"Święta Wojna na San Siro" ... - Strona 2

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%
Awatar użytkownika
RVN10
Dziecko neostrady
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RVN10 » 25 lut 2005, 22:11

najbardziej prawdopodobny wydaje sie remis, co nie dziwi w przypadku meczu Interu, któremu kibicuje, z 2 strony kiedys ta porazka nadejdzie

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 lut 2005, 22:47

Agnieszka Milan to nie jest druzyna jak kazda inna :)
Zaza Inter wygral derby nie tak dawno bo 3 lata temu.1:0 po bramce Vieriego chyba.
A teraz moje przemyslenie co do meczu (krotkie bo konsola czeka :lol: ).
Sadze ze bedzie remis chociaz serce pragnie zwyciestwa Milanu.Moze znowu bledne bedzie jak w przypadku meczu z MU ze watpie troszke w Milan ale nic na to kurde nie poradze :evil: Licze ze chlopaki mile mnie zaskocza.Licze ze Carlo wystawi dwoch napastnikow.Licze ze Inter jako nominalny gospodarz zaatakuje i da sie skontrowac.Wierze ze Inter bedzie jedyna ligowa druzyna ktora w meczu z Milanem na San Siro nie bedzie sie bronic.
Wierze ze Shevchence zeszla opuchlizna spod oka i bedzie mogl bez przeszkod ogladac nasze zwyciestwo :lol:
Tak jak w 1994 roku czerwono czarne barwy przyslonily mi caly swiat tak w niedziele niebo nad Mediolanem bedzie mialo czerwony kolor mieszajac sie z ciemnoscia nocy po zwyciestwie Milanu.
Zaprawde powiadam wam nasz przyrodni brat kleknie przed potega Karmazynowego Krola i skuli sie kolejny raz w oczekiwaniu na lepsze jutro.
Dobra ide bo zaczynam przesadzac i koloryzowac :lol:

Forza Milan.

inter1908
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: inter1908 » 25 lut 2005, 23:24

te derby musi inter wygrac !!!!! nie ma innej opcji milan bez szewy to nie ten sam milan!!! i taka jest prawda wiec musimy to wykozystac!!! i pomodle sie o zwyciestwo!!!! FORZA INTER!!!

inter1908
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: inter1908 » 25 lut 2005, 23:26

chlopaczek-- piekny tekst!!!!!! teraz to napewno wygramy!!!!!!

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 25 lut 2005, 23:54

derby to przeważnie remisy, ale w tym meczu wygra Inter 2-1

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lut 2005, 1:31

Inter1908 no jak Ty zaczynacz pisać jak kibice MU to wybacz !!!!!

Milan bez Shevy !!! no niestety ........dobrze że wraca Pippo :D a Inter z Adriano który ostatnio przechodzi obok meczy !! nie strzelił od 10 spotkań ligowych łacznie chyba 14 i ja moge napisać to nie ten sam Inter. I z defensywą która straciła 30 brame w sezonie ba w 25 kolejkach !!!

Bo atak to nie wszystko bo moze porównamy obrone i pomoc ??? Co do defensywy to nie ma sesnu bo Sinisza i Cordoba i Metrix odbiegaja troche (delikatnie mówią) Nescie, Maldiniem, Cafu czy Stamowi. Jak Ancelotti uzna że Reims jest na reke to on nie podejmie ryzyka i na moje oko Inter zanotuja 17 a Milan 6 remis. Albo Mancini podejmie max ryzyko i sie odsłoni a wtedy zadecyduje skutaczność !!!

Widze że nie masz żadnych argumentów które przemawiaja ze ten mecz wygra Inter :!: :!: :!:

Bo argument brak Shevy jest troche zły Na Old Trfaffod Milan wygrał bez Shevy, z Messina :roll: też tak samo z Cagilari a sam wiesz że rossoneri mogą zagrać choinka i to bedzie 3 napastników ale dwóch ukrytych :D

**CZAS I BOISKO POKAŻE WSZYSTKO** -Pozdro !!!

**FORZA ROSSONERI** **CAMPIONE D`ITALIA**

inter1908
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: inter1908 » 26 lut 2005, 9:56

fakt faktem bez szewy milan ma oslabiony ataka i to o dzuo!!! u nas adriano tez nie błyszcze niestety , ale wkoncu musu sie odblokowac ale niezapomnijmy ze mamy jeszcze OBE i RECOBE !!! a inter traci ostatnio bardzo malo bramek... stracili 3 bramki w ostatnioch 5 ,meczach nie liczac LM !!! najslabszym ognimem obrony interu jest MATRIX to sie zgodze ale STAN tez nie błyszczy!!! a <U tez ma mały spadek formy!a cordoba to jeden z najlepszych obroncow w SERIE A co do sinisi ostatnio ma zwyzke formy jak bedzie jakis wolny to DIDA bój sie!!!a pomoc tez nie mamy zla VEROn cambiasso mam nadzieje ze dadza z siebie wszyscto a na łąwce jest jeszcze davids i emre !! moim zdaniem ofensynych piłkarzy mamy lepszych a milan ma leszpa obrone!!! dobra starczy tego wygra lepszy ,, mam nadzieje ze bedzie to wrescie inter :P >.......FORZA INTER

inter1908
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: inter1908 » 26 lut 2005, 9:56

fakt faktem bez szewy milan ma oslabiony ataka i to o dzuo!!! u nas adriano tez nie błyszcze niestety , ale wkoncu musu sie odblokowac ale niezapomnijmy ze mamy jeszcze OBE i RECOBE !!! a inter traci ostatnio bardzo malo bramek... stracili 3 bramki w ostatnioch 5 ,meczach nie liczac LM !!! najslabszym ognimem obrony interu jest MATRIX to sie zgodze ale STAN tez nie błyszczy!!! a <U tez ma mały spadek formy!a cordoba to jeden z najlepszych obroncow w SERIE A co do sinisi ostatnio ma zwyzke formy jak bedzie jakis wolny to DIDA bój sie!!!a pomoc tez nie mamy zla VEROn cambiasso mam nadzieje ze dadza z siebie wszyscto a na łąwce jest jeszcze davids i emre !! moim zdaniem ofensynych piłkarzy mamy lepszych a milan ma leszpa obrone!!! dobra starczy tego wygra lepszy ,, mam nadzieje ze bedzie to wrescie inter :P >.......FORZA INTER

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 26 lut 2005, 13:05

Myśle że te derby zakończą się remisem.
Życze sobie jednak by ten mecz nie był tak nudny jak ostatnio, kiedy to oba zespoły grały poniżej oczekiwań.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 lut 2005, 13:14

Polowa swiata mysli ze te derby zakoncza sie remisem :/ ale oczywiscie sa ku temu argumenty

Osobiscie uwazam , ze szans na scudetto juz nie mamy ale moze pilkarze pokusza sie przynajmniej o taki prezent czyli zwyciestwo nad Milanem

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lut 2005, 13:25

Inter 1908 zaczeliśmy spekulacja jak prawdziwi kibice to ten post jest szczególnie do Ciebie :!: (ale nie tylko :D)

Inter 1908 :!: wyjaśnijmy sobie jedna podstawową rzecz :!: Ty jesteś za Interem Mediolan ! A Ja za AC Milanem - mieszkamy w Polsce a to są Derby miasta mody - Mediolanu ! Dla nich to jest Swięta Wojna i w takich meczach nawet Brocchi czy Matrix moga wznieś sie na wyzyny ! Aaaa i tak **Czas i Boisko pokaże wszystko** .........

No to chyba jest już pewne że nasze spekulacja są tylko do momentu pierwsze gwizdka ! Prosiła Cie byś uzasadnił na jakiej podstawie twierdzić że wygra Inter a nie Milan albo padnie remis ...... Nie uzasadniłes swojej opini na ten tematy tylko wypisałeś graczy (to ja Ci odpowiedziałem po nizej)

A moje uzasadnienie jest taki Wygra Milan wierze w to bardzo lecz boje sie tego meczu tak samo jak bałem sie z Mu czy Barca czy np. z Viola zakonczonego 6:0 dlaczego ?? Bo to jest piłka !!! Tylko do tego meczu Milan przystepuja jako klub który pokonał po raz pierwszy od 5 lat MU na Old Trafford jako Mistrz Włoch i jako Lider tabeli serie A , i Milan nie przegrał derbów od lat ! lat !! a jeszcze jako 17 -krotny mistrz Włoch i 6 krotny zdobywca LM ........... A i tak to na boisku nie bedzia miało znaczenie ! BO TO JEST PILKA I MECZ DERBOWY !! tylko czy to nie stawia Milan w roli faworyta ??.....

Tylko moje zdanie na temat twojej opini że wygra Inter jest na podstawie modlitw i snów ! Nie obraś sie bo ja i tak sadze że to wszytsko nie ma nic do gadania i ten mecz moze miec 500 scenariuszy. I Milan i Inter bedzie zmotywowany Milan zwyciestwem z MU i tym że Juve rozegra mecz wcześniej. Inter tym ze nie pokonany i tym remisem z Porto. A jak typujesz na podstawie tego że Inter nie pokonany to powinneś tylko jedno wytypować REMIS !! Oczywiscie ze każdy jest za swoim klubem ale na jaki podstawie ?? Bo to mnie ineteruje ??

Wymieniłeś kilku graczy Interu! To ja odpowaem tak :

Sinisza i wolne ?? Dida mistrza świata broni wolne w tym sezonie Ronaldinho, Deco, Xaviego, Giggsa, Ronaldo Scholsa czy Nedveda i Del Piero ......... To chyba swiatczy o jednym że tak samo może obronić wolnego Siniszy.

Toldo ?? w ostatnich chyba 3 meczach po jego błedach rywale strzelali Interowi bramki na remis!!

Recoba ?? w tym sezonie jak gra od poczatku nie strzelił bramki !! tylko z ławki ! A Milan ma Serginho czy Rui Coste czy Ambrosiniego (4 bramki w tym sezonie) .....

Sheva - Adriano ?? Andriy nie zagra ! no szkoda bo widowisko straci ! Mam nadzieje ze dzisiaj Ancelotti na konferencji powie że Pippo wraca .. Adriano jest bez formy zanosi sie nawet że usiadzie na ławce i tak jak może sie odblokowac tak samo moze nie dac rady Didzie ..... Nesie czy Maldiniemu bo jak nie dał rady obrońcą Porto, Udinese czy Parmy ....

Druga linie !?? Inter: Killy, Cambiaso, Veron, Stankovic, i Davids, Emre a Milan Kaka, Gattuso, Seedorf , Rui Costa , Serginho, Pirlo czy Dhorasoo. I to jest nie wiadoma kto zagra ale tu sie rostrzygnie mecz w drugie lini !!

Defensywa No zakładamy że wyjdzie taka po stronie Milanu: Cafu Nesta, Maldini, Kaładze lub Cafu -Nesta -Stam -Maldini. a taka po stronie Interu Zanetti -Cordoba -Sinsza -Favalli lub Ze Maria -Cordoba -Matrix -Favvali ......... Chyba wiesz co znaczy stracone 30 bramek a 16 w sezonie i pamietaj że Milan w tym sezonie stacił w jednym meczy najwiecej 2 bramki i to były trzy mecz : Messina (czerwona kartka dla Diday w 10 minucie - karny 2:1) i Bedąca na fali Barcelona na Camp Nou 2:1 i wygrany mecz 5:2 z Lecce .......... a tak nikt jak sie nie myle nie strzelił wiece a Milan w tym roku strzelił najwiacej bramek z klubów serie A .......

No i lawki rezerwowych ale to juz długi temat bo nie wiedomo kto zagra w pierwszym składzie ........

Pewnie jak kibic Inter nie zgodzić sie ze mna ale uważam że kadrowo Inter jest lepszy niz Juve ale nie jst lepszy niz Milan bo siła kadry to nie ilość napastników tylko równorzędnych graczy na poszczególna pozycje ! Można porównac jak chcesz .....

Aaaaa pamietajny ile w tym sezonie sedziów odgrywało pierwszoplanowe role ............

**CZAS I BOISKO POKAŻE WSZYSTKO**

**FORZA MILAN** **GRANDE MILAN** **CAMPIONE D`ITALIA**

inter1908
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: inter1908 » 26 lut 2005, 13:35

ale sie rozpisałes:P
czekamy do jutra !!! 20 30 !!! FORZA INTER!!!

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 lut 2005, 16:15

Zaza pamiętaj, że w takich meczach statystyki idą na bok. Interu raczej nie obchodzi, że Milan stracił tylko dwie bramki albo, że Dida obronił wolne tylu piłkarzy. Wszyscy są skoncentrowani nad tym meczem i każdy z piłkarzy postara się zagrać jak najlepiej. Sam teraz myśle czy Inter stracił więcej niż dwie bramki w sezonie (jeśli stracił to było to może w jednym meczu). Nie można też porównywać piłkarzy Milanu do Interu bo każdy z nich gra swój styl i każdy będzie chciał pokazać w tym meczu na co go stać więc tutaj nie ma określenia, że Ambrosini jest świetny bo strzelił cztery bramki. Pomyśl też o tym, że jak zagra Stam to może być karny dla Interu bo już pare takich przypadków było. Czas i boisko pokaże wszystko - jak piszesz więc nie warto się rozpisywać i porównywać bo wynik może być każdy. Pozdro.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 lut 2005, 16:23

Tomus bylo sporo spotkan w ktorych Inter stracil przynajmniej dwie bramki.Z Chievo Atalanta Parma Lecce Bologna i tak dalej.Tracil nawet po trzy np z Roma czy Cagliari.
Tak sie tylko mowi ze te wszystkie statystyki nie maja znaczenia ale ja jestem pewny ze w glowach pilkarzy Interu bedzie ze nie wygrali z Milanem od 9 derbowych spotkan liczac wszystkie rozgrywki.
Takie szczegoly maja znaczenie i to one moga byc jezyczkiem u wagi na przyklad w kluczowych fragmentach meczu.
Za 28 godzin mecz.Wielka chwila sie zbliza:]

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 lut 2005, 16:31

Chlopaczek pisze:Tomus bylo sporo spotkan w ktorych Inter stracil przynajmniej dwie bramki.Z Chievo Atalanta Parma Lecce Bologna i tak dalej.Tracil nawet po trzy np z Roma czy Cagliari.
Tak sie tylko mowi ze te wszystkie statystyki nie maja znaczenia ale ja jestem pewny ze w glowach pilkarzy Interu bedzie ze nie wygrali z Milanem od 9 derbowych spotkan liczac wszystkie rozgrywki.
Takie szczegoly maja znaczenie i to one moga byc jezyczkiem u wagi na przyklad w kluczowych fragmentach meczu.
Za 28 godzin mecz.Wielka chwila sie zbliza:]
To, że Inter stracił dwie bramki w meczu to wiem, że było tego pełno, ale powyżej trzech tylko dwa razy więc też nie jest źle. Nie bronię Interu :) ale chcem tylko wytłumaczyć, że forma piłkarzy się zmienia i skład co rok także więc nie ma co patrzeć na to co było kiedyś tylko lepiej spojrzeć co będzie jutro. Ostatnio też pewnie porównywaliście składy i mówiliście jaki to Milan nie jest wspaniały, a nawet Rossoneri nie potrafili bramki strzelić więc lepiej poczekać niż chwalić przedwcześnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”