Kolejna afera korupcyjna - Strona 36

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Kolejna afera korupcyjna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 lut 2009, 23:03

Mi już nawet słów krytyki brakuje w tej sprawie. Miałem też wrzucić ten artykuł, ale nie wiedziałem co powiedzieć więc sobie odpuściłem, Pojęcie moralności w polskiej piłce już dawno nie występuje i jeśli coś nie jest zakazane to wszystko jest ok i taki Widzew nie wstydzi się już nawet jawnie przekupywać PZPN :roll:
Bo jak inaczej nazwać to niż bezczelną łapówką :>

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 lut 2009, 22:59

nie wiedzialem gdzie to walnac.. a mysle jednak ze ta afera swoje w tej sprawie zrobila...
Sławomir Rutka popełnił samobójstwo
W niedzielę w godzinach wieczornych w mieszkaniu w Pionkach znaleziono martwego 33-letniego Sławomira Rutkę, byłego piłkarza Widzewa Łódź, Korony Kielce, Legii Warszawa, a ostatnio trenera Prochu Pionki. Wszystko wskazuje na to, że popełnił samobójstwo.

- Dla nas to wielki cios. Nie możemy w to uwierzyć. Jeszcze w sobotę normalnie grał w hali w piłkę. Uśmiechał się, żartował. Nie wiem zupełnie, co mogło się stać - mówi Mirosław Lepa, prezes Prochu Pionki.

Na razie nieznane są bliższe przyczyny śmierci Sławomira Rutki. Nieoficjalnie wiadomo, że mógł się powiesić przez kłopoty związane z zamieszaniem w aferę korupcyjną w Koronie Kielce. - Bardzo się przejmował wyjazdami do Wrocławia - zdradził jeden z jego najbliższych przyjaciół.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 lut 2009, 23:01

:( Znałem go, pracowałem z nim kiedyś... :( To był naprawdę fajny facet, dobry kolega...
:cry:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 lut 2009, 8:37

Ale sprzedawczyk. Przyznał się do winy jakiś czas temu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2009, 8:49

cloner pisze:Ale sprzedawczyk. Przyznał się do winy jakiś czas temu.
Gdybym miał nie rozmawiać ze sprzedawczykami w polskim futbolu, to podejrzewam, że pozrywałbym większość znajomości z piłkarzami i trenerami z pierwszych drużyn i reszty ekip w polskiej lidze.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 lut 2009, 8:57

Ale jakiś wybór jest. Skurwysyn, albo czysty.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 23 lut 2009, 12:39

Cloner opanuj się. Człowiek targnął się na swoje życie, a Ty wyzywasz go od sprzedawczyków i skurwysynów. Sławka pamiętam z boiska, był to bardzo dobry obrońca. Jako kibic Korony mam z nim pozytywne wspomnienia, bo w barwach Korony nigdy nie schodził poniżej przyzwoitego poziomu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 lut 2009, 13:03

Marco_Van_Basten pisze:Sławka pamiętam z boiska, był to bardzo dobry obrońca. Jako kibic Korony mam z nim pozytywne wspomnienia, bo w barwach Korony nigdy nie schodził poniżej przyzwoitego poziomu.
No tak, jak Wasi przeciwnicy grali na 50%, to wydawać się mogło, że to dobry obrońca :wink:
Marco_Van_Basten pisze:Człowiek targnął się na swoje życie, a Ty wyzywasz go od sprzedawczyków i skurwysynów
Może, gdyby nie był sprzedawczykiem, nie musiałby popełniać samobójstwa?

Kibica Lecha też nadal wielbią Piotra R.
Dla mnie sprzedawczyk to sprzedawczyk.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lut 2009, 13:07

cloner ale po smierci mozna dac sobie spokoj. Tym bardziej ze sie przyznal nie tak jak Reiss

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 lut 2009, 14:48

Bienias pisze:cloner ale po smierci mozna dac sobie spokoj.
A ja sobie nie dam spokoju. Nie wyznaję zasady, że o zmarłych źle mówić sie nie powinno. Facet postępował źle, to trzeba o tym mówić/pisać i potępiać takie zachowanie.

Miał niestety słabą psychikę to się poddał. Miał dosyć słuchania takich, jak ja. Ja po prostu nie rozumiem, czemu oni, Ci wszyscy kupowali/sprzedawali te mecze. Aż tak ważne dla nich są/były pieniądze? To żałosne.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2009, 20:02

To był naprawdę fajny facet. Dobry kolega, który od czasu do czasu pomagał mi w treningach. Jako piłkarz nie wahał się w trudnym momencie wesprzeć finansowo - choć był to kolega raczej daleki niż bliski. Czasem pożartował, nie był niedostępnym piłkarzem pierwszej drużyny, widać było, że gra sprawia mu frajdę i chciałby jakoś pomóc w trenerce - nie tylko moim zdaniem w przyszłości mógł zostać fajnym trenerem szkolącym juniorów.
Wiadomo, że do Reissa, Krygera czy do takiego Rutki nie będę miał zbyt wiele szacunku za okradanie kibiców z frajdy i innych drużyn z punktów, bo to kradzież. I nie da się tego wytłumaczyć, jak kilku polskich piłkarzy robiło - ciężką sytuacją finansową i możliwością dorobienia sobie na boku. Kupowali wszyscy - Sławek też, skoro się przyznał. Jest złodziejem - ale do skurwysyna mu bardzo daleko. I proszę, hamuj się w słowach, bo Twoja Polonia też kiedyś kupowała i oszukiwała - choć dawno, co nie znaczy, że będę ten klub, działaczy i piłkarzy wyzywał od skurwysynów.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 lut 2009, 20:17

Wilmore pisze:bo Twoja Polonia też kiedyś kupowała i oszukiwała - choć dawno, co nie znaczy, że będę ten klub, działaczy i piłkarzy wyzywał od skurwysynów.
Sprzedawała, to na pewno, ale ludzie, ktorzy to robili wstępu na Olimpijską już nie mają, i sami na własnej skórze się przekonali, że nie warto próbować :wink: A co do tych obelg, to może i przesadziłem. Ale dla mnie to niepojęte po prostu. Najpierw kupować/sprzedawać mecz, a później podchodzić do kibiców.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2009, 20:28

To fakt, niepojęte, tego nikt nie neguje. Jednak to, że ktoś sprzedał mecz, nie znaczy, że nie był dobrym facetem na innym gruncie. Ze Sławkiem moje drogi się rozeszły jakiś czas temu i później stał się innym człowiekiem, bo jestem pewien, że za czasów naszej znajomości na pewno nic nie wykombinował, ale... Sprzedanie meczu nie powoduje, że piłkarz stanie się złym człowiekiem. Reiss w Poznaniu powinien być śmieciem za korupcję, jednak jako mąż, ojciec i przyjaciel to nadal pewnie dobry człowiek i o tym trzeba pamiętać. :wink:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 25 lut 2009, 1:46

Chciałbym tylko zauważyć, że nie znamy faktycznych powodów tej tragedii. Dziennikarze na każdym kroku sugerują, że właśnie afera korupcyjna była bezpośrednią przyczyną, ale to tylko i wyłącznie dziennikarskie domysły. Może rzeczywisty powód był całkiem inny. Nie zmienia to oczywiście faktu, że w aferze korupcyjnej Sławek uczestniczył, wprawdzie był tylko pionkiem w grze, ale jednak był. Nie mając 100% pewności łączyć obu spraw nie wypada, ani oceniać pod tym kątem człowieka (afera + samobójstwo).

cloner, a Ty już nie pozdrawiasz w każdym poście?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 mar 2009, 20:47

Centralne Biuro Antykorupcyjne zatrzymało dziś w Warszawie kolejnego sędziego piłkarskiego podejrzanego o korupcję. Tym razem chodzi o Michała Z.

Wrocławska prokuratura krajowa ma mu postawić kilka zarzutów dotyczących przyjmowania łapówek i ich obietnic w trzeciej lidze w latach 2003-2006. Na razie śledczy nie ujawniają żadnych szczegółów.
Żadne zaskoczenie. O Zwierzu już kilka lat temu było słychać przy okazji barażów o awans do dawnej II ligi (bodajże, ale jeśli się mylę, to mnie poprawcie).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”