Kolejna afera korupcyjna - Strona 33

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
małypikuś
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Kolejna afera korupcyjna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: małypikuś » 05 lut 2009, 22:06

Afera z Reissem to niewątpliwie nóż w plecy dla każdego kibica Lecha,ale z drugiej stronynie można zapomnieć o tym ile on serca zostawił na Bułgarskiej.Za korupcje owszem,należy ganić,ale nie można Reissa zmieszać z błotem.Dla niego największą karą będzie spojrzeć w oczy tysiącom fanów których zawiódł.

Awatar użytkownika
Turazz
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Turazz » 05 lut 2009, 22:17

Nie przesadzajcie z ta bezkrytycznoscia Poznaniakow wobec Reissa. Na forum Wiary Lecha czy stronach poswieconych poznanskiemu klubowi przewazaja raczej opinie, dyplomatycznie mowiac, mu nie przychylne. Ja tez jako zadeklarowany kibic Kolejorza z nienajkrotszym stazem czuje sie przez Piotra R. spoliczkowany.

Nie mniej jednak:
małypikuś pisze:Dla niego największą karą będzie spojrzeć w oczy tysiącom fanów których zawiódł.
W 100% sie zgadzam.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 lut 2009, 22:43

MENDEZ pisze:Dla mnie teraz Reiss coś w uznaniu stracił ale nie można zapominać ile dla niego mimo wszystko znaczy Lech, ile serca wkładał w Lecha i jak dużo on znaczy dla Kibiców.
Ale chyba też mogę po tym wszystkim mieć wątpliwości co tak naprawdę kryje się pod płaszczem jego słów.
MENDEZ pisze:A co miał powiedzieć? Każdy już wtedy wiedział, że oficjalnie wypowie się w przyszłym tyg na rozmowie z zarządem a Ci podadzą to do wiadomości publicznej.
Przeprosić choć pewnie jeszcze to zrobi ble ble ble.
Ja nie wiedziałem.
MENDEZ pisze:To przykład z dypy
Wydaje mi się że przykład byłby bliższy sprawie Reissa gdyby ojciec przekręcił moją i jego formę dla jego korzyści :) Na pewno bym nie mówił że zawsze mógł ukraść więcej i coś tam bym mu powiedział...
A moje nie miało być chamskie, fantazja mnie poniosła :P

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 10 lut 2009, 10:38

Funkcjonariusze Centralnego Biura Antykorupcyjnego zatrzymali we wtorek byłego drugiego trenera Wisły Kraków Andrzeja B. w związku ze śledztwem dotyczącym korupcji w piłce nożnej. Mężczyzna został zatrzymany w Warszawie i jeszcze we wtorek zostanie przewieziony do Wrocławia.

- Były trener został zatrzymany na polecenie Prokuratury Krajowej we Wrocławiu, która prowadzi śledztwo dot. korupcji w sporcie - powiedział PAP Temistokles Brodowski z CBA.

Prokuratura przygotowała dla niego aż 89 zarzutów ustawiania meczów i wręczania łapówek. To rekord. Mężczyzna miał pomagać trzem klubom w sezonach 2003/2004, 2004/2005 i 2005/2006.

To już drugie zatrzymania Andrzeja B. - wcześniej usłyszał zarzuty dotyczące ustawiania meczów Korony Kielce.

Śledztwo w sprawie korupcji w polskim futbolu toczy się od maja 2005 r. Do tej pory prokuratura wrocławska postawiła zarzuty ponad 180 osobom: sędziom, m.in. najbardziej znanemu polskiemu arbitrowi Grzegorzowi G., trenerom, m.in. byłemu selekcjonerowi drużyny narodowej Januszowi W., oraz byłemu reprezentantowi Dariuszowi W., a także obserwatorom i piłkarzom.

Ostatnio zatrzymano b. kapitana Lecha Poznań Piotra R.

Zarzuty usłyszeli też m.in. dwaj członkowie poprzedniego zarządu PZPN Wit Ż. i Kazimierz F. oraz wybrany do obecnego zarządu Henryk K., którego następnie Walne Zgromadzenie zawiesiło w prawa członka tego gremium.

W grudniu 2007 r. przed wrocławskim sądem rozpoczął się pierwszy proces w tej sprawie. Na ławie oskarżonych zasiadło 17 osób, w tym Ryszard F., pseud. Fryzjer - domniemany organizator całego procederu.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 lut 2009, 13:13

No to teraz Groclin/Polonia, Znicz poplynie, podobno rozpocznie sie nowa fala zatrzyman...

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 10 lut 2009, 14:13

Odnośnie jeszcze Piotra Reissa polecam wszystkim zapoznać się z tym:
http://www.lechpoznan.pl/art,11275,oswi ... reissa.htm

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 lut 2009, 14:53

czeher pisze:No to teraz Groclin/Polonia, Znicz poplynie, podobno rozpocznie sie nowa fala zatrzyman...
To ma związek z Andrzejem B.? Kto to jest? Z jakimi trzema klubami ten pajac miał związek i na kija w artykule nawiązanie do Wisły skoro ponoć pracował w niej od 2007r? :roll:
(...) dojdzie jeszcze co najmniej kilka osób z dwucyfrową liczbą zarzutów - mówi nam jeden ze śledczych.

Poza planowanymi zatrzymaniami, śledczy chcą w tym roku wysłać do sądu dwa oskarżenia przeciwko kilkudziesięciu podejrzanym.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 lut 2009, 14:59

Yukasz pisze:To ma związek z Andrzejem B.? Kto to jest?
byly trenr Znicza.. chyba w 3lidze go prowadzil, podobno robil przekrety w nizszcy ligach czyli Znicz jak ulal pasuje, pracowal jeszcze w Groclinie i chyba Hutniku czy innym klubie z Krakowa w nizszej lidze
zapowiadaja sie ekscytujace dni
poza ty ma wiecej zarzutow niz fryzj4er... kto wie moze szefem byl ktos inny :think: .... Michas ida po ciebie :lol2:

a zatrzymania raczej maja powiazanie z tym co zeznawal R. , K. czy nawet swiadkowie jAK CZESIO

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 lut 2009, 15:44

czeher pisze:poza ty ma wiecej zarzutow niz fryzj4er... kto wie moze szefem byl ktos inny :think:
Spoko, prokuratura zapowiada że Fryzjer ma się ponownie wysunąć na czoło peletonu że Blacha nie zobaczy nawet jego pleców 8)

A ten Blacha to jakiś Mały Fryzjer czyli płotka jakaś :lol:
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/afe ... 9325.shtml

Jak Znicz poleci to moje pytanie będzie tylko takie - czemu tak późno? I jak już pisałem - kiedy reszta zespołów z niższych lig?
Oprócz Korony Blacha ponoć wymienił w śledztwie inne kluby, którym miał pomagać, m.in. Motor Lublin, Unię Janikowo Pogoń Staszów, Siarkę Tarnobrzeg, Zagłębie Sosnowiec, czy nawet Skawinkę Skawina!
No kuwa tam to chyba kupowali mecze za koło od roweru i browar na łebka :zgon:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 lut 2009, 16:03

Yukasz pisze: kiedy reszta zespołów z niższych lig?
w sumie sam sobie odpowiedziales na to pytanie po czesci...
Yukasz pisze:tam to chyba kupowali mecze za koło od roweru i browar na łebka
niby korupcja to kotupcja ale nikt nie przejmuje sie maly ploteczkami, a raczej skupiaja sie na tych srednich rybkach bo do grubych jeszcze w pelni nie dotarli

Poza tym nikt juz nie poleci wg mnie

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 lut 2009, 19:30

BERGKAMP pisze:Odnośnie jeszcze Piotra Reissa polecam wszystkim zapoznać się z tym:
http://www.lechpoznan.pl/art,11275,oswi ... reissa.htm
w sumie co mial napisac? to chyba bylo jasne ze wypusci jakiegos gniota w tym stylu

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 10 lut 2009, 20:36

Bienias wiedziałem, że stać Cię tylko na taką reakcję. Mało mnie to w zasadzie interesuje co uważasz na ten temat, tylko nie rozumiem za bardzo dlaczego tak rozważasz nad tym co Reiss miał napisać?
Jak jeszcze ciągle nie wiesz i nie wpadłeś na to, co to uwaga Bienias podpowiadam: PRAWDĘ :lol:
Dla Ciebie to gniot, dla mnie niekoniecznie. Tyle z mojej strony

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 lut 2009, 21:01

to w twojej prawdzie nie zaprzeczyl ze kupowal.

Mi wisi co on mowi bo wierze w prawde prokuratury, eot

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 lut 2009, 7:10

Szczerze mówiąc mi też to nie wygląda na oświadczenie niewinnego człowieka. Czy niewinny człowiek przeprasza wszystkich dookoła? Nie wydaje mi się.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 11 lut 2009, 8:22

Pozostaje czekać na rozwój wydarzeń. Nowych rzeczy będzie można się dowiedzieć na spotkaniu Piotra Reissa z kibicami

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”