Nie mam wątpliwości, że jeśli jego cała dotychczasowa kariera opierała się na kupowaniu, to i w Legii kupował - tyle szczęścia to nikt nie miał, żeby dostawać takie prezenty co mecz.
PS 2: jezeli chcesz jakies domysly to pomysl ze sukcesy Wisly zaczynaja sie od wielkiej kasy Cupiala, ktora latwo mozna bylo przekupic sedziow itd. Tym tropem tez mozna isc nie sadzisz?
[/quote]
Polecam Ci porozmawiać z jakimkolwiek sędzią - w całej Polsce arbitrzy jakiś czas temu witani byli chlebem, solą, wódeczką, kolacyjką... W całej Polsce się słyszało takie historie - poza Legią do 2005 roku i Wisłą.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 04 lut 2009, 23:38

cloner pisze:
paku pisze:A Bytom czysty?
Od kilku dobrych lat - tak.

Po czym to wnioskujesz? Z powodu ciszy na temat Polonii czy braku wiedzy? Czysta ciekawość :think:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 lut 2009, 0:16

Wilmore tak karny z Polonia byl z dupy ale reszta to twoje domysly.(swoja droga sedzia powinien w tym meczu dac jak dobrze pamietam czerwo dla Stokowca(w kazdym razie polonisty)?) Co gdyby ....... mozemy tak do usranej smierci dyskutowac a dowodow nie ma. Jak chcesz to takie same domysly jak ty moge kierowac w strone Wisly. Poczekaj na Ryska C.

PS: A cala Polska widziala Warszawa nie zapomniala po VIII nie kradnij. ;) Wisla tez byla zamieszana wtedy wiec nie zapominaj o tym
PS 2: Tak z historii. kiedys byla spolka zeby Legie sposcic z ligi. Jakos nikogo nie ukarano a Legia ledwo sie uratowala. "jeśli nikt za to nie beknie, to będzie dopiero skandal.:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 lut 2009, 1:03

Śmieszy mnie dysku "Legia czy Wisła" bo w tym momencie nie ma podstaw, by przypuszczać, ze którakolwiek. Jeszcze bardziej śmieszą mnie notoryczne pretensje do Wisły o rok 93, osoby, która kibicuje Legii, kiedy Wisła była jedynym poszkodowanym tego przekrętu. Legii odebrano ukradzione mistrzostwo, o co ciągle mają żal. Tymczasem Wisła jako jedyny klub przeprowadziła wewnętrzne dochodzenie, wyrzuciła sprzedawczyków, tym samym spuszczając się do drugiej ligi, bo była po tym zbyt słaba sportowo by się utrzymać. Kibice Wisły zmieszali swoich piłkarzy z błotem po tym meczu, kibice Legii do dziś nie widzą problemu (cała Polska widziała? co widziała?) i dalej liczą sobie to mistrzostwo. Więc jakie moralne prawo ma legionista wypominać Wiśle 93 rok?
cloner pisze:Cupiał nigdy nie rozmawiał nawet z sędziami :rotfl:
Szczerze, nie rozumiem żartu. Cupiał rozmawiał z sędziami?

W kwestii Piotra R. to podoba mi się jak kibice stoją za nim. W każdym normalnym środowisku gdyby okazało się, że piłkarz sprzedał swój klub zniszczono by go. W Poznaniu jest dalej symbolem, zresztą jeszcze nie ma wyroku, więc nie przesądzajmy, a nawet jeśli, to nie mieli pieniędzy i nie jego wina. Kij z tym, że się w międzyczasie przyznał, poczekajmy na wyrok sądu :lol:. W Poznaniu straszny deficyt na idoli, skoro nawet obcięcie człowiekowi większości nazwiska nie przeszkadza jakoś szczególnie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lut 2009, 9:44

Fishbone pisze:Po czym to wnioskujesz? Z powodu ciszy na temat Polonii czy braku wiedzy? Czysta ciekawość :think:
Ani jedno, ani drugie. Jak czysta ciekawosc, to odpowiem :P

Jestem rzecznikiem Stowarzyszenia Kibiców Polonii Bytom, tworzę serwis Olimpijska2.pl, studiuje kierunek związany z dziennikarstwem. Przebywam w siedzibie klubu bardzo często, wchodzę kiedy chcę, wiem wszystko, co się dzieje w klubie i wokół niego. Bądź oto spokojny. I wiem, że od chwili gry w III lidze, tj. sezonów 2001/02 - 2002-/03, korupcji w naszym klubie nie było. Co najwyżej to nasz zespół był przekręcany :wink:

Coś jeszcze :?:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 lut 2009, 9:58

Cloner tak z czystej ciekawosci kto was wg Ciebie przekrecal?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lut 2009, 10:09

Bienias pisze:kto was wg Ciebie przekrecal?
Napisalem "najwyżej", ale pewnym tego nie jestem. Aczkolwiek czasy III ligi, to ciężkie czasy :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lut 2009, 10:26

Pytanie z innej beczki [skoro już mamy tu rzecznika :D]
myślisz, że jak ktoś sprzeda/kupi mecz to poleci pochwalić się rzecznikowi ? :lol:

co do piwusa, prawdą jest że w Poznaniu tych idoli nie ma na pęczki. Reiss jest Bogiem dla wielu, więc trudno się spodziewać by nagle zaczęli po nim jeździć - choć oczywiście nie wszyscy stoją za nim murem.
Wszystko zależy od człowieka.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lut 2009, 12:11

fieldy pisze:myślisz, że jak ktoś sprzeda/kupi mecz to poleci pochwalić się rzecznikowi ?
Nie. Więcej pisać nie będe, bo i tak nie uwierzycie. Owocnej dyskusji nt. korupcji w innych klubach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”