Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 171

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 lut 2009, 15:06

Dziś mecz z Dysko-Polo. Sytuacji kibicowskiej nie będę przedstawiał, bo wiadomo jak jest, było i będzie z KSP - czarne dziewczyny dziś będą musiały bawić się same.

Szkoda, że zagramy bez Choto. To trochę osłabiło moją wiarę w zwycięstwo, ale tylko trochę.

Po meczu i wytrzeźwieniu przyjdzie czas na analizy i dyskusje, bo teraz chciałem dać takie małe ogłoszenie.

Jak ktoś z szanownych, formowych kolegów po szalu będzie dziś w Galerii Mokotów i zechce napić się ze mną piwka/wódki to szukajcie długowłosego młodzieńca w koszulce z (L) na piersi. Hasło rozpoznawcze „cloner na moderatora”!

Od razu mówie, że z "dilerami i złodziejami" z Żylety nie pije :wink:

Ps: Pozdro dla ziomków z TPN 25/dr Yry trzym się!

DERBY WARSZAWY TYLKO NA SŁUŻEWCU! BO NIE MA POLONII W WARSZAWIE!

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 27 lut 2009, 19:47

Wisła straciła punkty :jupi: Trzeba to wykorzystać zaraz siadam do oglądania :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 lut 2009, 21:05

U nas nie zanosi się na lepiej. Polonia jak na razie miała lepsze sytuacja. IMO w ogóle lepiej atakują. Marzy mi się brameczka po kontrze pod koniec meczu. :wink:

EDIT

Szala czerwo :? Szala to niech sobie powiąże te łapska. Co nei zmienia fakty, że Mąka nadaje się bardziej do teatru.

Polonia ciśnie nas. Jak mecz zakończy się remisem, to będę nawet zadowolony...

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 28 lut 2009, 9:02

Biorąc pod uwgę to co graliśmy to remis jest dobrym wynikiem. W pierwszej połowie mogło już być 1-0 dla Poloni, gdzie po rzucie rożnym piłka została wybita z lini bramkowej. Polonia na pewno miała więcej z gry. Ogólnie dużo strat i niecelnych podań, kilka zagrań od Rogera i Iwańskiego do Chinyamy to za mało.

Po cichu licze, że Lech w Bełchatowie też nie będzie miał łatwo, szczególnie że są po pucharach. Była okazja ucieknięcia Polonii i Wiśle ale się nie udało. Trzeba grać dalej, za tydzień mecz z Odrą jakoś nie mam miłych wspomnień...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lut 2009, 9:11

Angelo18 pisze:Po cichu licze, że Lech w Bełchatowie też nie będzie miał łatwo, szczególnie że są po pucharach
Bełchatów mocno osłabiony, ale ... dawno już chyba nic nie zremisowali, więc wszystko możliwe.
guru pisze:Szala czerwo :? Szala to niech sobie powiąże te łapska
Może by nie wyleciał, gdyby po faulu nie poleciały bluzgi w stronę sędziego.

Oglądałem tylko drugą połowę, w duchu dziękowałem, że komentatorzy C+ do ligi angielskiej są inni :lol:
Ale to temat na osobną dyskusję.

Ivanovski [nie wiem czy dobrze zapamiętałem] miał znakomitą okazję, ale raz - nie podał, a dwa - obrońca dobrze zblokował.

Mynar miał fajny rajd, gdzie minął 3 rywali i dośrodkował, ale niecelnie :D Poza tym raczej nudą wiało.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 lut 2009, 13:07

Oglądałem tylko drugą połowę, w duchu dziękowałem, że komentatorzy C+ do ligi angielskiej są inni
Mnie tam komentarz Smokowskiego się podoba. Ale fakt faktem, Wieszczycki to jest dno. Niby wydaje się, że dużo gada, ale tak naprawdę to tylko głupie lanie wody, jak to mówią sranie w banie pierdo***.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 lut 2009, 14:08

fieldy pisze: Oglądałem tylko drugą połowę, w duchu dziękowałem, że komentatorzy C+ do ligi angielskiej są inni :lol:
Ale to temat na osobną dyskusję.
Smokowski czasami komentuje ligę angielską. I moim zdaniem robi to dobrze. Facet ma pojęcie o czym mówi i poczucie humoru. To jest dla mnie najważniejsze. Być może chodziło Ci o komentarz Tomka Wieszczyckiego. To jest były piłkarz, a nie dziennikarz, więc może nie być niesamowicie elokwentny i wygadany, ale już taki jest pomysł na transmisje, że mecz komentują w parze dziennikarz i że tak powiem "człowiek ze środowiska", czyli najczęściej były piłkarz. Mi to jakoś szalenie nie przeszkadza. Niektórzy są w tym lepsi, niektórzy gorsi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lut 2009, 14:29

Nawet nie wiedziałem, że Wieszczycki komentował - ale spokojnie, wiem że to piłkarz ;)

raziły mnie strasznie te "swobodne" wypowiedzi, żargonowe ... nie mam teraz głowy, zeby sobie konkrety przypomnieć.

eot

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lut 2009, 15:28

Cris7 pisze:Smokowski czasami komentuje ligę angielską. I moim zdaniem robi to dobrze. Facet ma pojęcie o czym mówi i poczucie humoru. To jest dla mnie najważniejsze.
Osobiscie nie pamietam Smokowskiego przy Premiership, Ligue1 czy PNA na Eurosporcie to tak, ale raczej nie Premiership.(chyba pomyliłes go z Twarowskim) Wieszczu nie jest komentatorem, tylko wspomagam nie mozna od niego wymagac za wiele. Inna srapwa, ze naprawde C+ ma gorszych od Tomka- Terlecki, Śrutwa... eot.

Szali kartka sie nalezała jak nic, inna sprawa, że Trałka także rak przy sobie nie trzymal i kasował przeciwnikow.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 lut 2009, 23:40

Smokowski komentował mecze Premiership. Jestem przekonany. Oczywiście nie tak często jak Twarowski, ale zdarzało mu się. Choć rzeczywiście dużo częściej ma ligę francuską i polską.

Przychylę się do opinii, że kartka dla Szali przesadzona. Żółta by wystarczyła.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8394

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 01 mar 2009, 11:44

Cris7 pisze:Smokowski komentował mecze Premiership.
Pełna zgoda. Kilka razy słyszałem Smokowskiego podczas transmisji Premiership.
Co do kartki dla Szali, widziałem jedynie skrót tego meczu, ale czerwona to przesada.
W Legii bohaterem jest Giza, który zasłużył na sok pomarańczowy u Muchy :wink: Cóż za konsekwencja.

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 10 mar 2009, 8:51

No i mamy trzy punkty. Przed meczem myślałem, że będzie to cięzkie spotkanie liczyłem na zwycięstwo 1-0 lub 2-0. Szczególnie, że ostatnio z Odrą nie mogliśmy sobie poradzić. Wynik 4-0 jak najbardziej pozytywanie mnie zaskoczył. Duże osłabieni w ataku a tu proszę cztery brameczki.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 mar 2009, 11:39

3 kolejki za nami a glowni legionisci forum nic nie pisza. Sklw pewnie wydalo nowe rozporzadzenie odnosnie strajku zakazujace wypowiedzi w internecie o meczach :lol:

A tak na serio 3 kolejki mozna podsumowac jako srednie nic. Strata punktow ze slaba jak widac Polonia, Wykonanie zadania z Odra oraz porazka z Jaga, ktora tydzien wczesniej z Lechem nic nie grala.

Sezon jeszcze trwa wiec straty do Lecha mozna odrobic ale patrzac na lawki obu ekip bedzie bardzo ciezko

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 mar 2009, 13:18

Bienias pisze:Sklw pewnie wydalo nowe rozporzadzenie odnosnie strajku zakazujace wypowiedzi w internecie o meczach
Albo towarzysz Walter blokuje nieprzychylne wpisy :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 mar 2009, 13:44

Bienias pisze:Sezon jeszcze trwa wiec straty do Lecha mozna odrobic ale patrzac na lawki obu ekip bedzie bardzo ciezko
PRzecież niedawno po spotkaniach z Udine mowiono, ze Lech ławki nie posiada, teraz Legia. Problem Legii jest taki, ze wychodza z ustawieniem z Rybusem-Giza-Radoviciem-Rogerem-Iwanskim + Chinyama a naprawde tego nie widać, najlepsze sytacje stwarzali po zamieszaniu w polu karnym po jakis stałych fragmentach gry. Nie radzili sobie z pressingiem przeciwnika.
Legia w 3 kolejnych kolejkach dostaje przeciwnika po Lechu, jesli Lech bedzie wychodził w nich jako wygrany, to przeciwnik(walczacy o utrzymanie) bedzie jeszcze bardziej zmotywowany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”