FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 826

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 lut 2009, 22:39

Vianuch pisze: Różnica polega na tym, że powodem błędu Casillasa mogło być zbyt duze rozluźnienie, w przypadku VV nie wiem czym to było spowodowane.
Podał do wychowanka Barcelony, nie zwrócił uwagi na koszulke.
Najlepszy w podawaniu pilki jest CP3.
Valdes robi świetna robote w tym sezonie. Zawalił bramke w meczu z Espanyolem tyle. Dalej mam nadzieje juz takiego czegos nie bedzie w jego wykonaniu. Dziwie sie tylko tej całej dyskusji, bo po pierwsze odnisłem wrażenie, że kibice Barcelony nie wywyższaja tu klase Valdesa, a jedynie bronili go w jakimś stopniu, ze przydarzył sie mu taki bład. Jednak sezon rozgrywa swietny. Nagle oczywiscie musialy wyskoczyć - klasa światowa, porównania, zestawienia i to niekoniecznie ze strony fanów Blaugrany. Tyle.

Zbliża się LM, Lyon. Jest troche nieciekawiej jak na poczatku sezonu. Tam takze w lidze Barca nie ruszyła tak jak kazdy chciał, ale w LM ogolnie problemów nie było. Wypadł Iniesta i to jest problem co pokazał ostatnie spotkanie. Gorsza dla mnie wiadomośc jednak to Abidal. Carles musi wrócić na środek, bo mimo wszystko Tarzan + Rafa/Pique wyglada zdecydaownie lepiej niz zestawienie Rafy z Pique. Fakt, Puyol nie zawodzi ogolnie na lewej stronie defensywy, ale czy nie bedzie za duzego ryzyka go tam wystawiać. Nie wiem co Pep szykuje w środku pomocy obok Xaviego i Toure, ja ostatnio jestem zwolennikiem gry Hleba, albo niech zacznie dostawac szanse i bedzie z nich rozliczany, albo pozegnajmy go jak van Bommela, choć Holender dostawał wiecej i lepiej chyba wypadał. Duzo zalezy od Messiego, ostatnio nie wygladał tak jak by wszyscy chcieli, tak naprawde Messi został we Francji podczas towarzyskiego spotkania, oby tam sie ponownie odnalazł i tym razem wrócił jako on do Barcelony. Kolejne 2 tygodnie beda odpowiedzia czy Barca jest w jakims dołku/ kryzysie czy była to tylko lekka zadyszka, przed kolejnymi świetnymi spotkaniami.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 lut 2009, 22:49

Jarzinho pisze:Zawalił bramke w meczu z Espanyolem tyle.
Mówisz o sytuacji w której był faulowany?

Naszym największym problemem jest aktualnie niepewna gra w obronie, ale z drugiej strony dawno nie graliśmy optymalnym zestawieniem w tej formacji. Oczywiście nie jest to żadne wytłumaczenie, ale tak tylko przypominam tym najbardziej podminowanym. Niestety tak się składa, że teraz wypadł nam Abidal a więc w najsilniejszym zestawieniu znowu nie wyjdziemy. Mam nadzieję, że Puyol wróci do Rafy na środek a na lewej zagra Sylvinho albo nawet Caceres. Co prawda ta druga opcja jest mało prawdopodobna, ale Brazylijczyk ma chyba spore szanse na występ od pierwszych minut. Środek przewiduję taki sam jak w weekend. Podobnie atak.

Czas najwyższy znowu zagrać dobry mecz chociaż zwycięstwo nie jest niezbędne. Ja osobiście większą uwagę przykładam do weekendowej potyczki z Atletico.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 lut 2009, 23:14

Mecz z Atletico dla mnie tez jest wazniejszy, ale to jak potoczy sie jutrzejsze spotkanie, bedzie mialo duzy wplyw wlasnie na sobotni mecz. Dlatego jutro oczekuje zwyciestwa, chociaz nie bede plakal, jesli bedzie bramkowy remis. Czuje, ze bedzie dobrze, szczegolnie po tym jak obejrzalem wlasnie dokument o najlepszym sportsmenie, jakiego mialem okazje ogladac podczas gry w Bullsach :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 lut 2009, 0:13

mistyk pisze:obejrzalem wlasnie dokument o najlepszym sportsmenie, jakiego mialem okazje ogladac podczas gry w Bullsach
Luc Longley? :lol:

http://www.blaugrana.pl/news/1821/guard ... kowac.html
Josep Guardiola nie ma żadnych wątpliwości co do formy swoich piłkarzy, mimo wpadki w sobotnim meczu ligowym z Espanyolem: "Widzę, że zawodnicy są tak samo zaangażowani jak na początku mojej przygody z Barceloną. Mamy się dobrze, jesteśmy w 1/8 finału Ligi Mistrzów. Przyjechaliśmy do Lyonu by rozegrać dobry mecz" - powiedział szkoleniowiec Dumy Katalonii.

"Jestem nawet bardziej dumny z moich piłkarzy teraz niż przed meczem derbowym. Mimo iż nie udało nam się wygrać, nie przestawaliśmy wierzyć i staraliśmy się stwarzać okazje podbramkowe. Cieszy mnie to, że moi zawodnicy są wrażliwi na różne sytuacje: są szczęśliwi kiedy wygrywają, a kiedy doznają porażki ogarnia ich złość" - dodał Pep.

We Francji Guardiola chce podtrzymać wspaniałą formę z obecnego sezonu: "Wiemy, że czeka nas trudne spotkanie. Postaramy się zagrać dobry mecz. Wyjdziemy na boisko, przejmiemy piłkę i będziemy atakować, atakować i jeszcze raz atakować, żeby ludzie we Francji zobaczyli, że gramy dobry futbol. To jest styl, który nam najbardziej odpowiada. Dlatego jeśli nadarzy się okazja, postaramy się rozstrzygnąć losy dwumeczu już na Stade Gerland".

Zagrożenia ze strony Lyonu

Trener Barcelony był także pytany o największe zagrożenia ze strony Mistrza Francji: "Juninho jest jednym z najmocniejszych punktów tej drużyny. To od wielu lat prawdziwy specjalista jeśli chodzi o stałe fragmenty gry. Dlatego będziemy musieli uważać, by nie faulować blisko naszego pola karnego. Jednak Lyon ma także inne mocne punkty. Olympique gra bardzo dobrze w defensywie, a w linii ataku mają znakomitych piłkarzy takich jak Delgado czy Benzema" - stwierdził Guardiola.

Solidny projekt

Pep Guardiola zwrócił również uwagę na skuteczny projekt sportowy, który uczynił Olympique Lyon jednym z najsilniejszych klubów w Europie: "Lyon to klub, który mimo, że często zmienia trenerów, wciąż wygrywa w rozgrywkach ligowych. Oznacza to, że mają bardzo solidny projekt oraz strategię pracy, która przynosi pożądane efekty".
Szczególnie wyboldowany fragment bardzo mi odpowiada. Właśnie taką Barcelonę mam nadzieję jutro zobaczyć.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 lut 2009, 0:22

Mentor pisze: Luc Longley? :lol:

Luc Longley tez byl dobry, pamietam ze cholernie ciezko bylo trafic na niego w naklejkach, ktore kupowalem codziennie w kiosku i na ktore wydawalem 90% pieniedzy z kieszonkowych :lol: Ale mimo wszystko trudniej bylo trafic na pana o ktorym wspominalem wczesniej.

Licze jutro na dobre widowisko.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 lut 2009, 0:28

Naklejkach? Ja zbierałem kraty, też sporo kasy na to poszło... 8) Coś tam one warte były i chyba są nadal, ja znajdzie się chwila to muszę odszukać kolekcje i obczaić nowy cennik :D

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 lut 2009, 0:33

Ja mialem album ze wszystkimi zespolami z NBA, gdzie wklejalo sie wlasnie te naklejki kupowane w kiosku. Kazdy grosz jaki mialem wlasnie na to szedl. Jak raz udalo mi sie trafic na Jordana, to moja radosc byla nie wiele mniejsza niz po bramce Bellettiego w Paryzu :P To byly czasy. 13 lat minelo...

Karty tez pamietam, ale naklejki bardziej mi sie podobaly 8)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 lut 2009, 0:45

To byly czasy.
Pełna zgoda 8) Myślę, że wielu przeżyło boom na kosza w latach 90-tych. Pierwsze transmisje z NBA, oglądanie tych popisów ze szczęką w podłodze. A już oglądanie wyczynów Jordana to coś niesamowitego...No i te pojedynki z Utah z Malonem, Stocktonem, Hornackiem, Russelem :D

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 24 lut 2009, 16:19

Jakie prognozy na dzisiejszy mecz?:)
OL 1:2 Barca ?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 24 lut 2009, 16:48

No i przyszedł kryzys,o którym wieszczyłem już jesienią...po prostu niemożliwym jest utrzymanie tak niebotycznej formy przez cały sezon...moim zdaniem dołek przyszedł w złym momencie - OL jest drużyną,która potrafi ukąsić boleśnie każdego,jeśli tylko zwęszy krew...a Barca jak na razie zaczęła tylko trochę kuleć,poza tym tak wielki klub nie powinien być aż tak bardzo uzależniony od formy 1 zawodnika,choćby to był najlepszy piłkarz na świecie...stawiam na remis lub wygrana Francuzów.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 24 lut 2009, 17:12

Kryzys :?: Po remisie na wyjeździe i odpuszczonym meczu przed LM :?: :rotfl:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 24 lut 2009, 17:35

Mecz z Espanyolem nie był odpuszczony(derby to derby). Kosztował sporo sił drużynę(co może odbić się na dzisiejszej dyspozycji), która do końca walczyła o uzyskanie chociaż remisu. Jeśli można mówić o kryzysie to na obecną chwilę jest on malutki - remis i przegrana(która można śmiało powiedzieć wynika głównie z licznych blędów sędziego). Jeśli dziś i z Atletico gra oraz wynik będą słabe, wtedy będzie można mówić na serio o kryzysie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 lut 2009, 19:02

Sorry, ale mowa o kryzysie w Barcy kwalifikuje sie do--> [*] Remis i przegrana w derbach z Espanyolem, z ktorym Barcy w ostatnim czasie ciezko sie gralo, nic nie znaczy. Panikujecie(niektorzy) jak Amerykanie :x

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 24 lut 2009, 20:08

Skład Barcy na mecz:

VV-Alves, Marquez, Pique, Puyol- Yaya, Xavi, Busquets- Messi, Eto'o, Henry

Liczę na dobry mecz i uzyskanie korzystnego wyniku. Mam nadzieję, że piłkarze udowodnią, że nie ma żadnego kryzysu .

Vamos!

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 24 lut 2009, 21:33

Dziękujemy Victor za emocje

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”