FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 823

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 lut 2009, 11:53

jeszcze jakis czas temu wam to nie przeszkadzalo.

wy przejmujecie rywali po sevilli. kolejnej druzynie z czolowki. druzynie, ktora ostatnio okrutnie sie meczy.

a jeszcze w grudniu przwidzialem wam kryzys na luty http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... ys#p426236 :P

zobaczymy, czy faktycznie zaczynacie zwalniac czy macie zadyszke. fakt jest jednak faktem - w koncu tracicie gole. teraz w lidze gracie z atletico, ktore wczoraj ogladalem z sevilla tylko w drugiej polowie i gralo praktycznie wielkie nic w ataku. wejscie kuna zdecydowanie ich ozywilo bo zdecydowanie ciagnal wszystkie akcje, ale co z tego. bedziecie grac z atletico, ktore na 10 ostatnich spotkan wygralo raz. moze byc ciekawie.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2009, 11:58 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 22 lut 2009, 11:57

Wolałbyś przejmować rywali po Sevilli czy po Barcelonie?:)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 lut 2009, 12:01

nie przywiazujmy do tego tak wielkiej wagi. cos co przez ponad pol sezonu nie bylo zadnym problemem nagle sie nim staje?

sevilla gra obecnie mocno srednio. rywale naprawde zostawiaja w meczach z nimi sporo sil. bo widza szanse na zdobycze punktowe. i ostatnio te punkty wyszarpuja, albo przegrywaja dopiero w koncowce.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 22 lut 2009, 12:02

Bienias pisze:
Mentor pisze:

Szkoda bo za tydzien Esp przegra z Realem a my musimy dalej meczyc kolejnego przeciwnika Realu.

Ps. Betis chyba po meczu z nami mial tylko sile na wybiegniecie na Sb. hała
A no szkoda.Ale to poniekąd wina poronionego układu spotkań w tym sezonie.Ja po tym co widziałem wczoraj powiem tylko tyle. "Arbitrzy hiszpańscy powinni korupcji uczy się od Polaków"
I tylko tyle powiem.
Za tydzień Real przetrzepie Espanyol,my pewnie stracimy pkt z Atle(oby się stało inaczej)i znów będzie szał ciał i ogólnie obgryzanie paznokci.Ale cóż poradzic.Wypadli nam ze składy Eric plus Keita(mówię i LaLiga),myślę że o czerwonkę za Keitę się odwołamy i nie ma szans żeby tą sprawę przegrac.Bo to co robił arbiter to ja takiego czegoś od lat nie widziałem;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 lut 2009, 12:04

Ja tam zgadzam się w tej kwestii z RealFanem. Terminarz jest jaki jest i mimo, że od początku sezonu nie podobał mi się taki układ to nic na to nie poradzimy. Pierwsza połowa sezonu pokazała, że przy dobrej grze terminarz krzywdy nam nie zrobi. Wypracowaliśmy sobie dużą przewagę i wszystko w lidze zależy od nas. Teoretycznie Real może sobie wygrywać wszystkie pozostałe spotkania, ale to bez znaczenia jeżeli my również będziemy to robić. Grajmy swoje zamiast oglądać się na Królewskich, którzy wciąż są w tabeli za nami.

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 22 lut 2009, 12:09

Nie wiem czy ja to już tu pisałem ale u mnie ten terminarz od początku rozgrywek wywołuję sraczkę i ból brzucha,ale to pikuś.Gorsze jest to że jak już ktoś zauważył przeciwnik z meczu z Barcą jest albo poobijany,albo masakrycznie zmęczony i taki właśnie musi podjąc walkę z Realem.CO jest z góry lekko przegrane.Fakt Real teraz ma z górki.Z kim nie będzie grał to będzie miał lekką przeprawę.A my w wyśmienitej formie nie jesteśmy.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 22 lut 2009, 12:20

Pierwsza połowa sezonu pokazała, że przy dobrej grze terminarz krzywdy nam nie zrobi.
No właśnie, przy dobrej grze... Ale przy lekkiej zadyszce to zaczyna procentować. Nie mówię, że jest to główny powód. Drugim jest świetna gra Realu. Trzecim lekkie zmęczenie Barcelony. Czwartym niesamowita presja. Piątym mogą być kontuzje(choć nie jestem zdania, że absencja 2-3 piłkarzy podstawowego składu jest niesamowitym problemem)... I zapewne jeszcze kilka mniej znaczących powodów... No, ale tak jak wszyscy piszą. Rozstrzygnięcie losów mistrzostwa leży tylko i wyłącznie w naszych rękach i wierzę, że będzie dobrze:)
Barca, Real lub Manchester ... ktoś z tej trójki powinien sięgnąć po LM.

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 22 lut 2009, 12:24

BarcaQzYN pisze:
Barca, Real lub Manchester ... ktoś z tej trójki powinien sięgnąć po LM.
Ja nie wierzę że Real mimo tej świetnej gry przeskoczy chłopaczków z Anfield.U nich nie ma że boli.We środę będzie mecz pełen brutalizmu z korzyścią dla ludzi Beniteza.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 22 lut 2009, 12:35

Marcin87 napisał
Ja nie wierzę że Real mimo tej świetnej gry przeskoczy chłopaczków z Anfield
Liverpool był dla mnie czwartym zespołem, który miałby szansę na Champions League, ale uznałem że Real na takim gazie po prostu musi ich pokonać, przez co pozbawiłem The Reds szans na zwycięstwo w LM:)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 lut 2009, 13:40

Marca oceniła sędziego na 2/10. Mogło być gorzej :lol: :roll:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 22 lut 2009, 14:30

Marcin87 pisze:
Ja nie wierzę że Real mimo tej świetnej gry przeskoczy chłopaczków z Anfield.U nich nie ma że boli.We środę będzie mecz pełen brutalizmu z korzyścią dla ludzi Beniteza.
Że czego, brutalizmu? Język polski prosty nie jest ale bez przesady. Powstała ciekawa sytuacja , w której fani Liverpoolu faworyta upatrują w Realu a kibice Blancos wprost przeciwnie, każdy chce zbić presję. Fakt faktem, ż Barca już wcześniej miała okazje stracić pubkty, choćby w meczach z Osasuną czy Racingiem. Teraz brakuje jej i szczęścia i siły, Messi ma prawo być zmęczony, przewaga topnieje co wyraźie napędza Real. Mimo to Barca pozostaje mrowanym faworytem, stracicie punkty z Atleti to pogadamy. Mam jakieś dziwne uczucie, że Real jeśli chodzi o ligową mordownię lepiej się spisuje, gdyby nie nieszczęsne mecze z Sevillą czy Almerią to kto wie. Liga staje się coraz bardziej emocjonująca.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 lut 2009, 20:13

R.A.B. pisze:
A któż to taki? i dlaczego stał się zerem?? NIe oglądałem meczuwięc nie wiem :)

Ivan de la Pena. Ta jego radosc po bramkach byla dobitna. Poza tym juz 3 lata temu mi sie narazil ale potrafilem mu wybaczyc teraz juz przegial.

Slyszeliscie gwizdy na Valdesa? Dezaprobata ostra

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 22 lut 2009, 20:22

Dało się słyszeć:/ Victor to temat na dłuższą dyskusję... bo moim zdaniem Valdes ma wielkie umiejętności... Tylko brak mu czasem koncentracji... Czasem nie potrafi się odpowiednio zmotywować, nie raz pokazywał, że nie jest jakoś supermocny psychicznie, a stracone bramki i popełniane błędy często zamiast go motywować do cięższej pracy, negatywnie odbijały się na jego morale... Nie prawda?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lut 2009, 10:55

jak mu brak czasem koncentracji to niech gra w Levante itp. Koncentracja to podstawa w Barcelonie wiec kolego BarcaQzYN gdyby VV jej nie posiadal to by tylu sezonow nie stal miedzy slupkami.

Awatar użytkownika
szura
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szura » 23 lut 2009, 12:04

Bienias pisze:jak mu brak czasem koncentracji to niech gra w Levante itp. Koncentracja to podstawa w Barcelonie wiec kolego BarcaQzYN gdyby VV jej nie posiadal to by tylu sezonow nie stal miedzy slupkami.
w takim razie jeśli nie tłumaczyć jego wpadek chwilowymi brakami koncentracji, to znaczy, że jest po prostu słaby, a Fc Barcelona trzyma go jak babcia moher na głowie tylko dlatego, że odwieczny rywal Real Madryt ma wychowanka, to Barca też go musi posiadać choćby miał po trzy palce u rąk i jedno oko - grunt, że to ich WYCHOWANEK ;]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”