Kolejna afera korupcyjna - Strona 35

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Re: Kolejna afera korupcyjna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 lut 2009, 20:36

Wilmore, skończ się wreszcie kompromitować, albo wypisz mi tu listę „wałków: Legii.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lut 2009, 20:36

:lol: To, że Jaga przyznała się do dwóch, to jeszcze nic nie znaczy.
Nic nie wiesz o tym, ile Jagiellonia w rzeczywistości kupiła i sprzedała, a krytykujesz WD? Gratuluję odwagi.
Degradacja Jagiellonii jako klubu zamieszanego w korupcję to świetna decyzja. Skoro została ukarana za 5 - to z powierzchowną nawet wiedzą na temat tego, jak funkcjonują te organa - jestem przekonany, że popełniła 5 przestępstw, za które zostały postawione zarzuty.
To, że Ty nie wiesz za co i za ile została ukarana Jagiellonia, to jeszcze nie znaczy, że WD i prokuratura tego nie wiedzą. :wink:

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 12 lut 2009, 22:41

Yukasz pisze:A co niby ma powiedzieć więcej niż w tym oświadczeniu?
Yukasz - racja Reiss nic więcej specjalnie powiedzieć nie miał co. Ważne jest jednak to, że był na spotkaniu z kibicami i przy ich licznej obecności zapewnił ich że nigdy nie sprzedał i nie kupił żadnego meczu.
Nie powiedziałby tego gdyby to nie było prawdą. Dla mnie ma kolosalne znaczenie fakt że prosto w oczy powiedział to kibicom. Nie ma podstaw żeby mu nie wierzyć

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 lut 2009, 22:46

Wilmore pisze:Jeżeli sądzisz, że o rozpoczęciu śledztwa w sprawie Kuchenkorza wszyscy dowiedzieli się przy okazji złapania Krygiera czy Reissa, to się grubo mylisz - tyle w temacie tego, skąd można wiedzieć o Legii
Dobra, dobra odnosnie Lecha to mozna bylo juz dosc dawna uslyszec w kuluarach, ze jest w kregu klubow na tapecie, czasem nawet w mass mediach cos tam przebakiwano.
Wilmore pisze:Mam wiadomości z najpopularniejszego źródła - jedna baba drugiej babie
wiesz, ze czasem takie rzeczy ulegaja deformacji, lub calkowitemu znieksztalceniu. O Amice (chociaz z drugiej strony jak to ugryzc :think:) tez tylko sie gada, a kazdy wie jak bylo, ale widocznie prokuratura zawiesila prace w stosunku do Amici, bo takiego klubu juz niue ma na pierwszy rzut oka, ale w formie rpawnej jest i gowno tutaj daja zarzuty dla dawnego Lecha....
Wilmore pisze:Jagiellonia też nie zaskoczyła nikogo, jeśli sądzisz, że mają w Białymstoku tak dobrych prawników, że w pół godziny mieli przygotowane oświadczenie na temat wyroku sądu, to się grubo mylisz. Chwała jednak środowisku, że takie rzeczy nie przechodzą do prasy przedwcześnie i dalej - do czehera.
Stary nie traktuj mnie jak dziecka, czy jakiegos analfabete... Pisalem, ze ta wiadomosc mnie zaskoczyla z tego powodu, ze spadla jak grom z jasnego nieba, nie bylo zadnych przeciekow lub tez nie pisano o tym ze WD dostal jakies nowe dokumenty, czy tez cos uzupelniono, wlasnie z tej perspektywy moglo zaskoczyc bo myslalem ze PZPN ukrecil leb calej sprawie.
Patrzac na to z perspektywy czasu, to wychodzi druga strona... ta sprawa zaskoczyc nie mogla bo gdzie stam wisiala, tylko juz kazdy o niej zapomnial, bo mieli zostac zdegradowani przed sezonem...
Oczywiscie to oswiadczenie i pewnie inne przyszle czynnosci prawne z strony jagi byly przygotowane wczesniej, z racji tego ze zarzad byl swiadom ze ta sprawa nie jest zamknieta, wiec kazdy glupi by sie odpowiednio przygotowal i jakis kruczkow sie uczepil ... vide Widzew

Co do Wdowca to wychodzisz z zalozenia, ze jak "dzialal" w Koronie to musial tak samo w Legii, to Blacha mogl podobnie, chociaz nie mial tyle do powiedzenie - lecz Skorza tez wywodzi sie z wronieckiego oka cyklonu, jak widzisz rozne teorie mozna puszczas w siec

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lut 2009, 22:53

czeher - nie mam prawa być niczego pewny. Kilka dni temu dowiedziałem się od "jedna baba drugiej babie", że Jagiellonia będzie zdegradowana.
Dziś zadzwoniłem podziękować, usłyszałem w zamian, że mam czekać na Cracovię i Legię - w środowisku moich znajomych od dawna wiadomo, jak czekam tylko na udowodnienie im wreszcie kupionego tytułu.
Nie mam pewności, ale jakoś dziwnie w tej sytuacji wierzę. :wink:
Jagiellonia nikogo ze środowiska nie zaskoczyła - jeśli tylko ktoś zna trochę lepiej życiorys pana Blachy...
Nie próbuj mi tu wciskać "wypuszczania teorii do sieci", bo mogę Ci zaraz pieprzyć bzdury o przygotowanej nagonce na Polonię/Groclin i setkę innych klubów. Piszę o tym, o czym słyszałem sam i co wydaje mi się prawdopodobne.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 13 lut 2009, 8:07

Zaskakująca sprawa, ale oczywiście jak najbardziej słuszna. Kilku rodzynków jeszcze w tej ekstraklasie gra i na zapleczu ale PZPN od dłuższego czasu potrafi zdegradować i to mi się podoba. Zmierzamy w dobrym celu, bo stare, ciemne dzieje trzeba odpokutować. Jagiellonia dla mnie zaskoczenie, ale jak są dowody to bardzo dobrze!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 lut 2009, 11:54

Idac tokiem myslenie Wilmora Wlochy kupily MS. Kazdy kto nie mial klapek na oczach to widzial ich przekrety. I zapamietaj Rysiek C!

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 15 lut 2009, 18:00

Wilmore pisze::lol: To, że Jaga przyznała się do dwóch, to jeszcze nic nie znaczy.
Nic nie wiesz o tym, ile Jagiellonia w rzeczywistości kupiła i sprzedała, a krytykujesz WD? Gratuluję odwagi.
Degradacja Jagiellonii jako klubu zamieszanego w korupcję to świetna decyzja. Skoro została ukarana za 5 - to z powierzchowną nawet wiedzą na temat tego, jak funkcjonują te organa - jestem przekonany, że popełniła 5 przestępstw, za które zostały postawione zarzuty.
To, że Ty nie wiesz za co i za ile została ukarana Jagiellonia, to jeszcze nie znaczy, że WD i prokuratura tego nie wiedzą. :wink:
Czy ty nie rozumiesz, że w państwie prawa nie można ferować wyroków bez odpowiednich dowodów? Nie można skazać kogoś, wydać wyrok mówiąc, "skazujemy Jagę na degradację za 5 spotkań, mamy dowody na 12 ale skazujemy za 5" Nie dziwne??? Po co mówić o 12 już po skazaniu, po co mówić o 12 przypadkach nie mając na to dowodów pozwalających na skazanie za te 12? Mówiąc o tym a nie ujawniając dowodów, nie skazując za to,dopuszczają się pomówienia. Zbadajmy najpierw wszystkie przypadki, wszystkie kluby i wtedy ukarzmy winnych, wszystkich, 10 klubów naraz, robiąc to na raty co sezon narażamy się chaos i śmieszność.

p.s. co ciekawe ten wyścig z czasem, do 1 lipca, również zakrawa na śmieszność, "skarzmy jak najwięcej, póki się da"

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 lut 2009, 18:07

Widac teoretykow prawa co raz wiecej :lol:

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 15 lut 2009, 19:16

Bienias pisze:Widac teoretykow prawa co raz wiecej :lol:
Gdyby teoria szła w parze z praktyką nie musielibyśmy się tutaj podobnymi sprawami denerwować. Trzymajmy się pewnych zasad a wszystko będzie prostsze.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 lut 2009, 19:31

Rozkmin to jeszcze raz :P

sprawa wyglada tak, ze to WD wydaje wyroki dla klubow, a ze jest to totalnie rozpieprzone w czasie to juz wina tego ze wszyscy sa zamieszanii mowiac bardziej litercko - wiele macek ma ta osmiornica, sam sklad WD caly czas obiera nowe ksztalty to juz inna sprawa...

Na poczatku wyroki byly lagodniejsze vide Piast, Podbeskidzie ale potem WD ewoluowal i bylo mowione, ze nawet jedna udokumentowana sprawa, znaczy mecz = degradacja :!:

A do lipca oprocz was nikogo nie ukaraja

Poza tym jak ma to wygladac, do lipca musi zapasc wyrok czy uprawomocnic sie?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 lut 2009, 23:48

rbortniczuk pisze:
Gdyby teoria szła w parze z praktyką nie musielibyśmy się tutaj podobnymi sprawami denerwować. Trzymajmy się pewnych zasad a wszystko będzie prostsze.
Z zasady prokuratura nie ukara a tylko wskaze winnego bo np taki Reiss prawdopodobnie i tak sie wyplacze bo watpie zeby sam dzialal a plecy moze miec porzadne chocby w postaci kuchenkorza.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 16 lut 2009, 16:04

Bienias pisze:
rbortniczuk pisze:
Z zasady prokuratura nie ukara a tylko wskaze winnego bo np taki Reiss prawdopodobnie i tak sie wyplacze bo watpie zeby sam dzialal a plecy moze miec porzadne chocby w postaci kuchenkorza.
Za pobicie policjanta lub uderzenie policjanta (Majdan & Świerczewski) nic nie grozi znanym osobliwościom, więc w przypadku korupcji kolejny raz nic nie będzie. Głowa na dół, ze skruchą powie przepraszam i świat o tym zapomni. Takie mamy realia w tym kraju a człowiek nie jest karany, jedynie wyrabia o sobie zdanie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 lut 2009, 17:04

http://www.sport.pl/pilka/1,65063,62940 ... rnosc.html

to jak tam widzewiacy? ... :roll: pfff ... jawna korupcja :> :? :think:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 19 lut 2009, 17:32

Wiedzą, że awansują, więc zabezpieczają się, żeby znów nie grać przez wyrok na zapleczu. Mądrze, ale oby rozsądek wygrał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”