Inter - Man Utd (1/8 finału Ligi Mistrzów) - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

kto awansuje do 1/4 finału ?

Inter
12
44%
Manchester
15
56%
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Re: Inter - Man Utd (1/8 finału Ligi Mistrzów)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 22 lut 2009, 20:03

Rozstrzygnięcia widziałem min. w tamtym roku jak Włoskie drużyny nie zdobyły gola z Anglikami. Czy Ci się to podoba czy nie Premiership bije na głowę Serie A w ostatnich sezonach. Jest na to tyle przykładów, że nie starczy tutaj miejsca żeby to wymienić.
To ze napisales w Sezonach to lekkie przegiecie , co najwyzej w tamtym .
A co mnie to interesuje skąd biorą pieniądze? Co mnie interesuje ile jest obcokrajowców? Nie napisałem, że Anglicy mają lepszych piłkarzy od Włochów tylko, że mają ligę.
Sam sobie zaprzeczasz , poniewaz patrzac na udzialy Arabow czy Innych , moze sie okazac ze ta liga to angielska jest tylko z nazwy .

Ps. Koncze z tym Offtopem bo to nei temat na taka rozmowe , co wiecej i tak sie nie dogadamy :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 lut 2009, 20:06

Sam sobie zaprzeczasz , poniewaz patrzac na udzialy Arabow czy Innych , moze sie okazac ze ta liga to angielska jest tylko z nazwy .
:roll: Mecze są rozgrywane w Arabii w Indiach czy w Angielskich miastach?

Masz rację ta dyskusja jest zbędna.
Co do meczu, to wszystko zależy od tego jakim składem wyjdziemy i np. czy jak wyjdzie Evans to czy będzie w pełni sprawny...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 lut 2009, 20:17

Racja, liga angielska wyprzedziła włoską głównie dlatego, że w taki MC pompowane są zdecydowanie większe pieniądze niż w np. Udinese a więc średniaków obu lig. Pytanie tylko czy taka różnica jest też pomiędzy potentantami z Premiership i Serie A ? to się okaże.

Druga sprawa która zapewne większość ciekawi to to jak podoła trudom spotkań Ibrahimovic. Wiadomo, że w tych najważniejszych spotkaniach zawodzi, więc nikt by się już nie zdziwił gdyby tak było i tym razem. Natomiast iskierkę nadziei widzę w osobie Mourinho, który potrafi natchnąć Szweda w taki sposób iż nie będzie miał wyjścia. Wiadomo MU to MU ale wkońcu i Zlatan musi się przełamać, a jeśli chce zdobyć złotą piłkę to wyeliminowanie Anglików będzie pierwszym krokiem ku temu celu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 lut 2009, 20:31

Nie wiem skad sie wział pogląd, że Zlatan zawodzi w meczach z wielkimi. Szczególnie źle mu się gra z Juventusem, ale duża zasługa w tym Chielliniego. Romanisci tej opinii już nie podzielaja. Szwed jest po prostu graczem chimerycznym i często irytuje niezależnie od klasy przeciwnika a jakos to idzie w zapomnienie po dwóch magicznych kontaktach z piłka. Wiadomo, że z tymi silniejszymi trudniej o miejsce i o pozycje do czarowania. Gdyby nie ta iskra boża to byłby najbardziej irytujacym piłkarzem na swiecie, tak dla Interu jest po prostu niezbędny. Poza tym to generalnie Ibra w ubiegłych sezonach był taki bardziej żywszy, żwawiej sie poruszał. Nie chce pisac, że mnie rozczarowuje, bo jak pisałem w tej chwili trudno wyobrazić sobie skład bez niego, ale jakby sprawdzić ilość strat, bezmyslnych zagrań to byłby w czołówce. Wsród strzelców też jest.

Nie wiem o co chodzi Wam z tymi ważnymi meczami. Zapomnieli kto dał nam scudetto? Mało ważny mecz?

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 22 lut 2009, 20:33

Sero pisze:Racja, liga angielska wyprzedziła włoską głównie dlatego, że w taki MC pompowane są zdecydowanie większe pieniądze niż w np. Udinese a więc średniaków obu lig. Pytanie tylko czy taka różnica jest też pomiędzy potentantami z Premiership i Serie A ? to się okaże.
Oczywiście. Podałeś rewelacyjny przykład. Citizens mają obecnie taki wpływ na poziom Premiership jak Kalisz na Tuska. Drużyna która czuje oddech strefy spadkowej na karku ma decydowac o poziomie najlepszej ligi na świecie? O poziomie tej ligi decydują takie drużyny jak Man Utd, Arsenal, Chelsea, Liverpool czy AV.

Liga Włoska obecnie nie jest w stanie zagrozic angielskiej. Jeżeli chodzi zaś o pojedynki w LM, nie zdziwię się jeżeli powtórzy się sytuacja z przed roku.

Po raz pierwszy muszę zgodzic się z Kamilem i poprzec jego argumenty w 100%.

PS: tak jak już kiedyś pisałem, liczę na przewalcowanie włochów 8) United to nie Olympiakos.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 lut 2009, 20:38

Tu raczej chodzi o fazę pucharową Ligi Mistrzów. Valencia, Liverpool nie Ibra był w nich bohaterem. Lider chcący być najlepszy na świecie właśnie w takich momentach musi pociągnąć zespół. Wiadomo, że Kaka nie dostał złotej piłki za grę w Serie A, czy w kadrze.
Oczywiście. Podałeś rewelacyjny przykład. Citizens mają obecnie taki wpływ na poziom Premiership jak Kalisz na Tuska. Drużyna która czuje oddech strefy spadkowej na karku ma decydowac o poziomie najlepszej ligi na świecie? O poziomie tej ligi decydują takie drużyny jak Man Utd, Arsenal, Chelsea, Liverpool czy AV.
czy Udinese trzęsie Calcio ?

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 22 lut 2009, 20:44

Sero pisze:czy Udinese trzęsie Calcio ?
Oczywiście, że nie. Ale gdyby miało taką kasę jak City to myślę że sytuacja wyglądałaby inaczej.

Podałeś zły przykład bo City to nie jest jakiś magnat, nawet mimo dużej gotówki zainwestowanej w ten klub.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2444
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 lut 2009, 20:46

Hanni pisze: Oczywiście. Podałeś rewelacyjny przykład. Citizens mają obecnie taki wpływ na poziom Premiership jak Kalisz na Tuska. Drużyna która czuje oddech strefy spadkowej na karku ma decydowac o poziomie najlepszej ligi na świecie? O poziomie tej ligi decydują takie drużyny jak Man Utd, Arsenal, Chelsea, Liverpool czy AV.
o poziomie kazdej ligi swiadcza wszystkie zespoly. a moze nawet przede wszystkim swiadcza sredniaki i to jak mocno odstaja one od potentatow. tabela nie konczy sie na 5 czy 6 miejscu.

nie zamierzam sie wtracac w dyskusje, ktora liga jest lepsza. z doswiadczenia wiem, ze powstanie ogromny ot bez wspolnych wnioskow. chcialem tylko wtracic ta mala uwage. bawcie sie dobrze.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 lut 2009, 20:50

Hanni pisze:
Sero pisze:czy Udinese trzęsie Calcio ?
Oczywiście, że nie. Ale gdyby miało taką kasę jak City to myślę że sytuacja wyglądałaby inaczej.

Podałeś zły przykład bo City to nie jest jakiś magnat, nawet mimo dużej gotówki zainwestowanej w ten klub.
Nie chodziło mi o to by porównywać Milan z Liverpoolem bo raczej obie ekipy są na tym samym poziomie.

Chciałem zwrócić uwagę na słabsze ekipy takie jak City czy Udinese. Kasa, kasa i popularniejsi (lepsi ?) zawodnicy na korzyść angielskich drużyn to dzieli średniaków z obu lig. Więc dlatego jeśli Premiership jest dziś lepsza od Serie A to za sprawą słabszych drużyn, a nie poziomu pomiędzy MU, Arsenalem, L'poolem a Interem lub Milanem.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 lut 2009, 20:53

Ibra ma potencjał by ciągnąc Inter w takich meczach - tu nie ma dyskusji. Jednak potrzebuje większej pomocy kolegów. Ibra to inny styl grania i inna pozycja niż Kaka. Zlatan nie odzyska sobie piłki gdzies w środku boiska i nie popedzi sam na bramke, on musi dostać pilke lub miec z kim ja rozegrać.

Przypominam, że temat dotyczy meczu Inter z Manchesterem United. Nie o siłach danych lig. Zreszta sens dyskusji, siegajac pamiecia do watku o Ronaldo, jest żaden.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 22 lut 2009, 22:53

Sero pisze:Chciałem zwrócić uwagę na słabsze ekipy takie jak City czy Udinese. Kasa, kasa i popularniejsi (lepsi ?) zawodnicy na korzyść angielskich drużyn to dzieli średniaków z obu lig.
Ja raczej nie patrzyłbym na to w ten sposób. Różnice pomiędzy Udinese czy ManC są niewielkie. Natomiast zasadniczy poziom dzieli takie drużyny jak Aston Villa, Everton, Portsmouth czy West Ham prezentują wyższy poziom niż teamy zajmujące te same miejsca ale w Serie A. Jak nie trudno zauwazyc drużyny te są w rękach angielskich. Taki Tottenham czy ManC które mają sporo kasy borykają się z ogromnymi problemami.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 lut 2009, 23:58

Hanni, a kiedy widziałeś w akcji Fiorentinę, Napoli, Genoe wspomniane Udinese czy nawet taką Atalnatę, która na własnym stadionie potrafi ładować po 3 gole Interowi czy Romie? w szczególności gdy te zespoły pokazują pełnie swoich możliwści?
Bo mam takie wrażenie że jedziesz na "czuja" :wink:

Co do samego meczu, to mozemy być pewni, że Inter będzie chciał sobie stworzyć przewagę przed rewanżem. Nie myślę tu o pogormie, ale o najprawdopodonie 1 bramce, która pozwoli Interowi grać bardzo defensywnie w Anglii. Wszak robią to doskonale i nieprzypadkowo grają 4 obrońców i praktycznie całą defensywną pomocą, gdzie tacy gracze jak Zanetti, Cambiasso czy kolejni jak czasem występujący w pomocy Maxwell mają duze doświadczenie z grą w obronie. Inna sprawa że Inter nie będzie robił tego za wszelką cenę i zadowoli się też 0:0 :wink:

Sytuacja Man Utd jest tymczasem bardzo niekomfortowa, ciężko będzie wywieźć wynik kożystny bez obrony, bo Inter to najgorszy rywal do odrabiania strat na własnym stadionie.
Ostatecznie ciężko mi wskazać faworyta, gdyby Diabły nie miały problemów z obroną stawiałbym zdecydowania nich teraz nie wiem. Zadecyduje pewnie jakaś pojedyncza akcja.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 lut 2009, 2:13

Pytanie tylko czy taka różnica jest też pomiędzy potentantami z Premiership i Serie A ? to się okaże
Już w zeszłym sezonie się okazało :] Włoska liga przeżywa regres od paru lat i to widać w wielu aspektach zarówno finansowym, sportowym jak i na trybunach. PL jej odjechała. Podobnie jak PD.

Ale notabene o czym już pisałem, wcale się nie zdziwię jeśli teraz to Włoskie drużyny pokonają Angielskie. Arsenal przetrzebiony kontuzjami, gra w tym sezonie piasek. Song z Denilsonem w środku to żenuła i Roma ma dużą szansę ich pyknąć. Gdyby Scolari został w Chelsea to i by Juventus pyknął Londyńczyków, a teraz stawiam raczej na CFC. No i nasza para. Przez te problemy w defensywie większe szansę daje Interowi. Nawet jak Evans zagra to nie wiadomo jak ta kostka wytrzyma. O'Shea w środku obrony to jak chodzenie po polu minowym, a Evra czy Carrick to jak chodzenie po pokoju minowym :boje się:

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 23 lut 2009, 13:39

A takim smaczkiem w tym pojedynku moze byc kolejny rekord :P . Jeżeli MU nie przegra na San Siro to bedzię to 20 mecz bez porażki, a więc nowy rekord w LM

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2908

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 lut 2009, 13:46

Chociaż Interu nie lubię (delikatnie mówiąc) to Manchesterowi życzę wyniku jaki padł po ostatnich odwiedzinach na San Siro. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”