Widzew Łódź (zbiorczy) - Strona 29

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
thomasd79
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: thomasd79 » 07 lut 2009, 13:03

Zapraszam na Allego,mam fajny szalik imienny dla kibica o imieniu Tomek :-)

http://www.allegro.pl/item542326139_sza ... idzew.html

Zapraszam na licytacje,naprawde warto!!!Tego nie ma w sklepach!!!

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8411

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 10 lut 2009, 22:24

Wszystko wskazuje na to, że Widzew zasili Jarosław Bieniuk, o czym informują media. Informacja nie jest jeszcze oficjalna, ale transfer jest bardzo bliski realizacji. Ciekawe posunięcie działaczy łódzkiego klubu, choć dla mnie to transfer niespodzianka, gdyż Bieniuka od dawna w akcji nie widziałem. Zapewne bardzo pomógł przy transferze Janosik, który zawodnika zna bardzo dobrze z Amiki i reprezentacji. Obecne wzmocnienia Łodzian prezentują się ciekawie, ale są to piłkarze, co do których nie można być pewnym. Liczę jednak, że Widzew będzie bardzo mocny na wiosnę, a potencjał drużyny zostanie w pełni wykorzystany.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1558
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 11 lut 2009, 14:14

Transfer potwierdzony. Bieniuk podpisał kontrakt na 3 lata.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 01 maja 2009, 21:53

Widzew w końcu wygrał efektownie. Łodzianie rozgromili Podbeskidzie Bielsko-Biała 3:0. Podopieczni Pawła Janasa tuż przed przerwą objęli prowadzenie po golu Mindaugasa Panki. W drugiej połowie dwa razy do siatki rywala trafił Przemysław Oziębała. Wynik robi niezłe wrażenie - 3:0 z kandydatem do awansu jakim są Gorole na pewno cieszy. Osamotniony i zazwyczaj nieskuteczny Przemek Oziębała zdobył dzisiaj dwie bramki. Jak widać, bez Marcina Robaka również potrafimy grać skutecznie, a może i nawet skuteczniej? ;)
Po raz kolejny było jednak sporo niecelnych podań i głupich strat. Wystarczyło parę razy zagrać z pierwszej i efekt widzimy. Warto odnotować świetną grę w defensywie mimo absencji Ugochukwu Ukaha. Jarosław Bieniuk zagrał świetny mecz.

Masłowski pojawił się na boisku w 86 minucie i otrzymał dwie żółte kartki. Pogratulować ;)

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 01 maja 2009, 22:38

Mindaugas Panka był w zeszłym sezonie, a także i czasem w tym krytykowany, uznawany za zawodnika słabego, lecz moim zdaniem ma papiery na granie. Pomimo tego, że jest pomocnikiem znowu zdobył bramkę, co może cieszyć. Oziębała? Z chłopaka z pewnością coś będzie. Potrafi zaskakiwać, a z czasem będzie coraz lepszy. Cieszy wysokie zwycięstwo mimo absencji superstrzelca z Miasta Włókniarzy, Marcina Robaka.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 01 maja 2009, 22:45

TSP niestety gra bardzo słabiutko na wyjazdach, a w starciach z czolowymi drużynami I ligi nie istnieje. Miałem nieprzyjemność oglądać drugą połowe spotkania z Flotą Świnoujcie, byłem przerażony tym co zobaczyłem. Zero kreatywności w ataku, błędy w obronie - IMO to drużyna znacznie za słaba na Ekstraklasę. Trochę więcej kasy jednak trzeba wpompować.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 01 maja 2009, 22:54

Vianuch masz rację. Spodziewałem się zaciętego pojedynku, wręcz przed meczem bałem się o wynik. Nieobecność Robaka, Matusiaka, Ukaha i Brozia bardzo martwiła, dodać do tego jeszcze kiepską formę Widzewa i nieobliczalność Podbeskidzia i wynik mógł być na prawdę różny. Widać jak na dłoni, że jak nie ma Robaka, to chłopaki wreszcie zajarzyli, że można piłkę zagrać do kogoś innego i poklepać z kolegą z drużyny. Teraz jeszcze muszą zrozumieć, że jak Robak będzie grał to również można troszkę inaczej pokombinować. Wracając do czerwonej dla Masłowskiego – to szok, co sędzia odwalił. Bramkarz wycina go w 11, łapie się za głowę sądząc, że zaraz zobaczy czerwień i sędzia podyktuje karnego a tu niespodzianka. Teraz działacze na podstawie zapisu telewizyjnego powinni się odwołać i sądzę, że sprawa jest wygrana.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 maja 2009, 23:36

Tomasz. pisze:Oziębała? Z chłopaka z pewnością coś będzie. Potrafi zaskakiwać, a z czasem będzie coraz lepszy.
Oj tak. Zaskoczyć to on potrafi. Zwłaszcza jak nagle przychodzi do klubu, oddaje sprzęt i mówi, że odchodzi do innej drużyny. Ot tak sobie bez żadnych wcześniejszych ustaleń.

marrecki14
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 05 maja 2009, 19:29

Nie ma co marudzić. Widzew jest przecież na dobrej drodze do Ekstraklasy, a wygrana z Podbeskidziem da mu takę komfort psychiczny. Poza tym Janas widzi, że nie jest różowo i chce to zmieniać. "Nie pogodziłem się, z tym że będziemy grać przeciętnie, byle tylko awansować. Musimy prezentować się o wiele lepiej i wcale nie dlatego, że wymagają tego szefowie. Obecny styl po prostu mnie nie zadowala." Niech te słowa będą pocieszeniem dla pesymistow

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 10 maja 2009, 11:26

Ocenię tylko występ z drugiej połowy gdyż nie dane mi było obejrzeć pierwszą część... Wynik cieszy, gra powiedzmy, że też. Ale dający wiele do zrozumienia jest fakt, że nasi piłkarze fatalnie przestrzelają sytuację stuprocentowe, tracą piłki lub źle je przyjmują mając przed sobą samego bramkarza. Jastrzębie same stwarzało nam okazje - w innych meczach już tak nie będzie. Daleko mi do malkontenta ale graliśmy z drużyną skazaną na pożarcie. Mimo wszystko wielkie brawa za zaangażowanie i stworzenie ciekawego widowiska, bo wiosną tego brakowało. Plus - zawodnicy nie przeszli obok gry, widać było zaangażowanie. Przeciwnik słaby, dużo naszych niewykorzystanych sytuacji. To, co odwalił Masłowski - szkoda gadać. Grzeszczyk - kopie mocno i wysoko, ale może będą z niego ludzie. Robak dzisiaj słabo, Oziębała też, ale bramki strzelili. Jak zwykle dobrze Bieniuk, Mielcarz. Bardzo dobrze Panka. Sernas mógłby grać za Budkę, wydaje mi się, że więcej z niego pożytku. Widać już w naszej grze więcej pozytywów niż na początku. Lepsze zgranie, lepsza gra, która i tak pozostawia wiele do życzenia. Ale drugi mecz z rzędu wygrywamy pewnie 3:0. To na pewno cieszy i dobrze rokuje na przyszłość.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 10 maja 2009, 20:08

Abstrahując od tematu :wink:

-> inteligentny filmik kibiców ŁKS'u :roll:

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 10 maja 2009, 21:38

Nigdy mądrością nie grzeszyli :(

Co do wczorajszego spotkania - na trybunach ok. 1200 kibiców gości w tym 300 delegacja braci z Chorzowa.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8755
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 maja 2009, 21:40

Filmik rewelacyjny, a Wy marudzicie :lol: Cała Polska się śmieje, normalni kibice Widzewa także się z tego śmieją. Nie ma co ściemniać, pomysł genialny :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 maja 2009, 21:42

Moofasa pisze:Abstrahując od tematu :wink:

-> inteligentny filmik kibiców ŁKS'u :roll:
powtorze sie, ale ten filmik jest zajebisty. troche dystansu do siebie.

Naszym klubem rts :haha:

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 10 maja 2009, 21:48

No może i montaż zrobili dobry. Pomysł również. Ale że bezdomni swoje kompleksy i "dziury" w historii muszą leczyć to już wszyscy wiemy :D

Szkoda że swoimi wykonaniami się nie chwalą :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”