Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 401

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1518
Kibicuję: Inter Mediolan

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 01 mar 2009, 22:55

musze napisac kilka słów odnosnie meczu , to byla genialna wizytówka calcio , bylo wszystko emocje , nerwy , zdumienie , swietna Roma w 1 polowie duzo gry pilka , duza ruchliwosc, Inter wygladal jakby ich zlekcewarzyl w 2 to juz koncert Interu i swietne zmiany Mou , postaram sie ocenic obiektywnie graczy : Juliusz slabiej niz zwykle ale wysoki poziom prezentuje caly czas , Maicon ;/ jemu pasowalo by poswiecic chyba jakis dluzszy artykul słabiutki brazylijczyk samo zastraszanie biegiem obronców Romy to za malo , duzo strat , masakryczne wrzutki ;/ , widac ze nie ma zmiennika no ale wszyscy wiemy co potrafi jak jest w formie , Cordoba robił co mógl w 2 polowie bardzo dobrze gral , Burdisso ciezko ocenic gra raz na ruski rok i albo trafi z forma albo gra bardzo slabo dzisiaj bylo przecietnie , Santon w 1 polowie to zbytnio nie wiedzial co sie dzieje w 2 juz genialnie sie ustawial i przerywal akcje , Maxwell oprocz 2 akcji w 1 polowie slabo , Cambiasso to tez nie jest taki jak go wszyscy znamy , ale argentyczyk jest bardzo uniwersalny i w moim odczuciu moze sobie dorzucic do kolekcji kolejny dobry mecz , Deki - drewnianie , statycznie i ... walecznie , nic wiecej nie mozna napisac dobrego o serbie w tym meczu , Capitano :* genialny w moim odczuciu cichy bohater tego meczu , czyscil co sie dalo , atakowal ile mogl wielki piłkarz , Adriano brazylijczyk zrobil na mnie ogromne wrazenie dzisiaj , odwalal masakryczna robote w ataku , mozna powiedziec ze nie mial sytuacji ze ociezale sie poruszal ale to wlasnie na nim skupili uwage obroncy Romy , mieli kogo przepychac dzieki czemu Balotelli mial wiecej miejsca , jak dla mnie brazylijczyk zagral dzisiaj naprawde dobrze no i zaliczyl asyste , Balotelli 2 bramki nekal obrone jak mogł w 1 polowie slabo jak caly Inter ale w 2 pokazal ze mozna na niego psioczyc mowic ze sie nie angazuje ale talentu odmowic mu nie mozna brawo Mario !
teraz rezerwowi :

Vieria - mój piłkarz meczu to bylo niesamowite co dal Interowi w 2 polowie spokój technike i jego genialne odbiory jak za najlepszych lat w Arsenalu , dzisiaj pokazal ze jak gra to gra swietnie , jego opanowanie pozwolilo Interowi rozgrywac pilke , szkoda ze jest ze szkla :( bo francuz jest wybitnej klasy pilkarzem

Figo - po meczu czytalem komentarze ze na emeryture sie nadaje ze gra "gówno"*( przepraszam za kolokwializm ) ale swietnie przetrzymywal pilke no i zaliczyl asyste przy bramce Crespo , jesli ktos mysli ze 36 letni portugalczyk bedzie sila napedowa Interu to ja mu gratuluje poczucia humoru , Figo zrobil to co do niego nalezalo

Crespo - czlowiek widmo mozna powiedziec , nazekal ze malo gra , jak dostal szanse to gral padake , nie strzelal , nie biegal , i wreszcie dostal w genialnym momencie szanse , Inter atakujacy Inter grajacy pilka z duza iloscia wrzutek to byl raj dla argentynczyka , przelalamal sie w najlepszym z mozliwych momentow , zreszta od dawna wiadomo ze Hernan lubi strzelac Romie :)

no i warto wystawic ocene naszemu Couch 'owi za 1 polowe ogromny minus ze nie zmobilizowal graczy tak jak powinien , za 2 polowe 4+ bo zmiany zrobil genialne i motywacja byla taka jak powinna byc od poczatku

po tym meczu nasunelo mi sie jedno spostrzezenie , mianowicie majac dobrego ofensywnego pomocnika Inter potrafil by czesciej atakowac , skoro potrafimy starym Figo , defensywnym Vieira grac przez ponad 40 minut tak ofensywnie to strach pomyslec co by bylo gdyby Inter posiadal kogos młodszego i dobrego

oby wiecej takich meczy !! swietna wizytówka Calcio , Remis nie krzywdzi nikogo

FORZA INTER !!

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 mar 2009, 23:14

I co?
Ano [ch**] w żółtym znowu pod spodem miała czarno-niebieskie barwy :evil:

Zapiszcie Romie 3 pkt w wirtualnej tabeli :!: 8)

Jeszcze Roma w końcówce mogła wygrać ale i tak ile by nie było do przerwy z Interem i tak nie ma bezpiecznej przewagi (pomijam poczynania sędziego, chodzi mi o to jakimi drużynami jest Inter i Roma).

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 01 mar 2009, 23:19

coco pisze: oby wiecej takich meczy !! swietna wizytówka Calcio , Remis nie krzywdzi nikogo
Świetna wizytówka ale chyba tego jak można okraść zespół z 3 pkt. Remis krzywdzi jak najbardziej zespół z Rzymu.
Ech. Sędzia-Roma 3-3.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 mar 2009, 23:21

Z powodu tego karnego, czy były też inne kontrowersyjne sytuacje, które przegapiłem ?

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 01 mar 2009, 23:24

paku
skoncz pieprzyc glupoty czepiacie sie szczegółów , ciekawe jak sedzia ograbil z punktow Roma , karnym ? gratuluje fantazji , wziecie w kleszcze w takiej sytuacji to glupota defensorów Romy , ale frustratów nie sieja ....

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 01 mar 2009, 23:27

Ten karny był na 3-2(pomijając, że był zasłużony), więc zamiast płakać trzeba było wziąć się za strzelenie czwartej bramki. A! Fakt, De Rossi zmarnował Waszą okazję. Chwycicie się wszystkiego, byleby ponarzekać. Zastanówcie się raczej jak można stracić przewagę dwóch bramek i tu ukierunkujcie swoją frustrację.

3-3 i koniec, walczcie o eliminacje LM. Powodzenia

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 mar 2009, 23:37

Mając Inter na łopatkach daliscie się we frajerski sposób dogonić. To jest wiekszy powód do frustracji, a nie ewentualny bład sedziego. Gdyby tam nie był karnego Inter dalej by cisnal i te sytuacje z końcówki to tylko efekt zmecznia i gry Interu na jednego stopera. Chciałbym zobaczyć jeszcze raz sytuację, ale jestem praktycznie pewny że były to typowe piłkarskie kleszcze, a Balotelli sprtynie wbił się w najwiekszy gaszcz nogł Romanistów. Faszerujecie głowy jakimis przepisami a zapominacie o najprostszym piłkarskim triku, ręce do góry dla sedziego z mina "ja tam nic nie robie" a rywalowi zastawienie drogi ruchem kończyny.

Bardzo modne jest w starciu z Interem zwalac wine na arbitra. Po narzekac troche, po napierdalac na arbitra i nie ważne, że dzis akurat trudno miec do niego pretensje bo większość konfliktowych sytuacji gwizdał pod Romę - to sie wymaże, zaraz zleci się banda frustratów i jednogłośnie odda moralne zwyciestwo w rece Romy. Well done. Ja myslę, że piłkarze Milanu, Romy nie musza już trenować, ulepszać, doskonalić się. Przeciez i tak można zwalić wszystko na arbitra. To takie proste, po co sie przemęczac jakas rywalizacja.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 01 mar 2009, 23:39

coco pisze:paku
skoncz pieprzyc glupoty czepiacie sie szczegółów , ciekawe jak sedzia ograbil z punktow Roma , karnym ? gratuluje fantazji , wziecie w kleszcze w takiej sytuacji to glupota defensorów Romy , ale frustratów nie sieja ....
Głupota defensorów ?
Mieli odejść i spokojnie mu pozwolić na oddanie strzału ? I jeżeli dla Ciebie karny to szczegół to gratuluje tych nie szczegółów.
Jakby zachowali się fani Interu ( :rotfl: ) gdyby taki karny został podyktowany przeciwko ów drużynie ? Śmiem twierdzić iż byłoby to 10 razy więcej frustratów.
Ps. nie jestem kibicem Romy ;)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 01 mar 2009, 23:47

paku pisze:Ps. nie jestem kibicem Romy ;)

to jeszcze gorzej :lol: zostaje nedzno grajacy Milan i , uczciwe Juve

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 mar 2009, 23:48

coco pisze:ciekawe jak sedzia ograbil z punktow Roma , karnym ? gratuluje fantazji , wziecie w kleszcze w takiej sytuacji to glupota defensorów Romy , ale frustratów nie sieja ....
MaUser_FCI pisze:pomijając, że był zasłużony
Jak karny się należał to ja dwóm panom wyżej gratuluję klapek na oczach. Jak ten karny się należał (dla mnie Balotelli chciał to się przewrócił, inaczej piłki by nie dotknął w tamtej sytuacji) to co chwile powinny być karne i czerwone kartki za grę w powietrzu. Dziwne że sytuacja była pokazywana ze 20 razy i tylko kibice Interu widzieli tam karnego. Nawet realizator nie wiedział co tam było.
MaUser_FCI pisze:Chwycicie się wszystkiego, byleby ponarzekać.
Człowieku, jak strzelaliście w CI ze spalonego to nie powiedziałem ani słowa. Inna sprawa że to już enty mecz na SS gdzie sędzia wam pomaga w meczu z Romą.

I co do rzeczy ma akcja De Rossiego czy strata prowadzenia przez Romę? Można? Można :lol: Straciła i Barca, Pierdziszewo też by dało radę, radę dała i Roma. Tylko co to ma do rzeczy? Sędzia dał wam wielkiego kopa do przodu po którym strzeliliście kolejną bramkę. Widać było jak się obudziliście po pierwszej bramce, po trzecim golu Romy znowu słabiej i teraz ponownie sędzia was obudził.
Babel pisze:Bardzo modne jest w starciu z Interem zwalac wine na arbitra. Po narzekac troche, po napierdalac na arbitra i nie ważne, że dzis akurat trudno miec do niego pretensje bo większość konfliktowych sytuacji gwizdał pod Romę - to sie wymaże, zaraz zleci się banda frustratów i jednogłośnie odda moralne zwyciestwo w rece Romy.
Cieszę się że lepiej wiesz dlaczego sie frustruję :beer: Tylko czy te niby kontrowersyjne sytuacje gwizdane dla Romy (jeśli takowe miały miejsce) miały takie znaczenie dla rozwoju sytuacji i wyniku meczu?
paku pisze:Jakby zachowali się fani Interu ( :rotfl: ) gdyby taki karny został podyktowany przeciwko ów drużynie ? Śmiem twierdzić iż byłoby to 10 razy więcej frustratów.
Wystarczy cofnąć się o ileś tam stron do meczów z Juve (gol ze spalonego) czy z Milanem gdzie podobno też był offside. 10 to mało powiedziane. Wtedy nie było tłumaczeń w tym stylu. No ale jak wiadomo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Życie...

4'15'' :boruta:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 01 mar 2009, 23:56

Jak karny się należał to ja dwóm panom wyżej gratuluję klapek na oczach. Jak ten karny się należał
nie narzekaj sedzia mial placone za nasze zwyciestwo
Jak ten karny się należał (dla mnie Balotelli chciał to się przewrócił, inaczej piłki by nie dotknął w tamtej sytuacji)
jakie to szczescie ze to tylko twoim zdaniem :jupi: ...

bedzie mial Mexes znowu pole do popisu zeby ponarzekac , w wirtualnej tabeli dalej zajmujemy ostatnie miejsce ??

*Nie narzekaj. :afro:
juz poprawilem :witam:
Ostatnio zmieniony 02 mar 2009, 0:05 przez coco, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 02 mar 2009, 0:00

coco pisze:
paku pisze:Ps. nie jestem kibicem Romy ;)

to jeszcze gorzej :lol: zostaje nedzno grajacy Milan i , uczciwe Juve
Za to dzisiaj Inter pokazał super, zajebistą piłkę w której tylko sędzia wie jak doszło do remisu ?
Skończ biadolić głupoty.
coco pisze:nie nazekaj
*Nie narzekaj. :afro:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 mar 2009, 0:08

coco pisze:jakie to szczescie ze to tylko twoim zdaniem :jupi: ...
No to oglądaj
coco pisze:w wirtualnej tabeli dalej zajmujemy ostatnie miejsce ??
A czy ja ją prowadzę albo przynajmniej wiem gdzie ją szukać?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 mar 2009, 0:12

Na fcinter.pl jest gol do pobrania.

Raz - Motta faulował Mario juz przed polem karnym. Dwa - cwaniactwo Mario, ktory wbił się między wyciągnięte nogi De Rossiego i Motty. Wg mnie karnego raczej nie było, ale rzecz jasna że 3 lub 4 arbitrów na 10 takiego karnego gwizdnie. Poza tym ostatnio jeden forumowicz uswiadamiał, że karny lub jego brak to tylko 0,6 punkta w ocenie sedziego wiec trudno mowic to o wypaczaniu. Sorry sedzia pomylił sie na korzyśc Interu a to najwięsze wypaczenie.

Poza tym kryzys jest straszny, skoro Inter stać tylko na remis. Kto nie skacze ten z sedziami!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 mar 2009, 0:43

Sędzia miał podstawy by karnego podyktować ale takie karne wynikają tylko i wyłącznie z boiskowego cfaniactwai to każdy zauważył. Dla mnie takie karne to wykożystywanie przepisów i ja ich nie toleruje ale w tej sytuacji zdenerwowała mnie inna sprawa. Sędzia przez cały mecz pozwalał na bardzo ostrą gre, nie dawal kartek czasem w sytacjach gdzie wydawały się one oczywiste i nie przerywał gry gdy fuale mogły być gwizdane, a w takiej sytuacji zachował się zupełnie na odwrót. Kompeletny brak konsekwencji i to w tak ważnej sytuacji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”