FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 815

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lut 2009, 0:05

tyle ze hleb nie gral na pozycji messiego dluzej niz 20 minut w meczu - zaliczyl w tym czasie 4 podania kluczowe

messi natomiast zagral totalne gowno poza jednym strzalem w noge bramkarza

tyle ze hleb w tym czasie od wielu minut gral na pozycji xaviego co oczywiscie wiele osob przeoczylo bo chinczycy na justin.tv pewnie pokazali zla plansze a jak wiadomo tylko wtedy mozna zrozumiec kto gdzie gral...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 lut 2009, 2:55

do hleba nic nie mam, zagral dobrze

ale ze Messi zagral wilkie gowno :cry:

gunjah
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gunjah » 07 lut 2009, 10:40

rkoeman pisze:tyle ze hleb nie gral na pozycji messiego dluzej niz 20 minut w meczu - zaliczyl w tym czasie 4 podania kluczowe

messi natomiast zagral totalne gowno poza jednym strzalem w noge bramkarza

tyle ze hleb w tym czasie od wielu minut gral na pozycji xaviego co oczywiscie wiele osob przeoczylo bo chinczycy na justin.tv pewnie pokazali zla plansze a jak wiadomo tylko wtedy mozna zrozumiec kto gdzie gral...
Aha, czyli Messi oddajacy trzy strzaly w bramkarza (2 celne i jeden po ktorym pilka nie leciala w swiatlo bramki) to jest totalne gówno, a Hleb który nie oddał strzału rozegrał bardzo dobry mecz.

Z justinem juz sobie daruj, bo stałeś się nudny. A podobno sam oglądasz mecze w internecie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2009, 10:47

gunjah pisze:Messi oddajacy trzy strzaly w bramkarza (2 celne i jeden po ktorym pilka nie leciala w swiatlo bramki) to jest totalne gówno, a Hleb który nie oddał strzału rozegrał bardzo dobry mecz.
jako, że znam trochę Hleba to czuje, że mogę coś wnieść do dyskusji.
otóż:
- Hleb w Arsenalu aklimatyzował się 1,5 roku, pewnie w Barcie też chwile mu to zajmie..
- Sasza nie jest piłkarzem, który strzela gole, jak ktoś liczył że przyjdzie i zastąpi w zdobywaniu goli Messiego, czy Eto'o to się strasznie pomylił
- Messi jednak ma kapitalny sezon, więc jak zagra słabiej to od razu rzuca się to w oczy, więc dla niektórych może taka dyspozycja podchodzić pod gównianą [w porównaniu z tym co robi w innych meczach]. Hleb z kolei w Barcie chyba jeszcze nie zagrał bardzo dobrze, więc jak zagra przyzwoicie, to można się pokusić o stwierdzenie, że mecz mu wyszedł [choć sam tego nie wiem, bo nie widziałem]. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że Hleb nie posiada umiejętności Messiego ? Trzeba ich rozpatrywać osobno, biorąc pod uwagę także niedawne przyjście Hleba do klubu.

Hleb ani nie zdobywa goli, ani jakiejś wielkiej liczby asyst [choć tu jest zdecydowanie lepiej] Jego największym atutem jest umiejętność prowadzenia piłki, dryblingu oraz gry z tzw. klepki. Podejrzewam, ze Barca wiedziała kogo kupuje ;)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lut 2009, 11:48

fieldy pisze:
Hleb ani nie zdobywa goli, ani jakiejś wielkiej liczby asyst [choć tu jest zdecydowanie lepiej] Jego największym atutem jest umiejętność prowadzenia piłki, dryblingu oraz gry z tzw. klepki. Podejrzewam, ze Barca wiedziała kogo kupuje ;)
I to jest calkowita prawda. Widac to na boisku chociaz wydaje mi sie ze Hleb unika dryblingow. Wiadomo ze obroncy w La Liga sa ogolnie lepsi od tych z PL ale ich tez sie da przejsc.
Po pierwszym sezonie Barca go nie sprzeda, ale drugi bedzie kluczowym. No i bedzie musial zlapac troche ciagu na bramke.

Jeszcze jedno. Messi grajac gowno i tak troche daje tej druzynie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 lut 2009, 12:31

Wiadomo ze obroncy w La Liga sa ogolnie lepsi od tych z PL ale ich tez sie da przejsc
w hokeja?

ban był za krótki ? // fieldy

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lut 2009, 13:38

tez. Nasi wrotkarze sa najlepsi na swiecie:D

Ja tylko sugeruje sie zdaniem Torresa, Chyba on lepiej wie od ciebie

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 lut 2009, 14:13

Torres prawdę ci zawsze powie. Zapytaj się go czy doszedł już do siebie po spotkaniu z Rio. :boruta:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 07 lut 2009, 14:36

red85 pisze:Torres prawdę ci zawsze powie. Zapytaj się go czy doszedł już do siebie po spotkaniu z Rio. :boruta:
Akurat ja nie jestem do końca przekonany o wyższości obrońców w PD nad PL, ale taka próba uświadomienia że Torres jest słaby bo z Rio nie wygrał pojedynku to troche śmieszne podejście do sprawy. Hiszpan jest czołowym napastnikiem czołowego zespołu Anglii i Europy i można sądzić, że jego słowa mają jakąś wagę jeśli chodzi o piłkę nożną. Czy może lepiej wiedzą to kibice z Polski? Jak dla mnie w tym pojedynku wygrywa Torres.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2009, 14:39

Czy sam fakt, że sobie nie poradził z Rio świadczy o tym, że w całej lidze są lepsi obrońcy niż w La Liga ?

Jak Ferguson coś mówi, to musi to być prawda i kibice się nie znają, bo nie są tak blisko zespołu jak Ferguson, ale jak Torres coś mówi, choć grał w obu ligach, to się nie zna, a lepiej wiedzą kibice ?

Co do dyskusji o tym gdzie są lepsi obrońcy, to się udzielał nie będę, bo w Hiszpanii to głównie Barce oglądam.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 lut 2009, 14:50

Torresowi chodzilo glownie o obroncow ze slabszych druzyn PL. Glownie z racji ich gabarytow, Torres moze ich wkrecac w ziemie prostym zwodem. Zwinnosc i gibkosc kuleje, ale za to maja inne walory jak dobra gra glowa czy sila fizyczna.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 lut 2009, 15:15

Który punkt regulaminu złamałem?

I dlaczego nie mogę wysyłać PW? :shock:
Jak Ferguson coś mówi, to musi to być prawda i kibice się nie znają, bo nie są tak blisko zespołu jak Ferguson
Jeśli nie widzisz różnicy między tym czy menadżer swojego zespołu wie na jakiej pozycji gra JEGO gracz w JEGO taktyce, a opinią jedną napastnika, to gratuluje nie napiszę czego bo mi bana dasz :haha:

I.3. za dużo napinki // fieldy

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 lut 2009, 15:23

Jak Ferguson coś mówi, to musi to być prawda i kibice się nie znają, bo nie są tak blisko zespołu jak Ferguson, ale jak Torres coś mówi, choć grał w obu ligach, to się nie zna, a lepiej wiedzą kibice ?
Cóż za mądre porównanie. Jeśli Fergie mówi o pozycji na jakiej ustawia swoich zawodników to oczywiste jest to, że ma rację. Przecież on ich ustawia na boisku. Zupełnie inaczej rzecz się ma z niezwykle subiektywnymi ocenami klasy danych zawodników. Jak nie widać różnicy to nic nie poradzę.

Trochę to po prostu śmiesznie się czyta, jak Hiszpan krytykuje angielskich defensorów, a przynajmniej przy jednym z nich (a ostatnio nawet Jagielka go ośmieszał) w ogóle sobie nie pograł.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 lut 2009, 15:31

Ja się tylko spytałem w co są lepsi? Jako szczęśliwy posiadacz platformy która pokazuje obie ligi, oglądam niemal wszystkie transmisje z obu lig i tej ogromnej różnicy w poziomach gry w piłke nożną nie widzę, a po wpisie bieniasa i użycie przez niego słowa "Wiadomo" wygląda na to jakby to było oczywiste, że w Hiszpanii obrońcy są lepsi więc pomyślałem, że moze chodzi o jakąś inną dyscyplinę sportu.

Dostanę odpowiedź czemu nie mogę wysyłać PW? Nie ma tutaj na forum jakiegokolwiek działu "Sprawy techniczne" etc. więc gdzie mam się oto spytać?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2009, 15:46

Ale piszesz o ogromnej różnicy, a kto o takiej powiedział ? Bienias napisał, ze ogólnie lepsi, nie ogromnie :D
Jak zwykle koloryzujesz.

Co do priva, to nie wiem. Może spamowałeś i samo ci zablokowało ? Zgłoś się do administratora. Moderator tu nie pomoże.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”