Sporty zimowe - Strona 4

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Sporty zimowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 14 lut 2009, 17:49

cloner pisze:No i jednak byłem bliżej. Jak Sikora twierdzil, ze mu trasa nie pasuje, to od razu bylo wiadomo, ze sie asekuruje na wypadek nieudanego występu, i tak tez sie niestety stało. No szkoda, może za rok będzie lepiej.
Z tego co wiem to mial bodajze 5 ex aequo czy 6 czas biegu, wiec nie jest wcale tak, ze ta trasa mu nie pasuje, bo czas biegu swiadczy o czyms zupelnie innym. NIe nalezy do jego ulubionych, niemniej jednak widac, ze jak poprawi strzelanie to da rade. W biegu przegral zdecydowanie z Bjoerdalenem i Bergerem, a byl tylko nieco gorszy od Osa i Greisa i tego mlodego Slowenca Bauera co startowal pod koniec. Zadecydowalo strzelanie.
Tak naprawde poza zasiegiem biegowym wydaje sie byc tylko Ole, bo Berger jest zawodnikiem bardzo chimerycznym i mozna liczyc z jego strony na festiwal pudel.
Jutro bedzie bardzo ciezko wskoczyc na podium, ale jezeli strzelanie Tomka okaze sie bardzo dobre, to kto wie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 lut 2009, 17:54

arek_ahig pisze:bo Berger jest zawodnikiem bardzo chimerycznym i mozna liczyc z jego strony na festiwal pudel
dla niego liczy sie tylko sprint, bo na 2strzelaniach jeszcze moze mu sie udac ale 4to juz stanowczo zbyt wiele... przewiduje jutro strzaly na wiwat... a Sikora do 10tki wejdzie, Zloto dla Ole chyba ze Halvard da rade z czytsym kontem,

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 14 lut 2009, 17:58

Zapomnialem wspomniec o jeszcze jednym bardzo waznym czynniku. Sam Tomek po biegu przyznal, ze popelnil blad wybierajac 1 grupe startowa, bo pozniej sie oziebilo i trasa byla bardziej zlodzona, przez co zawodnicy uzyskiwali lepsze czasy. Patrzac na straty biegowe Tomka, do tej 4 poza Ole i LArsem, ktora osiagnela od niego lepsze czasy, smialo mozna przypuszczac, ze gdyby startowal w ostatniej grupie jak wiekszosc najlepszych zawodnikow osiagnalby 3 czas biegu.
Takze ja jestem optymista

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 lut 2009, 23:35

Pewie w serwisach trudno znalezc info ale ... Damian Waniczek i Laszczak (zapomnialem jak ten ma na imie :? na swoja obrone mam to, iz nie znam go osobiscie...w przecwienstwie do pierwszego) zdobyli dzisiaj brazowy medal w wloszech w saneczkarskie na torach naturalnyc

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lut 2009, 23:48

Była krótka informacja na onecie, no ale ... szybko wypadla mi z pamieci. A Laszczak ma Andrzej na imię.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 15 lut 2009, 12:07

Dzisiaj byliśmy świadkami znakomitego pościgu w wykonaniu Tomasza Sikory.
Wielkie emocje i znowu zabrakło odrobiny szczęścia. Ach ten ostatni strzał...
Wielka szkoda bo swoim dzisiejszym występem zasłużył na zdobycie medalu.
Z 16 miejsca po wczorajszym starcie, dzisiaj awans na czwarte miejsce.
Medal był tak blisko...

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 15 lut 2009, 13:31

Kolejny raz bardzo slaby bieg Sikory co nie cloner? 2 czas biegu to faktycznie bardzo slabo.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lut 2009, 14:28

A gdzie ja napisałem, ze Sikora slabo biega? Napisalem tylko, ze nie lubi tej trasy, czytaj ze zrozumieniem, albo wroc sie do gimnazjum, tam tego uczą.

Poza tym, jak mozna trase pomylic [']

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 15 lut 2009, 14:42

Napisales tez, ze bedzie zajmowal miejsca w okolicach 20, bo nie lubi tej trasy. Jak widac rzeczywistosc zweryfikowala twoje wyroki. Teraz pytanie: nie lubi tej trasy z jakiego powodu? Raczej nie chodzi o ubogosc krajobrazu. Profil trasy moglby ewentualnie nie odpowiadac Tomkowi pod wzgledem biegowym. Niemniej jednak jest zasadnicza roznica pomiedzy stwierdzeniem "nie lubie" a "nie nalezy do moich ulubionych". Wyniki biegowe pokazuja, ze Sikora osiaga fantastyczne czasy biegowe i to jest niezaprzaczalny fakt.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lut 2009, 14:50

No tak, miejsca 16 i na razie 6, to troche daleko do 20, ale do medali również daleko.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 15 lut 2009, 15:58

cloner pisze:No tak, miejsca 16 i na razie 6, to troche daleko do 20, ale do medali również daleko.
16 i 4 ;)

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 lut 2009, 9:49

Kuwa, strasznie szkoda tych pudel Tomka. Po raz kolejny udowodnil, ze jest w swietnej formie biegowej. Tym razem osiagnal najlepszy czas biegu, a mimo to stosunkowo slabe strzelanie nie pozwolilo na zajecie wyzszego miejsca niz w 10. Znowu decyduje ostatni niecelny strzal, ktory niestety powoli staje sie domena Tomka. Pozostaly jeszcze sztafety i bieg ze startu wspolnego. Licze tym razem na medal. Bieg dlugi, bo 15 km, wiec ewentualne pudla bedzie z taka forma biegowa jaka prezentuje latwiej odrobic.
Dajesz Tomasz, dajesz!
PS: Patrz cloner doprawdy po raz kolejny miales racje, tej trasy wyjatkowo Tomek nie lubi, o czym bezprzecznie swiadczy czas jego biegu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 lut 2009, 9:59

arek_ahig pisze:PS: Patrz cloner doprawdy po raz kolejny miales racje, tej trasy wyjatkowo Tomek nie lubi, o czym bezprzecznie swiadczy czas jego biegu.
Ty powaznie taki pierdolniety jestes? czy tak dobrze udajesz :?:

Przeciez to nie są moje słowa, tylko Sikory, ja je tylko przytoczyłem.

już od rana musicie ? // fieldy

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 lut 2009, 10:12

Zmieniles kontekst jego wypowiedzi. Jest zasadnicza roznica pomiedzy "nie lubie", a "nie nalezy do moich ulubionych". No, ale skoro ty tego nie rozumiesz to odsylam cie do twojej wypowiedzi:
cloner pisze:Ty powaznie taki pierdolniety jestes? czy tak dobrze udajesz :?:
Zreszta twoje fachowe prognozy miejsc kolo 20 tez sie spelniaja w pelnej rozciaglosci.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 lut 2009, 12:50

arek_ahig pisze:Zreszta twoje fachowe prognozy miejsc kolo 20 tez sie spelniaja w pelnej rozciaglosci.
Najlepiej nic nie robić, a później tylko innych oceniać, żal mi takich ludzi.

A wracając do tematu, Kowalczyk dziś brązowy medal zdobyła w biegu na 10km :!: Wygrała - co było do przewidzenia - Saarinen. Brawo :brawo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”