Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 81

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 lut 2009, 22:49

Brawo Lech, była nadzieja po I poł i zaskoczenie jakiego praktycznie nikt się nie spodziewał. Wydaje się że Udine także i w przerwie porozmawiali sobie po męsku i zagrali już lepiej choć i tak nie na tyle aby było się czego wstydzić. Szkoda :(

Wilmore jaki komentarz :o Pewnie się nie wyspał :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 lut 2009, 22:56

Yukasz pisze:Wilmore jaki komentarz :o Pewnie się nie wyspał :wink:
A co tu dużo mówić? Wynik dwumeczu był oczywisty tak samo przed pierwszym meczem, jak i po nim, tak samo wiadomo było, że Udine awansuje dziś rano, jak i teraz. Brawo dla Lecha za podjęcie walki, bo mogli cwaniaczków wyeliminować z UEFA - naprawdę mieli szansę, tylko pytanie, co by Udinese zrobiło, gdyby Lech zdobył zasłużonego, drugiego gola. Bo chyba każdy widział, że oni grali na 0:0, a później 1:1, zamiast - jak Lech tydzień temu - zaatakować i walczyć o wysokie zwycięstwo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lut 2009, 23:01

Wilmore pisze:Wynik dwumeczu był oczywisty tak samo przed pierwszym meczem, jak i po nim, tak samo wiadomo było, że Udine awansuje dziś rano, jak i teraz.
W sumie ciekaw jestem co za idioci pracują w zakładach bukmacherskich, że w ogóle były przyjmowane zakłady na awans Udinese. Mam nadzieję, że przynajmniej nie dostają za swoją pracę pieniędzy. Żeby zarabiać na wiedzy o piłce trzeba ją najpierw posiadać o czym świadczy przykład Wilmore'a.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 lut 2009, 23:22

Kikut ['] - chyba najgorsza zmiana w historii Smudy (poprzednia to był Bandrowski w tym samym meczu). Ten pierwszy grał jakby faktycznie startował na paraolimpiadzie (oczywiście bez urazy dla niepełnosprawnych). Pierwsza połowa piękna, a druga porażka! Postawiłem na remis będąc obiektywnym i strzelił Di Natale, który pogrążył Juve piękną bramkę, ehhh...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2009, 12:07

Troche szkoda, szczegolnie konsekwencji w pierwszej polowie, bo Lech wygaldal dobrze. Mogl strzelic ta jedna bramke wiecej. W drugiej i wyszedł inny Lech i inne Udinese. W pierwszej polowie udawało sie wytracac z , stwarzali sytuacje, wreszcie potrafili przytrzymac pilke. W drugiej to wszystko padło. Udinese wyszło bardziej zmotywowane, zaczał funkcjonować środek pomocy i skrzydła. Oczywiście bramkie jakie Lech stracił padły po błedach, bo spokojnie mozna w obu sytuacjach sie wybornić. Jesli Włosi mieli strzelać to przynajmniej po jakis łądnych skaldnych akcjach, gdzie poprostu defensywa okazałby sie za słaba, tak przynajmniej widać, że to nie koniec wzmocnien, szczegolnie w defensywie.
Szkoda, ze Smuda nie wziąl tego Golika, bo dla mnie i Muraś i Stilić w drugiej polowie nie dawali rady, a ten ma podobno głowe do rozgrywania, zabraklo gościa, ktory by rozruszał gre, szkoda naprawde Peszki.
Mimo wszystko Lech troche pograł w UEFA, troche punktów uzbierał, zebrał doświadczenie, oby to procentowało.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 lut 2009, 13:01

Mentor pisze:
Wilmore pisze:Wynik dwumeczu był oczywisty tak samo przed pierwszym meczem, jak i po nim, tak samo wiadomo było, że Udine awansuje dziś rano, jak i teraz.
W sumie ciekaw jestem co za idioci pracują w zakładach bukmacherskich, że w ogóle były przyjmowane zakłady na awans Udinese. Mam nadzieję, że przynajmniej nie dostają za swoją pracę pieniędzy. Żeby zarabiać na wiedzy o piłce trzeba ją najpierw posiadać o czym świadczy przykład Wilmore'a.
W takim razie pochwal się ile zarobiłeś?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lut 2009, 13:24

Nie wyczaiłeś o co mi chodzi Kamil232. Nie stawiałem tego meczu (w pierwszym meczu stawiałem na Lecha), ale skoro wynik tej rywalizacji był oczywisty (tako rzecze Wilmore) już przed pierwszym meczem to dlaczego bukmacherzy w ogóle przyjmowali zakłady? Chcieli rozdać ludziom pieniądze?

To miał być raczej przytyk do naszego forumowego lorda-znawcy. Ironia.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 lut 2009, 13:40

Masz racje, nie zrozumiałem :wink: A swoją drogą to pytanie do lorda, ile zarabiasz u buków?Jestem pewien, że taka "fachura" jak Ty ma rewelacyjne wyniki? pochwalisz się?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 lut 2009, 13:43

Mentor pisze:To miał być raczej przytyk do naszego forumowego lorda-znawcy. Ironia.
Zabawne jest jednak to, że w marnej jakości ironii masz sporo racji - dlatego też (poza oczywiście etyką zawodową) nie wolno trenerom grać u buków, bo w większości przypadków, kiedy nie odezwie się szczęście u drugiej drużyny, Skorża, Urban czy Smuda byliby bardzo bogaci dzięki trafnie typowanym wynikom, a nie dzięki pracy trenerskiej. :wink:
Nie wolno mi grać u buków.
Zabawne jest to, że ktoś poważnie sądził, że mecz nie jest przesądzony przed pierwszym gwizdkiem. Jak napisał Babel kiedyś - nawet niesamowity mecz Lecha nie gwarantuje im zwycięstwa, bo Udinese jest po prostu lepsze. Jak było widać wczoraj - nieporadne, zagubione, bez formy Udinese potrafiło pokonać nawet grający niesamowity i świetny mecz Lecha.
Ale i tak zabawniejsze jest to, że kiedyś tu było tyle osób, które coś tam pisały o tym, że nie mam racji, aż tu nagle... Cisza.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lut 2009, 13:50

Ale i tak zabawniejsze jest to, że kiedyś tu było tyle osób, które coś tam pisały o tym, że nie mam racji, aż tu nagle... Cisza.
Bo nikomu się nie chce gadać jak do ściany, pomyślałeś o tym ?
Lech miał szanse na awans, choćby minimalne, ale miał. Do końca meczu miał szansę, brakowało 1 bramki do dogrywki, a wcześniej, przed wielbłądem Kikuta 1 gola do awansu. A jak Lech pokazał w dwumeczu - bramki Udine można strzelać.
Lech grał pierwsze mecze po ilu - 2 miesiącach przerwy ? I nie wypadł źle.

Naprawdę trzeba mieć nieźle poprzewracane pod sufitem, by stwierdzić że Lech nie miał najmniejszych szans na awans.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2009, 13:55

Wilmore pisze: bez formy Udinese potrafiło pokonać nawet grający niesamowity i świetny mecz Lecha.
Bredzisz jak poje... Niesamowity mecz to moze rozegrał Lech w Krakowie z Wisła, nie z Uidnese. Brakowało i kreatywnosci Stilicia i Murawskiego, kotrzy jak dla mnie sa dalecy od swojej formy mimo wszystko, czy Peszki. Moze takze ze 2 kolejek ogrania. Niesamowity jestes.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 lut 2009, 13:59

Nie, wystarczy się znać na piłce trochę lepiej od przeciętnego polskiego kibica Arsenalu.
Lech cisnął - Udinese z włoskim nastawieniem i własną nieudolnością przetrzymało oblężenie. Kiedy trzeba było - przycisnęli i tylko przez własną nieudolność niewiele im wchodziło. Kiedy poczuli się zagrożeni - miażdżyli Lecha co najmniej tak samo, jak Lech miażdżył cofnięte Udinese. Tyle że z lepszym skutkiem.
Lech zagrał fajnie, naprawdę fajnie, pisałem o tym wcześniej. Jednak nikt nie ma prawa wiedzieć, co by było, gdyby Lech zdobył zasłużoną drugą bramkę - obawiam się, że zamiast silnego wiatru w drugiej połowie przeszedłby nad Udine huragan biało-czarnych.
Szacunek dla Lecha, bo próbują nadrabiać braki do piłkarskiego zachodu, jednak złudzenia, jakoby stać ich było na równą walkę z Udinese są tak samo wiarygodne, jak hasła o wyjściu z grupy na ME i walce o półfinał. Czyli warte odłożenia do lamusa. Litości, ten Lech ledwo-ledwo przeszedł słabą Austrię i wygrał z beznadziejnym Feyenoordem na wyjeździe po wyrównanym meczu. Nie róbmy z nich Górnika Zabrze z końca lat 60, a z poszczególnych piłkarzy zawodników klasę lepszych, od tych z rzeczywistości. :roll:
Ale trochę jeszcze chyba czasu upłynie, aż Polacy dojrzeją do świadomości tego, jak obecnie wygląda polska piłka. Bo nadal widzę, że wielu kibiców podchodzi do tego hurraoptymistycznie.
Na szczęście jednak Lech z mądrą polityką transferową i bardzo fajną kadrą z mądrym trenerem wygląda na tyle obiecująco, że za kilkanaście miesięcy może być już o wiele mocniejszą ekipą, niż wczoraj - generalnie polska piłka idzie bardzo powoli, ale jednak do przodu. Powinno być coraz lepiej właśnie dzięki takiemu Lechowi i jego bezcennym punktom do rankingu.

Radekkkk
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Radekkkk » 27 lut 2009, 14:08

Wilmore pisze:Nie, wystarczy się znać na piłce trochę lepiej od przeciętnego polskiego kibica Arsenalu.
To rześ pocisnął. Akurat sprzeczałbym się kto ma większą wiedzę.Ale Gdyby Lech z niewiadomych przyczyn nie zgasł w 2 połowie to te lepsze Udinese nie miałoby nic do powiedzenia.W 1 meczu także szczęście było po stronie włochów. Lech już ma fajną ekipę i mam nadzieję że zatrzyma graczy po sezonie który wierzę że wygrają bo w LM Wisła nigdy niczego nie osiągnie z prezesem Ciupiałem na tym szczeblu rozgryweka. Trzeciak w Legi też odwala kawał świetnej roboty nie przekonywującej mnie do osiągnięcia większych sukcesów

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lut 2009, 14:10

Ty w ogóle czytasz to co inni piszą ?
Wilmore pisze:złudzenia, jakoby stać ich było na równą walkę z Udinese są tak samo wiarygodne, jak hasła o wyjściu z grupy na ME i walce o półfinał.
fieldy pisze:Szanse są małe [żebyś znów mi nie wmawiał, że ślepo wierze w awans Lecha], ale jakieś tam są.
Czy ja tu twierdzę, że stać ich na równą walkę, czy że mają szansę [małą, ale mają] ??
Wilmore pisze:Nie róbmy z nich Górnika Zabrze z końca lat 60, a z poszczególnych piłkarzy zawodników klasę lepszych, od tych z rzeczywistości. :roll: Ale trochę jeszcze chyba czasu upłynie, aż Polacy dojrzeją do świadomości tego, jak obecnie wygląda polska piłka. Bo nadal widzę, że wielu kibiców podchodzi do tego hurraoptymistycznie.
W który miejscu napisałem, ze Lech ma tak samo dobrych graczy jak Udine, albo że mają takie same szanse jak Włosi na awans, możesz mi wskazać taką wypowiedź ?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 lut 2009, 14:19

Lech mnie zaskoczyl. Pozytywnie. Byli naprawde blisko awansu. Niestety dla nich w drugiej polowie Udinese wrzucilo wyzszy bieg i polska druzyna wyraznie sie pogubila.
Bylo widac pewne roznice w jakosci gry na korzysc Wlochow niemniej nie tak wyrazna i nie tak czesto jak wydawalo mi sie przed meczem.
Brawo dla Lecha za walke za to ze zrobili niezla reklame naszej pilce (roznie z tym bywalo w przeszlosci) brawo tez dla Udine ze kiedy bylo trzeba to potrafili ruszyc dupska i wydrzec awans Lechowi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”