Inter - Man Utd (1/8 finału Ligi Mistrzów) - Strona 8

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

kto awansuje do 1/4 finału ?

Inter
12
44%
Manchester
15
56%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Inter - Man Utd (1/8 finału Ligi Mistrzów)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 lut 2009, 0:51

w drugiej połowie podobał sie Santon który krył Cristiano jak profesor,
W spółkę z Muntraim albo/i Cambiasso, którzy jeśli tylko Ron w drugiej połowie dostawał piłkę od razu podwajali, czasem potrajali.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 lut 2009, 0:56

Taki profesor a Ronaldo szalał wiecej niż w meczach ze Stoke czy Boltonem.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 25 lut 2009, 7:53

Szalał głównie w pierwszej połowie, w środku pola. Wtedy nie radził sobie Muntari, którego dopiero po przerwie musiał zmobilizować Mou. Przy Santonie szarżował mało, a w 2. połowie prawie wcale.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 25 lut 2009, 8:11

W pierwszej połowie Ronaldo moim zdaniem był najlepszy na placu obok Carricka (mówię o graczach z pola;)). W drugiej części nie mieliśmy już tak często piłki, więc rzeczą oczywistą jest fakt, że Portugalczyk miał mniej okazji do zaprezentowania swoich możliwości. Tak czy inaczej jego wczorajszy występ był w moim mniemaniu jego najlepszym od czasu kiedy wrócił po kontuzji.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 25 lut 2009, 9:29

Chlopaczek pisze:Licze ze publiczna pusci rewanz.
O tak! Poziom komentowania na N Sport poniżej jakiejkolwiek krytyki.

Co do meczu to szkoda, że nie wykorzystaliśmy atutu własnego boiska. W takich meczach widać nasze braki kadrowe. Manchester miał na ławce Rooneya, Teveza czy Scholes'a, a my? Do tego brakuje dobrego egzekutora. O ile Zlatan lubi się cofnąć i wypracować partnerowi sytuację (jego przepuszczenie piłki było genialne) to Adriano na "dostaw nogę" się nie nadaje. Najbardziej mnie smuci to, że żaden z wymienianych napastników, których obserwujemy takim egzekutorem nie jest (może poza Milito). Ale miało być o meczu.
Manchester też nic specjalnego nie zagrał. Ich taktyka opierała się na wymuszaniu fauli przed polem karnym i liczenie na dobry strzał z rzutu wolnego CR. W pierwszej połowie daliśmy się wciągnąć w ich grę i tych wolnych trochę było. Po drugie Ronaldo miał zbyt dużo przestrzeni i w dość łatwy sposób przedostawał się z piłką pod pole karne.

Wynik zły nie jest patrząc na przebieg spotkania. Moim zdaniem żadna ze stron nie może się czuć pokrzywdzona. W rewanżu liczę na bramkowy remis, tym bardziej, że to ManU będzie atakowało, a drużyny Mourinho zawsze słynęły ze świetnej gry kontratakiem. Niestety na boiskach Serie A nie ma zbyt wiele drużyn, które się nam otwierają i kontrataków było jak na lekarstwo. Zobaczymy jak to wyjdzie z drużyną nastawioną bardziej ofensywnie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 25 lut 2009, 10:46

Ten kto liczy na to, że United rzuci się do ataku jest naiwny. Zagramy uważnie w tyłach i konsekwentnie czekając na najmniejszy błąd defensywy Interu. Jak się to skończy to nie wiem(chociażby dlatego, bo Inter ma Ibrahimovica, który jest zdolny do magicznych momentów), ale jestem przekonany, że po raz kolejny będziemy mieli więcej z gry i mam nadzieję, że tym razem swoją wyższość udokumentujemy bramkami.

PS z tego co mi wiadomo pobiliśmy rekord Lm w liczbie meczów bez porażki z rzędu.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 25 lut 2009, 11:56

Rewanż zapowiada się bardzo ciekawie :D Inter na OT raczej zagra defensywnie upatrując swojej szansy w kontrze. Nic nie jest jeszcze przesądzone ,ale gdyby MU odpadli na własnym boisku z LM to by była sensacja :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 lut 2009, 11:59

Zacznę może od tego, że miałem wątpliwą przyjemność oglądać transmisję na N sport. Poziom komentowania i dyskusji w studiu poniżej poziomu TVP, który wysoki, delikatnie mówiąc, nie jest.

A teraz już o meczu. Powinniśmy sprawę rozstrzygnąć w pierwszej połowie i wtedy się cofnąć. My zagraliśmy niezłą pierwszą część meczu, ale nie wykorzystaliśmy dogodnych sytuacji. I potem w drugiej połowie zagraliśmy już bardziej zachowawczo, mimo że Inter był spokojnie wczoraj do ogrania. Gdzie tu logika? Wygralibyśmy 2-0 i przed rewanżem nie mielibyśmy o czym dyskutować. A tak pozostaje sprawa otwarta. O ile oczywiście Inter zaprezentuje coś więcej niż wczoraj, bo szczerze mówiąc jestem rozczarowany tym co zobaczyłem w ich wykonaniu. Na szczęście jestem kibicem United. Choć chwila! Zaimponował mi ten Santon. Będą z niego ludzie. Tylko w ofensywie się nie podłączał za bardzo. No, ale jakbym miał za zadanie zatrzymać Ronaldo, to pewnie też bym się z własnej połowy nie ruszał. A chłopak młodszy ode mnie. Naprawdę szacunek.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 lut 2009, 12:16

Beż żartów z tym wyrównanym spotkaniem , mieliśmy znacznie wiecej doskonałych okazji i graliśmy lepiej z tyłu, doprawdy trzeba być zaślepionym Internista by coś o równości pisać :mrgreen: . Widze że Jose coś o sędziach pisze- czas się zwijać :wink:

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 25 lut 2009, 12:20

Sero pisze:
El-Polacco pisze:Zlatan zagrał poprawnie. Ogólnie to żenada, w 2 połowie poprawiliśmy się ?? Co wy pierniczycie ?? Tylko i wyłącznie dlatego byliśmy dłużej przy piłce bo MU grało na remis. Lekko tylko przycisnęli i nie potrafiliśmy wyjść z własnej połowy !! Tutaj nie ma o czym pisać bo Inter zagrał beznadziejnie. Jak wcześniej mówiłem, brak ogrania z silnymi drużynami bo pokażcie mi chociaż połowę silnej drużyny w Serie A.
Nie potrafiliśmy wyjść z własnej połowy ? chyba za dużo piwa w przerwie się przelało, bo w pierwszej owszem ciężko było patrzeć, ale w drugiej części to MU biegało za piłką po własnej połowie zagrażając jedynie w końcówce po wejściu Rooneya. Na szczęście mamy Cesara. Szansę oceniam 50 na 50 nawet mimo tego, że teraz to my zagramy na wyjeździe.

Tja...gdzie ty miałeś oczy :?: Nasza gra się poprawiła tylko i wyłącznie dlatego że MU przestało naciskać. Co za tym idzie było dla nas więcej miejsca w okolicy środka boiska, natomiast jak już przycisnęli choć na chwile to gubiliśmy się w obronie. Taka prawda, w rewanżu dojdzie do pogromu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 lut 2009, 12:33

Problem Manchesteru jest taki, że w większości po tym meczu stwierdzicie iż Inter jest słaby w ofensywie - ale bramki strzela (najlatwiej po kontrach i w sytuacjach kiedy wydaje się że nie ma zagrożenia). Bedziecie uważać (i słusznie), że w defensywie drużynom o dużym potencjale ofensywnym Inter pozwala na bardzo dużo - ale goli traci mało bramek (Julio). Każdy mecz w wykonaniu Interu to jest inna historia i trudno przypuszczać abyśmy zagrali tak samo. Być może zagramy jeszcze gorzej, ale wcale nie musimy tego dwumeczu przegrać nawet przy tym poziomie sportowym. O ile gra Nerazzurrich jest strasznie łatwa do przewidzenia to o wynik i forma strzlecka Ibrahimovica juz nie bardzo. My gramy specyficzna piłkę, można powiedzieć, że naszym stylem jest taki brak stylu. Bądzcie czujni kibice United. Wczoraj mieliście wiecej z gry, ale to tak naprawde juz się nie liczy.
Kamil232 pisze:W spółkę z Muntraim albo/i Cambiasso, którzy jeśli tylko Ron w drugiej połowie dostawał piłkę od razu podwajali, czasem potrajali.
W naszej taktyce nic nowego. Gramy tak od poczatku z każdym. Nic dziwnego, że na zawodnika wybitnego, jakim jest Ronaldo tez tak zagraliśmy. A w Santonie podobało się jak w straciach z Cristiano zyskiwał samym ustawianiem się. U 18-latka może się to imponować.

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 25 lut 2009, 12:35

mierzi mnie bardzo ze my [raktycznie w ogole nie gramy klepa i nasza gra wyglada tak jak wyglada ze nawet u siebie gramy defensywnie ale no w sumie jak mamy grac majac takie zestawienie pomocy: muntari-cambiasso-zanetti-stankovic. chociaz w sumie i oni powinni poprobowac cos poklepac nie ja juz sam nie wiem. moze by tak sprobowac manciniego ustawionego tuz za napastnikami? bo naprawde taki inter jak w 1 polowie to troche zal w europie pokazywac. w drugiej bylo duzo lepiej (choc i tak jedynie srednio) ale spojrzcie ze MU w 1 polowie mialo przewage bo my oddawalismy im pilke tymi wykopami a jak my w 2 cisnelismy to manchester po odzyskaniu pilki przytrzymywal ja i gral podaniami po ziemi. a wystarczy chciec bo byla taka akcja w 1 polowie kiedy adri z ibra i muntarim bodajze chwile poklepali i obrona mu nie wiedziala co sie dzieje

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 lut 2009, 16:09

Beż żartów z tym wyrównanym spotkaniem , mieliśmy znacznie wiecej doskonałych okazji i graliśmy lepiej z tyłu, doprawdy trzeba być zaślepionym Internista by coś o równości pisa
Dokładnie. Porównując sytuację:
Trzy groźne strzały Ronaldo z wolnych, dwie główki Ronaldo- najpierw broni kapitalnie Cesar, potem w świetnej okazji Portugalczyk strzela obok, Sam na sam Giggs+do tego jedna okazja gdzie nie zorientował się gdzie jest piłka i okazja gdzie w ostatniej chwili piłkę zablokował Cordoba, Dwie okazje Berbatova, i jeszcze jedna wrzutka Ronaldo gdzie nikt jej nie przeciął.
Inter: Adriano puduje z kilku metrów+ kilka niezłych wrzutek Cambiasso po ziemi i po zamieszaniu po rzucie rożnym fatalnie zachowanie Cambiasso.

I to jest wyrównany mecz? :D
Zasłużyliśmy na zwycięstwo, i ogromnie szkoda, że nie wykorzystaliśmy tych okazji. Mogło być już po herbacie, a tak może się wszystko zdarzyć i szczerze mówiąc podzielam zdanie mistyka, że prędzej będzie 1:1 niż 3:0 dla nas...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 mar 2009, 13:50

http://sport.onet.pl/0,1248711,1931239,wiadomosc.html
:lol:
Trzeba miec bujna fantazję.

Niestety do końca tak smieszno nie jest. Forma i zdrowie Samuela to niewiadoma, wystep Rivasa to raczej ostateczność. Bardziej prawdopodobny wariant to Cordoba i przesuniecie Cuchu do obrony, tyle że wtedy bedzie luka w srodkowej formacji. Niby jest Vieira i Muntari, ale pierwszy od powrotu po kontuzji rozegrał 135 minut (w tym 90 pucharowego), a drugi niewątpliwie jest w słabszej dyspozycji i miewa kłopoty z pamięcią

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 mar 2009, 13:59

A jak się czuje Balotelli po bliskim spotkaniu z słupkiem ?

Vieire chciałbym zobaczyć w tym meczu. Myślę, że jeszcze pamięta spotkania z United i mógłby być bardzo pomocny w środku pola.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”